Intervju

Kvinne og fullblods psykopat

Vi hører sjelden om dem, men de finnes midt i blant oss. De kjenner seg dårlige, og skjemmes for å be om hjelp. Det handler om menn som faller for manipulative kvinner. Som for seint oppdager at kvinnen ved dere side ikke holder igjen for verbal eller fysisk mishandling. 

Med arbeidskollegaene var hun sjarmerende, for det meste sprudlende glad og full av energi. Men Ingrid hadde også en mørk, følelseskald og en manipulativ side.

Jeg var livredd henne – psykopaten

Jeg var til tider livredd henne. Hun mishandlet meg både psykisk og fysisk, sier Bengt. Det har gått tre år nå siden han brøt dette destruktive forholdet ,og han har fortsatt  problemer med å stole på andre mennesker.

Bengt, 30 og Ingrid, 35, når de traff hverandre var de begge  gift og hadde hver sine barn fra ekteskap.  De ble stormforelsket, eksplosivt!

For Bengt var det en uskyldig flørt med en søt og koselig arbeidskollega. Men for Ingrid var det alvor, hun tok det store skrittet og tok ut skilsmisse fra sin mann, hun krevde også at Bengt skulle gjøre det samme med hans kone.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Bengt forklarer at han likte Ingrid veldig godt, men han syntes at ting gikk for fort. Han var ikke klar for å starte et nytt forhold.  Ingrid reagerte med sinne på hans avgjørelse, hun forklarte at nå hadde jo hun dratt ifra sin familie. Og om han ikke kunne gjøre det samme, ville hun ikke prate med han lenger.  Bengt sier, jeg var jo så forelsket i henne, og jeg klarte ikke tanken på å miste henne. Jeg forklarte min kone at jeg hadde møtt en annen kvinne.

Straks etter skilsmissen ble Ingrid den samme kvinnen som jeg hadde forelsket meg i, hun ble sjarmerende og hjertegod. Fra å ha vært kald som is begynte hun plutselig å behandle meg som om jeg var en Gud.  Alt var og ble som et liv i paradiset, jeg ble som tatt av vinden.  Han var rett og slett blindt forelsket, han hadde ikke en anelse om at han hadde innledet et forhold med en kvinne med psykopatiske trekk.

Helvete brøt løs etter at vår datter ble født

Jeg klarte ikke å se disse psykopatiske trekkene hos henne før det hadde gått en lengre stund. Etter hvert dukket disse trekkene opp bit for bit, og jeg ble overbevist på at hun var syk. Den ene dagen var hun snill og god, da kunne hun overøse meg med den varmeste kjærlighet, og plutselig dagen etter var jeg ikke noe verdt.  Som Bengt sier, jeg ble ikke bare mishandlet psykisk men også fysisk.

Hun kunne plutselig som lyn fra klar himmel få et sinneutbrudd der hun tydde til fysisk vold. Og igjen, etter noen sekunder var jeg hennes drømmemann, som om ingenting hadde skjedd.  Jeg kjente meg veldig forvirret, visste nesten ikke forskjellen på bak eller fram.  Jeg klarte ikke å se sannheten, kunne ikke tro at Ingrid var slik, hun hadde så mange fine sider også.

Flyttet sammen

Selv om relasjonen var forvirrende bestemte Bengt seg til å flytte sammen med Ingrid. De flyttet sammen til en mellom stor by. Straks etter de hadde flyttet ble Ingrid gravid, nå ventet de barn sammen.  Denne beskjeden om at de skulle bli foreldre igjen skulle normalt ha skapt lykkelige følelser, men det kjentes ikke slik for Bengt. 

Han kjente at han igjen fikk et nytt ansvar, for et barn som ville trenge han som mest.  De flyttet igjen for å få et større hus, nå skulle de ikke være bare to.  Ingrid hadde en stram økonomi, så det ble Bengt som måtte ut med pengene for det nye huset.  Det var jo en selvfølge sier han! Like etter at de hadde flyttet inn i den nye villaen ble datteren født, det var da helvete brøt løs. 

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

De hadde sine tidligere barn boende fra tid til annen, det var Ingrids to tenåringssønner og Bengts datter.  Problemene med sinneutbrudd som hadde vært før, var ingenting i forhold til det som pågikk i hjemmet nå, sier Bengt.  Et godt eksempel på hennes adferd var at når jeg satt å så på TV kunne hun plutselig komme bort å slå meg.    

