Vår gale nabo - Psykopaten

Vår gale nabo

Naboen og psykopater

Han leser med stor interesse artiklene som ligger på psykopaten.info og synes de er meget bra. Grunnen til at han kontakter  oss er fordi han har en sterk mistanke om at naboen er en psykopat.

LESERHISTORIE: Han har en truende oppførsel og nå på julaften truet han oss med å “lage livet vårt til et helvete”. “Dere skal bare få se hvem dere har med å gjøre!

Vi har vært i konflikt med våre naboer, da de bare turer frem og tar seg til rette uten å vise hensyn til oss. Det burde være innlysende at slikt mislikes, og vi har full støtte fra mange andre naboer rundt. Jeg kan liste opp mange ting, men fokuserer ikke på det her nå. I fjor høst kontaktet vi politiet da vi var bekymret, men de henviste oss videre til konfliktrådet. Møtet i konfliktrådet nå i høst førte ikke frem. Tvert i mot. I møtet mottok vi en mengde usanne beskyldninger fra de, og opplevde latterligjøring, overfra og ned holdninger, samt hersketeknikker.

Han fikk meglerne på sin side

På et tidspunkt fikk han meglerne på sin side, og vi følte oss veldig alene og forsvarsløse. De gikk vel i fella. Han er veldig flink til å prate for seg – og snu og vende på ting. Å oppleve dette er svært ubehagelig for oss alle i familien. Vi vet ikke hva han kan være istand til å gjøre. For oss så er det ikke bare å løpe, da vi har bodd på adressen siden 2005.

De nye naboene fra vinteren 2013. De forrige naboene hadde vi et kjempegodt forhold til, og vi savner de. Vi velger å anmelde truslene til politet. Likevel blir det med en bismak i munnen, da vedkommende sannsynligvis blir rasende når han får vite om det. På en annen side, så er det feil å la han slippe unna med truslene han kom med. Alt er veldig belastende for tiden.

Vi er begge i full jobb, og barn som går på skole. Selv om vi har støtte fra flere naboer, så føler vi oss relativt maktesløse og utsatte. Vi er rett og slett redde og engstelige. Vår motpart har “penger på bok” – og er sånn sett ressurssterk. I tillegg kontakter innad i advokatmiljøet slik jeg ar forstått det. Det har ikke vi. Det er lett å tenke seg at vi er misunnelige på naboene, da de sitter godt i det økonomisk. Og at det er dette som er konfliktårsaken.

En slik påstand vil jeg ha meg frabedt å høre. Vi har andre naboer som heller ikke lider økonomisk, men de er verdens hyggeligste mennesker. Og det er det som gjelder. Samt rettferdighet – og at ingen lider, eller taper. Slik vi har gjort.

Det slår meg da: Har ikke en psykopat selvinnsikt nok til å forstå at andre kan tolke eller avsløre han/hun som .. nettopp .. en psykopat?

Når det gjelder naboen min da, så er det så utrolig mange punkter som stemmer. Og hvor han avslører og blottlegger seg selv. Fascinerende nesten, om jeg kan kalle det det.

Kardemommeloven gjelder for oss

For oss så er det kardemommeloven som gjelder. Ellers har vi ingen fiender, eller er uvenner med noen. Vi er vissnok ikke de eneste i området som har vært utsatt for hans vrede i følge mange. Jeg har fremdeles til gode å høre noe positivt om han. Han har bodd i nærområdet, men bor nå – dessverre – tett inntil oss.

Har dere noen råd dere kan gi oss? Annet enn å flytte? Det blir vanskelig på nåværende tidspunkt, men vi vil vurdere det senere. Og er det noen steder man kan henvende seg til for å få hjelp? Vi trenger hjelp og støtte og er takknemlige for alle råd!

 

LES OGSÅ:

Psykopat eller narsissist? Her er forskjellen

Har du en narsissist nær deg?

De skjulte narsissistene blant oss

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Kjenner du deg igjen i denne historien? Har du noen råd å gi denne fortvilte mannen?  Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Husk å dele med dine venner!

