Brudd med en psykopat

Slik overlever du psykopaten

En guide til å overleve i kampen mot psykopaten

Vi skriver ofte at du er dømt til å tape mot psykopaten og forklarer hvorfor psykopaten vinner. Heldigvis vitner de mange leserhistoriene på psykopaten.info også om mennesker som har kommet seg vekk og som i dag, om enn skadeskutt, lever et rikt liv. Det er med andre ord håp, men man må vite hvordan.

Vi hevder at det viktigste våpen mot psykopaten er kunnskap om psykopaten. Det er også vår ambisjon med psykpaten.info. Å gi folk kunnskap om psykopaten og skaden psykopaten påfører sine ofre. Vårt håp er å hjelpe mennesker som er utsatt for en psykopat og ikke minst få “hjelpeapparatet” til å forstå bedre når de står overfor en psykopat. Hvem er så psykopaten? Og hva er en psykopat?

Mange begreper

Det er mange betegnelser som kan forvirre. Det mest brukte, Psykopat, er faktisk det minst presise. Du hører også om “narsissisten”, “sosiopaten”, og personer med asosial personlighetsforstyrrelse.

Mange tror at en psykopat er det samme som en seriemorder man har sett på film eller lest om i avisen. Det er den første store misforståelsen. Ja, seriemordere er gjerne psykopater. Men de vanligste psykopatene er de du finner rundt deg.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

På arbeidsplassen, i ledende stillinger i barnevernet, retten, på skolen – i alle samfunnslag. Og dessverre for mange, som din ektefelle og kjæreste. De færreste er kriminelle. De fleste er tilsynelatende velfungerende og godt integrerte i samfunnet. Mange beveger seg helt på grensen til å bli arrestert og domfelt. Noen av de verste havner heldigvis i fengsel og burde forblitt der. For de kan aldri helbredes.

De fleste er aktet som “gode” samfunnsborgere. Sjarmerende, hyggelige og hjelpsomme i lokalsamfunnet. Gode naboer. I alle fall ovenfor de psykopaten kan bruke til sitt viktigste formål: Seg selv. De som kjenner de og har sett vrangsiden vet bedre. Det anslås at mer enn én prosent av befolkningen er fullblods psykopater. En av hundre! Bare i Norge finner du med andre ord over femti tusen fullblods psykopater.

Sjansene er derfor store for at du har en nær deg, at du er et offer for en psykopat eller vil bli det i løpet av ditt liv.

Psykopaten kommer i mange forkledninger

På psykopaten.info forenkler vi og kaller en psykopat for nettopp det; en psykopat. Det er grader av hvor sterke psykopatiske trekk en person har, scorer vedkommende høyt nok og er en fullblods psykopat, er det kun ett råd som gjelder: Snu ryggen til og kom deg vekk! Selv om du har barn med vedkommende. Ellers går du til grunne som menneske. Ditt eneste håp er selv å bli vraket fordi psykopaten forlater deg til fordel for et nytt offer.

Denne bloggen er ikke noe vitenskapelig tidsskrift. Vi forenkler og fokuserer på psykopatens ofre og deres historier. Vi skriver om egne erfaringer og deler andres i håp om at ofre som står midt oppe i dette kan finne trøst og hjelp til å komme seg vekk. Og for de som er dømt til å måtte forholde seg til psykopaten på grunn av felles barn; finne mestringsteknikker som gjør det mulig å leve.

Vi tror det viktigste i kampen mot psykopaten og psykopatens ondskap er kunnskap. Desto mer du leser, desto mer forstår du hvorfor akkurat du ble rammet og hva akkurat du kan gjøre i din spesielle situasjon.

Psykopater er like forskjellige som folk flest

Og ja, ingen psykopater eller ofre er like. Vår erfaring er likevel at det skremmende mange fellestrekk i de historiene vi leser. De samme tingene går igjen. Ved å fokusere på nettopp disse kan vi finne veier ut av elendigheten. Mange lesere som sender inn sine historier er redde for å bli gjenkjent. Vi skriver ofte tilbake at vi har lest samme historien mange ganger tidligere, bare med noen små varianter. Historiene er skremmende like.

Som en leser skrev “finnes det en fabrikk hvor de lager psykopater?” – “De oppfører seg så forutsigbart“?

Hvordan kjenner du igjen en psykopat?
Hvordan kjenner du igjen en psykopat?

Hvordan kjenner du igjen en psykopat?

