Brudd med en psykopatPraktiske råd

Dommeren har abdisert – sakkyndige har all makt

Der er sakkyndig som bestemmer

Tror du en dommer i retten vil forstå hva du står oppe i? Gjennomskuer psykopaten? Dessverre, du tar feil.  Mye tyder på at den såkalte sakkyndige har avgjort saken før dommeren avsier sin dom. Den sakkyndige har skrevet sin rapport med en skråsikkerhet som det ikke er dekning for. Og sakkyndige har ikke gjennomskuet psykopatens skuespill.

Du har forstått at det går mot et brudd og at du må komme deg vekk fra psykopaten. Du er forvirret, redd og veldig ofte helt alene. Kan jeg bare rømme? Vil psykopaten ta barna? Blir det rettsak? Hva skjer da? Vi ikke en kompetent dommer forstå hvordan det henger sammen? Dessverre er det ikke slik.

ABC Nyheter skrev i en artikkel  om den sakkyndige psykologen Sverre Amservik som mener at sakkyndige skriver sine rapporter med en skråsikkerhet som de ikke har dekning for. Han etterlyser mer refleksjon og tvisyn, og en åpenhet for at en bestemt atferd ofte kan gis flere tolkninger, ikke bare en. For deg som leser artiklene på psykopaten.info så vet du at en psykopats skuespill kan være svært så overbevisende. Ikke minst ovenfor en sakkyndig, også en dommer i en rettsak.

Ikke overraskende får Sverre Asmervik støtte både fra psykolog og advokat Grethe Nordhelle og advokat Thea Totland som er daglig leder i Stiftelsen Barnas rettigheter.

Til ABC Nyheter sier de at de ofte reagere på det samme. Sakkyndige er ofte skråsikre og noen ganger begås det rene karakterdrap i rapportene, sier Thea Totland. Grethe Nordhelle mener det er et problem at sakkyndige kommer med konklusjoner i det hele tatt. Hun spør videre om hva bestillingen egentlig går på? Hva er man kjøpt og betalt for å gjøre?

Vi mener at om man konkluderer sikkert i disse rapportene forstrekker man psykologens fagkompetanse og dommeren gjør ikke jobben sin.

 

Sørg for å få oppnevnt “riktig” sakkyndig.

Sakkyndig er pålagt å  innhente informasjon fra alle andre relevante kilder: skole, barnevern, familievernkontor etc. (Intervjuer også gjerne vitner du og psykopaten foreslår.) Det mange ikke er klar over er at det “egentlige” slaget derfor gjerne handler om sakkyndiges innstilling/anbefaling. En dommer som ser dere i en kort stund i retten og kanskje knapt har satt seg skikkelig inn i alle prosesskrivene fra advokatene støtter seg gjerne (mye) til den sakkyndiges rapport om det skal felles en dom.

Merk at du/advokaten kan foreslå sakkyndig i det første rettsmøtet (og da bør du/dere ha gjort hjemmeleksen; nemlig finne en som vet hva psykopater er.) Når du kommer så langt, ta kontakt med sakkyndig og vær rolig og fokusert på BARNA. Forsøk å få første møtet hvor du kanskje uten å si ordet “psykopat” få vedkommende til å gjøre seg sine tanker. (En god sakkyndig kjenner igjen trekkene)

– Ikke snakk om hvor jævlig din eks er, men om hva du er bekymret for i relasjon til psykopaten og barna. Legg frem all dokumentasjon du har, tekstmeldinger etc. som kan underbygge din bekymring. Husk at din eks i sitt møte sannsynligvis viser seg fra sin beste side og at sakkyndig har kort tid på seg. Heldigvis avslører ofte psykopaten seg i møte med sakkyndig – HVIS sakkyndig har dette på radaren.

En feil mange gjør i sitt første møte med den sakkyndige (det blir gjerne to eller flere) er at de går i forsvar og fremstår som forvirret og tafatte. Dette er som oftest situasjonen i konflikt hvor man ikke blir forstått og er utslitt etter belastningen med å være utsatt for en psykopat. Skjerp deg! Vær  saklig, rolig, faktaorientert – og legg frem dokumentasjon på alt du forteller om, om du kan.

 

LES OGSÅ:

Hvordan forlate en psykopat – forberedelser

Når ingen forstår og ingen tar parti

Du er ikke verdt noe. Jatt med psykopaten, sier professor Thuen

Eneste farbare vei er å prøve å få til en dialog med moren

Det virker nesten som om dommeren har abdisert

Opp­rø­rende å se at denne typen arbeid blir gjort på en såpass dårlig måte

Hva er det med (noen) sakkyndige?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for “Anonym”. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

  1. Gode råd, og lær deg hva projektiv identifikasjon er, for det bruker psykopten mot deg sli at du fremstår som den forstyrrede.

  2. Monica

    Rune Fardal har helt rett. De kan spille veldig svake. Ha en oppgitt og fortvilende maske. Si veldig lite. De tar over offer-rollen.Slik at motparten som gjerne må manne seg opp til kamp. Være hard og sterk. Vise psykopaten at en er klar til kamp. At en ikke har klart og psyke en ned under deres nivå, kan bli den “slemme”.

  3. Anonym

    Jeg måtte ha rettens hjelp til alt i forbindelse med skilsmissen, men tapte alt! Mannen min møtte med utrolig mye nedskrevet som skulle sies, og gren innimellom, tårene rant! Den stakkars nyutdannede dommeren syns så synd i han… Så dermed vant han, jeg tapte alt! Sendte et brev til dommeren etterpå hvor jeg ba henne inderlig om å prøve å sette seg inn i saker før hun tok en avgjørelse, og fortalte og om hvordan ting var. Men fikk ikke noe svar.. Advokaten til mannen min kom bort til meg etterpå og sa at alt i retten var feil, dette skulle aldri ha skjedd! Nå skjønte han sa han.. Eks mannen har i ettertid lovet alle og enhver om at han en dag skal ta knekken på meg, men har ikke klart det enda. Han har prøvd med barna, vi har 3 barn. Jeg har mistet den yngste, men har fortsatt de 2 andre, heldigvis! det er utrolig tungt innimellom må jeg si, dette er nå 22 år siden. Har han fortsatt på skuldrene, blir aldri kvitt han..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.