Brudd med en psykopat

Hun ble ond etter skilsmissen

Hun virker hyggelig men er alt annet narsissisten

Min fraskilte kone har alltid vært en klassisk hverdagspsykopat, men skilsmissen for syv år siden gjorde henne både farlig, ondskapsfull og uberegnelig. Hun vokste i rollen som psykopat og konstruerte konflikter rundt barna.

Motivert av hevn har hun forsøkt å ødelegge min nye livskvalitet og min nye familie.

LESERHISTORIE: Det er ikke lett å være upåvirket, men vi har bestemt oss for å vende ryggen til og kun besvare henvendelser som gjelder felles barn. Under ekteskapet var psykopaten som en mygg. Hun stakk og sugde energi fra meg.

Jeg var aldri bra nok

Ikke som ektemann, far eller kompis. Etter bruddet bedro hun meg økonomisk og gjorde alt i sin makt for at barna ikke skulle ha kontakt med meg. Det ble en anstrengt og uoversiktlig periode preget av mye bitterhet, sjalusi og irrasjonalitet.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hun mistet grepet om sin omsorgsrolle overfor barna, gjorde seg liten og ynkelig og fortalte ufordelaktige historier om meg til barna. Hun gråt, var lei seg i barnas nærvær i håp om at barna skulle ta hennes parti. Tilslutt klarte vi ikke å ta henne på alvor lenger.

Hun fremsto som et barn i trassalderen

Det var meg og bare meg. Barna ble et redskap for å ramme meg. Tenkte hun et øyeblikk på barnas situasjon? Som måtte leve med en mor som ikke håndterte sin egen skilsmisse? En mor som var full av hat og ga nedsettende karakteristikker om barnas egen far?

Ingen er bra nok i hennes øyne

Med felles barn er vi nødt til å ha en viss kontakt. Denne minimale kontakten ønsker psykopaten å utvide. Vi har ingenting å snakke om, og jeg har heller ingen tiltro til at en fortrolig samtale omkring barna ville komme godt ut i ettertid. Hun leter etter situasjoner som kan brukes mot meg og jeg vet at det aldri vil være en generøs vennlighet fra hennes side. Så hva vil psykopaten? Er det en slags fortvilelse over at offeret har sluppet unna? Hun er en bedreviter som plukker på feil. Du skal ikke ha vært lenge i hennes nærvær før hun enten kritiserer andre, deg eller omgivelsene rundt seg. Hun opptrer komisk vennlig overfor meg i andres nærvær. Hun emulerer følelser og overfor andre fremstår hun helt annerledes enn overfor de nære menneskene hun går til angrep på. Skytsene rettes i første rekke mot meg og barna.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Venner og bekjentskaper deles inn i to grupper. De som gir status og de som ikke bra nok. Barnas venner gjennomgår samme vurderinger.

Hun plukker på mine feil

Etter skilsmissen har barna vært gjenstand for sykeliggjøring.

Hun kobler inn alle instanser. Jeg forstår hennes spill, men må stilletiende bli trukket inn i hennes sirkus. Jeg er ikke en bra nok omsorgsperson for barna.

Hun vikler seg inn i forklaringer som hun senere må gå tilbake på. Hennes opplevelse av barnas ve og vel stemmer ikke med andre som også observerer barna.

Når taktikken ikke ser ut til å føre frem snur hun kappen og drar opp nye problemområder. Slik holder hun skole og hjelpeapparat for narr.

Barna er friske og velfungerende

Det er mor – hverdagspsykopaten – som har problemer. Hun må behandles med silkehansker. Hjelpeapparatet sitter og hører på henne, men de foreslår ingen spesielle tiltak.

Hvorfor kan ikke noen sette seg ned med henne på tomannshånd og ta bladet fra munnen? Stille henne noen spørsmål og spørre hva hun ønsker å oppnå?

Sannsynligvis vet de at det ikke nytter. Vi tar henne ikke lenger på alvor. Vi går på tå hev og håper at det ikke blir verre enn det allerede er.

Vi lever med uforutsigbarhet og en frykt for represalier. Det er en terror i hverdagen. Hva blir neste utspill? Hvilke oppfatninger legger hun i barnas munn neste gang?