Som nevnt finnes de i alle varianter. Noen er bare noen stakkarer, men overraskende mange er ofte karismatiske. Psykopaten får ofte oppmerksomhet og “tar” rommet.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Sjarmerende, ofte velkledd og med et godt utseende. Smiler og opptrer selvsikkert. Gir deg mye oppmerksomhet, helt til psykopaten plutselig bestemmer seg for at du ikke er verdt oppmerksomheten. Da kan psykopatene bli iskald og avvisende. Det er typisk at om ti mennesker møter en psykopat så vil det være ti forskjellige opplevelser av samme person.

Den psykopaten ser seg ut som nyttig for seg selv får oppmerksomhet og vil sannsynligvis beskrive psykopaten i positive vendinger. Det kan være deg som neste offer, en sjef på jobben, kollegaer som er nyttige nå eller i fremtiden, eller hun som sitter på sentralbordet fordi hun har informasjon som kan være nyttig for psykopaten senere.

Mange som i første runde lar seg sjarmere av en psykopat, kan likevel føle at det er noe galt. Er du ikke blant de nyttige sett fra psykopatens vinkel kan du beint frem synest vedkommende er ufyselig. Men du blir ikke hørt, fordi psykopaten er en mester i å parkere deg på sidelinjen og innynde seg hos de som betyr noe.

Vet psykopaten selv at vedkommende er en psykopat?

Vet psykopaten at det er noe galt med de? Er psykopaten født psykopat mangler det koblinger i hjernen. Den viktigste effekten av de fysiske manglene er at psykopaten ikke evner å føle empati.

Evnen til empati kan bli beskrevet som evnen til å forstå og sette seg inn i hva andre føler og evnen til å kjenne eller oppleve de samme følelsene du ser hos andre. Du ser at noen er lei seg, forstår hvorfor og blir lei deg selv. Du føler med vedkommende. En psykopat forstår hva du føler, men evner ikke medfølelse.

De “leser” deg, men bryr seg ikke og kan derfor bruke dette mot deg og manipulere deg ved å late som om de bryr seg. Psykopaten kan ikke elske noen. Psykopaten bryr seg som regel heller ikke om dyr. Hvorfor skulle psykopaten det? I oppveksten vil psykopaten med undring ha sett hvordan andre barn har stormet til for å hjelpe et annet barn som har falt seg og slått seg. Barn som trøster andre barn.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Psykopaten skjønner ikke vitsen og forstår ikke hvorfor andre barn gjør dette. Det observerer psykopaten og lærer seg til å late som om psykopaten kan gjøre det samme.

Psykopaten har inget indre følelsesliv

Med total mangel på empati evner de ikke å forestille seg hvordan andre mennesker har det. Og de bryr seg heller ikke. I deres verden er det kun en ting det handler om. Dem selv. For psykopaten er andre mennesker det samme som gjenstander. En skrutrekker, spade, kjæreste, ektefelle eller barn. Det er kun “ting” som vurderes ut i fra nytteverdi. Ting de eier. Psykopaten er helt uten samvittighet. Skyldfølelse eller anger eksisterer ikke i deres univers.

Som gud i sitt eget univers

I sin verden er de ufeilbarlige, som en gud i sitt eget univers. Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at de fleste sektledere for diverse religiøse organisasjoner scorer full score på psykopattester? Og at kirken og diverse menigheter er en ideell boltreplass for psykopaten?

Hvordan oppdager du at du har å gjøre med en psykopat? Det er vanskelig. Men om du tenker deg om? Har du blitt invitert med en hyggelig kollega ut for å ta en øl, sittet og pratet om jobbrelaterte ting og så plutselig, helt uten forvarsel erfart at vedkommende blir iskald og uinteressert? Psykopaten har scannet deg og veiet deg for lett for sitt formål. Eller fått de svarene han/hun ville og har ikke bruk for deg mer.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I ekstreme tilfeller spiller psykopaten sitt spill helt frem til bryllupet har funnet sted. På bryllupsnatten oppdager du at vedkommende viser en side av seg selv som du aldri har sett før.

Hva med deg som er et nyttig offer? Som psykopaten har bruk for og kjører sitt spill i mot? Hvordan skal du finne ut at du har med en psykopat å gjøre før du er fanget? Det første du kan kjenne på er din intuisjon. Hvis det du har foran deg er for godt til å være sant, så er det kanskje nettopp det? Den fantastiske, forståelsesfulle mann/kvinne du har foran deg som erklærer at du er kvinnen/mannen i hans/hennes liv? Etter (litt for) kort tid?

Intuisjon

Sier intuisjonen din deg at noe er galt, så er det sannsynligvis det. Noe er galt, men de er sjarmerende, oppriktige, sexy, smigrende, så intuisjonen din blir svekket.

Psykopaten tilbyr deg jobb, muligheter, kjærlighet, oppmerksomhet. Et fysisk tegn du kan se etter er øynene. Du ser at øynene scanner rundt som om de var et rovdyr. Ikke som folk flest som ser seg rundt, men konstant skanning av omgivelsene. Passiv aggressivitet, de smiler falskt, du ser ikke at øynene smiler.

