Å leve med en psykopatIntervju

Veronica har lansert ny bok “Soloppgang” – oppfølger til “Jeg er fremdeles her”.

Jeg er fremdeles her

Veronica Kristoffersen er kjent som en av de få, modige som sa nok er nok! Med boken “Jeg er fremdeles her” ville hun fortelle sin historie og dele den med alle de andre som hun visste er der ute: Ensomme, forvirret og i verste fall i livsfare. Hennes historie er en rystende historie om møtet med en klassisk psykopat av verste sort. Boken ble tatt så godt i mot av leserne at den en tid var utsolgt fra forlaget. Nå har hun lansert oppfølgeren “Soloppgang”. Hun forteller i dette intervjuet mer om hvor hun hentet kreftene til å skrive nok en bok og ikke minst hvorfor hun gjorde dette.

Veronica forteller til psykopaten.info at hun har klart å nå sitt mål. Hun  klarte å vekke både kvinner og menn til å få en forståelse hva et voldelig forhold innebærer. Og ikke minst at forholdet ikke blir bedre med tiden, det lønner seg å komme seg vekk før alt går for langt! Boken er skrevet som en diktsamling som tar deg med på en reise gjennom det Veronica har opplevd og viser hvordan hun har kommet videre. Først og fremst viser den at det er håp!

Hva handler de fleste diktene om i boken Soloppgang?

De beskriver mine opp – og nedturer fra den dagen jeg våknet opp på sykehuset etter selvmordsforsøket. Boken kan leses som om det var en EKG rytme. Mitt favorittdikt er Veronica ” der jeg var på leit etter meg selv. Jeg klarte plutselig å se min egen skygge.

Hva består boken av?

Den er delt opp i forskjellige deler. Jeg har beskrevet hvor langt jeg har kommet i min bli-frisk–prosess.  Jeg har prøvd å få fram hva slags tiltak jeg har brukt for å komme videre. Det var mye jeg følte jeg ikke fikk fortalt i bok nummer én, Jeg er fremdeles her. Først og fremst at  isolasjonen er den største faren for en selv.  Og bli isolert gjør deg tom for alt.

Har du fått et annet syn på helse og støtteapparatet i ettertid?

Ja, så lenge man lever i en boble er det vel slik at en ikke er mottakelig for hjelp.  Jeg orket ikke prate med støtteapparatet, følte at det ikke var noen forståelse fra noen.  Det tok bare energi, så jeg lukket meg isteden.  Men jeg prøvde nå i en lengre periode å fortelle, og det samme svaret dukket stadig opp, jeg ikke måtte bli paranoid. Det hjalp meg ikke stort å høre det, jeg var jo konstant i frykt!  Jeg har litt vanskelig for å svare konkret på spørsmålet, jeg er veldig skuffet over støtteapparatet rundt psykisk helse. Det som fungerer best for meg er ” hjelp – til -selvhjelp”

Hva var det du ville oppnå med å gi ut boken Soloppgang?

Jeg vil gjerne vise alle at det faktisk går an å komme ut av det, men først og fremst må du finne deg selv.  Den største hjelpen er deg selv.

I boken har du vært veldig kritisk til deg selv? 

Det at jeg har kritisert meg selv, har fått meg til å få et svar på hvorfor det ble som det ble. Eller rettere sagt hvordan det hele endte. Min analyse viser at det var han som var syk. Det åpnet øynene mine

Hvilken respons har du fått på bøkene?

For det meste positiv feedback, og overveldende tilbakemeldinger fra kvinner og menn. For noen bekjente har det vært vanskelig å lese bøkene mine, de forklarer at det er så vondt når vi kjenner oss igjen. Hva kunne vi ha gjort annerledes er deres spørsmål? Men responsen har vært enorm, spesielt fra andre som har levd i samme situasjon.

Ville du ha forandret fortiden din?

Selvfølgelig skulle ønsket være å ikke oppleve noe slikt, selv ikke min verste fiende ønsker jeg dette! Men som jeg tenker ” What doesn’t kill you make you stronger”

Hvordan ville du beskrevet støtteapparatet i Norge?

Jo mer penger du har, jo bedre støtteapparat for deg, dessverre. Men i ettertid ble jeg trodd og hørt. Jeg fikk også en voldsoffererstatning.

Hvis du kunne sagt noe til mennesker i din situasjon, hva ville du fortalt?

At det finnes ingen ekte kjærlighet i et slikt forhold. Alt går ut på et taktisk spill med manipulasjon, eie og kontroll. Og at partneren som da var min eks. ikke har noen form av empati.  Han er bare ute etter å trykke deg ned. Har han utført vold en gang, ikke tilgi å ta han tilbake! Jeg sitter igjen med en diagnose PTSD og har fremdeles perioder med panikkangst, men det har blitt bedre med tiden.  Jeg har kommet meg dit hvor han ikke klarer å påvirke meg med sitt syke spill. Og det er et stort skritt i rett retning. Når det gjelder jobbsituasjonen, prøver jeg mitt beste å komme meg ut i arbeidslivet igjen. Jeg har problemer med trøtthet, kortidshukommelse og er dessverre veldig sårbar.

Hvordan har forholdet påvirket personer rundt deg?

Jeg har fått en bedre forståelse på hvem som er min ekte venner. I familien har det vært litt forskjellige reaksjoner, men til slutt har de alle støttet meg. Blod er tykkere enn vann! Jeg har prøvd å løfte fram det som er så tabubelagt, det å være et offer for vold i parrelasjoner. Jeg har prøvd å beskrive hvordan det påvirket meg. Det er viktig at media belyser dette i framtiden.

