InnleggRedaksjonen kommenterer

Blir du psykopatens neste offer?

Psykopatens ofre

Er det en bestemt type mennesker som går i psykopatfellen? Spørsmålet er provoserende, men mange lurer på nettopp dette. Er psykopatofre svake, lettlurte eller naive? Svaret er nei! Alle kan la seg lure.

Å bli offer for en psykopat, betyr ikke at du mangler bestemte personlige egenskaper. Heller ikke at du er lettlurt eller dum. At du får skyldfølelse når du ser tilbake på samlivet med en psykopat, betyr ikke at du er skyldig. Sannsynligvis er du blitt bærer av de følelsene psykopaten egentlig skulle hatt.

Det er ikke din egen skam du bærer på, men psykopatens

Vi kan også snu på spørsmålet: Finnes det noen mennesker som ikke lar seg lure, som kommer seg unna eller ikke lar seg manipulere av psykopaten? Så langt vi har sett, kan de fleste mennesker komme i situasjoner der de blir utnyttet av psykopaten, særlig fordi psykopaten har så mange måter å manipulere på.

Han eller hun har et uendelig arsenal av metoder for å isolere deg fra omverden, få deg til å gi litt ekstra og ikke minst gjøre svak diverse små, men ubehagelige pek. Få ikke-psykopater er immune.

Det finnes imidlertid noen feil du kan unngå og dermed minske sjansen for å bli psykopatens neste offer.

Noen av oss har nemlig visse tilbøyeligheter i oss, som gjør oss mer sårbare.

Svar skyldig

Vi skal i denne artikkelen se på en slik tilbøyelighet, og komme med et råd som forhåpentligvis kan dempe den forvirringen du føler når du må stå til rette for psykopatens angrep. Vi hører ofte fra mennesker som er i vanskelige relasjoner, at de stadig blir svar skyldig overfor partneren.

Særlig når det kommer til diskusjoner der dere har ulike interesser. For eksempel kan man ha lagt merke til at man stadig får mindre kontakt med egne venner og familie, at alle aktiviteter blir på partnerens premisser.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Ting som i det ene øyeblikket er greit, blir brukt mot deg i det neste.

Tenk deg for eksempel følgende situasjon: Du har vært ute og truffet noen gamle venner en kveld, etter avtale om at partneren skal være hjemme med barna. Neste dag blir du skjelt ut etter noter fordi partneren satt hjemme, mens du var ute og moret deg. Dette angrepet kommer på tross av at partneren din har langt flere vennekvelder enn deg, og at vennekveld var avtalt for lenge siden.

Når du konfronterer partneren, får du et lite sjokk: du blir nemlig møtt med en ny bebreidelse. I stedet for å bli møtt på det du opplever som urettferdig (at du får kritikk når du egentlig er mindre ute enn partneren og at kvelden var avtalt på forhånd), så blir situasjonen snudd.

En av de du var på byen med, er i følge kjæresten din ikke verd og samle, på og i tillegg har kjæresten din flere ganger følt at seg tråkket på av vennene dine. Hva svarer du nå? Innrømmer du at kompisen eller venninnen din kan være litt flåsete i kjeften av og til, og at kjæresten din har et poeng? Fører dette til at du også får LITT dårlig samvittighet for å ha venner som ikke kommer overens med partneren din? Da har du et problem!

Psykopaten er kun ute etter kontroll

Problemet er at du og partneren argumenterer med to ulike utgangspunkt. Mens du selv sitter i en situasjon der du prøver å forstå, argumentere og reflektere, så møter du, i din partner, en person som utelukkende er ute etter å få kontroll og som benytter alle midler. Ikke bare er partnerens argumenter levert med voldsom energi, men argumentene er så gode. Kompisen din er jo til tider et rasshøl. Senteret der du trener er jo drevet av en person som antakelig liker deg om ikke han eller hun har lagt an på deg.

Noe av det vi oftest møter hos personer som blir utsatt for kontrollerende atferd fra partneren sin, er at partneren har så gode argumenter, og at man i slike situasjoner ender med å bli svar skyldig. Lurer du på hvordan du skal argumentere for å vinne disse diskusjonene? I så fall har du tapt. Du har gått inn på partnerens premisser som er: du må stå til ansvar for hva relasjonene dine bedriver! Har du hørt på maken? Hva så, om kompisen er et rasshøl eller venninnen din et ludder? Det er da ikke ditt problem! Hvis du trives i deres selskap, så er det deg vel unt å tilbringe tid med dem.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det er ikke en bestemt type mennesker som blir offer for psykopaten, men dersom vi har stadig føler trang til å legitimere våre handlinger eller svare på tiltale, så er vi ute på farlig farvann. Psykopaten fryser fast situasjoner og personer, og trekker frem de verste sidene hos deg, dine venner og din familie og ber deg begrunne hvordan du kan akseptere disse personene.

