Redaksjonen kommenterer

Ett år i dag – en millon lesere. Her er topp 10 mest leste artikler

Vi i redaksjonen psykopaten.info

For nøyaktig ett år siden satt en av redaktørene av psykopaten.info og kokte av sinne. Hun var fly forbannet på “sin” psykopat, men visste utmerket godt at hun ikke kunne fortelle sin historie til noen. Ingen ville ikke tro henne! Psykopaten.info ble født med artikkelen “Snu ryggen til psykopaten!”, også tidenes mest leste artikkel. Her gir vi deg de 10 andre mest leste av totalt 255 artikler som er publisert siden starten for nøyaktig ett år siden. Nesten én million unike besøkende har vi hatt på våre sider siden starten, og artiklene er lest nær 1.5 milion ganger!  

Psykopaten.info ble en umiddelbar suksess. Vi var overveldet over responsen og forstod raskt at vi ikke var alene med våre opplevelser. Mange levde i ensomhet med sine erfaringer. Vi begynte å skrive ned våre egne historier og lærte at dette var en god form for egenterapi. Vi har da også ett råd til deg som sliter med ettervirkninger eller som ennå lever sammen med en psykopat eller narsissist; Skriv ned det du har opplevd! Vårt andre råd er; Les deg opp på psykopaten! Kunnskap er det aller viktigste våpenet du har. Når du orker å sette deg ned og skrive oppdager du raskt at du har materiale til ikke bare en hel bok, men kanskje en hel serie? Utfordringen på psykopaten.info har vært mange, én av de har vært å redigere de mange leserhistoriene som vi etterhvert mottok. Vi vil så gjerne slippe til alle lesere, men historiene må anonymiseres, bearbeides og gjerne illustreres for at de skal bli leservennlige. Heldigvis er det mange der ute som har erfart det samme som oss. Skriv ned historien og del den med andre!

Kunnskap kan bokstavelig talt redde liv

Vi mottar mange innspill og kommentarer til artiklene. Vi har valgt å la leserne selv kommentere, og kommenterer selv bare unntaksvis. Vi får også mange spørsmål og svarer som regel at vi ikke kan gi individuelle råd. Hver historie er unik og hver situasjon må løses med utgangspunkt i der du er akkurat nå. Men vi deler historiene og gir generelle råd som vi vet er til stor nytte for leserne. Det vet vi blant annet takket være de mange mail og meldinger vi har fått fra takknemlige lesere. Det er sterkt å lese at vi nærmest har vært livreddende, som noen skriver.

Vi forstår fortvilelsen! Vi tror på historiene, enn så fantastiske de kan være! For vi har vært der selv.

Vi vet at du sitter fullstendig fast i tåken og ikke vet dine arme råd. Da er det godt å lese at du ikke er alene om å oppleve dette, og at andre faktisk har kommet seg gjennom det helvete det er å være utsatt for en psykopat!

Hvorfor gjør vi dette?

Mange sene nattetimer har gått med til å arbeide med psykopaten.info og mye penger er brukt. Annonseinntektene på siden var tenkt å dekke de løpende kostnadene til å få ut artiklene og de andre kostnadene til å drive psykopaten.info. Inntektene har imidlertid vært svært beskjedne det halvåret vi har forsøkt. Så her er vi enten ikke flinke nok, eller så er det rett og slett ikke så lett å lese om psykopater og klikke på annonser for kjøp av blomster! 🙂 I det kommende året har vi som mål å finne en måte å få dekket de løpende kostnadene med drift av sidene.

Vi gjør dette fordi vi mener vi sammen kan gjøre en forskjell. Vi mener manglende kunnskap om psykopaten er et samfunnsproblem. Vi mener psykopatens herjinger er ødeleggende for så mange mennesker, voksne og barn at om vi kan få oppmerksomhet og kunnskap til de som blir berørt, ja, så er det verdt det! Fra å skrive våre egne historier for å få ut egen frustrasjon har psykopaten.info blitt en møteplass hvor ofrene kan dele sine historier og erfaringer, kommentere og gi egne råd. Mange har også tatt opp kontakten direkte etter å ha funnet en med lignende historier på sidene.

Vi forenkler med hensikt.

Vi omtaler psykopaten som psykopaten selv om det ikke er noen offisiell medisinsk diagnose med denne betegnelsen. Vi har valgt å forenkle og kaller en spade for en spade. Hvorvidt vi beskriver en dysfunksjonell, asosial personlighetsforstyrrelse, borderline, en variant av de mange narsissistene, en med varierende grad av psykopatiske trekk – eller det vi gjerne kaller en fullblods psykopat, bruker vi gjennomgående betegnelsen psykopat. Vi er først og fremst opptatt av hvordan ofrene blir glemt og har ingen sympati for de som faktisk utøver den psykiske (og ofte fysiske) volden ofrene blir utsatt for. Vi tar gjerne i mot kritikk for denne bastante holdningen og slipper til alle på sidene, også de vi er uenige med. Psykopaten.info er ikke et vitenskaplig nettsted. Vi er en møteplass hvor du kan møte andre som har vært utsatt for det samme som deg selv og hvor du kan dele dine historier og kjenne igjen dine egne opplevelser gjennom andres. Vi forsøker å holde oss oppdatert på forskning og nyheter som gir mer kunnskap om psykopaten. Vi tror nemlig at kunnskap er det beste våpen for å overleve den belastningen det er å bli utsatt for og å forlate en psykopat.    

