Skilsmisse

Jeg våkner med panikkangst om natten

Psykopater skaper frykt

Hun har forlatt sin eksmann. Hun trodde ikke han var glad i henne, og tenkte at han også ville synes at en skilsmisse var til det beste. Hennes beslutning var ingen impulshandling. Hun hadde levd med en kontrollerende mann som hadde innskrenket hennes frihet mer og mer. Først møtte han hennes ønske om skilsmisse med taushet.

Så fikk hun de svarte øynene mot seg, før han reiste seg og sa ”dette skal du få angre”.

LESERHISTORIE: Vi har en datter på tre år sammen. Hun har ikke blitt ofret mye oppmerksomhet fra sin far, men nå går han rettens vei for å ta henne fra meg. Jeg vet ikke hva han tenker på.

Siden hun ble født har han nesten ikke vært hjemme fra jobb. Jeg var hjemme med henne i halvannet år, i dag jobber jeg frilans fra mitt hjemmekontor og kan sjonglere med mine arbeidstider. Alt av hensyn til min lille datter.

Stevning i posten

Han går for full omsorgsovertagelse og rekken av beskyldninger er nesten ikke til å være sann. Han mener jeg tjener for lite til å gi datteren min en god oppvekst, han mener jeg har hatt for mange samboerforhold før jeg traff ham, han refererer til en episode hvor jeg hadde drukket for mye (det var to år før vår datter kom til verden) og han mener at jeg i perioder er psykisk ustabil.

Han påstår at datteren hans klamrer seg til ham under samværene og tolker det i retning av at hun savner pappaen sin mye og at det er tøft for henne å skilles av med ham.

Han fabrikkerer historier om at hun virker engstelig og tisser på seg, gjenforteller at hun forteller historier om menn som er på besøk, og indikerer at jeg er lever et uansvarlig liv.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hvor langt er han villig til å gå?

Hvordan kan en advokat viderebringe slik udokumenterte løgner? Barnehagen ser ikke noen av de symptomene han påpeker. Hun har aldri tisset på seg verken her hjemme eller i barnehagen. Jeg og min familie ser ingen tegn til at hun er engstelig. Jeg har ingen ny kjæreste. Jeg forsøker så godt jeg kan å innrette oss harmonisk. Jeg har bra med jobb, er en godt betalt konsulent og er veldig fornøyd med å være selvstendig næringsdrivende.

Jeg må forsvare meg mot hans løgner

Nå må jeg engasjere advokat for å forsvare meg mot en tirade av løgner. Jeg tenker med gru på om han skulle vinne frem i retten. Det vil ikke være bra for min datter. Hans interesse for henne er helt ny. Nå fremstår han som den reneste  superpappa.

Han inviterer barnehagen hjem

Han kjøper inn profesjonell underholdning og masse god catering. Inviterer alle barna med foreldre. Den eneste som ikke er invitert er selvsagt meg. Jeg vet at mange synes dette er stas, og tenker at han gjør alt han kan for datteren.

Jeg vet at bak alt dette fasade-fjaseriet ligger det et brennende ønske om å ta fra meg det kjæreste jeg har. Snart vil han starte med manipulering.

Da vil han gjøre som han gjorde med barna fra sitt første ekteskap.

De trodde moren ikke var glad i dem.

Hun gikk også fra ham. Han gjemte vekk bursdags- og julegaver fra henne. Fortalte at hun bare brydde seg om sin nye kjæreste, og at hun nok hadde glemt at de hadde bursdag. Han kjempet flere år i retten og klarte å knuse henne.

Nå planlegger han å gjøre det samme med meg. Det skremmer meg ekstra mye at jeg ser historien gjentar seg.

Jeg vet at jeg aldri kommer til å få ro.

Skulle han lykkes med å vinne frem med løgnene sine i retten, og jeg bare får se henne annenhver helg og en ukedag – jeg vet rett og slett ikke om jeg tåler det.

Panikkangsten

Derfor våkner jeg med panikkangst om natten. Jeg kaldsvetter og våkner med en følelse av å ikke få luft. Jeg drømmer at han står foran meg på mitt kjøkken. Han sier ikke et eneste ord. Bare stirrer på meg med de svarte, små øyene sine. Den samme drømmen gjentar seg gang på gang.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Drømmen kretser rundt at jeg plutselig møter ham.