Dette gjøres med en intensitet og i et tempo som du simpelthen ikke kan matche. Tenk deg om! Hvem av oss har ikke feil og mangler? Dersom du er villig til å diskutere alt mulig eller føler at du må forsvare deg mot alle angrep, så har du allerede gitt opp kontrollen over dit eget liv.

Neste gang psykopaten konfronterer deg med at vennekretsen din består av skrekkelige mennesker, så kan du prøve en annen taktikk. I stedet for å ta vennene dine i forsvar, slik at du skal få tillatelse til å være med dem, så kan du svare:  Jeg vet at Ole er et rasshøl, og jeg kan simpelthen ikke vente til jeg treffer ham og får høre om all faenskapen han har begått siden sist!

Husk, partneren din behøver ikke være med. Noen må jo være hjemme med barna.

Dokumentar på NRK: Hva er en psykopat?

Filmar og bøker teiknar eit bilete av psykopatar som karismatiske, valdelege menneske som er heilt blotta for empati. Dei er like fascinerande som dei er skrekkelege. Men er dette biletet rett?

Flere tusen Nordmenn er psykopater

Psykiatrispesialist Randi Rosenqvist har til NRK ett råd til dem som lever med en psykopat: – Dere burde springe!

Mitt liv som psykopat

Ordet «psykopat» får folk til å løpe vekk i frykt. Men psykopati er ikke så enkelt og svart-hvitt som de fleste tror. Og alle psykopater er ikke konebankere eller mordere. Om Fallon i NRK ytring.

Nyter andres smerte | forskning.no

De er vedvarende hensynsløse og krenkende i forhold til andres rettigheter, og de beskrives noen ganger som sosiopater eller psykopater. Innen psykologien blir …


Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

Gjesping er smittsomt. Men hvorfor blir ikke alle like påvirket? En ny undersøkelse bestrider tidligere antydninger om at empati har noe med saken å gjøre.

Hva er en psykopat? Her er 50 kjennetegn

Hos www.hjelptilhjelp.no kan du lese mer om psykopati og hvordan du kan gjenkjenne en reell psykopat.

 

LES OGSÅ: Sjekk anbefalt litteratur og bøker du kan bestille 

 

Tidligere studier har vist at de som har en narsissistisk personlighetsforstyrrelse, også har større sannsynlighet for å utvikle avhengighet av sosiale medier.
Profilen din på nettstedet Facebook kan fortelle noe om hvor narsissistisk du er. Men blir vi mer selvopptatte av denne kommunikasjonsformen?
Menn og selfies: Antisosial, narsissistisk, psykopatisk – kvinner, vær på vakt! Kvinner og selfies: Stakkars jentene som er utsatt for et så vanvitig utseendepress …

 

LES OGSÅ: Sjekk anbefalt litteratur og bøker du kan bestille 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB ! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (16)

 1. Jeg kjenner meg så igjen, og jeg tilga alltid for jeg hadde et håp om at det skulle bli bedre, men det ødela tilslutt bare meg selv, var så langt nede at jeg ba til gud om å få dø, jeg følte meg så ensom:( har heldigvis kommet meg ut av forholdet, men psykiske terroren fortsetter..

 2. Jeg tror det som kjennetegner partner til psykopater og narsissister i parrforhodl, er at partner har høye terskler for avvik, og at de har mye å gi. De har de kvaliteter en P/N mangler, de kan være kontainere for P/N´s projeksjon av egen negative trekk.

  Som gruppe er det disse trekk som særlig fremhever partnere til P/N. Vi ser det samme blandt kollegaer, det er de N/P kan bruke for sine mål som blir den “indre krets”, mens de andre blir utnyttet for karrieresteg.

  • Anonym

   Samme når det gjelder barn. Utplukkingen av gullungen og syndebukken. Syndebukken skal kun utnyttes og brukes som et hjelpemiddel til å kunne hevde seg. Ikke minst, få tømt sine projeksjoner. Alt det positive syndebukken får til skal de ha en til å tro at er de som står bak.
   Sukkerungen blir gir en etterhvert bare opp. Blir kvalm. Begynner selv og skulle hevde seg. Late som om de ikke forstår, fordi de er gullungen og svært gjerne vil bli sittende I sin stilling, dypt nedsunket.

 3. Slitenmammamor

  Sinnsykdom, det er det det er. Hjernesykdom. Jeg har sett den plutselige forandringen. Helt merkelige øyne. Psykose kanskje.