 

 

5 Comments

 1. Anonym

  December 29, 2015 at 7:26 pm

  Kjenner meg godt igjen i dette! Bodde nesten tre år vegg i vegg med et ektepar, som i starten var hyggelige. De fortalte masse skrekkelig om de som bodde der før oss, bla at de var narkomane, at barna ikke ble ivaretatt osv osv… Plutselig endret det seg, og jeg ble bla beskyldt for å være slem med ungene, at vi kastet søppel i deres søpoeldunk, at barna snoket i garasjen deres(egentlig bare et telt). Mannen truet ved en anledning med å knuse hodet mitt m.m. Vi flyttet for snart to år siden, kjøpte hus lengre ned i gata. Men spesielt han ga seg ikke. Han fortsatte med sine beskyldninger, bla ringte han journalister og skulle henge meg ut, fortalte andre at jeg skal ha spilt i pornofilm, være slem med barna, narkoman osv osv… Har vært i kontakt med politi flere ganger. Etter min første tur hos politiet, ringte de han og ba han holde opp. Han benektet alt.. Dagen etterpå meldte han oss til barnevernet… Og han gir seg ikke. Dessverre har jeg ingen råd, da all kontakt med politiet ikke har ført til noenting. De kjenner godt til han, og anbefalte meg å ikke levere en formell anmeldelse, da de er redde for at han skal skade meg….

 2. Anne

  December 29, 2015 at 10:44 pm

  Livet er for kort til slikt! Selv om det å flytte ikke er det dere ønsker mest, vil jeg likevel anbefale det. Selv hadde jeg en uhyggelig nabo tidligere. Hun var nok ikke psykopat, antagelig begynte hun bare å bli dement, og det at hun selv rotet og ikke forsto sammenhenger gjorde at hun ble noe paranoid, og anklaget andre for de rareste ting. Jeg bodde vegg i vegg med henne, og hadde mer enn nok med at min eks utsatte meg for mange rare anklager, så selv om hun på en måte var harmløs med sine vanvittige anklager ble det en stor belastning over tid. (Hun påsto bla. at jeg hadde stjålet vannet hennes. Vannstjeling er jo et stort problem her i landet. Hehe)

  Jeg flyttet, og egentlig var det først etter at jeg hadde flyttet jeg forsto hvor belastende denne naboen faktisk hadde vært. Å ikke kunne slappe av i sitt eget hjem og sin egen hage er rett og slett grusomt! Jeg følte det som om en stor tung sekk var løftet av meg da det gikk opp for meg at jeg ikke lenger trengte å bekymre meg for denne naboen, men kunne åpne ytterdøren uten å først sjekke om hun var i nærheten.

  Nå har jeg kjekke, koselige og normale naboer, og kan le av alt denne gamle naboen fant på da jeg bodde på den andre adressen. Men det var ikke kjekt da det sto på, og jeg er såååå glad for at jeg flyttet. Det kostet både penger og arbeid, men det var virkelig verdt det!

 3. Anonym

  January 1, 2016 at 8:44 pm

  Det er en uholdbar situasjon dere er i, og jeg anbefaler dere sterkt til å flytte. Oppførselen til naboen deres vil nok dessverre ikke bli bedre, tvert i mot. Jeg eier en leilighet i et sameie, hvor den andre sameieren har en oppførsel og fremtreden som gjør at jeg nå må kreve sameiet oppløst ved dom. Det betyr at hele eiendommen blir solgt på tvangssalg, og både sameieren og jeg må flytte. Jeg kommer til å tape mye penger, og jeg vet at hele prosessen kommer til å bli en stor påkjenning da den andre sameieren kommer til å bestride oppløsningen og ta saken til retten om mulig. Men etter å ha levd under slike forhold som jeg har gjort i flere år nå, har jeg kommet frem til at penger ikke er det viktigste. Det å ha et fredelig liv uten en person som hele tiden gjør det den kan for å gjøre tilværelsen min uutholdelig, kommer til å bli helt fantastisk! Jeg har anmeldt denne personen for trakassering, men ble henvist til konfliktrådet noe som var helt nytteløst da sameieren min ikke har selvinnsikt og er veldig flink til å snakke for seg. Det endte med at saken ble henlagt og sameieren min økte intensiteten i trakasseringen. Det kommer daglige e-poster om at jeg har parkert for langt fremme, for langt bak, for langt ut i veien, har satt søppeldunken feil vei, satt sykkelen på feil sted, ikke lukket porten ordentlig, klippet hekken for lite eller for mye – listen er uendelig lang – og alt er bagateller som “normale” mennesker ikke ville sett på som problemer. For en tid tilbake fikk jeg 51 e-poster på 24 timer. Det har vært en lang prosess å bestemme seg for faktisk å oppløse sameiet, men nå når avgjørelsen er tatt er jeg lettet. Nå gjenstår det bare å bite tennene sammen, komme seg gjennom oppløsningsprosessen og kjøpe meg et nytt sted å bo. Når dagen er der hvor jeg kan gå ut av døren for siste gang skal champagneflasken åpnes:)

