Brudd med en psykopat

Jeg var en sliten mus i kattens onde klør

Jeg var fanget som i kattens klør

Hun ser på seg selv som musen som slapp unna kattens onde klør. Mange ganger tenkte hun at denne leken kom til å få et tragisk utfall. Hun var i en sterk tilstand av apati. Armene lystret ikke. Hun klarte nesten ikke å snakke. Hele kroppen var nummen. I et ubevoktet øyeblikk slapp han henne, og hun klarte å stikke av.

LESERHISTORIE: Livet med en psykopatisk ektemann har gitt meg mange arr. I dag er det mer enn fem år siden jeg dro. Jeg var sliten, forvirret og i dårlig stand til å forsvare mine interesser. Jeg var så omtåket at jeg trodde jeg måtte be psykopaten om lov til å gå fra ham. Kunne han ikke bare være enig med meg om at dette var det beste for begge to? I et øyeblikk trodde jeg at han ga sitt samtykke, timer senere gikk han til frontalangrep. Han skulle ha omsorgen for barna. De kunne være hos meg annenhver helg. Han skulle ha huset. Det var jeg som stakk av fra ham og barna. Uken etter kom det et brev fra en av de slueste skilsmisseadvokatene i Norge.

Det var tydelig at jeg skulle tas hardt. Jeg brakk meg da jeg leste advokatens brev.

Den onde mannen med de svarte øynene ble den frommeste familefaren

Det er tøft å rette seg opp for juridisk kamp når selvtilliten er tatt fra deg. Plutselig blir den onde mannen med de svarte øyne den frommeste familiefaren på jord.

Det eneste han tenker på er barna, sa han. Mor har ødelagt alt det vakre familien har hatt sammen. For meg ble det et latterlig skuespill. Han var notorisk utro i alle år. Tatt med buksene nede. Jeg vet at han ikke var det minste glad i meg. For ham var det fasaden utad som betydde alt. I mange år hadde han overvåket meg, spionert, sjekket mobilen min og spilt på samvittigheten min. Truet og presset. Dominert og herjet med meg.

Alt var vanskelig

Mannlige venner la an på meg. Merket jeg virkelig ikke det? Single venninner var en trussel. Julebord med kollegaer var farlig. Gamle kjærester skulle jeg bryte helt med. Det skulle være oss to. Vi skulle leve sammen i et jerngrep for evig og alltid. Da måtte vi ikke utsette oss selv for trusler utenfra. Det gikk ikke lang tid før jeg forsto at et normalt jobbliv også var skummelt og farlig. Hvordan fikk han meg til å si opp jobben?

Alt jeg gjorde var vanskelig – for ham

Samvittighetskvaler. Alt jeg gjorde ble vanskelig for ham. Fikk han ikke viljen sin, kunne han være knugende taus i dagevis. Han kunne kaste mobilen i gulvet i sinne så glasset knuste og dekselet spratt vegg i mellom. Løpe opp trappen og legge seg ned å hulke. Han kunne stikke av med en kryptisk melding om at han ikke maktet mer. Noen ganger kunne antydningene være så tydelige at han stakk for å ende sitt eget liv. Jeg satt skjelven, engstelig og redd tilbake. Prøvde desperat å få kontakt. Tilslutt måtte jeg involvere hans egen familie. Heller ikke de fikk kontakt. Dermed gikk jeg til Politiet.

Tårene rant når historien ble fortalt. Kanskje var jeg heldig den dagen. Politimannen lyttet. Han ga meg noen velmenende råd. Han sa også noe annet; dette er mest sannsynlig bare tomme trusler. Skjer det engang til, ringer du meg på nytt. Vi har gode psykologer her i Politiet. De kan snakke med deg. Ingen skal leve med de truslene du nå opplever.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det ble min første betroelse. Den gode følelsen av å bli tatt på alvor var første steg inn i en ny bevissthet. Noen timer etter besøket hos Politiet kom han hjem og lot som ingenting. Ingen unnskyldning. Ingen forklaring. I hans hode var jeg nå satt ettertrykkelig på plass. Trusler var hans straff når jeg gikk mot hans vilje. Prøvde jeg å forklare at dette var vanskelig for meg ble jeg høvlet ned med en serie av hans lidelseshistorier. Han spilte hele tiden på samvittighet. Jeg bøyde av og tilpasset meg.

Tilslutt havnet jeg i en tilstand av apati.

Jeg klarte ikke å løfte armene mine. Jeg fikk ikke ut et eneste ord. Det var som om hele kroppen var lammet. Samlivet med psykopaten var kommet til veis ende. Jeg burde gå. Jeg foraktet han, men kunne jeg klare å gå. Jeg vet ikke hvordan jeg fikk ut de avgjørende ordene, men jeg gikk.

Den påfølgende kampen har vært så tøff at min psykolog sier; jeg har aldri opplevd noe tilsvarende. Jeg har aldri vært så redd. Jeg har aldri hatt sterkere angst. Jeg har aldri følt sterkere fysisk ubehag enn når jeg var nødt til å møte ham. Alle sider ved skilsmissen ble en kamp. Mange psykopater er økonomiske parasitter. Da bruddet kom var jeg lite sikret og dårlig forberedt.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg tapte rettssaken og fikk ikke tilbake det jeg hadde lånt ham

Han hadde opparbeidet seg en stor gjeld til meg. I retten tapte jeg fordi forholdet var foreldet. Dessuten har ektefeller en gjensidig plikt til å underholde hverandre i ekteskapet. Jeg fikk omsorgen for barna, men saken ble tatt helt til Lagmannsretten. Saken er nå avgjort i rettslig sammenheng, men ikke i hans hode. Barna utsettes for de samme samvittighetskvalene som jeg ble utsatt for. Det er en snikende manipulering som skal redusere barnas kjærlighet til meg. Hadde det ikke vært for mamma, så hadde vi fortsatt vært en lykkelig familie. Barna synes synd på ham.

Jeg har ingen mulighet til å forklare mindreårige barn hva de nå skal gjennom. Jeg kan bare gi dem en oppvekst med mye kjærlighet, stor frihet til å gjøre som de selv vil og raushet i forhold til ham og hans klamme grep.

 

LES OGSÅ:

Hvem er det som blir offer for psykopaten?

Når overgrep forklares som konflikt

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.