Brudd med en psykopat

Jeg var redd min egen kone

Han er redd sin egen kone og spør om konflikten aldri skal ta slutt?

Det er fem år siden vi skilte lag. I dag føles det som en uendelig stor frihet. Uten å være klar over det var jeg redd min egen kone. Jeg gruet meg for å komme hjem fra jobb og reiser. Det hendte jeg fikk et slag midt i ansiktet når hennes sjalusi tok overhånd.

Det var ikke noe jeg kunne fortelle mine kompiser om. Jeg skammet meg og syntes det var nedverdigende å leve med alle hennes formaninger, krav og forbud.

Gift i ti år

Vi var gift i nesten ti år. Vi fikk ett barn sammen. Etter at barnet kom til verden ble hennes kontrollerende grep strammere. Jeg var ikke en bra nok far, og jeg skulle aller helst være far etter hennes kriterier. Kledde jeg på barnet, tok hun klærne av. Ofte med et irritert og oppgitt kroppsspråk.

Laget jeg mat til barnet, skulle hun helst hatt noe annet å spise. Selv var hun inkonsekvent som få. Jeg følte at hun klippet av meg omsorgsrollen og jeg fikk ikke opparbeide meg den selvtilliten en nybakt far burde ha.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Initiativene ble færre. Det hadde ingen hensikt. Det tilfredsstilte aldri hennes forutinntatte meninger om hvordan vår datter skulle oppdras.

Hvorfor var det så viktig for henne at jeg ikke skulle få bygge min egen nærhet til barnet? Hun klamret henne til seg. Min familie var heller ikke betrodd til å være barnevakt.

Det ble et stort savn for mine foreldre som gjerne ville være besteforeldre.

Alle kvinner var horer og hekser

Å leve med et menneske som hele tiden leter etter feil, som finner feil, som mistenker feil, som fabrikkerer feil er en stor belastning. Du blir veldig liten. Hvorfor skulle jeg finne meg i å være så liten hjemme når jeg hadde lederansvar på jobb? På jobben var jeg godt likt og jeg var romslig og raus med mine ansatte.

Virksomheten gikk bra og jeg hadde god inntekt. Etter hvert begynte jeg å grue for å gå hjem. Helt uten forvarsel kunne jeg møte en furie av en kone. Irritert og bebreidende. Ofte over små hverdagslige rutiner.

Det skulle ikke så mye til. Jeg var for sen. Husket jeg ikke festen i barnehagen? Hvorfor hadde jeg satt et smilefjes uten mailen til en av kvinnene på jobb? Hvem var hun?

Sjekket alt

Neste dag visste hun mer om den nye personalsjefen enn jeg selv visste. Hun hadde oppsøkt hennes boligadresse for å se hvor hun bodde og sjekket alt som kunne sjekkes. Andre kvinner ble omtalt som horer og hekser. Med stor forakt. Hun kunne miste besinnelsen når sjalusien ble rettet mot andre kvinner. Det var da slagene kom. En gang tok hun et innrammet bilde og slo meg i hodet. Jeg fikk et dypt kutt over øyet.

Det kom aldri en unnskyldning for dette. Episodene ble alltid forbigått i taushet. En tung og kvelende stilletiende protest mot meg. Jeg måtte forstå at jeg ikke kunne oppføre meg slik. Jeg ble beskyldt for utroskap titt og ofte. Å være på fest sammen med henne endte som regel alltid i sjalusidrama. Hun kunne reise i raseri.

Drama om alt

Hun kunne lage drama. Jeg visste det ble bråk om jeg snakket for lenge med en annen kvinne. Jeg gikk rundt på nåler. Det som skulle være hyggelig samvær med gode venner ble for meg bare uhygge. Straks vi var hjemme haglet beskyldningene. At jeg kunne. Alle syntes jeg var en ufordragelig drittsekk. Hun skammet seg. Alle venninnene hadde flotte menn som brydde seg om konene sine. Det var bare hun som var så uheldig. Hun hadde fortjent bedre.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det var etter en slik fest hun skrek ut at hun ville skilles. Da jeg begynte å skjønne at hun mente alvor ble jeg lei meg. Jeg ville ikke at datteren vår skule vokse opp som skilsmissebarn. Hun ville kaste meg ut av vårt felles hjem. Jeg gikk inn i en depresjon. Det ble noen famlende forsøk på å finne sammen igjen, men det gikk ikke. To år etter bruddet treffer jeg en ny kvinne. Det fremkaller en usedvanlig sterk sjalusireaksjon.

Hore

Min nye kjæreste blir også kalt hore. Hun lager et stort drama overfor vår datter. Hun setter himmel og jord i bevegelse. Hun involverer skolen, BUP og melder oss til Barnevernet. Hun lager en masse påstander om at datteren min ikke vil være hos oss. At hun tisser på seg, at hun ikke får sove om natten, hun er for lenge oppe, hun er sliten etter samværene og at datteren vår ikke liker min nye kjærestes to barn.

Alt er feil. Nå er det datteren vår som får oppleve sin mor på samme måte som jeg hadde  levd med henne i ekteskapet.

