Samfunn

Hva koster en psykopat i skader?

En psykopats herjinger med andre mennesker har en enorm innvirkning og en stor kostnad for det norske samfunnet. Som du kan lese på psykopate.info kan det for mange ta år å bearbeide de skader en psykopat har påført dem. Noen blir aldri friske.

En leser som skriver til oss forteller at hennes sak har versert for retten i snart tre år. Det har vært politianmeldelser, siktelser, henleggelser, anker, tiltale, frifinnelse og oppreisning og erstatning til syvende og sist. Hun forteller om mange år hvor hun og mannen ikke har klart å fungere, hvor livslyst og arbeidslyst har vært borte. Eller, som hun skriver; vi har vært på randen til å ikke orke mer.

En annen leser skriver at han ikke lenger sover. Han går på antidepressiva, har blitt asosial og går med bøyd hode hvor enn han er. Hans eks-kone har gjort skilsmissen til en offentlig skittentøyvask og betror seg over en lav sko til alle og enhver. Han lever på et lite sted der alle kjenner alle, og han er så nedfor at han ikke lenger synes livet er verdt å leve. Hun har satt barna opp mot ham, og de vil ikke lenger treffe ham. Hvilken forbrytelse har han begått? Han forlot henne til fordel for en litt yngre kvinne og fikk barn på nytt. Dermed startet hans personlig helvete. Han opplever ekskona som et rovdyr som jager ham. I sine terapitimer har han blitt rådet til å snu henne ryggen, men hun kommer stadig opp med saker som forsterker hans angst og som han må ta stilling til. Han opplever henne som en økonomisk parasitt som aldri blir fornøyd.

En yngre kvinne forteller at sjefen la seg etter henne på jobb. Hun hadde en kjæreste hun var glad i, men det fortalte han rett ut at han ikke brydde seg om. Han var freidig som få og fortalte henne at han kom ikke til å gi seg. Han skulle ha henne. Hun følte at hun var viklet inn i et garn lenge før hun hadde gjort noe galt. Det gikk som det måtte gå. De innledet et forhold og for å holde henne i dette forholdet skaffet han seg mye informasjon om henne, hennes samboer og hennes familie som gjorde at hun ikke turde å bryte med ham. Hun satt praktisk talt bom fast, og spillet hans ble verre og verre. Tilslutt klarte hun ikke mer. Brøt sammen og fortalte samboeren alt. Dermed startet han en stygt spill for få henne til å slutte frivillig i jobben. Han plantet saker på henne, kom med beskyldninger og truet med å anmelde henne til politiet. Tilslutt brøt hun sammen. Løp fra jobb og kontaktet selv politiet. Fortalte sin historie. Først da skjønte hun at mannen var godt kjent for sine metoder, og at hun ikke var den første som søkte hjelp.

Alle som henvender seg til redaksjonen med sine vonde historier har det til felles at de har mange år bak seg med terapi. Mange får høre at det vil ta år å ventilere ut alt sinne, skuffelse og frustrasjon. Mange er offer for sterke psykiske overgrep og er først både forvirret, sint og hjelpeløse. En av terapeutene vi snakker med forteller at rehabilitering kan ta år. Det viktigste vi forteller ofrene er at dette ikke er deres skyld. Deretter hjelper vi dem til å skru med empatimotoren litt og er samtidig åpen på at det kan ta år før de klarer å komme seg ut av den vonde situasjonen.

shutterstock_211778785Mange av våre lesere forteller om angst. De forteller også om redsel for å gjøre samme feil engang til. Noen lesere mener de er en magnet på psykopater og er livredde for å knytte seg til nye mennesker. Flere har mistet troen på kjærligheten.

En psykopat etterlater seg mange ofre på sin vei. Psykopaten – enten det er en mann eller en kvinne – har ingen sympati med sine ofre. Det påvirker ikke psykopaten at hans ofre går til grunne. I hans hode får de som fortjent. Samvittighet er ikke-eksisterende.

Hva koster psykopaten det norske samfunnet? Ingen vet med sikkerhet hva sykemeldinger, terapi og rettslige prosesser påfører samfunnet av kostnader. At det er store summer er hevet over enhver tvil. Det berører ikke bare offeret direkte. Det berører barn, øvrig familie, besteforeldre og venner. Mange blir berørt. Mange blir syke. Psykopatene er fredet. Det er en diagnose som er lite populær å fremlegge av ofrene i retten. Du skal helst ikke antyde at motparten er psykopat. Det slår isteden tilbake på deg. Dermed får psykopatene ture frem. De kan fortsette sine ødeleggelser, sjarmere dommere og sakkyndige i senk – og i mange tilfeller er det psykopaten som blir trodd. Det gjør situasjonen for offeret ekstra tung.

Hva kunne vi ha gjort? Vi vet at den lille prosenten av barnefordelingssaker som havner for retten har stor sannsynlighet for at én (eller begge) av partene har en personlighetsforstyrrelse. Vi mener derfor at alle sakkyndige som trer inn i denne typen saker bør videreutdannes slik at de kan være i stand til å gjenkjenne en psykopat. Barnevern og BUP opptrer ofte som om denne typen personlighetsforstyrrelser ikke finnes. De skal tenke barnets beste, og skal i utgangspunktet ikke høre på foreldrenes meninger om hverandre. I skilsmisser som kan klassifiseres som høykonfliktsaker er det likevel stor grunn til å tro at personlighetsforstyrrelser som psykopati eller narsissisme er sterkt tilstede. Det blir aldri ro i slike saker. En rettslig dom har ingen innvirkning. En av partene vil alltid fortsette å problematisere og lage bråk. Det er til syvende og sist bare barna som lider i dette spillet. Det er barna som trekkes inn i psykopatens kamp. En psykopat vil aldri se barnet. Psykopaten er ute etter å ramme, er god til å emulere sjarmerende og høflig adferd. Det er vår påstand at disse menneskene lurer barnevern og BUP trill rundt. Mange av disse store prosessene koster det norske samfunnet enorme summer.

