Når andre i familien er psykopat

Når psykopaten er i din egen søster

Psykopat i familien

Mange har kommentert at vi er opptatt av psykopater i parforhold, gjerne med barn – og at psykopaten oftest er en mann. Det siste er dessverre nok riktig, selv om psykopaten også ofte skjuler seg bak en kvinne. Men psykopaten finnes overalt og kan gjerne være en i din familie uten at det er partner i et parforhold. Det kan også være en kollega, sjefen på jobben eller en annen person i ditt nærmeste nabolag.

Men hva med din nærmeste familie? Søster eller bror? En leser etterlyste mer om dette og vi fikk svar fra en kvinne som vil dele sin historie om sin søster.

LESERHISTORIE: Jeg er temmelig fortvilet for tiden, frustrert , trist.. og det er på grunn av søsteren min. Hun er godt voksen og har en ung datter. Hennes fraseparerte menn døde nylig. Han var en mann som var flott, snill, romslig, empatisk, og snill. Fra barndommen av var hun en liten tyrann, mobbet vår mellomste søster, og viste lite følelser for noe som helst. Hun var vår mor sin øyensten.

Hun hadde en venninnegjeng som hun holdt sammen med. Det så ut til å være et godt samhold. Jeg kjenner også de.

Giftet seg ikke av kjærlighet

Så begynte det og komme forskjellige historier fra to av de, om ferieturer min søster klarte å ødelegge, med sinne og splitting. Hun treffer sin mann, de gifter seg, hun blir gravid. Hun sa ved en anledning, at hun giftet seg ikke av kjærlighet, men bare for å få slettet gjeld hun hadde pådratt seg, og for å få et barn.

Jeg ble temmelig sjokkert, og sa det til henne. – Det gikk ikke an og være så kynisk! Det endte med at hun kastet meg ut av leiligheten deres, og vi hadde ikke kontakt på flere måneder.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Ekteskapet hennes gikk ikke bra. Mannen hennes, som jeg var god venn med, ringte og beklaget seg over oppførselen hennes, hun styrte hele skuta. Det var “bare hennes barn”. Hun hadde ikke styring på økonomi og viste også overfor han et voldsomt sinne. Han fortalte meg at han ville skilles.

Han var redd henne

Ordet ” redd” ble et ord som også venninnen hennes brukte om henne. De turde ikke ta igjen om hun sa eller gjorde noe som ikke falt i god jord.

Hun kom bort i en cult og ble fanatisk, endret seg til det verre. Også derfra kom det etterhvert meldinger om at hun laget oppstyr. De nærmeste av vennene hennes (som var hyggelige mennesker, men hjernevasket som henne), kunne også fortelle at hun viste seg som en tyrann.

De hadde store problemer med å håndtere henne. Det var mange episoder, som det blir for mye å skrive om her.

Datteren hennes  vokste opp med en mor som snakket lite pent om sin egen datter, også mens datteren var tilstede. Så i alle disse årene ble hun matet med hvor stygg hun var.

Selv da pappa døde ble det bråk

Så ble pappa syk. Han fikk kreft og det gikk fort. Selv noen uker før han døde klarte min søster å lage bråk. Dette ser jeg tilbake på med stor sorg. Hun tvang ham til å gi henne et stort beløp som hun ville donere til denne culten. Jeg glemmer aldri den våte regnfulle søndagskvelden hun kom hjem, hvit i ansiktet av raseri og fortalte at hun hadde hatt en voldsom krangel med han. (Han var da så svak at han hadde problemer med å snakke).

Hennes datter var tilstede.  Jeg har aldri i mitt profesjonelle liv opplevd at noen har satt i gang et forferdelig styr inne hos en døende. Jeg dro hjem til henne på den tida, for å være en støtte og hjelp, både for henne og datteren og ble der til han gikk bort. Hun viste ingen tegn til sorg, men var mest opptatt av hvor mye penger hun ville få..

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hun har og hakket på meg gjennom årene. Det har haglet med kommentarer som, “er ikke noe, mitt valg av venner var helt feil, jeg var egoistisk, hadde en stygg kropp, og så videre.

Det ble mange brudd mellom oss men så snudde hun plutselig om, og så var det bra helt til neste utbrudd.

Hun brøt med venninnegjengen sin, eller de brøt med henne, pga en mail hun hadde sendt, og som jeg ikke kjenner innholdet i, men nok til at de ikke ville ha noe med henne å gjøre mer.

