På arbeidsplassen

Min nye sjef forandret alt

Den nye sjefen var en ulv i fåreklær

Vi skulle få en ny sjef, den aller beste ble hun fortalt. Hun så fram til det. Snart skulle hun få erfare at sitt møte med han ble helt annerledes enn forventet, forteller hun i denne historien.

Livet hennes ble forandret fra den dagen han inntok sin plass i det tidligere velfungerende fellesskapet de hadde på hennes arbeidsplass.

LESERHISTORIE: Da han kom, ba han alle ansatte om å sende sine forventninger til han som sjef. Jeg synes dette var en fin anledning til å komme med mine erfaringer og forslag til endringer. Senere skulle jeg få erfare at mine tanker skulle han bruke mot meg. Han markerte seg raskt med sin kontrollerende og dominerende lederstil.

Ulv i fåreklær

En dag sa jeg til en kollega: jeg håper ikke han er en ulv i fåreklær. Hvor rett skulle jeg dessverre ikke få.

Jeg hadde jobbet i etaten i mange år i en ansvarsfull lederstilling, og aldri vært involvert i en eneste konflikt. Etter hvert ble jeg provosert av hans skarpe og krevende tone. I flere mail til meg ble kravene større og større, og han synliggjorde en kritisk holdning.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg mislikte sterkt tonen hans, og sendte en dag en mail tilbake hvor jeg ba han respektere meg og mitt arbeid. 

Fra den dag var jeg solgt, og skulle straffes for enhver pris. Jeg hadde markert meg, og ikke blitt en del av det hoffet han var i ferd med å bygge opp rundt seg. Hoffet og populariteten bygget han opp ved blant annet å forfremme sine nærmeste tilhengere, invitere alle ansatte ut på middager flere ganger, betalt av bedriften, og utdeling av roser.

Jeg lot meg aldri lokke av dette usmakelige spillet.

Mine kollegaer kastet opp da de hørte mitt navn

Så en dag ba han meg komme inn på kontoret sitt for en samtale. Uforberedt som jeg var, tok jeg ingen med meg. Det skulle få fatale følger.

Han starte samtalen med å si om jeg var klar over at mine medarbeidere kastet opp når de hørte navnet mitt, og om alle ryktene som gikk om meg. At det var kommet mange klager på meg.

Da jeg ba om å få se dem var svaret at det hadde jeg ikke krav på. Jeg hadde heller ikke krav på de feriene jeg i alle år hadde hatt. Jeg ble helt sjokkert over angrepet hans, men klarte å notere ned på en lapp noen av de grusomme ordene han brukte mot meg. Disse kom til nytte senere. Jeg ble helt satt ut og klarte ikke å si et ord.

Sjokktilstand

Jeg forlot kontoret hans i sjokktilstand og brast i gråt inne på mitt eget kontor. Dagen etter ble jeg sykmeldt, og i året som skulle komme ble livet mitt i sterk grad preget av denne hendelsen.

Jeg ba selv om psykologisk hjelp fra etaten, noe jeg fikk, men det skulle ikke sendes inn noen rapport fra samtalene. Rådet jeg fikk av psykologen var, som for alle som er i grepet av en psykopat, kom deg unna.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg ble i denne tiden kalt inn til flere møter med etaten med flere, også sjefen, men jeg nektet å møte han. Jeg orket ikke å se han, og i tillegg hadde han gitt uttrykk overfor alle at han bare ønsket å ta vare på meg! Han klarte virkelig å så en tvil i meg, var jeg så ille? 

Dagene gikk med en vond tvil, men en dag fikk jeg en bok av en venninne: «Ut av psykopatens grep». Den skulle bli min redning i denne vonde tiden. Der og da hadde jeg ikke forstått at jeg var blitt et offer for en psykopat, men ved hjelp av bokens innhold forsto jeg dette etter hvert.

Redningen min ble at jeg skrev ned hendelsene min ved hjelp av teoriene fra denne boken. Hver opplevelse jeg hadde med han fant jeg svar på i teorien om psykopatens spill og grep. Jeg fikk svar på at dette handlet ikke primært om meg, men – om han. Det ble en lettelse.

Etter et år med sykemelding var jeg heldig å få tilsvarende stilling i en annen bedrift. Jeg kunne starte på nytt, men med en belastende erfaring i bagasjen. Senere fikk jeg høre at han, til tross for flere anmeldelser på seg, og fra andre etter hvert i bedriften, ble forfremmet i etaten til en stilling med mer posisjon og makt.

LES OGSÅ:

Sjekk litteraturlisten og bøker du kan bestille 

Noen yrker tiltrekker flere psykopater enn andre

Hvis du jobber i et advokatfirma, mediaselskap eller på en politistasjon, er det meget mulig at du jobber sammen med en psykopat. Det er i hvert fall tilfelle om man skal tro boken «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success», som også avslører hvilke yrker som har flest og færrest psykopater.

Når sjefen er destruktiv

Arbeidet med å rekruttere ledere må handle mer om å luke ut potensielt farlige kandidater, enn om å finne lederen med de sterkeste egenskapene, ifølge professor. Destruktive og farlige ledere koster bedriftene millioner. Det finnes flere norske toppledere med psykopatiske trekk, kan du lese om i Karrierestart.

