Narsissisten

Når narsissisten skader barna

Vokse opp med en narsissist

Barn hvor en eller begge foreldrene har narsissistiske trekk kan bli skadet for livet, leste hun på en en amerikansk nettside. Psykopaten.info har skrevet en rekke artikler om narsissisten de siste ukene og også delt mange historier fra leserne. Her forteller hun en hverdagshistorie om hvordan mannen hun levde samme med skadet hennes barn. I hverdagen gjennom sin måte å få kontroll på henne.

LESERHISTORIE: Jeg vet nå hva han har gjort mot meg. Jeg har etter bruddet med han tenkt tilbake på hva han har gjort av skade på mine barn og vil fortelle en liten historie fra mitt liv. Den forteller hvordan verdens beste pappa (utad) er innad med våre barn. Det var midt på dagen og jeg sov fordi jeg ikke hadde fått sove på flere netter. Min mann kom hjem fra jobb, gikk inn på soverommet og slo på PC èn. Så gikk han ut av soverommet og lot døren stå på vidt gap. Dette var ikke første gangen. Det kan høres ut som en ubetydelig sak, men der og da ble det plutselig nok. Mangelen på respekt; Oi, beklager ikke meningen å vekke deg, kunne han ha sagt for så å gå stille ut og lukke døren. Jeg hentet en nøkkel og låste soveromsdøren. Det har jeg aldri gjort tidligere. Jeg la meg under dynen og kjente en blanding av stolthet og redsel. Han tok i døren flere ganger, begynte å banke og sa; Åpne døren jeg skal bare hente noe. Jeg åpnet ikke. Men, nå begynte hjertet mitt å hamre.

Vil han sparke inn døren, nei det er han for smart til – tenkte jeg. Barna var hjemme, de ville da ha sett hva han gjorde.

Han banket i 5-10 minutter, fortsatte å be meg om å åpne døren på ulike måter. Nå hørte jeg at han gikk til og fra og var begynt å involvere to av tenåringsbarna mine. Yepp, da gav han opp å få meg til å åpne. Jobben var blitt gitt videre til min yngste datter. Hun er tolv år!  Mens hun banket stadig hardere på døren og ropte; mamma, forstod jeg at han nok en gang hadde lykkes. Han visste at jeg nå kom til å åpne på et tidspunkt. Jeg undret meg over hva han hadde lovet henne for å få henne til å banke på døren helt til mamma åpnet. Hun ville ikke ha gjort dette for ham, uten at han enten hadde lokket eller truet henne med noe. Det har skjedd flere ganger tidligere.

Om du ikke kommer ut stenger pappa internett

Da jeg spurte hvorfor hun banket, sa hun at pappa stengte internett og ikke vil slå det på før jeg kom ut. Han visste at jeg da ville komme ut. Ikke fordi min datter ikke kan være litt uten internett, men fordi jeg ikke greier å se at han bruker henne på denne måten. Rett før min tolvåring la seg sa hun; du forstår mamma, at jeg ville bare ha internett på og pappa hadde slått det av hele kvelden om du ikke kom ut, jeg hadde ikke lyst til å stå der å banke på døren, men jeg måtte.

LES OGSÅ: Bruddet med en psykopat er en heltidsjobb

Jeg spurte min mann om hvorfor han hadde trukket sin tolv år gamle datter inn i episoden og straffet henne med å ta av internettet helt til hun hadde fått meg til å komme ut av soverommet. Han hadde ikke gjort det, sa han – han bare ba henne om hjelp. Og alle kan være uten internett litt. Og hadde jeg kommet ut, hadde ikke dette skjedd. Hadde jeg ikke låst døren, hadde ikke hun måttet banke og vært uten nett. Altså, som vanlig, alt var min feil.

Du er en bitteliten mann nå i mine øyne sa jeg.

Så langt er denne historien identisk med mange lignede historier jeg har opplevd. Han har definisjonsmakten på hva som skjedde. Jeg kaller dette maktmisbruk, sier jeg til ham. Nei da, for noe psykologisk piss, sier han. Det som satte en skikkelig støkk i meg med denne episoden var da jeg snakket med mine tenåringsbarn senere på kvelden. De sa; mamma dersom du ikke hadde låst døren hadde ikke dette skjedd. Jeg forklarte at jeg måtte låse døren for å få litt søvn.

