Å leve med en psykopat

Føken feilfinner

Den kvinnelige narsissisten

Ikke noe av det jeg gjorde var bra nok. Ikke var jeg en god ektemann, ikke var jeg en god far og ikke var jeg en god venn for mine kompiser. Alt i følge min kone. La oss kalle henne frøken feilfinner, slik min terapeut gjør.

Frøken feilfinner brukte anonyme venner, studiekompiser og familiemedlemmer til å understreke hvor udugelig jeg var. I følge henne hadde alle meninger om meg og min væremåte, mine prioriteringer og mine problemer. Dette møtte meg i alle diskusjoner. Når jeg forsøkte å få greie på hvem alle disse ansiktsløse synserne var, så fikk jeg aldri vite det. Men de hadde sterke synspunkter på meg alle sammen.

Noen mente jeg ikke var oppmerksom nok overfor henne, andre mente jeg ikke burde ha vært far, noen mente at jeg var lat og andre mente jeg drakk for mye. Alt dette fikk jeg slengt til meg i krangler og diskusjoner.

Selv holdt jeg på å bli gal av alle disse meningene. Hvem var de? Var det noen av mine beste kompiser som gikk bak ryggen på meg? Snakket de til henne om meg? Var det han? Eller hun? Hva mente egentlig min egen familie om meg? Eller min svigerfamilie? Var jeg helt ubrukelig? En dust som ikke gjorde noe riktig. Dere vil ikke tro hvor mange ganger jeg ble møtt med andres ansiktsløse påstander. Selv om jeg innimellom tenkte at dette får stå for hennes egen regning, så lå tvilen der? Var det sant?

Jeg og frøken feilfinner er skilt i dag. Hun gjorde meg fryktelig liten. Tilslutt trodde jeg også at jeg ikke var noe verdt noe som helst. Hvordan kunne det bli slik? Kompisene mine fikk gjennomgå. De fleste var familiefedre, men i hennes øyne var de svirebrødre hele gjengen. De hun ikke stolte på fikk en kald skulder. De var ikke velkommen, og det fikk de føle til gangs når de kom innom.

shutterstock_162738437

Frøken feilfinner var jevnt over lite fornøyd. Kritisk til de fleste rundt seg. Attraktive kvinner var en trussel, og enten la de an på meg eller så ble jeg beskyldt for å legge an på de. De fleste fester endte i en stor krangel. Hun var sosialt snobbete, og sorterte venner etter status og inntekt. De som ikke passet inn ofret hun ikke en tanke. I ettertid har jeg skjønt at hun er en stor skuespiller.

Hun er god på tillærte fraser, hun emulerer følelser og er god til å fungere slik det forventes i gitte situasjoner. Innerst inne er hun en nådeløs kritiker. Av alt og alle.
Etter skilsmissen er det barna som får gjennomgå. Begge barna har i følge frøken feilfinner store psykiske problemer, men alle instanser som er i kontakt med barna finner ikke noe galt. De klarer seg fint på skolen og har mange venner. Ingen ser det samme som frøken feilfinner ser og påstår. Hun nedgraderer alle rundt seg. Det er vi som et ubrukelige. Det er vi som er syke, undermåls og trenger hjelp. Henne er det ikke noe galt med.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Etter flere års terapi har jeg skjønt at det er henne som er syk. Alle vi andre har vært sendt hit og dit for å samtale. Til psykologer, til leger, til samlivsterapeut, til Familievernkontor – alltid alene, uten henne. Alle sier at de må snakke med oss sammen. Det vil hun ikke. Det er ikke noe galt med henne. Det er alle vi andre som må forandre oss. Danse etter hennes pipe. I alt og ett.

Psykopater er ikke mottagelig for terapi, de får sin energi fra å trakassere, såre og manipulere sine omgivelser. Kom deg vekk, snu ryggen til dersom du fortsatt lever sammen med et helsefarlig menneske. Hvis ikke ender du opp med svært lav selvfølelse. Du blir verdens minste mann eller kvinne. Den som gjør alt galt. Uansett hva du gjør.
 

LES OGSÅ:

Hun har ødelagt mitt liv

Kvinne og fullblods psykopat

Hun slo og truet meg

Hvem er det som blir offer for psykopaten?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

  1. Ja, det er lett gjenkjennelig.
    Ikke lett å slippe unna heller, men det går om man er bestemt nok på å ” Ta livet tilbake “.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.