Når andre i familien er psykopat

Når din egen far er psykopaten

Psykopater i egen familie

Hun har lest flere innlegg her på siden. De alle fleste/alle handler om å ha en psykopat som partner. Hennes historie handler om å ha en far som er en psykopat, tror hun.

Hun har hele tiden trodd at det har vært omsorgssvikt i den forstand at han ikke har brydd seg eller har hatt kunnskap om det å være far og en god omsorgsperson.

LESERHISTORIE: Nå er jeg voksen, snart 40 år og har selv to barn. Inntil nylig har jeg gjort alt for å være god nok og få respekt av denne mannen som er min far. Jeg har gjennom alle år hatt dette som mål og jeg har aldri fått noe annet enn nedsettende ord tilbake. Han har i alle år snakket nedsettende om meg og til meg.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg og andre har fått vite en lang rekke med egenskaper jeg ikke har men som man burde ha og omvendt. Dette være seg alt fra hvordan jeg er som mor til hva slags valg jeg har tatt i livet. Nå hører det til historien at jeg ved 13 års alder begynte å ruse meg og kom i kontakt med det man kan kalle kriminelle rusmiljøer.

Jeg ble på denne tiden kuttet hånden av og ble kalt “jævla narkoman” når vi var på tomannshånd.

Til resten av familien hadde han en annen historie, de hadde på forhånd fått høre historier om meg som gjorde at ingen i utgangspunktet ville ha noe med meg å gjøre. Min mor hadde på dette tidspunktet blitt så syk at hun ble innlagt på psykiatrisk avdeling. Min far fortalte meg at jeg kom til å bli like syk som henne.

Jeg har alltid vært lite verdt

Historiene opp i gjennom er vonde og har gjort noe med meg som menneske.

Ting han har kalt meg og hvor lite verdt jeg har følt meg på grunn av dette har fortsatt stor betydning for mitt selvbilde. Dette er noe han har fortsatt med, det han i voksen alder skal få meg til å tro er at jeg ikke er en god mor. Jeg er noe annet enn en mor sier han, hva jeg er vet han ikke, men jeg er ikke en mor. Han kaller meg fortsatt narkoman.

Jeg ble nykter i en alder av 21 og fikk mitt første barn i en alder av 23. Slik fortsetter han og det syke er at jeg begynner å forklare og at jeg fortsatt prøver å få han til å godta meg.

Han forteller fortsatt sin versjon av hvordan jeg lever livet mitt til menneskene jeg egentlig vil ha nær men som jeg aldri får en sjans hos fordi han alltid er der i forkant. (Som feks min bestemor) Det skjedde noe for noen uker siden som fikk meg til å sette ned foten.

Min datter er ikke normal, mente han

Min datters hund ble påkjørt og døde, hun var i sorg og hun orket ikke dra på skolen dagen etter. Jeg lot henne være hjemme, sendte mail til læreren og forklarte. Så begynte det å renne inn meldinger fra min far.

Min datter var etter hans syn ikke normal, det er ikke normalt å bli så knyttet til en hund etter så kort tid!

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han mente at det handlet om at hun nå hadde blitt like syk som meg og hennes mormor. Jeg hadde nå ødelagt henne med mine vrangforestillinger og min psykiske sykdom. Jeg skjønte at dette var en mann jeg ikke kunne ha rundt oss.

Han hadde nå vist tegn til å behandle min datter på samme måte som meg. Som gift på selvbildet.

Besøksforbud

Det som blir vanskelig å forklare er at han ikke er sånn mot noen andre enn mine brødre og min mor. Jeg har to brødre, begge bærer på konsekvenser av oppveksten. Hos han ene har bitterheten tatt overhånd og han har nå et besøksforbud på seg fra min far og stemor på grunn av drapstrusler og trusler om vold.

Truslene har etter mitt syn utspring i måten han har blitt behandlet på og fortsatt blir behandlet. Det er på ingen måte greit med slike trusler, men det er et symptom på noe annet: Det er min bror som blir betegnet som den “slemme” Det har blitt slik at det er synd på min far fordi han har slike “barn”.

Min far har som sagt en kone som også har barn og barnebarn. Min fars “bevis” på at han er en god mann er hvordan han er i forhold til disse menneskene. Han viser tilsynelatende omsorg, respekt og likeverdighet.

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han viser noe helt annet til sine “egne” og det kommer jeg ingen vei med å prøve å forklare.

Truer med barnevernet

Det beste jeg kan gjøre for å beskytte meg selv og mine barn er å holde han unna oss. Det han nå gjør er at han ber folk hjem til seg for å fortelle om mine vrangforestillinger og om hvor dårlig mor jeg er.

Han truer meg med barnevernet som jeg er redd han kan klare å manipulere til å tro det han ønsker. Han bruker mine feil for hva det er verdt, blant annet min vanskelige økonomi.

Jeg gjør alt jeg kan for å stenge handlingene og ordene hans ute men det er vanskelig å ikke gå i den fella om at han kanskje har rett.

