Å leve med en psykopat

Ondskapens sorte øyne

Psykopatens sorte blikk

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette, men jeg var gift med en mann som jeg i ettertid har skjønt var en psykopat av verste sort. Jeg satt fast i hans grep som ble strammere og strammere for hvert år som gikk. Tilslutt så jeg bare et par svarte øyne. Ingen andre jeg kjenner har svarte øyne. Er det ondskapen som lyser?

Jeg har tenkt mye på dette i årene som har gått siden skilsmissen. Blikket hans kunne få meg til å krype sammen. Jeg visste at når det svarte øyene så på meg så hadde jeg strukket strikken for langt. Det kunne være helt uvesentlige ting jeg hadde gjort eller sagt, men det var utenfor hans aksept og forståelse. Hans ondskap isolerte meg. Det meste dreide seg om å holde meg hjemme. Holde meg borte fra folk. Nekte meg å jobbe sammen med andre kollegaer eller treffe venner fra mitt tidligere liv. Da kom de svarte øyene. Et blikk, og jeg skjønte at dette kunne jeg ikke gjøre.

Det svarte blikket ga meg angst. Hva er det som gjør at øyne blir svarte? De var jo ikke svarte hele tiden. De var jo ikke svarte den gangen jeg falt for ham. Men, de ble svarte hver gang jeg gikk i mot ham. Han knep munnen sammen. Sa ofte ingenting. Satte blikket i meg. Og jeg trakk meg, tilpasset meg og håpet at det gikk over. Slik gikk jeg på tå hev i mange år. Det ble ikke mye igjen av meg. Alle mine interesser ble lagt til side. Jeg prøvde å leve slik at de svarte øynene ikke kom frem. Ser jeg på bilder fra disse årene, ser jeg flere bilder hvor de svarte små pupillene er fremme. Jeg grøsser. Ingen av de jeg har rundt meg i dag har svarte øyne.

shutterstock_149579264

Kjenner dere noen som får små svarte øyne? Jeg tenker at dette er ondskapens ansikt. Hva tror du?

Psykopatene gjemmer seg overalt i samfunnet. I artikkelen “the eyes of a Sociopath” skriver Donna Andersen, forfatteren av boken “Red Flags of Love Fraud” at en av hennes 10 advarsler er intens øyekontakt.  59 % av 1.352 som deltok i hennes undersøkelse, svarte at deres partner hadde et intens blikk. Hun forteller at hennes egen erfaring var at når hennes eks ikke var aktiv engasjert i å manipulere henne eller andre så var blikket tomt – det virket som om ingen var “hjemme”. 

Hun forteller videre at når psykopaten hadde sine raserianfall så gikk blikket fullstendig svart. I sine undersøkelser viser hun til at flere kjente seg igjen i denne beskrivelsen. Så langt har dette kun vært karakteristikker av mannlige psykopater. Har du samme erfaring med en kvinnelig?

LES OGSÅ:

The eyes of a sociopath

8 tegn på at du svømmer i gift i forholdet

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.