Praktiske råd

Slik ble jeg fanget av psykopaten

Slik fanget psykopaten meg

Går du rundt med empati-smerter? Synes du synd på mennesker som gjør livet ditt vanskelig? Tenker du at det hadde hjulpet med en god prat, en kopp kaffe og renset luften? Det hjelper ikke dersom du er utsatt for en psykopat.

Du kommer aldri til enighet med en psykopat. Psykopaten lever av å krangle, trakassere, manipulere og suge energi ut av deg.

Kom deg vekk, snu ryggen til! Før du selv blir ødelagt.

LESERHISTORIE: Jeg anser meg selv for å være ressurssterk. Det er i alle fall slik jeg blir oppfattet av mine omgivelser. Jeg er kvinne, har alltid hatt en sterk omsorg for små og store dyr, er mamma til flere barn og har vært gift to ganger.
Mitt første ekteskap burde aldri vært inngått. Jeg burde sett varsellampene blinke, men jeg tok ikke signalene på alvor. Jeg tilpasset meg hans nykker og behov. Han fikk det som han ville. Dermed var problemet var ute av verden. Trodde jeg.

Sorte øyne

I realiteten ga jeg lillefingeren, og det ble begynnelsen på et nett som snøret seg tettere og tettere rundt meg.

Det første jeg kan huske – helt tidlig i forholdet – var at han ble svart i øynene fordi flyet mitt var en time forsinket.

Jeg hadde en lederjobb, reiste mye og tenkte at det ikke hadde så stor betydning. Små forsinkelser skjer jo hele tiden. Han var tung, dyster og mørk da jeg møtte ham. Hvor hadde jeg vært? Hvorfor var jeg forsinket? Jeg kjente et behov for å gjøre ham trygg på situasjonen.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg kjente et behov for å gjøre situasjonen bra igjen og jeg hørte meg selv si “jeg skal ringe deg og si fra neste gang. Unnskyld.”

Varsellampe

Varsellampen burde ha ringt, men det gjorde den ikke til tross for ubehaget. Jeg var mest opptatt av å gjøre det bra igjen, opptatt av at han var lei seg. Mange år senere blir blir dette stående som et grelt eksempel på hvordan hans maktovergrep startet. Vi bodde ikke sammen. Vi hadde nettopp blitt kjent.

Han sjalusi var merkbar og synlig –  uten at jeg riktig forsto hva som var i ferd med å skje.

Alt rundt meg var en trussel

Senere ble det mange episoder og varianter av denne første opplevelsen. Innen to år var vi gift. Da hadde han overtalt meg til å si opp jobben og flytte utenlands sammen med ham. Kollegaer på jobb var truende. Nye muligheter var truende. Etter at jeg sa opp fikk jeg fortsatt tilbud om nye stillinger.
Mitt første opprør kom da han på mine vegne hadde svart at jeg ikke var aktuell for en ny jobb. De hadde ringt fra et stort selskap, men han hadde verken navn eller nummer på personen han hadde snakket med. Han hadde svart at jeg ikke var interessert. Et par uker før bryllupet ble jeg lansert som kandidat for en ny stilling.
Jeg fikk klar beskjed; tok jeg den jobben, ville han ikke gifte seg med meg. Hvorfor gikk jeg ikke? Hvorfor tok jeg ikke en krangel på det? Gjorde motstand?

Jeg synest synd på ham

Svaret er at jeg syntes synd på ham. Dette var åpenbart veldig vanskelig for ham.  Og det var min skyld. Det ble min jobb å roe ned spekulasjonene og trygge ham på at jeg selvsagt ikke skulle ødelegge alt det fine vi hadde sammen. Vi ble gift.
Etter ett år borte fra jobb og kollegaer begynte det å rykke i foten igjen. Hva skulle jeg finne på? Jeg startet mitt eget selskap, og da dette ble kjent ble han mørk, svart og dyster igjen. Nå kom jeg til å ødelegge alt. Han ville ikke ha en kone som bare var opptatt av jobb.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
Jeg var vant til å omgi meg med mennesker som støttet meg, klappet meg på skulderen og sa; dette får du til. Nå var jeg omgitt av en sjalu, kontrollerende ektemann som torpederte alle ideer og som helst ikke ville at jeg skulle møte nye mennesker. Denne gangen ble jeg syk. Jeg fikk en kraftig kroppslig reaksjon. Hans kontrollbehov var i ferd med å kvele meg. Jeg var usikker, selvtilliten var borte og jeg begynte å kjenne på apati. Jeg satt og tok imot det ene slaget etter det andre. Nå var jeg i ferd med å gi opp.

Utroskap

Hans utroskap ble vendepunktet. Han blånektet selvsagt og han ville ikke skilles.
Jeg ga meg på det og vi gikk videre. Han var fullstendig uten anger og skyldfølelse. Plutselig begynte forakten å vokse i meg. Han ble patetisk og jeg begynte å planlegge hvordan livet mitt egentlig burde ha vært. Hvor kunne jeg flytte?
Hvordan jeg og barna kunne hatt et bedre liv for oss selv. Aller helst sammen med en mann jeg var glad i og som var glad i meg. Disse tankene slapp aldri taket. De vokste for hver dag som gikk. Men det tok altfor lang tid å komme fri.