Datteren min er ikke gammel nok til å gi sine egne forklaringer. Dermed ble det mors versjoner som gikk igjen overfor alle instansene hun koblet inn. Ville hun ta samværet fra meg? Hvorfor denne sjalusien? Var det ikke bedre for vår datter at jeg levde i et harmonisk samliv?

Usedvanlig aggressiv oppførsel

Jeg ble innkalt til møter både på skolen, BUP, Familievernkontoret og hos Barnevernet. Sistenevnte instans ble en fryktelig belastning for min nye kjæreste. Hun var førskolelærer og ble redd for hvilken skade min eks-kone kunne påføre henne.

Hun fikk angst av hennes aggressive oppførsel og måtte en periode få hjelp av en psykolog.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Når jeg møter henne på felles møter knyter det seg i magen på meg.

Beskyldninger hagler

Jeg kjenner den samme redselen komme som når jeg kom hjem etter noen dagers jobbreise. Da haglet beskyldningene. Det samme skjer på møtene som omhandler vår datter. Jeg får høre nye versjoner som setter meg helt ut. Hun legger ord i munnen på vår datter som er nesten uforståelig at hun kan ha sagt.

Ingen snakker med vår datter, men det offentlige hjelpeapparatet lar min eks-kone kjøre sitt sirkus. Hun er drevet av hat og misunnelse. Hennes agenda er å ta barnet fra meg. Er det ingen som gjennomskuer dette?

Grenseoverskridende

Jeg vet hun er grenseoverskridende. Min nye kjæreste er redd henne. Bena mine skjelver når jeg går inn i et rom hvor hun er tilstede. Hun kan spille et fantastisk skuespill. Etter harde skyts kan hun plutselig påkalle sympati for at jeg ikke vil ha kontakt med henne. Kunne vi ikke gjøre hyggelige ting sammen med vår datter? Først en knallhard verbal fik, deretter snur hun kappen og ber om respekt og anerkjennelse.

Det knyter seg i magen på meg. Jeg sitter på nåler og venter på at noe aldeles fryktelig skal skje. Min psykolog har bedt meg ta alle forholdsregler. Ikke vær alene sammen med datteren min. La din samboer ta kveldsstellet av henne. Ikke utsett deg selv for fare for enda hardere angrep. Hun har åpenbart til hensikt å ta henne fra deg. Dermed må du beskytte deg og din nye familie best mulig.

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Denne terroren lever vi med. Jeg leser mange av historiene på denne siden og skjønner at vi ikke er alene. Mange opplever verre ting enn oss, men for oss er dette et stort mareritt akkurat nå. Jeg orker ikke tenke tanken på at hun tar datteren min fra meg. Derfor prøver jeg å være samarbeidsvillig, og jeg prøver å være konstruktiv i alle møtene. Likevel ser jeg at det bygger seg opp en stor sak som mor dokumenterer gjennom påstander overfor lærere og hjelpeapparatet.

Siste brevet fra henne kom fra en familieadvokat. Hun ba meg gå med på redusert samvær av hensyn til barnet. Dermed fikk vi et nytt skudd for baugen. Denne konflikten er så utmattende. Skal det aldri blir ro?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. Jeg kjenner meg igjen i hele din historie. Uansett hva du gjør til det beste for barna, blir det brukt mot deg. Ingen hjelpeapparat er tilstede for deg. Realitetene blir snudd på hodet, og ingen ønsker å gjennomskue psykopaten. Alle lukker øynene. Det virker som de har en samfunnsmessig akseptert immunitet både i rettsvesen, barnevern osv.

  Endringer her må på samfunnets dagsorden, for her skjer mye skade.
  Inntil da ønsker jeg deg all mulig lykke, for det er dessverre ikke særlig annet man kan bidra med.

  Erik

  • Basert på erfaring kan jeg desverre bare si meg enig med Erik.

   Johan

 2. Ricard

  Kjenner meg igjen…dessverre!!
  Har vært i ekteskapet 23 år..Tenker mye på barna mine, klarer ikke gå ut av ekteskapet, et eller annet stopper meg.

 3. Enda en

  Kjenner meg igjen i store deler av denne historien også, her har også barnevernet foreslått mindre samvær for barnas del. Jeg ba barnevernet om hjelp og løsningen deres er mindre samvær for min del og mer for henne. Det er ingen hjelpeapparater som kan hjelpe, har vel begynt å innse at det slik er det bare for man er maktesløs

 4. Stemor

  Dette er som tatt ut av minn manns historie. Dessverre ser ikke han barna sine lenger, enda han hadde alle på sin side (barnevern, familievern, sakkyndig osv) Vi ble syke av hardkjøret hennes begge to.En kynisk advokat gjorde jobben sin. Et råd kan være å kontakte Grete Nordhelle (nordhelle.no) Hun kan mye om dette, og sitter på et knippe riktige advokater. Noen anbefaler å kontakte StineSofie-stiftelsen. Din eks må være fullblods narsissist/psykopat. Lykke til!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.