Jeg hadde en vond livssituasjon for 3 år siden, hun sendte fæle meldinger og mailer. Lista er lang. Jeg hadde datteren hennes her hos meg i 1noen uker, sammen med en venninne. Søsteren min ringte flere ganger pr dag. Hun ringte meg, og mente jeg ikke passet godt nok på henne. Det brast for datteren hennes, og hun kunne fortelle om skyldfølelse som moren påfører henne.

Bruddet

Kom hun for sent, pga trafikk eller andre uforutsette ting, så var hun rasende. Mye som gikk igjen. Under hennes besøk hos meg ble det og et styr av en annen verden.. iscenesatt av min søster. Endelig; etter utallige meldinger, telefoner, så sa jeg ifra at nå er det nok, og at hun ikke hadde noen makt over meg lenger. Det gjorde henne enda mer hevngjerrig.

Hun ringte datteren min og fortalte løgner og igjen flere ble involvert. Jeg endret telefonnummeret mitt og blokkerte henne fra Facebook. Likevel fikk hun fatt i mitt telefonnummer og sendte meg en tekstmelding. Jeg hadde en bekjent som var blitt syk og som har hatt det veldig vanskelig. Hun begynner med å skrive.. “trist å høre” og så kom det inn, ene meldingen etter den andre, med beskyldninger. Jeg var psykopat, manipulerte, og så videre.

Jeg har ikke svart på noe, men her om dagen hadde hun skrevet en mail, med samme innhold. På slutten skriver hun “jeg føler meg så verdiløs”. Hun forventer sympati. Sannheten er at jeg orker ikke mer. Jeg har ikke mer å tilføre henne og jeg er er utslitt av herjingene hennes.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Mange andre har også forlatt henne. Hun har prøvd terapi, det har blitt bare en konsultasjon, fordi hun har ikke problemer, som hun sier. Og den klassiske ” det er alle andre sin skyld”. Datteren hennes mente hun trengte behandling for sorg etter at faren døde. Hun ble med, men psykologen ba henne forlate kontoret, han ville snakke med datteren selv. Og, det rare er; hun forteller dette uten blygsel. Også at hun kontakta barnevernet, fordi hun ikke maktet ansvar for datteren selv. Hun forteller også, at det unge paret tvers over gangen har sluttet å hilse, grunnen tror hun, er fordi det har vært høylytt krangling derfra.

Jeg undres på om det kan være naboen som har ringt barnevernet, og ikke henne selv. Jeg vet ikke. Men skjønner nå hun er troende til litt av hvert. Og arven , som i sin helhet gikk til datteren, etter faren døde, har hun nå begynt å snakke om, skal deles i to, slik at de to kan kjøpe seg hver sin leilighet.

Det som er så trist er at innimellom kan hun være det søteste vesen. Hun snakker godt for seg, men kan fort snu. Jeg har hørt på, alt etter hvem hun har snakket med i telefonen, endring av dialekt, endring av stemme og det har forundret meg. Jeg vil ikke gi slipp på niesen min, som jeg er glad i. Hva feiler min søster?

Er hun en sosiopat, psykopat eller “bare” psykisk syk? Er det noen som kjenner igjen det jeg har skrevet her ?

 

LES OGSÅ:

Når din egen mor er en psykopat

Min mor tok nesten livet av meg

Når din egen far er psykopaten

Jeg gleder meg til han dør

 

Psykopaten – uten samvittighet | forskning.no

Men de aller fleste psykopater er ikke mordere. Takk og pris, tatt i betraktning at mellom to og tre prosent av menn tilfredsstiller denne diagnosen, og oppunder …

Psykopater kan slå på empatien | forskning.no

En psykopat er en person som både kan være overfladisk sjarmerende, manipulerende, som har lite skyldfølelse, og dessuten lite medfølelse med andre.

Psykopatenes språk | forskning.no

Psykopater bruker et mer rettferdiggjørende språk når de omtaler forbrytelsene sine, ifølge forskere som har analysert ulike morderes egne fortellinger.

Gjesping er smittsomt. Men hvorfor blir ikke alle like påvirket? En ny undersøkelse bestrider tidligere antydninger om at empati har noe med saken å gjøre.

Hva er en psykopat? Her er 50 kjennetegn

Hos www.hjelptilhjelp.no kan du lese mer om psykopati og hvordan du kan gjenkjenne en reell psykopat.

