Brudd med en psykopat

Slik fanget psykopaten meg

Psykopater og narsissister fanger deg i sitt nett

Går du rundt med empati-smerter? Synes du synd på mennesker som gjør livet ditt vanskelig? Tenker du at det hadde hjulpet med en god prat, en kopp kaffe og renset luften? Det hjelper ikke dersom du er utsatt for en psykopat. Du kommer aldri til enighet med en psykopat.

Psykopatene lever av å krangle, trakassere, manipulere og suge energi ut av deg. Kom deg vekk, snu ryggen til. Før du selv blir ødelagt.

Jeg anser meg selv for å være ressurssterk. Det er i alle fall slik jeg blir oppfattet av mine omgivelser. Jeg er kvinne, har alltid hatt en sterk omsorg for små og store dyr, er mamma til flere barn og har vært gift to ganger.

Burde sett varsellampene lyse

Mitt første ekteskap burde aldri vært inngått. Jeg burde sett varsellampene blinke, men jeg tok ikke signalene på alvor. Jeg tilpasset meg hans nykker og behov. Han fikk det som han ville.

Dermed var problemet var ute av verden. Trodde jeg.

I realiteten ga jeg lillefingeren, og det ble begynnelsen på et nett som snøret seg tettere og tettere rundt meg. Det første jeg kan huske – helt tidlig i forholdet – var at han ble svart i øynene fordi flyet mitt var en time forsinket.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg hadde en lederjobb, reiste mye og tenkte at det ikke hadde så stor betydning. Små forsinkelser skjer jo hele tiden. Han var tung, dyster og mørk da jeg møtte ham. Hvor hadde jeg vært? Hvorfor var jeg forsinket?

Jeg kjente et behov for å gjøre ham trygg på situasjonen. Jeg kjente et behov for å gjøre situasjonen bra igjen og jeg hørte meg selv si “jeg skal ringe deg og si fra neste gang. Unnskyld.”

Varsellampen burde ha ringt, men det gjorde den ikke til tross for ubehaget.
Jeg var mest opptatt av å gjøre det bra igjen, opptatt av at han var lei seg. Mange år senere blir blir dette stående som et grelt eksempel på hvordan hans maktovergrep startet. Vi bodde ikke sammen. Vi hadde nettopp blitt kjent. Han sjalusi var merkbar og synlig –  uten at jeg riktig forsto hva som var i ferd med å skje.
 

Kollegaer på jobb var en trussel for psykopaten

Senere ble det mange episoder og varianter av denne første opplevelsen. Innen to år var vi gift. Da hadde han overtalt meg til å si opp jobben og flytte utenlands sammen med ham. Kollegaer på jobb var truende. Nye muligheter var truende. Etter at jeg sa opp fikk jeg fortsatt tilbud om nye stillinger.
Mitt første opprør kom da han på mine vegne hadde svart at jeg ikke var aktuell for en ny jobb. De hadde ringt fra et stort selskap, men han hadde verken navn eller nummer på personen han hadde snakket med. Han hadde svart at jeg ikke var interessert. Et par uker før bryllupet ble jeg lansert som kandidat for en ny stilling. Jeg fikk klar beskjed; tok jeg den jobben, ville han ikke gifte seg med meg. Hvorfor gikk jeg ikke? Hvorfor tok jeg ikke en krangel på det? Gjorde motstand?
Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
Svaret er at jeg syntes synd på ham. Dette var åpenbart veldig vanskelig for ham.  Og det var min skyld. Det ble min jobb å roe ned spekulasjonene og trygge ham på at jeg selvsagt ikke skulle ødelegge alt det fine vi hadde sammen. Vi ble gift.

Etter ett år borte fra jobb og kollegaer begynte det å rykke i foten igjen. Hva skulle jeg finne på? Jeg startet mitt eget selskap, og da dette ble kjent ble han mørk, svart og dyster igjen.

Ville ikke ha en kone som var opptatt av jobb

Nå kom jeg til å ødelegge alt. Han ville ikke ha en kone som bare var opptatt av jobb. Jeg var vant til å omgi meg med mennesker som støttet meg, klappet meg på skulderen og sa; dette får du til. Nå var jeg omgitt av en sjalu, kontrollerende ektemann som torpederte alle ideer og som helst ikke ville at jeg skulle møte nye mennesker.

Denne gangen ble jeg syk. Jeg fikk en kraftig kroppslig reaksjon. Hans kontrollbehov var i ferd med å kvele meg. Jeg var usikker, selvtilliten var borte og jeg begynte å kjenne på apati. Jeg satt og tok imot det ene slaget etter det andre. Nå var jeg i ferd med å gi opp.