Som en innbruddstyv i mitt eget hjem

Sier ikke et ord, men jeg vet hva han tenker. Jeg kommer aldri til å gi deg fred. Jeg ser deg. Jeg følger med deg. Du går ikke ustraffet fra meg.

Jeg kaldsvetter i våken tilstand også. Jeg har fått angst. Den kommer som en lammende følelse som gjør fysisk vondt. Jeg plages med diare, jeg er svimmel, har søvnproblemer og skvetter til. Min fastlege har nå henvist meg til psykolog. Vi har hatt vår første samtale. Han sier angsten er situasjonsbetinget, og at dersom en dom i barnefordelingssaken går i min favør, så vil angsten slippe taket.

Noen ganger tenker jeg at det hadde vært bedre å holde ut i et følelsesløst samliv, bare for min datters skyld.

Min psykolog mener jeg har vært utsatt for et maktovergrep. Han har fått hele min historie, og mener jeg skal prise meg lykkelig for at jeg kom meg ut av grepet.

Nå må jeg manne meg opp og ta min livs tøffeste kamp.

 

LES OGSÅ:

Jeg var ingen og jeg var aldri nok

Bare elsk meg du, så går det bra

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (9)

 1. Anonym

  Du er kjempesterk som har kommet deg ut! Det er aldri et godt alternativ å bli i sånne forhold, heller ikke for barna.
  Skaff deg en god advokat, helst med kjennskap til slike personlighetsforstyrrelser, og hold motet oppe! Vi hører mange rettshistorier som ikke ender godt, men husk at svært mange av oss har greid å pulverisere psykopatens vanvittige påstander. Og det er akkurat det de må.
  Jeg sender gode tanker og ønsker lykke til! Det er en tøff kamp, – som jeg er sikker på at du klarer.

 2. Anonym

  Kjemp! Flott at du har fått hjelp! Finn en advokat som har tatt slike saker før og som forstår at slike mennesker finst!! Helt avgjørende!
  Min eksmann tok fra meg mine tre barn på den måten. Eg skjønte ikke før etterpå hva han var. Advokaten min var mer naiv enn meg og slik sjanseløs etter at eksmannen min manipulerte først barna og så den sakkyndige.
  Jeg sover fremdeles i fosterstilling med armene rundt meg selv, tre år etter. Fremdeles mange mareritt. Har fått ME. Er nå ufør og arbeidsløs og økonomisk nede. Jeg hadde jobb som daglig leder av en bedrift, har doktorgrad og har alltid vært den som har tatt meg av barna og hjemmet i tillegg til jobben. Venner og nettverk.
  Når de bestemmer seg for å ta deg, må du i alle fall finne hjelp som forstår hva du står overfor. Det hadde ikke jeg. Lykke til, jeg håper det beste for deg og datteren din!

 3. Loggfør alle hendelser. Din logg blir dine bevis. Dettte er svært viktig. Mengden av hendelser som du kan fortelle om. Dato og klokkeslett når det skjedde.
  Jeg har opplevd det samme som deg. Til slutt husket jeg ikke hva som hadde skjedd i går. For en time siden.. Men nåår du har skrevet hendelsene ned,blir de ikke borte.
  Loggen ble mitt bevis på hva jeg hadde vært utsatt for.
  Min x klare langt på veg å manipulere sakkyndig. For barnefordelingssak ble det.
  Jeg fikk fullt medhold i tingretten. Far fikk meget begrenset samvær. Men far anket til lagmansretten. Der satt det tre dommere som er så lei av “slike saker”. Stakkars dem. Så de overlot alt til sakkyndig. Samme som i tingretten..Som hadde lidd et smertelig nederlag i tingretten,og ikke blitt hørt av dommer. Det er svært sjelden ..at dommer går imot sakkyngig vurdering.
  Men nå fikk hun muligheten i lagmansretten. Hu gav meg og min advokat klar beskjed om at hun ikke kom til å endre mening uansett hva mine vitner kunne fortelle om. Advokaten min forklarte meg da at jeg måtte gå inn for forlik,så jeg kunne redde utreiseforbudet(jeg hadde vunnet fram både i tingretten og lagmansretten med utreiseforbud,da det var fare for at min x ville bortføre barnet til eget hjemland).Jeg måtte stole på advokaten min og inngå forlik,som innebar samvær annenhver helg og en dag i uka.
  Jeg har hatt voldsalarm snart i 3 år.
  Jeg er redd for livet mitt,pga trusler fra psykopaten om at han skal ødelegge livet mitt. Noe han gjør mange “syke” ting for å få til. Eks. hacket seg inn på min mail og fb side.For så å skrive trusler og trakaserende mail til seg selv..som “bevis” i rettsakene..at jeg truer han. Vist disse mailene til folk på bygda. Bestillt masse ting i mitt navn da han har personnummeret mitt. Forteller sønnen min at jeg ikke er glad i han. Laget fiktive kontaktannonser hvor jeg søker etter menn. For så å vise det til barnet,og sagt at mamma gidder ikke se på deg spille kamp,for hun er mer interesert i å finne seg en mann.
  jEG KAN RAMSE OPP I DET UENDELIGE.
  Noe av det verste var da barnet mitt fortalte meg at “hvis jeg fortsatte å være slem skulle han og pappa slå meg ihjel med et balltre og putte meg i fryseren.”