Hardware uten software

Psykopaten føler ikke som andre. De er som hardware uten software. De evner ikke å føle kjærlighet. De kan aldri bli “glade i” andre mennesker. De føler lite tristhet, depresjon eller ekte glede. De er tomme innvendig. Dere kjemiske system er som et rovdyrs. De reagerer på stimuli på en annen måte enn normale mennesker.

Psykopaten er opptatt av kun to ting. Makt og kontroll. Hverken glede, sorg eller kjærlighet eksisterer som ekte føleleser i en psykopat:

 • De kan vær smarte, intelligente.
 • De kan kler seg ut som om de er velutdannede
 • De har ingen følelser. De føler ikke skam
 • De er aldri glad i noen. De er gode til å late som
 • De kan late som om de har følelser. Men vær ikke i tvil. De har ingen ekte følelser.
 • De er gjerne impulsive. Spontane og tar gjerne risiko
 • De er ofte “vinnere”.
 • De lyver konstant og hele tiden. De vil ikke tape.
 • De klarer å få deg til å føle deg dum og liten.
 • De tar aldri feil. Om de blir bedt om å si unnskyld, later de som. I stedet for å innrømme at de tar feil, snur de seg bort og velger et nytt offer.
 • Føler du at noe er veldig feil. Så er det gjerne feil. Følg magefølelsen og kom deg vekk. Det er ikke verdt å ta sjansen.

En overlevelsesguide

Kom deg vekk. Skap avstand. Ingen kontakt. Absolutt ingen kontakt. Psykopaten vil prøve alle midler i boka for å få deg på kroken igjen. Spille på din samvittighet.

Skaff deg hjelp!

Du må ha noen som hjelper deg. Noen som vet hva det vil si å være fanget av en psykopat. Det nytter ikke med en psykolog eller lege som sier “ting kan ikke være så galt”. Jo det kan være så galt, og det blir verre. Du må snake med en som vet hva en psykopat er.

Hold munn om det!

Ikke snakk med dine venner om at du er utsatt for en psykopat eller forsøk å forklare til dem at vedkommende er en psykopat. De tror deg ikke. Husk at du har å gjøre med en mestermainupulator. Psykopaten har gjort hjemmeleksen sin og involvert alle rundt deg i ditt nettverk. Beskriver du psykopaten som det psykopaten er, er det ikke du som får sympatien.

Ikke konfronter psykopaten!

Ikke forsøk å snakke vedkommende til rette. Du taper garantert og påfører deg selv mer smerte og fortvilelse. Du er rasjonell og vil argumentere mot uretten. Psykopaten er ikke det. Du har ikke sjanse til å argumentere mot en psykopat. Psykopaten har ingen anger, er feilfri og snur alt opp ned. Psykopaten projiserer sine feil og mangler på deg og er en mester til å overbevise alle rundt deg til å fortelle at det er DEG det er noe galt med. Og de tror på psykopaten. Ikke på deg. Psykopaten har en enestående evne til å snu alt du sier i mot deg. Psykopaten skrur deg ned og gjør deg så liten at du nesten tror på det selv. Si ingenting. Ikke argumenter.

Snu ryggen til og gå vekk!

Vær sterk. Uansett hva psykopaten sier til deg så er din eneste respons taushet. Hold fast ved det. Uansett hva som kommer ut av munne på psykopaten, uansett hvilke teknikker psykopaten bruker for å mobbe deg, provosere deg, smil, være overlegen, taus og snu ryggen til. Ikke synest synd på psykopaten. Ingen sympati eller enighet med hva det måtte være. Vis at du ikke lar deg manipulere. Minste tegn på svakhet fra deg og psykopaten skyter inn en krok og tvinner deg tilbake.

Beskytt deg med bevis!

Ta vare på all dokumentasjon. Pass deg for alt du sier og skriver. Dine tekstmeldinger blir tatt vare på og blir snudd på hodet.

Tilgi deg selv!

Du skal aldri behøve å tilgi overgriperen, for det er nettopp det psykopaten er. Det koster mye å tilgi seg selv. Hvordan du kunne være så dum? At DU kunne la deg lure?

Det første skrittet til å hele seg selv kan være å innse at du aldri skal tilgi psykopaten, men å tilgi seg selv. 

LES OGSÅ:

Ti konkrete råd til hvordan du skal gå frem for å bryte med psykopaten.

Livet etter psykopaten – en oppskrift på hva du kan gjøre.

Diagnose: Psykopat! – kan noe gjøres?