Synest synd på henne

Hvorfor gjorde du det? Jeg er en rolig og behersket person, men jeg ble veldig sjokkert av hendelsen. Men det første som falt meg inn var at jeg syntes synd på henne.  Jeg tenkte at hun følte seg ikke bra, men at dette ville ikke hende igjen. Jeg regnet med at det var hormonene etter fødselen som spilte henne et puss, og at med tiden ville dette gå over.  Når Bengt forteller dette, kommer usikkerheten fram, som om han fremdeles tviler på sine egne ord og meninger.

Ingrid ble imidlertid ikke bedre med tiden. Hun fant stadig vekk nye feil på sin mann.

Han fortalte om en kveld når han kom hjem fra jobb, der han møtte sin kone i døra hjemme. Ingrid var fly forbannet, hun hadde verdens sinneutbrudd, hun skrek og forklarte at de ikke kunne bo sammen lenger. Hun var voldsom, hun sparket i vegger og skrek, ustyrlig. 

Fra monster til rose

Jeg ble helt fra meg sier han, jeg ba henne om at hun måtte roe seg ned, slik at hun ikke vekte barna.  Dessverre våknet min datter og var livredd, jeg trøstet henne.  Ikke engang da roet Ingrid seg, hun fortsatte å være aggressiv fysisk og psykisk.  Alt ble kaos og jeg forsto absolutt ingenting, og like fort som ondskapen fløy gjennom henne ble alt som ingenting hadde hendt. Hun vendte fra å være et monster til en nysprungen rose på få sekunder.  Da begynte jeg å virkelig lure, hadde jeg vært i en drøm sier Bengt!

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Men det var dessverre ingen mareritt, fordi den følelsesmessige berg og -dalbanen begynte å bli normal.  Det ble ikke noe bedre med tiden.  Bengt forteller om en episode fra en natt i sitt eget hjem, han lå og sov i sin egen seng. Han våknet av at hans kone satt over han, hun slo han i magen og på armene, han prøvde igjen å beskytte seg samtidig som han prøvde å holde roen.  Jeg husker jeg tenkte, dette kan ikke være normalt, så dagen etter bestilte jeg en time hos en familierådgiver.  Jeg kontaktet Ingrids mamma også, hun forklarte at hun også hadde blitt slått av datteren.

Ingrids mamma fortalte at hun hadde ingen empati for andre mennesker, og at hun var manipulativ og slem. Moren sa også at hun kunne være veldig snill og god, men det var bare om hun fikk det som hun ville. Og det er helt klart et typisk adferd hos en psykopat, forklarer familierådgiveren. 

Ingrid syntes selvfølgelig at denne rådgiveren snakket tull, det var da ikke noe feil på henne!

Kanskje jeg ikke vil se at forholdet var sykt – jeg hadde jo satset alt på oss

Bengt la fram det ene eksemplet etter det andre om hvordan hans kone oppførte seg. De hadde barn sammen, og at Ingrid også hadde noen veldig gode sider.  Han forklarte at det kunne ta bare få sekunder fra hun var sjarmerende til å være et ondskapsfullt monster. Jeg fortalte at jeg var livredd for henne, jeg visste jo aldri når hun skulle bli sint og voldsom.  Jeg ringte min pappa og forklarte hvordan hun var, jeg forklarte han om hennes forferdelige humørssvingninger. 

Min pappa kom på besøk, og da var Ingrid som normal og min pappa sto der som et spørsmålstegn.  Han forsto ikke hva jeg pratet om!

Ved et annet tilfelle ødela Ingrid sengetøyet som min datter brukte å sove i når hun var på besøk, hun rev og slet i det. Hun hadde blitt sint pga. en bagatell og oppførte seg da voldelig over døde ting. Jeg prøvde igjen å roe henne ned, men denne gangen beit hun meg i armen. Det var dråpen sier Bengt, jeg tok bilen og dro av gårde. Jeg turte faktisk ikke å være der lenger, jeg ble redd. Og jeg er så glad for at ikke barna var der da. Da var jeg redd for å bli drept!

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Men til tross alt som har hendt forsto han ikke at han levde i et farlig forhold, med en kvinne som ikke var frisk. Han begynte å ta på seg skylden for hennes adferd. Hun pleide jo å si at jeg var syk i hodet, og at jeg led av borderline.  Hun var veldig flink til å overtale andre, og jeg begynte å miste troen på meg selv. Det var sikkert noe feil på meg, og ikke hos henne, hun hadde helt sikkert rett fortalte Bengt! Med tanke på alt jeg hadde gjort for dette forholdet ville jeg ikke gi meg så fort. Men rådgiveren jeg hadde kontaktet sa til meg at jeg ikke ville klare å forandre på hennes manipulative adferd. 

Da gjorde Bengt et valg, han kom seg vekk i fra forholdet så fort det bare gikk. Tanke på hans egen helse og barnas var viktigst.