Hvorfor er vi anonyme?

Et av rådene vi gir er at du ikke bør stå frem offentlig med din historie som offer for en psykopat eller narsissist. Du vinner sjeldent noe på dette, rett og slett fordi du ikke blir trodd. Psykopaten vender det mot deg og får deg til å fremstå som den det er noe galt med. Husk at blant de fremste egenskapene til en psykopat finner du evnen til å manipulere, skuespille med forskjellige masker ovenfor den psykopaten finner nyttig. For venner, naboer og selv din nærmeste familie kan psykopaten fremstå som den perfekte mor eller far, dømmemann/kvinne, hyggelige nabo og dyktig kollega. (De psykopaten har snudd ryggen til, eller ikke har bruk for, ser gjerne den andre siden, den uten maske.)  Psykopaten lyver glatt om alt til alle, selv om løgnen er åpenbar for mange. I den kampen hvor du instinktivt skal være etterettelig og har empati og omsorg for de rundt deg, er du dømt til å tape mot psykopatens evetyrfortellinger. Derfor: Hold kjeft. Snu ryggen til og kom deg vekk! Bryt all kontakt med psykopaten og de av deres felles venner som fortsatt befinner seg i psykopatens omgangskrets. Ikke snakk om psykopaten. Ikke fortell noen om at du er eller har vært utsatt for en psykopat eller narsissist. De tror deg ikke! Unntaket er om du kan betro deg til en nær venn eller kanskje noen som ikke står deg nær, men som vet hva det handler om. Unntaket er også psykologer, advokater og helsearbeider som forstår. De finnes, men dessverre er det alt for få av de. Snakker du med en og vedkommende åpenbart ikke ønsker å diskutere mulighetene for at det er en psykopat du har med å gjøre? Bytt rådgiver straks!

Vi har valgt denne strategien med hell og lever bedre enn noensinne. Vi har også en annen grunn til å forbli anonyme: Blant de mange lesere av psykopaten.info finner vi dessverre også psykopater og narsissister som ynder å fremstille seg som offer. Mange vil ha kontakt og insisterer på at vi skal ringe dem. Hvilket vi av hensyn til vår egen sikkerhet og våre barn naturligvis ikke vil utsette oss for.

Hvorfor har vi åpne Facebooksider men anonym blogg?

Facebook er den kanalen vi overlegent når ut til flest lesere. Derfor bruker vi Facebook. Vi advarer lesere som kommenterer om at alle innleggene som legges ut kan leses av alle. I noen tilfeller sletter vi innlegg som identifiserer andre. Vi sletter de få innlegg som gjelder barn. Vi sender også direktemeldinger til folk som kommenterer og som kanskje glemmer at det de legger ut kan ses av alle. Heldigvis er det ikke ofte det begås overtramp og nett-trollene har tydeligvis funnet andre arenaer til å spre sin gift.  Hvorfor lukker vi ikke sidene? De som ønsker å lage lukkede grupper på Facebook kan enkelt gjøre dette. Vår erfaring er at disse gruppene egner seg best for folk som kjenner hverandre. For du kan aldri, uansett hvor godt du sjekker, være helt sikker på at du vet hvem som faktisk står bak en profil på Facebook. Derfor inviterer vi alle til å kommentere anonymt, ikke bare på Facebooksidene, men også på psykopaten.info. Hvert enkelt innlegg leses før det publiseres. De som vil kommentere anonymt på Facebook kan sende oss direktemeldinger eller få råd om hvordan de kan kommentere anonymt på annet vis.

Takk til deg som leser psykopaten.info! Takk til deg som kommenterer og en ekstra takk til deg som har tatt mot til deg og skrevet ned din historie! Takk for at du deler med andre! Takk for at du bryr deg om de skjebnene du leser om på psykopaten.info!

Ikke mindre enn 255 artikler er publisert på sidene siden starten. De aller fleste er skrevet av oss i redaksjonen, dernest de mange anonyme leserhistoriene – hvorav 67 er publisert.  I tillegg er det kommet inn godt over 1.000 kommentarer, noen korte, men mange lange og nesten selvstendige leserhistorier i seg selv. Vi har også publisert alle artiklene samt linker til andres artikler på psykopaten.infos Facebooksider. Der er det stor aktivitet med mange som kommenterer under fullt navn eller med anonyme profiler. Takk til dere alle! 

Her er de topp 10 mest leste artiklene

 

 1. Snu ryggen til psykopaten!

 2. Brev fra en psykopat

 3. Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

 4. Endelig kom jeg meg vekk – jeg er singel og lykkelig

 5. Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

 6. Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

 7. Kjennetegn på en psykopat – ta testen

 8. 10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

 9. Hverdagspsykopaten som sprer gift og ødelegger familieidyllen

 10. Er du en magnet på psykopater? Skru ned empatimotoren din!

Og aller viktigst: Takk for at du deler videre og sprer kunnskap om psykopaten og ofrene!

Du hjelper deg selv og alle om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier. Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (1)

 1. De er feige, grådige, selvsentrerte rotter.

  1. Ikke krev noe.
  2. Ikke forvent noe.
  3. Ikke tøy grensene.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.