Du er dømt til å tape mot psykopaten – kom deg vekk!

Hjerneskanning avslører psykopatene

—-

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne kommentaren? Vær den første til å kommentere! 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. E-post på oppgis, men blir ikke vist noe sted. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som «Leserhistorie – med egne ord»? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer den og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt og vil gjøre det under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut.

Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er for mange en stor hjelp å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (18)

 1. Anonym

  Hvor er jeg bare glad for jeres blog.
  Den har hjulpet mig til at holde fast på mig selv. Det er bare alt for sandt, som I skriver.
  Psykopaten vil ALDRIG stoppe.
  Og ja; det bedste våbenet er TAVSHED – uanset hvad.
  Min eksmand har raseret i snart tre år. Med trusler både økonomisk og psykisk.
  Til at begynde med var jeg livredd. Så bange, som jeg aldrig troede et menneske kunne blive.
  Han kidnappede vores teenage barn i flere måneder og klarede at manipulere teenageren til at tro, at det var mig, der var ude på kidnapning. Barnet led af Stockholmssyndromet – uforklarligt. Det eneste jeg gjorde, var at være god mod barnet de få gange, jeg havde samkvem. Nogle gange kun en dag om måneden. Faderen klarede å arrangere alle mulige slags events for å spolere samkvemet. Jeg holdt fast – i mig selv. Han fik absolut ingen reaktion fra mig. Hverken på mail, sms eller telefonopringninger. Barneværnet skal man holde sig langt væk fra, for psykopaten formår å manipulere med dem også og dreje situationen, så det blir den andre personen, der blir sygeliggjort.
  Jeg besluttede, at hver gang jeg begyndte at falde ned i det mørke hullet, skulle jeg gøre noget aktivt. Noget, som kunne ses af gode ting for mig selv og hyggen her hjemme. Så blev jeg træt og bedre tilfreds og kunne glæde mig til et eventuelt samvær.
  Samværene bestod kun af NÆRVÆR. Jeg lagde al ting til side og var mentalt til stede. Spurgte ingen spørgsmål. Var kun kærlig, hyggelig og voksen – som en mor; ikke som en ven.
  Efter en lang lang lang tid begyndte barnet at snakke, hvordan hun før havde været som en østers – totalt indelukket. Jeg viste ingen vrede; gentog kun barnets sætninger og udtalelser.
  Jeg viste hende, at jeg ikke var bange for faderen mere, blandt andet ved at være totalt ligeglad med hans ordrer om aflevering. Børn spejler sig i deres forældre, og da hun så, at mor ikke var redd og at det kunne lade sig gøre og have egne meninger og handlinger, ja, så løsnede det op for, at hun slev begyndte at stille krav og have en mening.
  Jeg havde indstillet mig på, at hun aldrig ville SE eller i hvert fald ikke før i voksenalderen omkring 25 – 30 år.
  Men jeg tog fejl. Hun fik sin sunde fornuft tilbage i løbet af ganske kort tid, som i dette tilfælde er et år.
  Jeg tror, at der er en Gud, som er kærlig og tager vare på os. Men vi må også handle selv. I bibelen står der 365 gange: “Vær ikke bange.” Et ord til hver dag.
  Når jeg føler mig utryg og bekymret, lægger jeg bekymringerne over på Gud og stoler på ham. Det har hjulpet mig til at holde fast ved kærligheden i dagligdagen, så jeg ser alle de gode ting omkring mig.
  Men det er ganske uhyggeligt, hvor mange menigheder lader sig styre af disse rovdyr af psykopater og magtmennesker. Ulve i fåreklær.
  Hvor ville jeg ønske, at vores børn og unge fik oplysninger om psykopati, inden de vikler sig ind i deres giftige edderkoppespind.
  Personlig er jeg begyndt at få livet tilbage, men indser, at vejen er hård og lang for min datter. Desværre er det sandt, at psykopater ikke føler empati. Mit hjerte knuses, hver gang hun fortæller om alle overgrebene og kulden fra sin far, som hun alligevel elsker. Alle løgnene, tyveri af hendes egendele. Alle brustne forventninger og alle de brudte løfter om guld og grønne skove.
  Jeg har et barn i udvikling, som har store identitets vanskeligheder. Det bedste, jeg kan gøre for hende, er at forholde mig tavs angående faderens forsøg på en reaktion fra mig, og fokusere på nuet og min/vores nye fremtid.
  Tænk. Han sagde i retten, at mit barn ikke ville se mig. At hun ikke trivedes hos sin mor. At jeg var så kedelig. Dommeren troede på ham. Ville have en udtalelse fra mit barn, som havde fået lovet liv og glade dage af sin far. Og hun sagde, at hun gerne ville prøve at gå i skole i faderens nye kommune. Så let. Og vupsi. Jeg havde pludselig ingen rettigheder mere. Fik ikke lov til at se datterens karakterbog ej heller deltage i forældremøder eller arrangementer uden HANS velsignelse. Og de adlød alle sammen HANS ordrer. Indtil jeg satte mig ind i mine rettigheder og stillede krav.
  Interessen for barnet forsvandt, så snart han havde fået forældremyndigheden. Menuen stod på fast food og der blev spenderet 0 kroner på nyt tøj i over et år. Pigen gik i for små sko og tøj. Ingen vinterstøvler, men våde sommersko i sneen. Ingen vinterjakke. INTET. Skole og børneværn så det. Hvor utroligt i 2015!!!??

