På arbeidsplassen

Min kollega – en psykopat?

Er min kollega en psykopat eller bare en drittsekk?

Hun leser de aller fleste innleggene på denne siden og ønsker å fortelle om en kollega på jobb som ligger og vipper mellom å bare være en alminnelig drittsekk eller en vaskeekte psykopat. Hvordan kan jeg finne ut hvem jeg forholder meg til, spør hun i denne historien?

LESERHISTORIE: Jeg har i perioder hatt store problemer med vedkommende og vi havner ofte i merkelige situasjoner som ikke synes mulig å komme ut av. Jeg er ikke typen til å lage problemer. En sannhet er en sannhet, men sammen med denne mannen føler jeg meg veldig forvirret. Det er ikke mulig å komme frem til en enighet med ham.

Finner ingen løsning

De fleste saker blir hengende i luften uten av vi lander på en god og normal måte. Han er sterk og påståelig. Noen ganger tror jeg vi er i ferd med å finne en løsning, men nei; det gjorde vi visst ikke allikevel.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg føler meg uvel sammen med ham og flere ganger har han satt meg ut på sidelinjen med ren og skjær løgn. Vi deltar på felles prosjekter og gjør oppdagelser underveis. I møter med våre overordnede tar han en ofte en snarvei som binder opp meg. Noen ganger er det en hvit løgn, men dessverre tyr han også til grovere usannheter.

Nå lurer du sikkert på hvorfor jeg ikke tar bladet fra munnen og sier fra. Jeg sitter i en skrustikke. Han har servert så mange løgner og usannheter underveis i et prosjekt at jeg føler meg medskyldig. Han vet selvfølgelig dette. Indirekte truer han meg til stillhet. Han har en makt over meg som gjør meg ubekvem.

Hvorfor klarer jeg ikke å gjøre noe med det? Hvorfor er det jeg som føler meg som en løgner? Hvorfor er det jeg som føler meg som en drittsekk som ikke tar affære og rydder opp? Hvorfor sier han ikke noe til meg om sine løgner? Hvorfor får jeg ikke en forklaring eller en unnskyldning?

Er han en drittsekk eller er han en psykopat?

Han er jo ikke ufordragelig overfor de andre. De fleste som ikke jobber tett sammen med ham liker ham. Han har masse sjarme, han er verbal og morsom. Han kan dominere hele lunsjen med gode historier og mye latter, men hvorfor lyver han om smått og stort? Jeg er hans medskyldige fasadepynter.

Han flytter på salg og han flytter på penger. Han skyver problemene foran seg. Jeg prøver noen ganger å ta opp de ugreie forholdene med ham, men han er som en sleip fisk. Jeg får ikke tak.Han sklir unna. Han prater det vekk. Sannsynligvis lyver han til meg også.

Nå sitter jeg her. Vi har jobbet sammen i ett år. Hele relasjonen er så slitsom at jeg vet ikke om jeg orker mer. Hvem er han? Det virker kanskje som en bagatell, men i starten løy han om alderen sin.

Han ser yngre ut enn det han egentlig er, men hvem lyver om alderen sin til en kollega? Han er jo dømt til å bli avslørt. Hvorfor lyve om unødvendige saker? Han slo av fem år. Det var ett fett for meg om han var 48 eller 53. Jeg vet psykopater lyver, men har lystløgnere også psykopatiske trekk?

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg er veldig i tvil. Jeg har brukt lang tid  til å tenke på hele relasjonen vår. Kan jeg stole på ham? Er jeg naiv som tar alt det jeg ikke kan dobbeltsjekke for god fisk? Kan han dra meg inn i alvorlig trøbbel? Skal jeg snakke med sjefen om ham? Jeg vet det blir mange spørsmål, men jeg føler meg både hjelpesløs og forvirret. Det er ikke store løgner, men han lyver. Det er ugreit. Det er også ugreit er at hele fyren skurrer. Han har ikke min tillit lenger.

Jeg leser disse sidene og tenker at det er mye som stemmer med beskrivelsen psykopat, men vips så er han ikke så ille – og da blir jeg skamfull over mine egne tanker. Hva skal jeg gjøre?