Hva er beskyldningene? Hvor svikter vi som omsorgspersoner?

Hun gir inntrykk av å være godhjertet, men er overfladisk og kald

Det er ikke mulig å gjøre en eneste avtale med en slik person. Ønsker vi en ferieordning må vi late som om vi ønsker det motsatte. Ellers vil hun automatisk stritte i mot.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Dermed blir det som å forhandle med et barn i trassalderen. Skjønt forhandle gjør vi jo ikke. Det er heller et forsøk på å spille kortene riktig i håp om at ferieavviklingen går vår vei.

Livtidsdom

Slik vil det fortsette i mange år enda. Jeg har innfunnet meg med at jeg soner en livstidsdom. Jeg har barn med en kvinne med store personlige problemer.

Hun er bitter, hatefull og sjalu mot sine nærmeste, mens hun spiller suveren, vennlig og storsinnet overfor omverdenen. Dette spillet må koste henne mye.

Hun virker famlende og usikker i hele sin fremtoning. Hennes omsorgsrolle gir inntrykk av å være godhjertet, men den er overfladisk og kald. Min store sorg er hvordan barna lever med henne. Det er stor sannsynlighet for at de er like forvirret som jeg var. Selv barna kritiseres, pirkes på og korrigeres.

Det finnes ingen i hele verden som oppfyller hennes krav.

LES OGSÅ:

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Legg gjerne igjen din kommentar! Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. Krokus55

  ja, jeg har opplevd lignende med min x mann. Han ønsket å ta ifra meg barna og underminere min autoritet hele tiden. Han tok ikke vare på helsen sin, så det endte med at han døde i 2011. Det er fortsatt mye å jobbe med. Barna vil nok ikke se hva han gjorde før de er godt voksne. Men alt bedrer seg.
  Mens han levde hadde vi delt omsorg – våget ikke annet pga trusler.
  Jeg gjorde feil valg da jeg valgte ham – det må jeg leve med. Men jeg har tilgitt meg sev for mitt valg og ham slik at jeg ikke lenger er et offer og har kunnet reise meg opp og bli meg selv.

 2. JeppJepp

  Skjønner deg veldig på hvordan du har det. Er som å lese min egen opplevelse. Familievernkontoret, rettsforberedende møte barnefordeling, BUP og skole. Sitter på sidelinjen og ikke sier så mye mest fordi jeg ikke vil bruke “kortene” jeg har. Har alt i skriftlig kommunikasjon. Prater aldri over tlf. Alt skal være skriftlig. Men også fordi jeg vet at hvis jeg sier noe så blir dette avfeid/bortforklart. Det var under rettsforberedende møte at saken gikk i min favør pga noe av mailene jeg fikk lagt frem for dommeren.
  (Dommer og sakkyndige hadde jo fått dette før møte og skjønte de ikke hadde lest igjennom)
  Her ble det også en enighet ang hvem som bestemmer hvilken del av sommerferien ene part skal ha annen hvert år, fast annen hvert år ang juleferie, påskeferie osv…. Så fremt det også er mulig så er samværets slutt/begynnelse ved avlevering/henting på skole.
  Avtale (skriftlig) om ferie er at partene bestemmer hvilken halvdel av sommer ferie en skal ha annen hvert år (arbeidsgivere vil gjerne ha ferie satt opp i løpet av 15 mars, bruk gjerne det som en deadline, noe som ble utelatt i mitt tilfelle dessverre). Få det igjennom f.eks familievernkontoret, hvis hun ikke vil gå med på en skriftlig avtale frivillig.
  Mitt råd er å ha all kommunikasjon skriftlig, ikke tlf og ikke sms. Lettere å ta vare på mailer og skrive de ut enn sms.

  Det verste er at alt går utover ungene. Kunne ha skrevet noen bøker ang hva jeg har opplevd i alle disse årene, erfaringer og ting til ettertanke. Ikke bare for hva jeg har opplevd, men ungene mine og min samboer. Ting er ikke lett og det er en synd og skam at det ikke finnes noe lov som kunne fått hjulpet oss ofre fra sånne psykopater men aller helst et rettsvern for ungene våres.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.