A world of damage, tenke jeg. Så flotte, flinke barn, gode på skolen, gode i idrett og sosiale – likevel så ødelagt! De gjør ikke noe annet enn det jeg har gjort så lenge de kan huske, de rådet meg til å oppføre meg slik at jeg ikke provoserte pappa! Wow, jeg ser alt så tydelig nå, og det er så vondt!

LES OGSÅ:

Psykopat eller narsissist? Her er forskjellen

Har du en narsissist nær deg?

De skjulte narsissistene blant oss

Brev til en narsissist – Endelig er jeg fri

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne triste historien? Har du et råd eller en oppmuntring til denne kvinnen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Anonym

  “Du er en bitteliten mann nå i mine øyne sa jeg.”
  …Disse egoene, som tar seg tilrette, styrer og kontrollerer – bruker alt og alle rundt seg og forteller deg HVA -DU tenker og føler osv….
  De forstår faktisk heller aldri det faktum at – det blir sånn at vi innser hvor små de er tilslutt!
  Etter å ha vridd og vrengt oss i årevis -kommer vi faktisk tilslutt -gjerne etter langvarig terapi for å fatte hva som skjedde fram til at de ER KUN ego….. Og det er en veldig liten del av hva en normal mann kan være.
  Ja, de er desverre små bak det gedigne hologramet de setter rundt seg selv.
  Det ser man faktisk gjennom tilslutt og de mister alt -uten å noengang ta det skikkelig innover seg.
  Ønsker deg og barna et liv langt unna manipulatoren !

 2. Har hatt så mange situasjoner som dette, men turde aldring låse døren. Tøff var du. Jeg forstod hvor galt det var da jeg ble apatisk for fem pr siden og forsøkte å forstå. Elsket denne mannen. Internettet reddet oss. Forstod at han aldri har elsket meg/oss slik man skal! Meg og tre barn. Leste og leste i ukevis før jeg riktig forstod. Brukte et år på å komme meg ut. Er et klassisk eksempel på å bli utsatt fort saksøking, økonomisk kaos, løgn, svindel, tyveri og utslitte unger som skal skjermes.

 3. Anonym

  Det er som at læse om min egen situation for to år siden.
  Sønnen vår blev brugt til at få bilen, så jeg ikke kunne jobbe.
  Og søvn ???? Hvad var det ??? Sex til langt ud på natten kl 3-4…..på HANS perverse præmisser; på job igjen kl 06. Så var mamma naturligvis træt og ville sove om eftermiddagen, men da MÅTTE han snakke i telefon HØJT lige uden for soverummet eller skrue på radiatoren, så det larmede. I retten beskrev han mig som DOVEN/LAT. Sønnen vår brukte akkurat samme ord om mamma, selv om jeg hadde tre – fire jobs. Da jeg spurgte ham om han troede, jeg var kommet sovende til hus, bil, utdannelse osv, var det som, at han begyndte å SE og FORSTÅ.
  Internet ???? Mange ganger, da jeg kom hjem fra job, havde han stengt internett og gemt routeren, så datteren ikke skulle sitte på internet. Hun skulle gøre rent og lave mad, mens han lå på sofaen og så porno.
  Men han var en kristen han. Han prædikede og græd med store tårer til forsamlinger. Det gør han fortsat….bare et andet NYT sted, hvor han fremfører sig som offer.
  Og dersom jeg ikke kom de 10 minutterne for sent hjem fra job, ja da ville han ikke have grund til at tro, at jeg var utro. Og så var han heller ikke blevet så sint. Jeg skulle LOVE ikke å skabe en situation, som kunne gøre ham rasende. Jeg stod måbende med åben mund og tænkte: ” Hvordan ???? Jeg vet jo aldrig, hvad der kan få dig så sint. ”
  Sannheten var, at det var han selv, som var utro.
  Jeg er bare glad for de værdier, min mamma og pappa lagde ned i mig som barn. De er langsomt kommet til live igjen og jeg nyder hver en stund i fred og ro, selv om eksen raser og stormer på nettet, sms, mails etc…
  Jeg ser fremad og er taknemmelig for at være i besiddelse af evnerne at se og høre Guds fantastiske skaberværk….naturen. Jeg elsker igen. Ingen annen mand; men mig selv.
  Disse værdier går også ned i mine børn, selv om de må slite med pappas psykopati.
  De er blitt skadet. Styrken ligger i, at mamma ser, forstår og går i terapi for at bli hel igen.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.