—-

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne tragiske historien? Har hun gjort det rette i å bryte tvert med sin søster? Hva bør hun gjøre? Vær den første til å kommentere!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (19)

 1. Anonym

  Hei kjenner meg litt igjen i det du har skrevet. Er ikke sikker søsteren din har vonde hensikter. Når jeg var deprimert på mitt verste gikk det ofte ut over mine nærmeste., uten at jeg mente noe vondt med det. Klarte rett og slett ikke å kontrollere følelsene mine. Kan være en slik grunn som gjør at hun oppfører seg på det viset? Eller kanskje hun har en personlighetsforstyrrelse av noen slag: borderline eller nå sånt.

  • anonym

   Hei.., takk for svar. har tenkt tanken “borderline” selv. Noe galt er det iallefall.

 2. Dumsnill

  Jeg kjenner igjen ei venninne i det du skriver. Uskyldigheten selv,alt var alle andre sin feil. Hun hadde angivelig brutt med familien, ute av stand til å holde på en jobb,(dette fordi hun var ute av stand til å overholde avtaler,)ingen respekt for andre mennesker og andre menneskers tid.Veldig intens og krevende. dersom jeg var så frekk å ville være alene med mine barn om ettermiddagen var jeg kald,ufølsom, arrogant,uhøflig (selv om jeg var i mitt eget hjem og ikke hadde samtykket til besøk),manipulerende osv.Det var fryktelig slitsomt. Til slutt skalv jeg bare jeg hørte navnet hennes.

 3. Kristin

  Min soster har noen av trekkene, veremaater jeg tror hun laert av var far som i stor grad agerer som psykopat. Dette skader ungene hennes. Jeg har vert den eneste hennes eldste har kunnet lufte seg for, egen mamma godtar ikke hva hun sier eller lytter noe bra. For dottrene hennes kan det vaere livsviktig med en fungerende og sund voksen a snakke med, en som lytter. I en periode nar min soster hadde behov av stotte, hun var gravid og nyskilt og motte motstand… var hun ogsa usedvanlig ekkel mot sin tenaardatter, det gjorde vondt i meg, og jeg vaaget ikke forsvara jenta apenlyst for jeg ville ikke at hun skulle bli opphisset eller bryte sammen og skade fosteret. Men jeg angrer, datteren er i dag ut og inn av psykatrisk klinikk og uforetrygdet. Den yngste datteren som na er i tidlig pubertet brast ut i grat da jeg spurte hvordan hun hadde det… hun begynner a oppleve tomhet, miste motivasjon og fa sosial angst. Moren har hittils brukt henne som “se pa meg sa fin datter jeg har”… etter at “se pa meg sa vanskelig datter jeg har” ble lagt ned da hun mistet daglig kontakt med sin eldste. Na frykter jeg naturligvis at den yngste skal fa oppdraget a vaere misslykket ogsa, slik at mor kan hape a hoeste sympati ved ulykke hvis suksess ikke fungerer. For NOE ma det vaere… barna blir offer for psykopatens sult for oppmerksomhet og kontroll. Na VET ikke jeg om hun er psykopat eller bare har “arvet” maaten a kommunisere med famile og verdering om hva man far og ikke far med egne barn; forskyvede grenser, men skadelig er det uansett. Hjelp hvis du kan! Som barn av forstyrret far mener jeg at de gangene sunne voksne tok seg tid til meg gjorde enorm forskjell. Jeg fikk referanser utenfor det skadelig kraftfeltet.

 4. Anonym

  Psykopati er ikke forbeholdt menn, og her er det mange klassiske trekk som mangel på empati, lever og ånder for å lage bråk og plage andre, holder familien i et terrorregime, klarer ikke å holde orden på økonomien osv….

  Innimellom er hun det søteste vesen, skriver du. Det er sannsynligvis hennes måte å prøve å vinne folk over til seg når de glipper for langt ut. For uten noen å plage, kan ikke psykopaten leve. Men så fort folk føler seg såpass trygge at de snur ryggen til sitter dolken der – igjen.

  Jeg er fristet til å si: Hold deg unna! Men så er det niesen din som trenger hjelp. Vanskelig situasjon.