 

LES OGSÅ:

Psykopater på arbeidsplassen

Psykopaten på jobb

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tror du om denne historien? Har du et råd eller forslag til denne kvinnen? Vær den første til å kommentere!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Psykopat eller drittsekk?
  Hva er forskjellen? Stol på deg selv, og hva du føler! Jeg hadde et forhold til en som viste seg å være psykopat i syv år. Det var et slit, fram og tilbake.. blei temmelig nedslitt og syk av det. Da jeg skjønte at han var psykopat blei livet enklere. Da må en sette en sluttstrek. Det gjør jeg også hver gang jeg treffer en ny psykopat. Gale mennesker kan en ikke gjøre noe med. Men en kan unngå dem! Du kan sannsynligvis ikke få andre mennesker til å skjønne at han er psykopat, det må de finne ut av selv. men du kan beskytte deg selv. Gjør det!

 2. Wenche

  Ja, når du har så mange sp.ml og av hva du forteller er det tydelig mye som ikke stemmer med denne fyren.

  Det er mye som gir den ubehagelige følelsen som kan indikere på at han er psykopat.

  Her er det ihvertfall mange røde flagg:
  Løgn, at du ikke kan kommunisere på en åpen grei måte med han er ikke normalt,at han vrir seg unna, sleipheten, sjarmen han har overfor de som ikke har fått oppleve han på nærmere hold, og ikke minst at du kjenner deg medskyldig for noe han er pådriveren for!
  De legger alltid ansvaret på andre og får andre til å kjenne seg skyldig i deres synder!

  Er du nødt til å jobbe på tomannshånd med denne personen?
  Hvis ikke så få til noe hvor du kan unngå han, og la noen andre få jobbe med han.
  De vil da få oppleve det samme som deg.

  Hvis ikke så begynn å skrive opp, evt ta opptak på mobilen i hemmelighet hvis det er mulig, og legge ved dokumenter til ansvarlige overordnede.

 3. anonym

  jeg byttet jobb , men de som ble igjen sliter veldig og klarer ikke konfrontere psykopaten men psykopaten er jo perfekt i egne øyne , hun har fått advarsler fra ledelsen , men skjønner ikke noe av det , alt hun gjør i egne øyne er hellig og alt hun gjør er fantastisk , smisker med sjefene og ødelegger de nyansatte , heldigvis skiftet jeg jobb så slipper å streve med det monsteret , siden en ikke når inn allikevel , så ja bytt jobb hvis du har mulighet til det.

 4. Mikael

  Jeg kjenner en person som har en sjef som er psykopat. Kvinnelig som sådan. Hun er årsaken til at halve arbeidsstaben har sluttet og mange vurderer å slutte. Hun er svært ufin mot ansatte, nyansatte, samarbeidspartnere, pasienter – alle unntatt dem som står over henne, dem smisker hun med og sjarmerer. Forteller løgner om alle som sier henne imot. Hun har vært i store konflikter på tidligere srbeidsplasser og. Hennes mann har status i byen og de kjenner mange høyt på strå. Folk er redd henne.

  Modige ansatte har kjempet mot henne, det har blitt utredninger fra dyre eksterne selskaper som skulle finne ut av hvorfor så mange har sluttet og konkludert med at det er ledelsen. Ingenting er blitt gjort. Hun beholder stillingen sin like fullt. Til nyansatte skremmer hun med å gi dem fyken, hvis de ikke skjerper seg. Forteller dem gjerne hvor inkompetente og late de er for å bryte dem ned.

  Dette mennesket har kostet etaten millioner av kr og hindret pasienter i å få adekvat behandling. Hun lar raseriet og narsisismen styre alt og alle. Henbes egen sjef holder en hånd over henne. Hun er personlig venn med andre ledere i systemet. Dette er folk med høy utdanning. De ansatte lever i frykt og sinne.

  Korrupsjon og psykopati går hånd i hånd. Folk må huske at står de sammen, kan de vinne. Men frykt skaper splid, den frykten nærer psykopatene seg på og gjør at de kan bli sittende å terrorisere andre..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.