Utro

Hans utroskap ble vendepunktet. Han blånektet selvsagt og han ville ikke skilles. Jeg ga meg på det og vi gikk videre. Han var fullstendig uten anger og skyldfølelse. Plutselig begynte forakten å vokse i meg.

Han ble patetisk og jeg begynte å planlegge hvordan livet mitt egentlig burde ha vært. Hvor jeg kunne flytte. Hvordan jeg og barna kunne hatt et bedre liv for oss selv. Aller helst sammen med en mann jeg var glad i og som var glad i meg. Disse tankene slapp aldri taket. De vokste for hver dag som gikk.  Men det tok altfor lang tid å komme fri.

Jeg fortsatte ekteskapet i fire år til.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Grepet strammet seg mer og mer. Jo mer jeg gjorde opprør og trosset ham – jo oftere kom raseriet og irrasjonelle handlinger frem. Han simulerte hjerteproblemer for at jeg skulle synes synd på ham, han truet med å ta livet sitt og han truet med å ta barna fra meg om jeg gjorde alvor av skilsmisse-planene.

I dag er jeg fri, men ondskapen lever i kulissene. Jeg har vært gjennom flere år med barnefordelingssak i retten. Han vant ikke frem i tingretten og anket videre til Lagmannsretten.

Psykopater inngår aldri avtaler

De slåss i retten. Du skal være sterk for å stå oppreist. Det finnes advokater som går psykopatenes ærend i barnefordelingssaker.
Advokater bør tenke gjennom sin rolle. De skal først og fremst handle til barnas beste – ikke nødvendigvis sin egen klient. Det har jeg aldri sett.
—–

Besøk også våreFacebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for “Anonym”. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Annelen

  Jeg grøsser, den velkjente kvalmen selv nå mange år senere over den rasende sjalusien og kontrollen konstant- hvorfor er ikke det mer synlig for alle andre hvorfor legger de sine egne feil og mangler over på oss? Norsk rettsvesen er til å grine av!!!

 2. william koren

  Etter at Helseforetaksreformen trådte i kraft delegerte Helseministeren sine arbeidsoppgaver til styrene i helseforetakene. Verken ministeren, Helsetilsynet eller Arbiedstilsynet har kontroll på hva som foregår innen sykehusveggene på grunn av at Helseforetaksledelsen definerer seg selv over Stortinget. Det finnes haugevis av ledere på ulike nivåer innen helsetjenesten som har psykopatiske trekk, og det hersker fryktkuktur og lojalitetsplikt overfor nærmeste overordnene som grenser til persondyrkelse som kan finne sted i diktaturstater. Folk tør ikke melde fra om avvik eller brudd på pasientsikkerheten på grunn av at de frykter sanksjoner, represalier eller sparken. Tre sykehus fulle av psykopatledere er Sykehuset Østfold Kalnes, Ullevål sykehus og Universitetssykehuset i Tromsø. Arbeidsgiverforeningen Spekter kaster bensin på bålet i denne alvorlige konflikten som pågår i sykehusene. Spektersjef Anne-Kari Bratten har en svært konfliktskapende lederstil og også hun synes å befinne seg innenfor psykopatspekteret.

 3. Anonym

  De utnytter og bruker ens empati, medfølelse og samvittighet. Akkurat de egenskapene de selv ikke eier. Men som de hjernevasker andre til at de har i sitt falske skuespill, utad. De er veldig misunnelige og sjalue. Noe de selvsagt prøver å få andre til å bli gjennom bl.a projisering. M.a.o så skal de nedlesse oss med sine egne innerste problemer som de selv nekter å innse. Ikke minst, stjele andres positive sider og vri om deres handlinger til at det er det dem som står bak. Skjønner godt at likegyldighet er den værste straffen du kan gi dem. De fortrenger jo sitt egentlige selv. Desperate etter å være midtpunktet og få all oppmerksomhet. Fordi de er usynlige for seg selv og er desperate etter å være en perfekt fantasifigur.

 4. Anonym

  Man kan ha for mye empati.Og noen spiller på andres medlidenhet. Hverdagens martyrer får mye makt.Over partner,barn,kolleger.Jeg fikk prentet inn i meg for mye empati…syntes så synd i min alkoholsyke far som banket meg opp og skjelte meg ut for det minste.Det var jo min skyld at han måtte slå.
  Man preges i barndommen.Og jeg havner lett i forhold med menn som synes synd på seg selv.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.