 5. Jeg kjenner min søster veldig igjen i det du skriver. Jeg vet ikke hva jeg skal ‘diagnosere’de som. Min søster har aldri fått en diagnose da ho – som din søster – ikke feiler noe. Men alle andre gjør det. Jeg skulle ønske jeg hadde penger til å flytte ut, fordi min søster ødelegger meg helt. Som du også sier, er min søster også verdens søteste vesen når jeg glipper for labgt ut. Men jeg har tilgitt henne så mange ganger at nå har jeg bare begynt å ignorere henne når ho prøver. Da spiller ho ekstra snill og når jeg da ignorerer ho, begynner ho å hyle å skrike å si at jeg må slutte å være så jævla deprimerende, og skaffe meg et liv. I tilegg har ho da også kjøpt noe til meg for flere tusen som jeg da ikke får siden jeg har ignorert henne. Selvfølgelig har ho ikke kjøpt noe, men det er hennes måte å dra meg inn igjen på. Ho er 25 år, og bor i rommet ved siden av. Jeg er 19, og ho tar tingene mine og PÅSTÅR at det er hennes ting. Ting for flere tusen. Jeg kan desverre ikke stå opp mot ho selv da ho enten slår meg ned eller henter kniven. Og ikke kan jeg politianmelde det heller da dette bare er “søskenkrangling” Jeg sier om dette plager og ødelegger for deg – kutt henne ut. Helt ut. Bryr du deg om niesa de, så kjemper du for retten til at niesa de blir bedfridd fra henne. Adopter henne selv!

  Min slster har tatt abort to ganger og jeg er så glad for det. Om din søster er noe lignende som min – så har jeg så vondt av dattra. Det må være et helvete for henne. Så jeg syns du burde kutte kontakt med din søster og hjelpe niesa de..

 6. Caroline

  Jeg har nylig brutt ut av et forhold med en psykopat. Er gravid m tvillinger og gleder meg til å ta fatt på livet som alenemor. Min mor, som jeg ser det nå, faller vel innunder kategorien narsissist. Jeg håper derfor jeg har noe kunnskap/kjennskap til det jeg ønsker å kommentere. Det er forferdelig trist å høre og lese om andre menneskers “sammenstøt” med psykopater/ narsissister. samtidig må jeg si at jeg fikk et stekt ubehag av å lese denne artikkelen/innlegget. Ikke bare begrunnet i forfatters opplevelser, men i hvor rotete og usammenhengende denne historien egentlig er fremsatt. Det jeg føler er er svært viktig i kampen mot psykopatene er troverdighet. At noen “reviderer” historier som publiseres, slik at det blir en “rød tråd” å forholde seg til. Troverdighet er et sterkt våpen mot en psykopat. Etter ett eller flere års “sammenstøt “med en psykopat, er det kanskje særdeles viktig at noen kan hjelpe en å “sortere” tanker og historier som man ønsker å formidle..dette er ikke ment som kritikk til forfatter, kun et håp om at redaksjonen i et såpass stort forum om psykopati er behjelpelig med å gjøre forfatter ytterligere troverdig…

  • Liv Anniken berg

   Hei,
   Jeg er enig med deg, Caroline – og jeg kjenner det veldig godt igjen selv fra mitt liv. Etter mange år og 2 små barn forlot jeg min mann og han sa klart og rolig” jeg skal knekke deg ; psykisk , fysisk og økonomisk!”
   Nå – mange år etter- vet jeg virkelig hva det utsagnet bedtød og hvordan dette fremdeles er hans hovedmål i livet. Underveis i disse mareritt årene dette skrev jeg mailer og SMS som jeg idag har vanskelig å forstå at jeg kunne skrive , da de er preget av mange skrivefeil og innimellom usammenhengende setninger.
   Jeg er akademiker med mange års skolegang bak meg, men i ettertid tenker jeg dette var ett symptom på den fortvilelsen og uroen jeg følte innvendig. Alle tanker og følelser var i kaos- og da er det som kom ut også kaos.

   Lur løsning dersom noen i redaksjonen har anledning til å gjennomgå teksten litt- da kommer kanskje historiene tidligere frem?