  Jeg har rettet mig efter jeres råd om at snu ryggen. Det virker.

  Hilsen

  dansk statsborger

 2. Den andre

  Det er like ille hver gang å lese en ny historie, om manipulering, lyving, at det ikke nytter å gå til et inkompetent barnevern og om barn som lider. Og en forelder som ikke KAN gjøre noe som helst annet enn å vente. Det er mange av oss der ute, og historiene er like mange som de er forskjellige. Dog så utrolig like i oppbygging. Vi har helt sluttet å fortelle, annet enn til dem som tror oss fra før – nærmeste familie. Noen ganger håper jeg at hennes hoff av apekatter skal se det etterhvert, men hun har valgt seg ut de minst ressurssterke – selvfølgelig. Det ene barnet har kommet tilbake, tilsynelatende – men har en fot i hver leir og må følgelig leve deretter. Det andre er i total fornektelse, og blir faktisk bare verre etterhvert som psykopaten taper terreng. En direkte kobling til at hun bruker barnet, hva? Psykopat eller narsissist? Idiot eller slu? Jeg velger å tenke at en person som bruker sine barn for å oppnå tilsynelatende verdiløs makt ovenfor en ekspartner, er ikke bare idiot eller slu. Det bor noe styggere i personen. Det løpes på BUP og ropes høyt for å være den som tar “ansvar”, men hvor er morskjærligheten og empatien ovenfor egne barn? Den hun nettopp påberoper seg for å inneha, samtidig som hun forvrenger et barns virkelighet og normale bindinger til verden rundt seg? Jeg kaller det psykopati og sterk narsissisme. En idiot hadde aldri kommet så langt. Handlingene bærer sterkt preg av planlegging.

  • Trist men flott at du deler. Vi er mange med deg som opplever dette helvete. Hvor det skapes foreldre fremmedgjøring og gjerne med det offentlige som flyvende aper 😭

 3. Anonym

  Takk for en bra artikkel! Det er viktig å informere om nettopp dette temaet..det er mer utbredt enn vi tror..
  Jeg har brukt mange år på å bygge opp eget selvbilde igjen, og det har tatt tid å få tro på egne kvaliteter og at jeg ikke er totalt håpløs som jeg engang trodde..fordi det var noe jeg hørte i mange år.. Det var vanskelig å bryte kontakten pga en felles sønn, og han har også blitt utsatt for manipulering av sin far.
  Jeg bestemte meg for å være ærlig med min sønn- med visse forbehold. Jeg kan ikke overføre mine tragiske minner til han, og har aldri fortalt om hvor ille det egentlig var. Derfor er det med uro jeg nå ser at min sønn , som nå er nesten voksen- blir dratt inn i sin fars turbulente hverdag med hans nåværende samboer. Min sønn synes sååå synd på sin far, for det er samboeren som “har klikka”.. Han er sjelden hos sin far, men sist han var der kom han tilbake og fortalte meg hvor ille det var, og faren stakkars var så utslitt..
  Jeg holder tilbake, vil ikke blande meg inn, men det er vondt å se hvordan min sønn ser opp til sin psykopatiske far…jeg forstår hvorfor hans nåværende samboer oppfører seg slik, hun er der jeg var en gang..

