Han knuser meg økonomisk

Han knuser meg økonomisk

Samlivet med psykopaten fikk store økonomiske konsekvenser

Hun har sonet 8 år av sin livstidsdom med mannen hun mener kan være en psykopat. Det hele startet ved bruddet. Den ekstreme oppførselen som har kommet i ettertid kjenner hun ikke igjen fra da de fortsatt hadde et forhold. I ettertid ser hun hvordan hun totalt er ført bak lyset og fikk store økonomiske problemer og er bekymret for sitt barn i en konflikt som ikke har noen ende. Les hennes sterke historie her:

LESERHISTORIE: Han hadde få nære relasjoner, både når det kommer til venner og familie, og han kom alltid i konflikter med arbeidsrelasjoner. I tillegg var penger ekstremt viktig. Vi kjøpte et alt for dyrt hus, jeg skjønner ikke til dags dato hvordan jeg kunne ta del i enigheten om dette huskjøpet. Han hadde et nyoppstartet firma og jeg gikk hjemme med vårt barn. Jeg hadde sagt opp jobben min. Jeg kan erindre at jeg stilte noen spørsmål ved det, men han forsikret meg om at dette var ingen problem for oss.
Vi leide ut 1. etasje i huset vårt og det var da for 7 år siden jeg oppdaget at leieinntektene gikk til ett annet hus han eide som jeg ikke hadde noe eierskap i. Da jeg tok opp dette og for alvor begynte å grave, ønsket han å avslutte forholdet. Jeg var knust, hadde akkurat fått meg 50% vikariat og var aleine i en ny by. Det gikk en ukes tid og i løpet av den uken begynte hans “sanne jeg” å vises. Det begynte med noen ubehagelig meldinger. Så tok han fullstendig styring i hvordan samværet med barnet vårt skulle være og gjorde meg uttrygg ved å ikke komme når han skulle. Så ville han at vi skulle finne tilbake. Med god støtte og anbefaling fra mine foreldre i forhold til hvordan han hadde vært den siste uken, valgte jeg å stå imot. Vi skulle ikke bli samme igjen.

Da startet marerittet for alvor.

Jeg fikk samme trussel flere ganger: Han skulle ødelegge livet mitt psykisk, fysisk og økonomisk. Dette jobber han med til dags dato. Det tok lang tid å selge huset og tilslutt blei det solgt med mange hundre tusen i tap. Som ble gjeld. Han overtalte meg til at banken hadde gjort feil og fikk meg med til å ta det til bankklagenemda, der blei saken liggende i nesten to år. Jeg følte meg helt maktesløs, han styrte alt, etter kort tid var gjelden på nesten en million kroner. Vi inngikk enighet med banken på at dette så skulle dette deles, trodde jeg. Men det ville ikke han. Vi gikk  mange runder med banken, han prøvde å gi meg ansvaret for hele lånet, han prøvde å gjøre mine foreldre ansvarlig for lånet, snike seg unna, etterhvert kunne han gå med på en 60/40 løsning. Banken ville ikke gjøre noe før vi var enig. Jeg snakket utallige ganger med banken, husker jeg satt utenfor barnehagen og gråt mens jeg ba banken om og bare dele det 50/50. Jeg måtte tilslutt gi meg på en 60/40 løsning og var lykkelig for at han var økonomisk ute av livet mitt.

I tillegg i denne perioden som vi prøvde å ordne opp i banken, dro han meg til forliksrådet og ville jeg skulle betale nesten to hundre tusen for kost og losji de siste årene vi var sammen. Han mente han hadde betalt så mye mer. I vårt forhold hadde jeg alltid jobbet 100% og det siste året vi var sammen gikk jeg i permisjon med vårt barn. Jeg bidro med alt jeg hadde. Vi var i utallige møter på familievernkontoret, han kalte inn for hver minste ting. Jeg blei beskyldt for å være alkoholiker, drikke meg dritings og overlate barnet vårt til fulle besteforeldre. Han sa stygge ting om meg i barnehagen. Han tilkalte barnevernet. De var på hjemmebesøk, henla riktignok saken umiddelbart, men påkjenningen og redselen var stor. Uansett hva jeg gjorde var det feil. Han spant meg inn i nettet sitt, den ene dagen fikk han barnet vårt til å ringe meg å be meg på middag, neste dag skulle vi til familievernkontoret og det var det samme hver gang: Jeg kunne ikke samarbeide og jeg var alkoholiker.