Seks måneder seinere ble det skilsmisse. Huset ble solgt og de flyttet hver for seg. Det kjentes som en befrielse for både sjel og kropp, slippe slag og spark og kontinuerlig kritikk. Nå var tiden kommet til å begynne å pleie min datter og meg selv. Nå kunne han ta ut sin pappapermisjon og bare fokusere på dem. Men Ingrid var fortsatt manipulativ, hun hadde fortsatt et overtak på meg foreldreansvaret. Hun bestemte seg fra den ene dagen til den andre at hun skulle begynne å jobbe igjen, og da hadde jeg ikke noe annet valg enn å rette meg til henne. Jeg likte ikke helt at hun skulle begynne å jobbe, det var jo litt tidlig fordi hun ammet datteren.

Ingrid dikterte om hvordan vilkårene var i forhold til han og datteren. Jeg fikk lov til å ha min datter bare på dagtid, og jeg fikk ikke lov til å dra noen steder med henne. Bengt skjønner ikke den dag i dag at han lot seg styre av Ingrid over en så lang tid, enda han visste at hun ikke var frisk. Kanskje jeg ikke klarte å innse at forholdet var sykt? Og jeg hadde jo satset alt på oss.

LES OGSÅ: Veronica gjorde det mange drømmer om – hun skrev boken

Etter en langvarig forhandling i domstolen har Bengt nå fått retten til å ha sin datter hjemme halvparten av tiden. Men selv om det har gått tre år siden de separerte slipper ikke Ingrid kontrollen. Hun kontrollerer meg fortsatt, hun dukker opp nå og da. Om jeg kommer fem minutter for seint til barnehagen, vet hun det. Egentlig er jeg ikke overrasket, det er jo slik en psykopat fungerer sier Bengt. Så med fakta i hånden kan jeg si at det var en del varsellamper allerede i begynnelsen av forholdet, men dessverre tok jeg dem ikke på alvor. Jeg var blind av kjærlighet, og jeg ville av hele mitt hjerte at det skulle fungere.  Bengt sier nå, jeg tror aldri jeg vil innlede meg i et nytt forhold. Jeg har nok med å skjerme meg fra kvinnen som har ødelagt mitt liv, hun har tatt i fra meg så mye.

Hvordan har du det i dag? Jeg bor i en riktig fin leilighet, har en bra jobb og en fin kontakt med min to døtre. Men det viktigste av alt, jeg er fri. Hva mer kan man spørre om?

Artikkelen har tidligere stått på trykk i søndagsmagasinet til Aftonbladet.

Forfatter: Katarina Arnstad Elblad. Oversatt av Veronica Kristoffersen.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Monica

  Veldig likt kvinnelige psykopater. Å få barn så raskt som mulig med sin nye partner.
  På denne måten så skaper de en fastbunden lås som gir dem makt til å utnytte og bruke.
  Har en mor som er sånn. Plukker seg så ut ett av barna til å være favoritten. Å gjerne det eldste til å nedlesse og overfører alle sine problemer på. Projeksjon.
  Men, det er favorittbarnet som egentlig blir hardest rammet. De klarer å hjernevaske det. Ha veldig mye makt. Spiller på samvittigheten. Utnytter “stakkars, lille meg” – rollen. Setter søsknene opp I mot hverandre.
  M.a.o psykopater har ingenting med barn og Gjøre. De kan bli alvorlig syke til slutt.

 2. Maylill

  Jeg synes det er grufullt at ikke myndighetene og det offentlige tar ansvar og gjør noe med dette at det er så mange psykopater/narsissister som får barn. Disse syke menneskene skader jo barn for livstid. Barna må slite resten av sine liv med minner om slike foreldre. Det verste er at psykisk syke mennesker (psykiske problemer er noe annet), som får en diagnose, har rettigheter høyt over sine barn og oss. Det har blitt oss fortalt av en advokat, og av flere. Det må jo være maktmennesker som har fått igjennom disse rettighetene. Antagelig psykiatere, som man tror blindt på. De som ikke vil gjøre noe, bør bli anmeldt til politiet. Men det nytter vel lite. Barna klarer nok ikke å skaffe bevis. De er fanger av grusomme forelde. Hvorfor skal det bare fortsette slik? Jeg tror myndighetene vet om dette, men later som de ikke vet.

  • Anonym

   Alt for mange innen myndighetene er psykopater selv. Likedan innen bl.a hjelpeapparatet. Derfor så seiler psykopatene så glatt igjennom sine liv og får alt de peker på.

   • Stig Riesto

    For det første er det tabu å påpeke at noen er psykopat.

    For det andre blir du aldri hørt hvis du kommer med utsagnet “min ex er en j*vla psykopat” Aldri!

    Catch 22

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.