 4. Anonym

  Barn er veldig naive. Strekker seg til det ytterste for å få tilfredstille sitt store savn; Å bli sett og hørt. Ikke minst elsket. Men psykopaten er bare opptatt av seg selv. Bruker barnet til å hevde seg. Utnyttes og brukes i maktmisbruk. Ikke minst. Søsken, at ene skal være gullunge og andre syndebukker. Er dessverre vitne til at gullungen ender opp med psykiske problemer.
  Jeg vet at en kan bli alvorlig syk ved å ha en psykopatisk forelder. Stresset. Unger er altfor lojale. Biter på det forelderen nedlesser en med, som egentlig beskriver dem selv. Projeksjon. La merke til dette I voksen alder, etter mange års avstand. Fører til en stor usikkerhet. Identitetsproblem. En blir jo nedlesset med alle problemene den andre forelderen har også. Det er vanskelig å begripe at ett menneske kan lyge og være så undskapsfull mot andre. Samtidig som det skal være ett forbilde. Det leder gjerne til at en fortrenger seg selv. Blir en robot, styrt av en fjernkontroll.
  M.a.o så blir en på mange måter usynlig. Jeg tror det er viktig å sette igang med f.eks terapi så raskt som mulig. Men psykopaten vil overhode ikke tåle dette. De hater sannheten. Ikke ha 100% kontroll. Risikoen er at barnet vil bli mer nedtrykt og hjernevasket. Men jeg reagerer på at det I barnefordelingssaker ikke blir mer brukt? Ihvertfall hvis barna er gamle nok. Det virker som om de ikke får delta. Bli stilt de rette spørsmålene som kan avsløre saken. Samt at bearbeiding blir prioritert slik at de ikke har dårlig samvittighet. Noe psykopaten vet å utnytte og bruke I sitt evige maktmisbruk.

 5. Anonym

  Lurer bare på noe. Når en på alle måter er ferdig med psykopaten. Når en har fått stadfestet fra profesjonelle fagfolk at en er en sterk og oppegående person. At en rett og slett ser ned på personen. Det er rett og slett tomt. Ikke noe mer å spille på. Likgyldig. Hva “føler” psykopaten da? Når de på alle måter har tapt. Ikke oppnådd målene sine. At offeret klarer seg langt bedre en dem.
  Føler de tapet? Janteloven er jo ekstrem sterk hos dem. Misunnelsen og sjalusien er jo voldsom.
  I mitt tilfelle så har jeg aldri vært mer interessant for min mor enn jeg er nå. Enten når jeg av helsemessige årsaker, har vært så langt nede som det går ann og komme.Eller som nå, har kommet meg langt over hennes levrstandard.
  Gullungen er jo vanskelig å utnytte og bruke noe mer på grunn av psykiske problemer. Mens syndebukken klarer det meste.
  Det store spørsmålet. Føler hun seg dum? Ser hun at hun har gravd seg selv enda dypere?
  Får inntrykk av at hun kjenner livsgnist av å ha meg som en konkurrent. Når hun ser at jeg får til noe. Så blir hun besatt av å skulle klare det samme. Akkurat som om dette gir henne en hardt savnet livsgnist. Noe de aldri vil kjenne så lenge de ikke har følelser. Er det egentlig det de er på desperat jakt etter? Å kjenne følelser?

 6. jeg er dessverre redd for at det er langt flere psykopater her til lands enn det uttales om her. slik jeg ser det og av min observasjon rundt meg så er det flere sosiopater enn psykopater. det er dessverre overhengende mange. jeg tror faktigst landet vårt er i ferd med å bli invalidisert av dem og det er vanskelig å finne mennesker å samarbeide med om den galskapen som skjer av ulike typer. mulig jeg kommer tilbake senere

 7. anonym dame

  jeg kjente en fullblods psykopat , hele barndommen fant hun mobbeofre hun kunne hakke på , hun fant også sine medløpere , som hjalp til med å mobbe , da hun kom i 12 års alderen lå hun med alle hun kunne finne , men var perfekt hjemme og klarte seg bra skolemessig , hun hadde sine ofre hun elsket når de følte seg dårlig og var sykelig sjalu av folk som hadde mer , eller kunne mer en henne , da hun forlovet seg og hadde vært utro ett par ganger , drev hun forloveden til å prøve å henge seg , siden selvmord ikke var ulovlig , da hun ikke klarte det så bakvasket hun han alt hun kunne , det har alltid vært henne som er ett offer , hun har fint klart å framstille seg sånn når hun snakker om andre og har gjort de uhyrlige ting med sine godtroende medløpere . hun snakker alltid om fortid som det var i går , hva hun lykkes med og hvor populær hun var , noe jeg har sagt det var ingen som var interessert videre i deg når du hoppet til sengs med de så fort du så de , hun utførte inspeksjoner ofte hos meg , for å minne meg på hvor mislykket jeg var og hvor vellykket hun var i forhold , vennene hennes tror jeg var stygg med henne , siden jeg tok igjen på henne en gang , da spilte hun offer lenge , hun er uhelbredelig psykopat , og heldigvis slipper jeg å ha noe med henne å gjøre , men det er fryktelig å tenke på at psykopater iblant prøver alt de kan å få andre mennesker til å ta selvmord.