Hukommelsen ble borte

Da vi gikk fra hverandre var vårt barn snaut to år gammelt og de neste to årene husker jeg nesten ingenting av oppveksten til barnet, jeg var for opptatt med å hele tiden forsvare meg fra far og hans beskyldninger. Dette har pågått år for år, jeg blir aldri fri. Men jeg har etterhvert som årene har gått, lært meg å hanskes med han, jeg klarer å stå i mot. Dette går dessverre ut over barnet. Etter at han skjønte at han ikke kom noen vei med meg, har han iherdig brukt vårt barn som angrepsmiddel. Han forteller barnet usannheter om hvor dårlig mamma er på å samarbeide. Kjøper barnet for alt det er verdt. Lover  gull og grønne skoger.

Det begynte å bli bedre til jeg traff min nåværende kjæreste, da startet helvete igjen. Han var nær ved å anmelde min nye kjæreste for kidnapping, da barnet ville gå hjem til han etter skolen. Og på høsten i fjor gikk han det store skrittet og startet rettsak. Etter 8 år med trusler om barnevern, rettsak og politi, kom dette faktisk som en overraskelse på meg. Jeg trodde det ble med trusler. Men ettersom han enda ikke har klart å knuse meg, er vel dette hans siste nødrop for å få gjennomført sin trussel: “jeg skal ødelegge livet ditt, psykisk, fysisk og økonomisk“.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- pluss frakt (kr.40,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
 • Kanskje kan du lære noe for livet?

For igjen sitter jeg i nettet hans, min angst for hvordan barnet tar dette og hvor mye dette vil koste meg, både psykisk og økonomisk. Sakkyndig (psykologen som skal være med oss i denne prosessen) har hatt møte med hver av oss sammen med barnet vårt. Hvem vil hun tro på? Han har alt manipulert vårt barn til si at barnet vil bo hos pappa. Vi har hatt vårt første rettsmøte, der kom beskyldningene på bordet, mor vil ikke samarbeide, det er vold i hjemmet, jeg gir barnet feil mat. Vi inngikk midlertidig forlik for ett halv år, hvor samværsavtalen skal fortsette som før, 50/50. Det kostet meg titusener av kroner for at avtalen skulle fortsette som før. Heldigvis kom han ikke langt, han er delvis gjennomskuet da det han sier ikke holder mål og historiene hans ikke står i stil med hva barnet vår sier. Men hva skjer nå?? Han får fortsette som før, jeg må spare alle penger jeg har til neste rettsmøte, og etter det, nytt rettsmøte? Rettsak? Hva hvis jeg taper, hva hvis han taper? Anker han? Dette kan fortsette og fortsette, og det tror jeg det vil gjøre. Han gir seg ikke.  Og det stakkars lille barnet mitt som faktisk er den største taperen oppi det hele på grunn av dette!

Jeg spør meg selv hver dag; hvorfor oppdaget jeg ikke dette? Det var en dyrekjøpt erfaring. Selv om jeg fortsatt står oppreist i dag, takket være god støtte fra familie og venner, har dette gjort noe med meg som person. Jeg veit det ikke er noe galt med meg, at det er han som har problemer. Når beskyldningene hans kommer, kommer også følelsene: er det meg det er noe galt med? Er det jeg som er skyld i dette? Og den følelsen tror jeg aldri kommer til å forsvinne, sammen med den dårlig samvittigheten jeg har for at barnet mitt må vokse opp med denne tilværelsen og sin pappa.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

3 Comments

 1. Anonym

  April 6, 2015 at 1:53 pm

  Din historie er lik min.Psykopaten er bare ute etter å få deg helt på bånn psykisk og ute av stand til å forsvare deg selv og sist,men ikke minst å framstille deg som “gal” og uegnet som mor. Du må aldri! inngå noen form for avtale m.h.t. ditt barn med en psykopat uten vitner og skriftlig avtale. Alt du sier blir vridd og vrengt på så tenk deg godt om og vei hvert eneste ord. Desverre så vil det uansett hva du sier og gjør alltid være idiotisk i en psykopat sine øyne. De er “perfekte” og har alltid “rett”,men det er i deres psyke hjerne det bare eksisterer.

 2. Anonym

  September 5, 2018 at 9:58 am

  Jeg kjenner meg 100% igjen, dette var som og lese min egen historie, nå sitter jeg med en gjeld på 1milion nesten som ikke har noe verdi, jeg får ikke hjelp noen sted og taperene er barna! Nå skal vi i retten for andre gang.
  Her det det beskyldinger hvor jeg er alkohol liker, grov vold, jeg selv er psykopat og sliter alvorlig med psykisk sykdom ja det tar aldri slutt på hva jeg gjør og hva jeg har gjort! Jeg er så sliten og lei at nå vet jeg ikke lengre hva vei jeg skal ta.

 3. Miss~Lolitta

  August 8, 2019 at 11:04 pm

  Høres ut som du skrev om meg … betalte for leile huslån og bhg i flere år. Hovedforhandling i sept og endrer bolig oppgjør beløp og masse løgner heile tiden .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.