  Jeg har også store problemer me å sovne om kvelden.
  Jeg er redd for å sovne. Jeg må ha kontroll..passe på hele tida…Hørte jeg en lyd?? Slik har nettene vært i snart 3 år nå.
  Psykopaten hadde overvåkningsutstyr over hele huset siste to årene vi bodde sammen. Spionpenn. Spionvekkeklokke. Overvåkningskamera som ble satt opp på stadig nye skjulte steder i huset.
  Jeg fikk ikke vært med venner på ting. Psykopaten fant alltid på unskyldninger for ikke å komme hjem når han visste jeg hadde avtaler med venninner. Jg måtte slutte å gjøre avtaler. Ble flaut og alltid måtte avlyse. Jeg var ikke til å stole på. Vennene mine gav også opp å invitere meg etterhvert.

  Jeg forstår så godt hvordan du har det.
  Å være redd for å miste barna sine. Miste livet. Miste seg selv. Det er ikke rart det røyner på etterhvert.

  Så skriv logg. Aldri tillate deg å gå i affekt. Iallefall ikke overfor psykopaten. Det er akkurat hva han er ute etter.

  Du vet selv hvem du er. Han har en meget dårlig sak,ut fra det du forteller at han kommer med av beviser mot deg.
  Håper du har noen troverdige vitner som vil vitne for deg.

  Du må være sterk. Det er ingen annen veg.
  Jeg h¨åper inderlig du greier å stå i dette.
  Det er svært vondt og vanskelig. Men du kjemper for barnet ditt. Alternativet er grusomt. Føler så med hun som kommenterte over her. Håper hun har håp og tro på at hun kan få barna sine tilbake..

  Masse lykke til! Finn deg en advokat som KAN slike saker.
  Jeg tror dette kommer til å gå bra. Ut ifra det du forteller er du en god mamma..og xen din har ikke noe å komme med..Men ikke undervurder han heller..for slike løgnere vet man aldri hva de kan finne på. De skyr ingen midler.
  Men hold deg sterk..så tror jeg han ikke kommer noen veg med sine løgner.
  Jeg forstår at du har det svært vanskelig. Bra du får hjelp av psykolog.

  Hilsen meg.

 4. Du må aldri gi deg. Vær troverdig.
  Samle mest mulig bevis. Dokumenter alt du kan.
  Si til deg selv at du skal vinne og dette er kampen for ditt liv og datteren din.

 5. Anni Nielsen

  Tal med din exmands exkone. Du kan garanteret laere af hendes erfaringer ift at tackle hans adfaerd og den kommende retssag.
  Held og lykke

  • Anonym

   Så fint du treffer en psykolog. Alle symptomene du beskriver er desverre vanlig. Å leve med en psykopat kan føre til c-ptsd, veldig bra du får hjelp.
   Alle gode ønsker til deg og datteren din.

 6. anonym

  Kjemp!! Du er sterkere enn du tror. Har vært der. Kjenner angsten din. Masse lykke til ????

 7. anonym

  Kjemp!! Du er sterkere enn du tror. Har vært der. Kjenner angsten din. Masse lykke til ????

 8. Dette er ikke bra. Du behøver en skikkelig god advokat.
  Foreslår at du kontakter Andreas Møller. Han er ikke noen vanlig advokat.
  Han er utrulig skarp og vet å handtere disse type folk.
  http://www.advokatkollega.no

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.