Leserspørsmål

Min mor er psykopat

LESERSPØRSMÅL: Jeg ble født på 70 tallet,og har en bror som er et par år eldre en meg. Min mor har alltid favorisert min bror,dette er noe jeg har fortrengt store deler i livet, men jeg fikk stadig høre at andre både voksne og barn mente vi ble forskjellsbehandlet. Husker at jeg hele tiden tenkte at de tok feil,mamma sa jo at hun var like glad i oss begge to. Men når jeg nå ser tilbake så forstår jeg at hun favoriserte min bror veldig.Det verste med barndommen var at jeg ikke fikk være sammen med enkelte venninner, fordi min mor mente deres mødre var horer og ute etter min mor fordi de var sjalu på henne.

Ungdomstiden min var forferdelig slitsom,jeg følte at hun var ute etter meg hele tiden, og nå har jeg forstått at hun faktisk var det. Det var ikke bare vanlig ungdomsopprør, med mor/datter krangling.Hun var på meg hele tiden, ga meg aldri fred og begrunnet det med at hun var jo glad i meg. Spesielt da jeg traff mannen i mitt liv brakte helvete løs, i følge hun var han psykopat, slask, sløste med penger og generelt en drittsekk. Nå er vi gift og har 2 voksne sønner sammen. Men hun stoppet aldri, hun har fortsatt å snakke stygt om han til andre, det er grusomme ting som kommer fram. Helt ærlig, min mann, jeg og våre to barn har et fantastisk forhold. Min mann er en skikkelig hjertegod mann og det samme er våre to sønner. Dessverre har hun begynt å snakke stygt om dem også. Så syter hun veldig til min bror om at vi aldri besøker henne og at hun savner oss, min bror synes synd på henne og bemerker dette til meg.
Jeg har nå kommet så langt at jeg ikke tar telefon fra henne, svarer kun på melding og drar kun på pliktbesøk, som bursdag,julebesøk ol… Hun har drevet skikkelig telefonterror til meg, der jeg har til slutt knekt sammen og grått i flere timer etterpå, ble så sliten av det. Både jeg, min mann og våre to sønner begynte å lese om psykopater og fant fort ut at hun skled glatt inn i den kategorien.

……………………………………………………………………………………

NB! Se også diskusjonene som skjer på våre Facebooksider.

Har du egne erfaringer som kan være nyttige? Bli den første til å kommentere! Klikk helt nederst på «Leave a reply» Da fremstår du med det navnet du oppgir, email synest ikke, men den må være korrekt for å bli publisert. Din kommentar blir da lagt ut med det navnet du oppgir.  (Vil du være anonym skriver du “anonym” som navn.)

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Vi legger den enten ut som leserhistorie, eller bearbeider den redaksjonelt og i noen tilfeller bruker den som hovedoppslag. Send da en mail til leserhistorie@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser! Du kan også sende inn leserspørsmål som vi da legger ut som vi har gjort her.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (7)

 1. gogo endresen

  Jeg hadde selv en psykopat til min mor, og for 10 år siden kuttet jeg all forbindelse med henne. Jeg synes du skal gjøre det samme selv, og ikke tenk på hva andre eventuellt mener om det. Det er ditt liv, og din mann og dine sønner vil forstå deg. BRYT ALL KONTAKT OG MED TIDEN VIL DU FØLE AT UTE AV ØYE ER UTE AV SINN.

  • Miro Elena

   Takk for svar gogo endresen 🙂
   Jeg har kuttet all kontakt nå, både med bror og mor og noen flere slektninger hun har taket på.Vi får høre at hun snakker mye stygt om oss. At jeg er syk og at det er min mann som har ødelagt meg.

 2. Anonym

  Helt enig. Bryt all kontakt. Hun spiller på din samvittighet men eier det ikke selv. Det vil gå en liten stund, så er det på’n igjen. Tenk som så; Jeg gidder ikke å kaste bort energi på luft!

  • Miro Elena

   Monica Hetle 🙂 Takk for svar, ja jeg har kuttet all kontakt nå.

 3. Har selv en mor som er en PSYKOPAT,uten SKRUPLER og SAMVITTIGHET.
  Jeg gav henne MANGE sjanser etter at jeg flyttet hjemmefra i mars 1982.
  Nå har jeg IGJEN brutt all kontakt med henne for resten av livet,og det var en TUNG avgjørelse..????
  Hun var også en SLU,BEREGNENDE maneater..,som MANIPULERTE ALLE menn hun møtte for så å støte de vekk.
  Hun spilte på den FALSKE følelsen av hjelpeløshet..,fikk disse STAKKARS mennene til å hjelpe henne med alt mulig.
  Hun flørtet også med kjærestene til mine 2 yngre søstre,den ene av de fikk et nervøst SAMMENBRUDD høsten 2001.
  Og jeg satt flere timer i mobilen den høstnatta for å HJELPE henne..,hun gjorde noe LIGNENDE med meg også.Jeg kommer ALDRI til å tilgi henne for det..,og sorgreaksjonene over det SVIKET sitter ennå i.
  Høsten 2014 brente jeg ALLE bruene,solgte den leiligheta som jeg kjøpte med kommunal garanti og det med tap.
  Og nå har jeg bodd som UFB på en campingplass,alt fra motellrom,campingvogn og hytte.
  Fikk en arv fra min KJÆRE far som har hjulpet meg mye,og nå står jeg overfår en NY start på et NYTT sted.
  Kjenner også en veldig SNILL og GOD mann som jeg ELSKER over alt på jord,og med tid og stunder så kommer KJÆRLIGHETEN til å blomstre også..<3

  • Miro Elena

   Så bra du er ute av klørne hennes nå. Jeg har også kuttet all kontakt nå, men hun snakker mye stygt om meg til andre som jeg får høre igjen.
   Lykke til med kjærligheten 🙂

 4. Shrink

  Takk for at du deler. Er spesielt interessert i dette: “begrunnet det med at hun var jo glad i meg”. Dette er typisk, som for eksempel OJ Simpson og kampanjen #thatsnotlove. Felles for voldelige. Hva ligge rbak en slik tankegang? Du gjr rett i å holde avstand og jeg vet hvor vanskelig det er.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.