 7. Hei.eg kjenner meg igjen i denne hisstoren eg har ei søster sjøl så er psykopat ho har 3 unger dei 2 eldste er lett funksjoshemmer og bor i bolig for fuksjonhemme menneske eg har hatt kontakt mrd dei med å skriva eit brev til dei av og til men ho har øyelagt den kontakten med meg og dei så har ho ei datter ho er funksjons frisk,søster mi har gått og lagt lagt rykte om meg på bygda der ho bor sprett til andre bygde og ho har og sikker prøv og kommer seg inn på konton min men eg har sperra den og eg har stengt ho ute fra facebook sida mi ho har sendt meldinga på mobilen der ho skrive at eg ikkje snakka på ein fin måde og at eg har skjeldt ut folk og at eg dikta.så har ho gått til eldste broren vores og sagt at han ikke måtte høyra på meg for eg snakka berre tull og ho har nok sagt til eldste broren vores at eg ikkje måtte gå og snakka om den datter men eg har ikkje gjort noe av det ho har kome med.ho har øyelagt familien vores eg for ikkje ha kontakt med dei eg er tante og søskene/brødrene mine.Eg tror ho helle på og øyelegge slik at eg ikkje skal få ha kontakt med slekta vores og.Ho har herja i mange år men ho berre forsette med herjinga.

 8. søster til en psykopat

  jeg har en bror som er psykopat , han gjorde livet mitt til ett helvete , da jeg med god tro , sa ja da han ville flytte inn til meg etter ett brudd , etter nesten ett år ba jeg han hjelpe til litt økonomisk , siden jeg var enslig forsørger og hadde det trangt , noe han ikke tålte , så fra min telefon , ringte han barnevernet , og la ut om hvilken dårlig og forferdelig mor jeg var , barnevernet ringte meg siden de stusset veldig på dette , at det kom fra min telefon , og siden noen kjente meg og mente jeg var en veldig god mor , mente de at det måtte være noe feil , da jeg fortalte de grunnen , at jeg hadde bedd han om noen kroner for å bo hos meg etter mange mnd gratis hotel , ble de sjokkert , de hadde aldri opplevd værre ondskap sa de og mente jeg måtte kutte tvert med han , jeg ble forferdelig lei meg , siden jeg tross alt hadde vært veldig glad i han og ønsket han alt godt , så var det bare vondskap igjen å få , at han ønsket meg så vondt gikk over min fatteevne ,

 9. Cecilie

  -Mange lever i et skjult terrorvelde, for utad så er disse personene ofte svært hyggelige, blide og hjelpsomme. Vi som har vokst opp med husterror fra de nærmeste, vet så godt hva det handler om. Selv vokste jeg opp med en tidligere nazist til far og to brødre som ble tilnærmet lik han, de tok etter de dårlige sidene hans for det var det de ble oppdratt til. Kvinneforakt, mobbing, latterliggjøring og direkte sjikane ble en del av hverdagen. Jeg trodde det var normalen, inntil jeg traff mennesker som ikke oppførte seg slik. Men min barndom og oppvekst var full av redsel og frykt, alltid en knyttneve i magen av angst. I voksen alder har jeg pådradd meg flere kroniske sykdommer som jeg mistenker kommer av langvarig påvirkning av psykisk terror. Mine foreldre er døde, og den ene broren har jeg ikke kontakt med overhode, den andre prøver jeg å ha et slags forhold til, men det skjærer seg hver gang. Tror ikke jeg orker gi mer av meg selv. Det kommer ikke noe godt utav det, kun frustrasjoner. Så det er mitt råd, hold avstand.

 10. Lillesøster

  Tøft å ha en søster som er stygg, ondskapsfull, arrogant, nedlatende, men som også kan være “snill”. Aldri hjertelig, men gi litt her og der. Som storesøster skal hun alltid være “sjefen.” Slik har det alltid vært. Utskjellingene hennes er grove, overveldende, er redd henne og tør som regel ikke ta igjen. Hun kommer aldri på besøk. Ringer bare. Når jeg ser på telefonen at det er henne, vet jeg at det blir drama. Da har hun aset seg opp en stund, og er klar for angrep. Hun starter alltid opp med masse spørsmål, stemmen er kald og alt er veloverveid, og før jeg vet ordet av det er hun på offensiven. Uansett hva jeg sier nytter det ikke, alt blir vrengt og dreid. Utad oppfører hun seg som en primadonna. De siste åra har hun svingt seg opp innen det offentlige, skal ikke nevne felt! Mange mennesker har tydeligvis sansen for det hun driver med, selv gir jeg F. Hun har sine tilhengere, folk som støtter henne. De har sikkert aldri vært offer for ondskapen hennes. Vondt å se hva hun klarer å oppnå, når jeg vet hvor infam hun er. Et ordtak sier; utad blank, innad krank! Tok meg mange år å skjønne hvorfor det var spesielt jeg i familien som fikk gjennomgå og bli en av hennes største fiender. Jeg har aldri gjort henne noe, men jeg hadde noe hun selv ville ha, som hun ikke kan få! Så enkelt og så grelt!