Derfor, kjenner du en politiker eller har en politiker som Facebook-venn? Del dette innlegget! Psykopatenes herjinger koster det norske samfunnet enorme summer hvert eneste år. De er en ødeleggende kraft som ingen tar tak i. De fortsetter sine raid. Det er bare kunnskap som kan stoppe de. Derfor bør dommere, advokater, sakkyndige, BUP og barnevern øke sin kompetanse omkring psykopati. I dag er hjelpeapparatet hjelpesløs mot disse overgriperne.

……………………………………………………………………………………

NB! Se også diskusjonene som skjer på våre Facebooksider.

Kjenner du deg igjen? Vær den første til å kommentere! Klikk helt nederst på «Leave a reply» Da fremstår du med det navnet du oppgir, email synest ikke, men den må være korrekt for å bli publisert. Din kommentar blir da lagt ut med det navnet du oppgir.  (Vil du være anonym skriver du “anonym” som navn.)

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Vi legger den enten ut som leserhistorie, eller bearbeider den redaksjonelt og i noen tilfeller bruker den som hovedoppslag. Send da en mail til leserhistorie@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. vært gjennom alt ovenfornvevnte, og er meget skuffet over statens rolle. For det første ble saken henlagt fordi politiet ble overbevist av psykopaten om at det bare er helt vanlig uenigheter, vant fram både i lagmansrett og tingrett. men statsadvokaten i tingretten tok seg aldri bryet med å kontakte meg på forhånd, og bagatelliserte mine opplevelser i retten (heldigvis til min egen advokats store irritasjon). hadde jeg hatt samme statsadvokat som i lagmannsretten hadde mannen sittet inne ennå!!! hun var utrolig dyktig! I tillegg unnlater politiet å gi meg besøksforbud og i forbifarten beklager at det har glippet. således var jeg i fengsel i eget hjem i nesten 2 år, helt til min eksmann fant et nytt offer fra thailand. hun kom hit, de får felles barn og hun får sine fra tidl. forhold hit til norge. alt dette mens manner er under etterforsking og tiltalt, samt barnevernet er varslet. Er det mulig!!?? selv om jeg fremdeles sliter selv, tenker jeg mye på hans nye forhold, der det hører til historien at de nå er skilt og samme type sak ble opprettet og henlagt på lik linje med min. men denne damen har ingenting her i norge, og sitter fremdeles bom fast i mannes grep, og deres tilsammen nå 5 barn lever midt oppe i dette og bærer sterkt preg av forholdene.
  Dette skjer i ditt og mitt nabolag, og de som skal beskytte oss….jaja teorien fungerer iallefall ikke i praksis.
  har brev fra justis og beredskapsdep som anbefaler meg å anmelde politiet (lokalt) for tjenesteforsømmelse, men hvor mye ressurser skal et menneske i denne situasjonen ha. Jeg var et skall med puls…ingenting mer.

 2. veronica kristoffersen

  Hei!
  Jeg har levd i dette, og jeg hadde så mye å fortelle om hvordan det var å leve i en slik situasjon. Hvordan jeg ble låst til meg selv. Kjærligheten som startet som varmest og ble kald. Som sagt følte jeg meg som en maur i en høystakk under støtteapparatet.
  Så det endte med at jeg skrev en bok om dette, boken heter “Jeg er fremdeles her” Denne boken er tilegnet både kvinner og menn som er i et forhold med psykisk, fysisk og sosial vold. Eller til de som er i en startfase, der de ser at noe skurrer! Boken kan også være god litteratur til studenter og helsepersonell. Det å skjønne at når man er så syk som jeg var, finnes det ingen mottakelighet til hjelp! Boken er skrevet ut fra mine opplevelser og følelser! Den har allerede skapt en vekker hos kvinner som har sendt meg tilbakemeldinger! Veronica Kristoffersen

 3. Anonym

  Jeg har levd med en psykopat I mange år. Til forskjell fra andre jeg har lest om, bryr han seg faktisk om barna sine. Han har også manipulert de mot meg. Jeg fikk en personlighetsforstyrrelse etter å ha levd med angst i mange år pga han. Jeg var sykmeldt mange ganger opp igjennom årene pga han. Mistet også en jobb jeg hadde hatt i mange år pga mye fravær. Jeg turte ikke si sannheten. Har etter flere år fortsatt ikke klart å komme meg tilbake i jobb. Jeg har tatt skade. Det er klart at det koster samfunnet penger. Det har vært et helvete I form av kritikk, ingenting jeg sa eller gjorde var bra nok, mye vold, drittslenging og det var en 24 timers jobb bare å takle humøret hans. Visste aldri hva som ventet neste dag. Jeg turte heller aldri gå til politiet. Jeg truet han med det og fikk virkelig erfare at det var ikke lurt. Jeg var i et avhør en gang og turte ikke fortelle sannheten selv om jeg hadde lyst. Hva hjelper det meg? De får hjulpet deg der og da, men ikke I lengden. Det er jo ikke mye til straff de får. Min erfaring er at psykopater slipper unna med absolutt alt. Det koster nok samfunnet enorme summer.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.