 4. anonym

  January 15, 2016 at 11:32 pm

  Jeg vil også råde deg til å flytte. en slik nabo kan ødelegge livet ditt fullstendig. Jeg hadde en slik, og jeg ante ikke hvor gal han var før politiet ringte meg og lurte på om jeg forfulgte hans kone!!! Politiet ble paff, når jeg nesten begynte å le, jeg er dame selv, samboer og barn og samboer satte politi på plass og spurte om hvem som helst kunne si hva som helst til en politimann, OG BLI TRODD! Det neste som skjedde var at div søppel, gamle potteplanter +++ ble drylt over i vårt inngangsparti, det så helt forferdelig ut, samtidig gikk nabo til sameiet og klaget på forsøpling…Når jeg kunne bevise at det var HANS søppel, beskyldte og anmeldte han meg for å stjele søpla hans, for å tilegne meg sensitiv info ! Mens jeg var iferd med å rake , rydde etc får jeg innkalling til legen min. Han hadde mottatt en “bekymringsmelding” om meg som han ikke engang turte vise meg. Fra samme nabo. Det er ren ondskap som driver slike mennesker! Og jeg begriper overhodet ikke hvorfor jeg/vi ble valgt som ofre. Jeg hadde andre naboer som forstod hva han drev med, men det hjalp lite. Ingen turte legge seg ut med ham. Når jeg averterte boligen for salg, tok han ett voldsomt tak i meg ved postkassestativet; jeg skulle f… ikke selge til noen med hund! Jeg har aldri hatt hund, så jeg begrep ingenting. Jeg stod helt i ro og det kom gudskjelov en annen nabo som stoppet. Jeg tror absolutt han var istand til å skade meg fysisk. Jeg solgte med bra fortjeneste. Flyttet med både tungt og lett hjerte. Ny eier hadde 3 hunder. Halleluja. Og han var av den sorten som ikke lot seg pelle på. Tror han forstod hva dette var fra dag en og satte seg i enorm respekt. Flytt, flytt , flytt. Da får du det mye bedre. Men ikke flytt i panikk, gjør ett best mulig valg og veldig masse lykke til 🙂 Det er bare nydelige naboer her jeg/vi bor nå. 🙂

 5. Anonym

  June 26, 2017 at 7:08 pm

  Hmmmmm…. Det er ikke bre bare bare når de hr mye penger og er godt rusta økonomisk til krig. Men er han bare sånn mot dere? Eller er alle andre naboer rundt like mye offer som dere? eller velger han kun en familie han skal knekke av gangen og slite ut? Kanskje det er derfor de forrige solgte huset… Hvis de andre naboene støtter dere er jo dere flere imot han. Nå vet jeg jo ikke konkret hva slags handlinger han gjør mot dere heller. Men eneste forslaget jeg kan komme med er vel at alle dere naboene rundt lager en skikkelig plan for å samarbeide om å avsløre han. Hvis han driver med fysisk terror dere kan ta han på. Jeg tenker på video eller bilder hvis han gjør hereverk på neons eindom eller opptak hvis han kommer med muntlige trusler og at dere har hverandre som vitner og anmelder han sammen.

  Har selv nettopp flytta fra en tomannsbolig der jeg bodde i nesten 3 år . Det var HELDIGVIS bare leie. Naboen under drev med psykisk terror nesten fra jeg flytta inn. Når jeg blokkerte henne på facebook forfulgte hun meg med falske profiler på facebook og skrev syke ting og prøvde å få meg til å ta selvmord. Sendte falske bekumringsmeldinger på katten min til mattilsynet fordi jeg klaget på at hun ikke tok hensyn og holdt meg ofte våken til huseier. Selv forlot hun sønnen sin midt på natta og drev med mye annet som ikke er bra. Hu tok sikringene mine mens jeg va rpå jobb sånn at all maten min i frysa ble ødelagt. Og truet med deretter med at jeg kunne komme i fengsel for “falske beskyldninger”………. jeg orker ikke ta hele hostorien her nå. Den er så innvikla men jeg tror nok naboen din har de samme trekka ja. ganske så sikker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.