  • Stig Riesto

   Psykose er noe helt anna enn psykopati. Psykose er å miste kontakten med virkeligheten.. ¨

 4. anonym

  Da jeg havna i psykiatrien etter flere år med en psykopat fikk jeg høre ganske nedlatende fra psykologen at vi,jeg og psykopaten var som hånd i hanske. Flere ganger har jeg fått høre at jeg liksom lukter meg fram til psykopatene! Sannheten er at jeg nå vet så mye om psykopater at med en gang jeg avslører dem, kommer jeg med unna i en fart. Psykiatrien har ingenting å komme med når det gjelder mennesker som havner i psykopatens grep. Det er din egen skyld,, basta!!!

 5. Anonym

  Som tatt ut av min historie. Når du da endelig klarer å komme deg bort blir det tre å i rettsystemet. Du er utslitt og tror nesten du er gal selv. Til mer du kjemper for det rette verre blir det. Sitter igjen med hans gjeld, mye gjeld jeg må håndtere. Til og med rettsystemet lar seg lure. Han hadde ingenting da vi gifta oss, jeg hadde hus og lite gjeld. Nå har jeg hus men uhåndterlig gjeld. Oppi dette er det en gutt som absolutt ikke får det han er verd. Men han er en godgutt og er verd alt tross alt 😉

 6. Anonym

  Mitt møte med en psykopat, er ikke gjennom et forhold, allikevel gjennom min svigerfamilie.
  Å lese de forskjellige artikkelene her, er en bekreftelse på at jeg føler rett. Takk for det ! Det er, som det står skrevet her, umulig å få andre til å forstå. Dette grunnet manipulasjon og direkte løgn. At folk ikke gjennomskuer, iallefall litt av det personen driver med,er meg en gåte, men nei, de gjør ikke det. Føler også at det er en selv som blir sett på som slem, i og med at psykopaten virker som verdens hyggeligste, snilleste, og selvfølgelig så langt fra den ondskapen som alltid ligger baki alt denne personen gjør.
  Mine spørsmål er:

  Er det lurt å få denne personen, til å forstå at de er gjennomskuet ?

  Kan det hjelpe å prøve å ta igjen med samme mynt?

  Er det INGEN måte til å få andre til å se det jeg ser ?

  Jeg vet hva personen vil oppnå, og er redd for at dette kan gå i oppfyllelse til slutt Det kommer vel til en grense for meg også. Det kommer ann på om jeg heeele tiden Klarer å holde maska. Det er veldig tungt og frustrerende i lengden.

 7. Monica

  Sterke personer tenner dem. Må ha litt utfordringer I sitt kjedelige liv. Blir veldig nyskjerrige når en får høre at en får til positive ting. Men gjett om det må psykes ned. Ikke minst, full konkurranse. Uansett, folk som ikke klarer å gjennomskue deres falske skuespill tror jeg ofte innerst inne er flaue. Det vil Være en skam å innse bl.a offerene som har blitt mishandlet.

 8. Maylill

  Årsaken til at vi blir lurt av psykopater, er at vi er normal.

 9. Anonym

  Ja, det typiske en får høre fra psykopaten; Du må innlegges på psykeatrisk. Du har alvorlige psykiske problemer; Det sier alle osv.
  Oppsøker en hjelp, legger kortene på bordet. Da er de rask med å sammenligne en med andre; Det er mange som har det langt verre enn du. Å hvor synd du synes på deg selv osv. De hater sannheten! At andre får høre virkeligheten. Nei, en er påtvunget å spille ett falskt skuespill. Sender en jevnlig blikkene.
  De godtar bare folk som de selv ser at de kan utnytte. Bruke. Da er de smarte.

 10. Anonym

  Hørtes ut som livet mitt, klarte å gå men i ettertid har han gått til alle venner jeg hadde å lagt sine ord om noen av de i min munn , han likte jo ikke noen av de…. før nå….så alle syns jo nå at jeg er den store stygge…men det er nå snart 1 år siden jeg kutta han ut, å etter 2 politianmeldelser fra han å en runde i konfliktråd er det forholdsvis stille…. enn så lenge

 11. Det er bare en ting å gjøre og det er å bli som dem. Finn deres svake punkter og slå tilbake så det monner. Det tåler de ikke. De tar kanskje pengene dine men de tar ikke identiteten din. Slå tilbake! Verbalt. Du er ikke glad i en psykopat. Du er REDD han. Du har kanskje bare deg selv men hva da. Det er mange som er alene. Ikke verdens undergang. Bli en VINNER!

 12. Anonym

  Bruk humor. Ironi. Da blir de forvirret. Redde. Når en klarer å le av dem. Få frem at de bare driter seg ut. Da viser de hvor små de egentlig er.

 13. Monica Hetle

  Har funnet det store komplekset til psykopaten. At hun er lik sin egen mor. Gullungen. Men innerst, innerst inne. Så er moren den store skammen. Har alltid røpt dette med sin projisering. Å er desperat etter å skjule de synlige tegnene på at hun er lik sin forelder.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.