Brudd med en psykopat

Veien tilbake til livet

Snu ryggen til psykopaten

Vi har mottatt hundrevis av mail fra lesere som vil dele sine erfaringer med andre. Mange av de er så grusomme at det er vanskelig selv for oss å tro at de kan være sanne. Men vi tror på historiene.

Det er skremmende mange likhetstrekk som går igjen. Som en leser kommenterte; “finnes det en fabrikk hvor de lager psykopater?”. Nei, for psykopaten kan være like forskjellige som alle andre mennesker. Noen er bare noen ynkelige stakkare, mens vi ofte også leser om de som har sjarmerende, vinnende vesen og som tilsynelatende lykkes langt på vei – til de blir avslørt.

Psykopaten er tross alt ganske så forutsigbar i sitt ondskapsfulle spill. Med kunnskap kan psykopaten avsløres og man kan komme seg vekk. Heldigvis får vi da også “hyggelig” historier. Fra mennesker som har stått i kampen, kommet seg fri og endog vokst på erfaringen. Funnet tilbake til seg selv og som sågar opplever seg selv som et bedre menneske. Slike historier varmer det å lese. I kveld fikk vi denne korte leserhistorien som i bunn og grunn som de fleste historiene er en trist historie – men som på et vist “endte” godt. God kveld til deg med denne korte leserhistorien!

LESERHISTORIE: Friheten fra psykopaten er himmelsk. Jeg har familie rundt meg og klarer i dag å føle en livsglede. Det har vært en dyrekjøpt erfaring. Det har vært trusler og et økonomisk mareritt. Hva han har utsatt meg og min familie for går det ikke an å sette seg inn i.

Ondskap er bare fornavnet.

Jeg har kommet meg ut av et usunt forhold. Han har en adferd som er helt uakseptabel i et samliv. Det jeg trodde var kjærlighet har aldri vært det. Jeg er ikke den samme som jeg engang var, men jeg har livserfaring og evne til å forstå hva jeg har vært utsatt for. Jeg forstår endelig at det er ikke meg det er noe galt med. Det har vært en lang vei å gå hvor jeg trodde angsten skulle ødelegge meg. Angsten begynner å slippe taket. Jeg har gjort mange observasjoner underveis. Psykopaten raserer tilværelsen din. Ødelegger livet dit. De skyr ingen midler. De har ikke empati og samvittighet. Han evner ikke å gi kjærlighet til noen.

Det er han det er synd på.

Det endte tilslutt med at alle mine ønsker og behov ikke ble tatt hensyn til. Jeg skjønte ikke da at dette var et alvorlig overgrep. Han hadde i alt for mange år full kontroll over livet mitt. Den som er den største synderen i hans øyne er meg. Du forlater bare ikke en psykopat uten følger. Mange år med mistro, utroskap, taushet og løgner har satt sine spor.

Les Når familiemedlemmer er fienden av Torunn Hansen som ble misbrukt av sin egen onkel.

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Min psykolog forberedte meg på en lang prosess tilbake til livet. Til å finne igjen den jeg egentlig er, men at det skulle ta så lang tid hadde jeg aldri trodd. At dagene ukene og år skulle fylles med så mye angst etterfulgt av en alvorlig depresjon. Jeg trodde livet var ødelagt. Når alt er mørkt er det lett å miste troen på et videre godt liv. Det er først nå etter seks år endelig kan kjenne på de gode følelsene.

Jeg har klart det! Jeg ga ikke opp!

Jeg har hatt enorm støtte fra omgivelsene. Fra familie og venner. Fra naboer og helsepersonell. Uten dem hadde jeg aldri klart å komme dit jeg er i dag. Noe jeg er så takknemlig for!

 

LES OGSÅ:

10 råd om hvordan bryte med psykopaten

5 viktige livskvaliteter etter bruddet med psykopaten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Anonymious1

  Godt å lese
  at det er mulig å komme seg helskinnet ut av selv de mest groteske syke forhold..!

 2. Så bra at du har klart det!! Jeg vet ikke helt om jeg ‘har klart det’ enda, men jeg kom meg unna for 18 mnd siden. Terapeutene mine sa at ‘han er som ‘klippet ut av en lærebok om psykopater’. Til slutt trodde jeg på det og livet begynte… Økonomisk og psykisk ruin er sakte, men sikkert blitt snudd. Jeg har kjøpt bil og en leilighet, jeg har tatt tilbake gamle vennskap og startet på nye. Det går den riktige veien 😀

 3. Anonymym

  Så lang at når vi har kommet oss på bena, så har de sunket – enda dypere. På mange måter, “takket være dem”, så blir vi langt sterkere enn dem. Da skal de gjerne ha hjelp ifra oss. Nope!

 4. Henrik

  Hei.

  Du skriver: “Det er han det er synd på”.

  Nei, det er ikke synd på han. For, når alt kommer til alt, er det hva vi, VELGER Å GJØRE, som utgjør en forskjell.

  Alle har et valg. ALLTID! UANSETT! Å ikke velge, er også et valg. Om en velger noe som ikke er gunstig for en selv, jaja, man kan jo ikke synes synd på fyren da…

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.