De helsefarlige sjefene

En sjef med paranoide eller psykopatiske trekk kan utrolig nok være positivt for bedriften. Her er fire helsefarlige lederstiler. Hvordan er din sjef ? spør Dagens Næringsliv.

Avslør om kollegaen er psykopat

Irritert på kollegaen? Skremt av merkelig oppførsel? Kan det være en ekte psykopat du treffer på hver morgen ved kaffemaskinen? FBI-ekspert Lillian Glass har mange gode tips for hvordan du avslører om kollegaen din har en psykisk lidelse. Glass har jobbet med FBI for å avsløre store bedragerier. I sin nye bok ”The Body Language of Liars”, gir hun håndfaste råd til folk flest om hvordan de kan avsløre hvorvidt de står overfor en psykopat, kan du lese mer om på Hegnar.

Hvem burde ikke være sjef? | forskning.no

Psykopati: antisosial oppførsel, impulsivitet, manglende anger og usympatisk overfor andres smerte. Machiavellisme: manipulativ, utnytter andre, uten moralsk  …

Et snev av psykopati bra for toppsjefer | forskning.no

Biografier og annet historisk materiale avslører at de som har det psykopatiske personlighetstrekket “fryktløs dominans”, også var suksessfulle presidenter.

På grunn behov for anerkjennelse, makt og innflytelse er en lederposisjon det mest sosialt aksepterte stedet for en narsissist, sa Gimsø til avisen. Det finnes …
Når organisasjoner skal rekruttere nye ledere, vil de typisk jakte på søkere som er handlekraftige, som er i stand til å ta tøffe beslutninger, har selvtillit og som vil …

Psykopater på arbeidsplassen

Min kollega – en psykopat?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Dette tilsvarer i store trekk det eg opplevde. Eg hadde vore mange år i bedrifta då ein yngre, kvinneleg leiar vart ansett. Etter nokre veker kalte ho meg inn til eit møte der ho sa at det hadde kome inn mange klager på meg, utan at ho kunne svare på kven klagene kom frå og kva dei gjaldt. Ho sa også at eg frå no av ikkje ville få kvalifiserte oppgåver og ba meg sjukmelde meg (eg hadde aldri vore sjuk før). Dette gjorde at eg i alle fall ikkje ville sjukmelde meg.

  Eg tok opp saka med personalsjef, bedriftslege og fagforening. Legens råd var at eg ikkje måtte sjukmelde meg, fordi det ofte fører til at ein dett heilt ut av arbeidsmarknaden. Det var for meg ikkje tvil om at det var leiaren som hadde eit problem. Eg hadde fungert i stillinga utan problem tidlegare. Det var óg andre som hadde problem med dama.

  Etter bortimot 2 år fekk eg forhandla ein sluttpakke. Leiaren slutta samtidig, men fekk seinare att stillinga. Ho er der framleis med endå høgre løn – dette til tross for at problemet med henne var godt kjent internt.

  Eg har eit sært yrke og det var vanskeleg å få att ei tilsvarande stilling som 47-åring. Etter fleire år med store økonomiske, og etter kvart psykiske, problem vart eg uføretrygda, lenge før tida. Det var dessverre vanskeleg å finne legar og psykologar som hadde tiltru til meg og ville hjelpe. Også hos NAV sat hjelpa langt inne.

  Eg kjenner mange tilfelle av liknande art. Dette er eit stort problem både for samfunnet og dei som vert ramma. Mange godt kvalifiserte menneske havnar utanfor arbeidslivet altfor tidleg og får rasert livet sitt økonomisk, psykisk og sosialt.

  Dei psykopatiske sjefane slepp oftast unna utan straff, til tross for at dei har utmerker seg som sådanne i bedrifta på eit tidleg tidspunkt.

 2. Anonym

  Dette kunne ha vært meg. Min historie er langt på vei en parallell til denne, men jeg har dessverre ikke greid å finne meg en annen arbeidsplass, og intern omplassering har heller ikke vært mulig. Ett års sykemelding ga meg et lite pusterom, men verken Nav eller helsevesenet kunne hjelpe meg. Nå føler jeg meg tvunget til å fortsette i samme jobb på samme sted, og den eneste på arbeidsplassen som så problemet og ville hjelpe meg, har sluttet. Derfor må jeg nå “godta” den sjefen som manipulerer og driver sitt skitne spill. Og jeg undres på hvor lang tid det tar før jeg nok en gang er nede for telling… Den som fikk rollen som hakkekylling da jeg var sykmeldt, har også sluttet, bra for han. Det var også en som ikke greide å la være å si sin mening. Ønsker meg så inderlig et system som kan avsløre og fjerne slike ledertyper fra alle arbeidsplasser.

  • anonym.

   samme for meg. kommer ikke videre. håper på omplassering nå. Jeg har levt med dette i 6 år. all skittentøyvask og manipulering. Det er mange usanne historier som over tid spredt bak ryggen. En fjær og så blir det en Høne. folk trur på alt og lar seg rykkes med, fordi de ser ikke sammenhengen. Det er lett å forlore forstanden.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.