Fire lange år

Jeg fortsatte ekteskapet i fire år til. Grepet strammet seg mer og mer. Jo mer jeg gjorde opprør og trosset ham – jo oftere kom raseriet og irrasjonelle handlinger frem. Han simulerte hjerteproblemer for at jeg skulle synes synd på ham, han truet med å ta livet sitt og han truet med å ta barna fra meg om jeg gjorde alvor av skilsmisse-planene.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
I dag er jeg fri, men ondskapen lever i kulissene. Jeg har vært gjennom flere år med barnefordelingssak i retten. Han vant ikke frem i tingretten og anket videre til Lagmannsretten. Psykopater inngår aldri avtaler i minnelighet. De slåss i retten. Du skal være sterk for å stå oppreist.
Det finnes advokater som går psykopatenes ærend i barnefordelingssaker.  Advokater bør tenke gjennom sin rolle. De skal først og fremst handle til barnas beste – ikke nødvendigvis sin egen klient. Det har jeg aldri sett.

Besøk også våre Facebooksider.

Kjenner du deg igjen? Har du opplevd noe lignende? Klikk helt nederst på «Leave a reply» Da fremstår du med det navnet du oppgir, email synest ikke, men den må være korrekt for å bli publisert. Din kommentar blir da lagt ut med det navnet du oppgir. (NB! Vil du være anonym skriver du “anonym” som navn.)

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Vi legger den enten ut som leserhistorie, eller bearbeider den redaksjonelt og i noen tilfeller bruker den som hovedoppslag. Send da en mail til leserhistorie@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (9)

 1. Vibeke

  Jeg skulle gjerne hatt navnet på advokaten som denne personen har brukt! Er i en tilsvarende situasjon, og litt usikker på om jeg burde få meg en advokat som har mer erfaring med psykopater om dems spill og terror!

  • anonym

   Tror de er klokt å finne en advokat som har denne type erfaringer. Lykke til !

 2. Anonym

  Jeg var i samme situasjon, men vi flyttet ikke utenlands og vi ble ikke gift! Vi fikk ei nydelig lita jente sammen, planlagt, og alt var bra intill 4mnd ut i svangerskapet. Da var jeg plutselig utro med de på jobben, “hadde meg” på spiserommet, enda det var flere der og jeg var der bare i 1 minutt. Måtte jo på do hvert kvarter når jeg var gravid! Jeg spurte hvordan i all verden jeg skulle ha fått til det!?! Ikke nok med at det var folk der og jeg brukte kort tid, men vi hadde konstant kontakt på tlf (handsfree) “Klarer det meste du” var det han svarte!
  Jeg kom meg ut ganske fort, totalt var vi sammen i nesten 4 år.
  Da jeg gikk ble det et helvete. Han skulle ta fra meg jenta mi. Han skulle banke opp meg og den nye typen min (det var ingen ny, men han trodde det).
  Dro meg igjennom mekling etter mekling med grunnløse bekymringer. Han kom ingen vei med det!
  Til slutt ga han seg og jeg skjønte hvorfor; han hadde truffet en ny! Amen for det:-D
  Noen vil vel si at jeg er en sterk person, som klarte å gå så tidlig, men jeg er sterkt preget av det! VELDIG skeptisk til å møte en ny.
  Vi har 50/50 når det gjelder ansvar og omsorg for jenta! Fungerer greit, men jeg sitter å venter på at det skal komme en spydig kommentar, ubekvemsord….alt mens barnet hører!
  Håper noen andre i samme situasjon leser denne artikkelen og leser det jeg har skrevet…Det dere skal vite er at det går bra til slutt. Du får et bedre liv hvis du drar. Ja, det blir mest sannsynlig et helvete en stund etterpå, men heller det enn å leve med en psykopat! Dine gamle venner er der for deg, selv om kontakten har vært fraværende en god stund. De vet hva som foregår! Ring de og du vil bli overrasket over hvor mye støtte som er der! <3
  Lykke til, du klarer det!!! <3

  • Anonym

   Kjenner meg veldig godt igjen. Jeg er midt oppi det med samlivsbrudd etter mange år. Jeg er totalt utslitt. Frykt og uro sitter i meg. Jeg vet jeg har tatt skade av forholdet. Ofte tenker jeg at jeg ikke orker mer og har bare lyst å gi opp. Hvordan blir livet mitt etter han? Vil jeg orke en ny mann etterhvert? Skepsisen vil nok sitte i meg. Godt å høre deg si at det vil bli bra til slutt. Jeg er utrolig heldig som har fantastiske venner rundt meg. Ellers hadde jeg gått til grunne.