Samtidig så er det en sterk dame inni meg som sier: “Du er sterk! Du er ei flott mor, se på de flotte barna dine. Du gir barna dine kjærlighet og omsorg. Du lærer barna dine gode verdier. Du elsker barna dine høyest og vil gjøre alt for de. Du jobber, du går på skole. Du møter mennesker med respekt og varme.

Du prøver å utgjøre en forskjell for andre. Ditt bidrag har en betydning!

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Anonym

  Takk for din historie. Jeg har lest mange historier på denne siden, og som du skriver er det mest ofre som har hatt en partner som er psykopat, men lite om hvordan det er å være barn av en psykopat. Jeg har selv vokst opp med en far som var psykopat, og ja det påvirker hele livet ditt. Man vokser opp med et menneske som ikke bryr seg om deg og aldri har elsket deg, og alltid kritiserer deg, så verdien man setter på seg selv er ganske lav – det har man jo fått høre hele livet. Så flott at du ville sette lys på å være barn av en slik personlighet, håper det blir etterfulgt av flere slike historier og info fra redaksjonen. Som barn av en psykopat har man fått med seg noe i ryggsekken som vil påvirke livet ditt så lenge du lever.
  Hvilke råd fins det for de voksne barn av psykopater? Jeg kuttet (nesten) kontakten med min far som 30 åring, dvs jeg ringte og gratulerte han med dagen en gang om året, i hovedsak for å ha god samvittighet selv. Ellers var det bare hvis han ringte selv, og det gjorde han heldigvis ikke så ofte, kun hvis han hadde behov for noe hjelp, eller ville snakke om seg selv og kritisere meg litt – som sikkert gjorde hans dag bedre. Min far døde for et år siden, men det han ga meg vil aldri dø, og det er desverre ikke noe positivt.

 2. Anonym

  Takker også for din historie. Mine barn har vokst opp med en pappa som er psykopat. Også efterhvert en mamma som ble helt psyket ned.
  Barna det mest ferdigfulle og störste glede. Ble födt og vokst opp med
  en intelligent voksen pappa, som han sa. Og stakkars og tilbakestående
  dom uintelligent mamma.Jeg var tenårinsbrud og uvitende i begynnelsen av 1970.
  Mine barn er de störste offrene. Mistet sin mamma.Barnevernet lot sig dupere av pappan till mine barn.Hans gråt og alt han sa han gjorde for at hjelpe barna sine og meg hans kone.
  Håper att flere voksne barn kan skrive om hvordan det har värt og vokse opp med en pappa som psykiskt misshandlet. Jeg er mamma,jeg vill ikke at barn skal lide. En psykopat gjir med den ene hånden og slår med den andre.Da beholder psykopaten sin makt.
  Så voksne barn kan også bli trodd og få hjelp. Indoktrinering,hjernevask eller psykiskt verbalt misshandlet. Kan komme forstå att det finnes en utvei i godt voksen alder.
  Det er vanskelig spesielt når kontakten med psykopaten fortsetter.
  Barna er det beste en har i livet.

 3. Anonym

  Det er så trist å lese din historie. Jeg er 31 år nå og har innsett at min far er psykopat. Han har brutt min mor ned til det ugjenkjennelige/ en ikke person. Han har manipulert og hjernevasket henne til at hun støtter han og er på hans side, mens det er så tydelig at hun er helt i frafall….Jeg har grublet, grått, vært forvirret, forbanna, lei meg, såret…alt i følelsesaspekteret pga av dette. Jeg har også tenkt mange ganger at han er psykopat, men etter en prat nylig så er det ingen tvil. Alle trekkene er så tydelige til punkt og prikke. Jeg kan kjenne igjen akkurat det du sier. Noe som er trist å lese. Men, han er nettopp det, en psykopat. Sårene er ikke leget og det vil nok ta tid. Men for meg forklarte det alt. Alle brikkene er på plass. Jeg synes du gjør lurt med å kutte han ut og fokusere på ditt og din datters liv. Han er ikke riktig i hodet og vil aldri bli det. Psykopati kan ikke helbredes. Det er bare å akseptere så tror jeg ting vil bli løst for deg også, samt at tankene blir sortert. Livet er ditt. Det er du som styrer, ingen andre. Grip det👊🏼

 4. Takk for at du deler, jeg har vokst opp med en far som er psykopat, og kjenner meg igjen i din historie. Jeg brøt med han i 30 årene, Dvs at jeg ringte og gratulerte han med dagen når han hadde bursdag for min egen samvittighets skyld. Han ringte aldri på min bursdag eller mine barns bursdager. Han ringte når han trengte et eller annet eller for å kritisere meg. Han hadde en sadistisk legning også, så å kunne ødelegge min dag ble som regel feiret åpenlyst av han. Han var høyt utdannet og respektert i samfunnet og en jævel hjemme. Min far er heldigvis død nå, så jeg er nå fri fra han fysisk, men ikke de skader han har laget.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.