Hva gjorde du for å bli frisk etter sammenbruddet?

Først og fremst fant jeg meg selv i alt virvaret. Da ble jeg mottagelig for å få hjelp. Og så fant jeg en del kreative sider ved meg selv, som jeg da har brukt til rein terapi.  Jeg føler meg sterkere enn noen sinne, og jeg sliter ikke lenger med dårlig samvittighet for det jeg gjorde den natten.  Fordi jeg vet så godt til dags dato at det var ikke jeg som bestemte dette, jeg ble så syk etter å ha blitt hjernevasket med trusler over enn lengre periode.  Det føles også lettere når min barn har lært seg å stole på meg igjen, og ikke minst at jeg stoler på meg selv!

Hvordan har kjærlighetslivet vært etter din eks?

Jeg har prøvd, men dessverre er jeg ikke mottagelig for kjærlighet i et parrforhold.  Ikke har jeg noe å gi, mitt hjerte er fremdeles i sorg. Men alle møter vi en dag motgang, men i slutten av tunnelen er det alltid et lys!

Har du tenkt på å skrive mer i framtiden?

Ja, jeg driver på med en barn – og ungdomsbok, for man skal ikke glemme barna som opplever slikt. I den boken skal jeg illustrere barnets synspunkter i situasjonen. Jeg har også skrevet en bok sammen med min venninne, der hun forklarer hvordan det er å leve med en bipolar lidelse, og jeg da med PTSD.

Veronica Kristoffersen overlevde marerittet - såvidt
Veronica Kristoffersen overlevde såvidt. Foto: Anngunn Dårflåt Flatebø

Mange ofre for en psykopat skriver fortvilet til oss at det er nok til en hel bok. Veronica gjorde alvor av dette og skrev boken om sine opplevelser. I intervjuet vi hadde med Veronica i forbindelse med lanseringen av sin første bok “Jeg er fremdeles her” fortalte hun hvorfor hun skrev boken og alle sine kvaler frem til å endelig få boken på trykk. 

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Da Veronica tok kontakt med redaksjonen i psykopaten.info og fortalte at hun hadde skrevet en bok hun gjerne vill dele med oss, ble vi naturligvis nyskjerrig. Først og fremst fordi jeg vi hørt det så mange ganger før. Min historie er nok til en hel bok. Vi får mange henvendelser og mange som nølende, forsiktig sier at de kanskje kan dele sin historie, men deres historie er så lang og spesiell. Dessuten vet jeg ikke om jeg tør. Jeg er redd for å bli kjent igjen.

LES INTERVJUET:  Veronica gjorde det mange drømmer om – hun skrev boken

Du er ikke alene – men få tør å fortelle om sine opplevelser

Det høres kanskje grusom ut, men standardsvaret vårt er – det er en fattig trøst, men du er ikke alene om å oppleve dette. Alle historiene har en skremmende rød tråd. Selv om de er forskjellige, så er de også like. Derfor kan du trygt sende inn din historie til oss. Vi anonymiserer og passer på at du og de rundt deg ikke blir kjent igjen. Fordi vi vet at du er livreddı for å bli  gjenkjent. Vi vet at du ikke blir trodd. Vi vet at de rundt deg tror på psykopaten og at det er du som er redd for å stå igjen som den store sutrepaven, løghhalsen, den forvirrede, psykisk syke og hva det måtte være. For psykopaten har fått alle rundt deg til å to at det er deg det der noe galt med. Og du er utslitt, forvirret og fullstendig tom for krefter.Sakte men sikkert så tør du å kommentere anonymt på psykopaten.info. Deretter tør du å “like” noen av innleggene på Facebookssiene. Deretter sender du oss en direktemelding, men ber om å være anonym. Så skjer det noe: Du ser at mange andre med lignende historier som deg tør å kommentere.

Gjett om vi har vært stolte og imponert over deg og alle de som tør å stå frem under fullt navn og legge igjen kommentarer på Facebooksidene! Så skjer dette: Veronica tok skrittet fullt ut. Hun skrev boken. Hun turte å fortelle sin historie mens den pågår. Hun involverer alle sine venner, sin familie – hele sitt liv. Hun forteller historien nært og personlig og deler alt. Nå deler hun sin historie videre med leserne i sin nye bok “Soloppgang”. 

Og det er vår viktigste motivasjon for å sitte oppe seint og tidlig og redigere alle historiene vi får inn. Selv om vi kjenner igjen det meste, vi har lest det før – så er alle historiene svært så ulike. Hver eneste en er hjerteskjærende og vonde å lese. Men vi tror på de, vi vet de er sanne og vi kjenner de igjen. For hver og en av de av våre lesere som tør, som har mot til å sette seg ned og skrive sin historie, så vet vi at det er hundrevis av lesere der ute som gråter en skvett og kjenner seg igjen. Ja, slik var det for meg også. Jeg vet nå at jeg ikke er alene om å ha opplevd dette. Jeg vet at det er andre der ute som forstår.

Dette er vår største belønning og motivasjonen for å drive psykopaten.info.

Vil du lese mer om boken? Du kan lese mer om den og bestille den her.

 

LES OGSÅ:

Intervju Del I  Veronica gjorde det mange drømmer om – hun skrev boken

Intervjuet Del II – Selvmordsforsøket

Veronicas mor står frem: Min datter mistet nesten livet på grunn av psykopaten

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette intervjuet? Har du spørsmål til Veronica? Legg gjerne igjen din kommentar eller spørsmål anonymt.

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.