IntervjuPsykopaten

Veronica Del II: Selvmordsforsøket

Veronica synest det er er vanskelig å snakke om selvmordsforsøket. I intervjuet med Veronica Kristoffersen som ble publisert på torsdag fortalte hun om sine opplevelser sammen med en fullblods psykopat. I første del fortalte hun om hva som hendte frem til det toppet seg helt og hun forsøkte å ta sitt eget liv. For Veronica er det viktig å fortelle historien og dele den med alle de andre som hun vet er der ute. Hun gjorde det som mange drømmer om å gjøre og skrev boken om sine opplevelser. Boken heter Jeg er fremdeles her.

Selvmordsforsøket

Da jeg leste boken synest jeg også det var tungt å lese om selvmordsforsøket. Hun beskriver i boken i detalj hva som kretset rundt i hennes hode før hun nesten robotaktig tok valget om å avslutte sitt eget liv. Hvordan hun hadde stålkontroll på alle praktiske ting. Hun snakket tilsynelatende normalt med alle rundt seg, selv sin nærmeste familie. Likevel var det som om det var krefter utenfor henne som hadde tatt over. Det var akkurat som om det egentlig ikke var henne. Hun kunne se seg selv utenfra, men det handlet ikke om henne.

I boken forteller hun at alt til slutt bokstavelig talt rant over. Hun forsvant fullstendig bort i fra seg selv og virkeligheten, forklarer hun. – Det var som om jeg ble sugd bort av en eller annen kraft. Det var noe som jeg ikke selv kunne kontrollere, jeg bare gled bort. Veronica har prøvd å beskrive dette i detalj i boken. Det rare, sier hun, er at hun husker det som om det skulle vært i dag. Dette er en reise hun aldri vil glemme.

Da vi spør henne om hun vil fortelle mer om hva som skjedde forteller hun at det var tungt å skrive om det, men at hun så godt hun har kunnet har fortalt hva som skjedde i boken. Det var bare heldige tilfeldigheter som gjorde at hun ble reddet og kan fortelle om sine opplevelser i boken.

 

Hvordan har du klart å komme deg vekk i fra frykten? Hva måtte til for at du skulle finne deg selv?

Det høres vel uvirkelig ut, men når jeg våknet opp var jeg blitt som et annet menneske. Jeg var roligere til sinns og så livet og framtiden på en helt annen måte. Det var som om frykten og angsten hadde forsvunnet. Jeg kan ikke beskrive hva som hadde hendt. Det var da jeg begynte å skrive bok nummer to ” Soloppgang”. Alt gikk av seg selv, som om jeg hadde blitt renset fra det vonde. På en eller annen måte ble jeg fri og klarte å finne veien ut og vekk fra isolasjonen, alt jeg ville var å vise denne Bill at det var jeg som ville vinne! Ikke han, som han hadde prentet inn i mitt hode.

Hvordan ser det sosiale nettverket på deg og din historie i ettertid?

Jeg er fremdeles her

Jeg har fått mange tilbakemeldinger på hva jeg har skrevet, både positive og negative. Jeg har fått mange meldinger om at kvinner og menn kjenner seg igjen, og at jeg har satt en vekker hos noen. Etter det jeg har forstått har jeg klart å hjelpe noen, enkelte har faktisk begynt å åpne seg ved å fortelle hvordan de har opplevd det samme. Som om det ikke er så tabubelagt lenger. Jeg tror at det å se at man ikke er alene om dette er en god støtte på veien!

Jeg har også funnet ut hvem som er mine ekte venner, fordi noen har skygget banen fra meg. De har forklart tydelig, at de syntes jeg ikke burde publisert boken. Dette er noe jeg burde holdt for meg selv, men det er deres mening. Det er godt for meg å få ryddet opp i vennelisten min, det er alt jeg sier..

Jeg ser jo at jeg endelig ble trodd i støtteapparatet, bevisene på alt jeg hadde sagt om opplevelser kom fram etter en tid. Og det var så godt, jeg følte meg mer verdt. Bare det å høre at aktor og advokat trodde på meg var helt underbart.

Hva vil du egentlig oppnå med å skrive boken? 

Målet med boken er at jeg vil vise alle at det var jeg som vant over denne forferdelige mannen. Jeg vil så gjerne være en som kan hjelpe andre som har vært eller er i samme situasjon som meg. Jeg vil ikke at andre skal falle så dypt som der jeg var. Tenk om jeg ville klare å få andre til å komme seg unna i et slikt forhold som jeg var i ved å lese min bok!

Hva kan du gjøre for å hjelpe andre som er eller er på vei til å bli utsatt for overgrep og vold?

Det viktigste for meg som selv er et offer,  er at jeg kan støtte, hjelpe og gi gode råd. Jeg kan lett sette meg inn i andre offers livssituasjoner og prøve på best mulig måte å hjelpe med gode råd.  Jeg ser og husker mitt eget behov der når det var som verst, jeg husker fremdeles smertene. Så hva jeg vil, er å være en person de kan prate med. Ofte er det jo slik at det er lettere å åpne seg for en ukjent person. Og allerede har jeg vært en god støttespiller for enkelte kvinner, og jeg må jo bare innrømme at jeg selv også vokser på disse samtalene.

 

Har du noe å fortelle kvinner og menn som er og har blitt utsatt for vold i parrelasjoner? Hvordan de skal klare å komme seg unna, hva de kan gjøre for å få støtte og hjelp fra andre?

 

Om du på noen måte skulle havne i et slikt forhold er det viktig å komme seg fort unna. Det er så viktig å forstå at det blir ikke bedre med tiden. Jeg skal love deg at handlingene blir mer og mer voldelige. Du blir til slutt spist opp, og da er det ingen vei bort! Han eier og kontrollerer deg til fulle, og det er viktig å forståEndelig kan Veronica se fremoverat dette ikke er ekte kjærlighet.

Han eller hun er som regel inteligente og meget taktiske, de lurer deg og andre rundt deg med sin sjarm. Om du opplever dette, Kom deg vekk!
Det er likevel vanskelig å svare konkret på akkurat dette fordi vi er så ulike som individer. Vi oppfatter og opplever hendelser på ulike måter. En ting er sikkert, og det er at det finnes ingen rettigheter til å bli utsatt for vold. Et godt råd er å prate med noen om det du opplever og prøve å ikke la deg isolere.

Ta kontakt med støtteapparatet rundt deg så det blir registrert som anmeldelser. Dette er viktig for deg selv i ettertid.Endelig kan Veronica se fremove

 

Barnevernet er et sted og anbefale om du har havnet i en liknende situasjon som meg, de tar deg på alvor. Og de er der for å hjelpe deg, ikke for å gjøre saken verre. Men som jeg selv kan bekrefte er at det å ta kontakt med noen du ikke kjenner, er det beste. Snakk med en person som ikke tar parti. Det kan bli og være en reddende faktor for deg!

 

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

LES OGSÅ:

Intervjuet Del I – Jeg er fremdeles her

Intervju med Veronica i lokalavisa Eikerbladet

Drammens Tidene: Veronica skrev seg ut av tiden som voldsoffer

Byavisa Drammen: Bokdebut for Livet 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette intervjuet? Har du spørsmål til Veronica? Legg gjerne igjen din kommentar eller spørsmål anonymt.

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.