  • ja akkurat, de kan drive folk til selvmord og denne offer-rollen og gjøre offeret til overgriper er jeg godt kjent med. de kan trekke i tråder og få deg til å klikke foran andre slik at du blir den gale og personen den rette. de kan også dra det så langt at de driver offeret til å drepe seg

  • Offeret

   Å det høres skremmende ut som ei jeg kjenner veldig veldig godt men jeg vet ikke noe om hennes fortid

 8. hva er svakhet i psykopaten/sosiopaten øyne??. Det eneste jeg vet er at det kan være litt motstridelser når det gjelder hva det vil si er sterk eller hva det vil si og være svak.

 9. Hei.. ja jeg antar psykopater tildels forstår de mangler noe…derfor skjuler de seg ved hjelp av manipulasjonsteknikker….derfor er de og avhengige av et offer…de skaper bevisst situasjoner dersom du er unna de for nytt supply…en psykopat er tom for kjaerlighet…men har tre funksjoner i sitt folelsessystem…som er ekstreme som ligger bak betegnelsen aggresiv…sjalusi…hevn og hat. Disse tre funksjonen setter igang dynamikken de skaper. De har og en kontroll i nervetradene dine…dvs de har kontroll over deg mentalt…et offer for en psykopat er ofte en som har dårlig selvtillitt eller en som lett lar seg duppere ved a egendefinere seg til å bli problemet…husk de scanner mennesker. … og en med brudd i barndommen eks er et yndet funn for de da de styrker seg selv ved at du blir mindre troverdig og de får flere argumenter imot deg. Jeg tror og det at det er vi som har barn med som har utfordringer. .. de fleste andre stikker uten å måtte gå et livslop med de…man blir å tvinget til mer kontakt…aja det er enkelt å si…de er sånn og de er sånn. .. som regel viser de tendensene … ved å begynne nedbrytingen i det små. Kanskje bedre å gi opplysning i at ja…den magefølelsen du etterhvert får den stemmer…å hva gjør de imot sitt offer…kald uinttressert…kommentarer på kropp utseennde….gjerrighet..vansklige i forhold til okonmi osv osv….humorsyke…ødelegger humoret ditt når du kommer blid hjem fra jobb eller venner…begynner opptre ufint med dine venner…og ofte er arbeidskollegaene deres idioter…de er bedre enn dem..begynner stjele din tid med dine venner for å sture eget nettverk inn som eneste nettverk… og tillater deg ingen form for frihet uten brak…slenger dritt rundt din familie. ..å ‘slår deg med ord’ gjerne om du har begravelse av naermeste eller slektninger…der legger de inn stotet…misunnelse over dinr evner for kjaerlighet. ..hde straffer deg på alle tenkloge måter i folelsene du har og man ender opp som.likegyldig til ens eget å man mister seg selv… muskelsmerter og hodepine blir endel av hverdagen. Hvorfor treffer de så hardt….de er innenfor i din tankeverden de har dine tanker å folelser i sin hule hand… å de verste er de som aldri slår deg fysisk. Det synes ikke. Kom deg unna grip tilbake til deg selv behold kontrollen å sett grensene…var bevisst på hva du dealer med å steng stemmen ute…å ta tilbake sjelslivet ditt. ..barna vil merke det og også psykopaten som desperat forer sin kamp for at du skal snuble…stå med sterk rygg…å jo omgivelsene vil få oppleve psykopatens ansikt…jeg har erfart det med arbeidsforhold. ..han svindket meddeier…kjørte han ned psykisk, legen til offeretleverte rapport inn til NAV…annen meddeier har kuttet han helt…å avsluttet virksomheten…hvofor? Jo fordi jeg nettopp gjorde som jeg sa…byttet nettverk…fant meg selv. Men ja…det har tatt 10 år. … det som blir feil for meg med infirnasjonen som gis her er at alt er håpløst å det finnes ingen utvei…det er nettopp det de vil ha. Din maktloshet!! Non kontakt….motmakt…det betyr hele nettverket av de manipulerte…de vakner når de får faen på dora selv!!nnoen tror kanskje dette er en light versjon…nope…barnevernet vant han ved sympati..og skapte situasjoner og en virklighet av logn…sonnen min gikk los på meg å haf vært gjenstand for samme vold som meg selv. Isolert…mobbet…tullet rundt på gulvet i klasserommet mens de andre fikk undervisning…traumatiserte barn ja det vet jeg hva er…mareritt i flere timer midt på dagen med en gutt i full panikk…han foret med kaninkjott når jeg kjøpte kanin til barna..og hvilken juleglede i sabotasjens navn. Passiv og aldri engasjert i noe. Men jeg sier det igjen steng stemmen ute…ut av ditt hodet…nervertraden må brytes…ta tilbake sjelslivet ditt å du vinner!! Finnes ikke et barn her i verden som orker et liv uten omsorg å det å bli sett!!å det merker de når du ikke sitter der som supply. Pass deg å vær på vakt for det som kommer av hevn…hold deg i skinnet. Sfeng det ute å se på det som det er…en forbanna sykdom…