 11. Annonym

  Ja eg kjenner meg igjen i det du har skreve eg har ei søster sjøl så er psykopat og gjort det samme som det søster di har gjort,ho endra stemmen etter alt etter hvem ho har snakka med i telefonen eller berre med folk lika vel.Ho har sendt noen meldinga til meg så ikkje er sanne.så eg er i samme sitvasjon så deg søster mi forsette berre å øyelgga for meg ho har øyelagt familien vores.

 12. Harald

  Det irriter kraftig å lese i artikkelen “Psykopaten i familien” at “psykopaten oftest er en mann, men at det finnes kvinnelige psykopater også”
  Dette er vanvittig tullprat! Kvinner er ikke generelt snillere enn menn. Kvinner flest har ikke noe mer medfølelse og empati enn menn. Hvem er det som oftest tror at de har rett i alt, har rett til å kritisere andre men ikke tåler kritikk??
  Jo, mange kvinner…
  Selvsagt er like mange psykopater blant kvinner som menn…!!

  • Stigma

   Korrekt. Finnes desverre altfor lite forskning på kvinnelig psykopati, så her er det nok vanvittig store mørketall ute og går!
   Kvinner er faktisk flinkere til å manipulere enn mannfolk er

 13. Anonym

  Spør deg selv om du kjenner dine egne grenser. Mulig hun har brutt gjennom,og at hun gjør hva hun vil imot deg.
  I så fall bør du søke hjelp. Du skal ikkje la noen gjøre hva dem vil med deg. For du vil bli syk viss det får fortsette.

 14. Anonym

  Mente lenge at min mor var psykopat i mitt stille sinn. Men når jeg forsøkte å hviske det, så ble det mottatt med morske blikk og sinte kommentarer. Alt ifra slektninger, venninner, profesjonelle fagfolk osv. En kan bare våge seg. En må skjerpe seg osv. Får inntrykk av at det er mer lov til å snakke høyt om en slem far, bror, onkel, ektemann osv. Å si noe sånt om sin mor, søster, tante osv. er strengt forbudt. Psykopatiske kvinnfolk er veldig klar over dette og benytter ofte offerrollen. Likedan, barn har ikke lov til å snakke stygt om sine foreldre. Ihvertfall ikke sin egen mor. Da blir det med engang; Å! Stakkars mor som har slike slemme barn. Klart hun er offeret og må få lov til å snakke høyt om disse håpløse barna sine. Stakkars. Jeg trodde også at det kun fantes mannlige psykopater. Det betydde enormt mye for meg å begynne å studere andres historier. Få bekreftet at det fantes kvinnelige psykopater. Dette er noe som må komme frem for fullt.

 15. anonym-x

  Kvinner er ofte mer kamuflert enn menn. De kan derfor bygge maktsystemer uten at noen stopper terroren. Det kan på sikt dominere utrolig mange mennesker.

 16. Anonym

  Kjenner meg så igjen i artikkelen og har spekulert og gjør fortsatt det på det samme om min søster.
  Fra jeg var liten så var jeg bestandig en klamp om foten. fra jeg var 16 og flyttet hjemmefra så fokuserte hun alltid på at jeg måtte låne henne penger og hjelpe henne med det ene og det andre. alt som har hendt henne har alltid vært alle andre sin feil, aldri hennes egen feil . Etter jeg ble voksen begynte hun også og kritisere mine barn og deres måte og være på og det tross at jeg måtte ta meg av hennes tenåringsdatter ett år fordi hun selv meldte seg ut av samfunnet med alkohol. Nå er det bare meg og henne igjen i familien etter ar vi har mistet både mor og far og brødre , hadde håpet hun ville få øynene opp der vi kunne være for hverandre og dele gode minner, men neida. i hennes øyne er jeg den store stygge ulven som har lurt henne for arv og aldri vil henne noe godt. Det er så trist og sårt at det skal bli sånn. Jeg ble bare nødt til og ta avstand fra henne og ikke ha noe mer kontakt og hun fikk også vite hvorfor, men det var visst bare og fylle bensin på bålet. I mange år har hun bodd alene, ikke noe omgangsvenner, problemer med alkohol, låner penger og betaler aldri tilbake og som sagt alt som skjer henne er bestandig alle andre sin feil. Undres stadig, er hun psykopat eller kun ensom , for lite sosialisert ?

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.