Sosiopat

Brev fra en narcopat

Narcopaten

Du må ikke tro at du kan eller vet noe bedre enn meg. Jeg har all verdens kunnskap om alt, og selv om det jeg vet kan motbevises, har jeg fortsatt rett. Fordi jeg er meg, og jeg er feilfri. Du må ikke tro at jeg respekterer at vi har forskjellige meninger, tanker og følelser om ting.

Jeg har alltid rett. Skulle jeg mot formodning be om unnskyldning eller innrømme feil, er det kun for at jeg har en baktanke med det.

Jeg vil utlevere deg

Du må ikke tro at det du forteller meg i fortrolighet blir mellom oss. Jeg kommer til å utlevere deg, latterliggjøre deg og svikte deg på alle måter jeg kan komme på. Og det er ikke få!

Alt mens jeg overfor deg smiler og lar deg tro at vi er fortrolige. Informasjon om deg som jeg anser relevant for å trykke deg ytterligere ned vil jeg samle inn og lagre. Så vil jeg bruke dette mot deg i krangler som ikke nødvendigvis har noe med saken å gjøre.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du må ikke tro at jeg er til å stole på. Jeg er flink til å snakke for meg, og uansett hva du sier eller gjør, så skal jeg nok klare å få vridd det til enten din feil, eller noe negativt. Husk det! Uansett. Så ikke prøv engang.

Du er ikke til å stole på

Du må ikke tro at jeg kommer til å godta at du har hatt et liv før meg. Har du vært i andre forhold, er du en hore. Det andre vil kalle livserfaring, kaller jeg horete oppførsel. Har du hatt forskjellige jobber, er du ustabil og ikke til å stole på. Selv om arbeidsgivere kanskje måtte se på det som en fordel. Hva vet vel de som driver en bedrift om det? Jeg derimot, vet det!

Har du bodd flere steder i ditt liv, er du også ustabil og ikke til å stole på. At andre kanskje ser dette også som en fordel og at det kan gi livserfaring, er feil. Les ovenfor.

Du må ikke tro at jeg godtar/kommer til å godta at du har venner eller omgås folk jeg ikke har godtatt. Skriv en liste, med navn og relasjonen din til dem og jeg vil gå igjennom og se hvem jeg tillater deg å ha kontakt med. Spesielt gjelder dette mannlige kontakter.

Gjelder aldri meg

Dette gjelder selvfølgelig ikke meg. Jeg skal ha min frihet til å gjøre som jeg vil, og du har ikke noe noe du skulle ha sagt. Det har du forresten aldri. Du kan snakke så mye du vil, det går inn det ene øret og ut det andre. For jeg bryr meg ikke.

Jeg kan late som jeg gjør det, men nei.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du må ikke tro at jeg kommer til å tillate at du gjør ting uten å klarere med meg først. Jeg skal bestemme hva du har lov til og ikke. Og nåde deg hvis du er med på noe uten min godkjennelse! Da kommer du til å få et lite helvete på jord i lang tid etterpå! Og vær du sikker på at jeg kommer til å dra fram alt feil du har gjort mot meg i framtidige krangler!

De vil det nemlig bli mange av så lenge du fortsetter å være deg selv, og ikke den jeg forlanger at du skal være!

Du må være som meg

At det var den personligheten du hadde som tiltrakk meg, er feil. Jeg vil at du skal være som meg. Jeg vil bestemme hva du skal si, hvordan du skal oppføre deg, hva du skal mene, hvilken musikk som er passende å høre på, hvordan du skal tenke. Er du selvstendig og klarer deg selv, vil jeg gjøre mitt ytterste for å knuse deg. Med alle midler. For jeg vil ha min vilje, du skal være som jeg vil, for jeg har alltid rett.

Så du skjønner det, lille svake,naive empat: jeg bryr meg ikke om deg.

Jeg vil bare ha noen som ser opp til meg og kan blåse opp min tomme sjel. Jeg vil ha noen jeg kan speile meg i, noen som er min lille nikkedukke. Tro ikke at du kan få meg til å forstå ting som forståelse, fornuft, empati og kompromiss. J

Jeg vet ikke hva det er.

 

—–

Dette innlegget er skrevet av “Sonja” som forteller at dette kunne vært et brev fra hennes mishandler. Sonja har sin egen blogg “Moms Kitchen” som du finner her. Hun kaller “brevskriveren” for Narcopat som er en sammendragning av narsississt og psykopat, og en god beskrivelse.

 

LES OGSÅ:

Psykopat eller narsissist? Her er forskjellen

Har du en narsissist nær deg?

De skjulte narsissistene blant oss

Brev til en narsissist – Endelig er jeg fri

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Guffent å lese! Man ønsker så gjerne å tro at andre har empati, samvittighet og i det minste en god følelsesmessig grunn til å handle slik de gjør. At de handler urimelig kun fordi de har opplevd saker tidligere som skremmer dem- at de har arr- og ikke fordi de bevisst manipulerer. At det faktisk kun er et følelsesløst spill for dem, for å vinne… og for å få deg til å regulere din helt normale oppførsel til å passe deres agenda bedre.

  Det tok meg mange år å forstå at det som beskrives i “brevet” her er sannheten. Nå er jeg heldigvis fri. Så fri som man kan bli etter å ha blitt manipulert, skremt og trykket ned over år, med de arr det medfører, men jeg er i det minste ikke hovedpersonen i ugjerningsmannens oppmerksomhet lenger. Det er det en annen kvinne som er. Jeg synes synd på henne, lettelse over at det ikke er meg, og tristhet over at min “frihet” går på hennes bekostning. Samt en oppgitthet over at slike mennesker ikke lar seg stoppe, men får lov til å ødelegge så mange på sin vei.

  Narsissisten/psykopaten ville nok aldri skrevet et slikt brev, men for oss som har opplevd en slik er det svært godt beskrevet. Trist at det skal ta så lang til å forstå at det er akkurat slik det ligger an!

 2. Eg har vorte trakassert i mange år og vert det fortsatt det har kome ut rykte om meg så ikkje er sanne.NN tro at ho skal ha makt og kontroll over meg eg skal ikke få gjera det eg vil og eg skal ikkje få reisa der eg vil.Eg skal ikkje få ha venner på Facebook og ellers.NN øyelegge så ikkje eg skal få ha kontakt med dei eg er tante og søsknene/brødrene mine og slektninger.Og øylegge så ikkje eg skal få snakka med dei eg vil.

 3. Anonym

  Skilsmisse hjalp ikke for å bli kvitt han. Nå har det gått sju år. Håpet er at det blir bedre når gutta har blitt voksne, om tre, fire år. Han kan ikke bruke dem lenger til å straffe meg. Kanskje blir det aldri bedre. De innvendige sårene har vanskelig med å gro.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.