  • Beklager skrivefeil…men en ting til, de spiller ofte ikke bare på samvittigheten..men noe enda sterkere … frykt…hvorfor frykter vi…jo uforutsigbarheten deres. Mange ganger har nettopp frykten stoppet meg i å ta skrittet fullt ut å det er nettopp angsten for barna som holder meg igjen. Tenk om han dreper de? Det er som en trussel fra han i mitt liv…men nei…når man har kommet så langt som meg så har jeg innsett…han forstår det ikke. Han forstår ikke sin egen vold. .. han forstår heller ikke når barna trekker seg unna…han ser dem.ikke…så nei..de faerreste dreper.. men folelsen den er vansklig absolutt.

   • Beklager skrivefeil…men en ting til, de spiller ofte ikke bare på samvittigheten..men noe enda sterkere … frykt…hvorfor frykter vi…jo uforutsigbarheten deres. Mange ganger har nettopp frykten stoppet meg i å ta skrittet fullt ut å det er nettopp angsten for barna som holder meg igjen. Tenk om han dreper de? Det er som en trussel fra han i mitt liv…men nei…når man har kommet så langt som meg så har jeg innsett…han forstår det ikke. Han forstår ikke sin egen vold. .. han forstår heller ikke når barna trekker seg unna…han ser dem ikke…så nei..de faerreste dreper.. men folelsen den er vansklig absolutt.

   • Det er nå engang sånn at ja man gikk fem på. .. å ja man opplever at barna ikke har det livet de har fortjent…men hva kan man gjøre med det…forst sa jeg til meg selv etter titalls ganger godta det…aksepter idioteit…du får ikke endret andres oppfatninger av meg som person når manipulasjonen herjer som verst… med kamp bitter som jeg var endte i en blodpol…hver gang! Sint og frustrert over all klandring og sverting… ja jeg var jo også voldsutover…men systemet kan tas på sin egen dumskap…barna hjernevasket ved barnevernets hjelp…dere aner ikke hvordan de skjermer…jeg flyttet fra alt…barnevernet har jeg nå over tid kun betraktet og fått advokat gjennom epitel. Saksbehandler stakk hodet i sanda og forsvant fra kontoret ut uka…da jeg tok henne på taushetsplikt. .og mye annet…klaget inn for fylkesmann…jeg tror ikke systemet skjønner baera…men barna ser min kamp…og det er det viktigste! Å nei jeg nekter sitte deprimert å nedslatt….barna mine trenger en ressurslerson og drt er meg…for jeg vet alt som har gått dem feil her i livet…og de vil aldri kunne frata deg evig dom å utestgelse fra de når du er den eneste som kan se de å gi de det har krav på nemlig kjaerligheten. Å idioten selv vil jo ha deg på banen så lenge de kan svartmale deg….la de holde på!!! Han sprakk det trollet!

    • Hardt mot hardt med advokat som ikke glipper…fakta mot usannheter…de skaper situasjoner som er så dumdristige så man skulle ikke tro det gikk an…da de ikke har noenting på deg så fortsetter de syndebukk lopet imot deg..og opptrer usaklig…man må tvinge ut dokumentasjonen deres..kjør på å hold hodet kaldt. Still i retten med full kontroll over eget liv…de vil etterhvert irritere seg over motparten de til nå har forsvart så inderlig… husk…de er brikker i et spill…hvor de selv får dolken tvers gjennom ryggraden. Om du holder avstand. .å gjør det du skal.

     • Det er lov å svare barna..der de sitter i full konflikt med deg at: dette er for dumt…manipulasjon av barn … trusler der de ‘psykopaten er vant til din ettergivenheten der barna spiller på din samvittighet…..det er tomme trusler husk det. Å ikke la deg rive med men se igjennom gamet. Å husk glem aldri den som sitter bak det hele å styrer hvordan han egentlig ser ut…liten å FEIG som faen. Aldri stor! Det er synsbedrag av stormakta som du foler avmakt med!Han er livredd deg fordi du kan eksponere han!se igjennom logner… de forsvinner…og de går tomme for sitt supply. Å faller tilbake på normalt dvs. Kalde og uengasjerte å fasaden sprekker…hva gjør de da…jo de finner andre…å da blir de neste offer for han. Å da kan du slå til…tenke litt strategi å være smart!aldri mulighet for nye situasjoner eller konflikter eller annet…det er kluet. Se frem…ta vare på deg selv…husk du er utsatt for logn…ikke fakta!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.