 3. Anonym

  Har levd i 22 med en slik en. Kom meg ut av dette for 4 år siden. Jeg sitter igjen med et totalt ødelagt liv. Jeg måtte flytte ut av felles bo og fikk absolutt ingenting av hus og innbo. Jeg måtte flykte fra min da 17 årige sønn og en hund. Jeg stod på bar bakke og lovte min sønn at jeg skulle få han ut av hjemmet. Møtte veggen i det offentlige da jeg ikke hadde sosialraportter ect og vise til. Psykopaten forfulgte meg og jeg måtte i perioder ha politibeskyttelse. Han klarte å gjøre sånn at jeg mistet jobben min og viste når jeg var hos lege og hvilken diagnose jeg til en hver tid hadde. Han ødela mitt forhold til banken og alle forsikringer. Han svindlet, bedro enhver person og han får det akkurat som han vil, han forteller historier tilpasset eget behov og manipulerer alle i sin omgivelse. Det gikk ytterligere ett år før min sønn klarte å komme seg ut og da ble han direkte innlagt på psykiatrisk avdeling og var veldig syk. Jeg sitter igjen med mye redsel og angst. Det en psykopat er i stand til å gjøre mot andre mennesker er nesten uten for rekkevidde å forstå for de som ikke har denne erfaringen. Vi var kontrollert 24/7 og fikk konstant kritikk for hvor dum vi var og hvor lite vi forstod. Han fortalte oss hva vi følte og tenkte for vi viste ikke vårt eget beste. Påkjenningen kroppslig og mentalt har vært så stor over mange år at jeg tror jeg aldri kommer til å få dette ut av ryggmargen.

  • Anonym

   Kjære deg. Nå fikk jeg forferdelig vondt. Kjenner meg igjen i det du skriver. Jeg mistet også jobben min pga eksen. Hadde en del fravær og jeg turte ikke fortelle hvorfor. Han lagde et helvete hver gang jeg skulle på jobb og jeg var utslitt før jeg gikk ut døren. Jeg turte aldri gå til politiet for hjelp for jeg visste at de ikke kunne gjøre så mye. Det hjelper så lite med den lille straffen de får og hvem må lide i lang tid pga det etterpå? Du har helt rett, det ER utenfor rekkevidde for andre å forstå. De kan kun forstå om de har opplevd det samme selv. Jeg merket at andre rundt meg trodde jeg overdrev litt om hvor ille det var for han var jo kul mot de, men jeg klandrer de ikke. Det er jo umulig for de å forstå. Ord kan ikke beskrive hvor ille det faktisk er og hva det gjør med en. Det sitter i ryggmargen ja. Håper ting vil ordne seg for deg og sønnen din etterhvert. Ikke gi opp! Mange gode klemmer. <3

 4. Han var polsk og trengte alt . Hans måte og manipulere på hvar og vise et enormt sinne både psykisk og fysisk vold. Trusler på trusler. Og jeg skulle ikke ha noen, ikke venner og ikke familie. Kontrollerende og dominerende. Da jeg gikk gravid slapp han meg fra full ståhøyde bakover og en time senere gikk vannet. Mitt første barn. Han tok fra meg barnet med fysisk makt. Han stengte oss ute han tok kvelertak, han dyttet og drapstrusler flere ganger. Han stjal di dyreste tingene mine og pengene mine. Og han sa ingen vil tro deg da ingen hører hva jeg vil deg. Hat er hva du kjenner når du har med en psykopat og gjøre. Og dette var måten han tilegnet seg alle godene i landet vårt. Og blir veldig godt likt av hans nærmeste nabo som stadig er på besøk med kake fordi han ikke har familie i landet og hun synest synt på ham selv med flere anmeldelser på seg. Hvor psykopaten er flink til og tilegne seg medlidenhet og selv politiet tror dem.

 5. Det er veldig trist og være i en så sårbar livs situasjon og ingen av våre hjelpe instanser kan gi deg hjelp. Den som får hjelpen er den som er i stand til og bruke systemet til egen vinning, et offer ser ikke dette, og dette bør vårt hjelpe aparater være klar over. 8 år i psykopatens klør, sakte men sikkert graver di graven ferdig før deg og før du hvet ordet av det faller du ned. En psykopat går langt for og nå sine mål, di har ingen begrensninger. Da målene di har er også høye. Jeg hadde alt og mistet alt.. I dag er jeg sterk i dag har jeg vunnet over psykopaten, men ingen hjalp meg av våre instanser. Når jeg tok kontakt med politi nå i sommer for og legge in nye opplysninger i en anmeldelse om trusler i sommer, og jeg opplyste dem om at han var psykopat, så fikk jeg beskjed av politi kvinnen at hun trodde meg ikke., hun sa at hun hadde ikke inntrykk av at han var det og kjenner psykopaten, og lager kake til ham. Fordi han fikk hennes medlidenhet da han følte seg så avlene i Norge. . Selv med 4 anmeldelser på seg med familievold i hjemmet, og slik manipulasjon og sjarmører burde ikke politiet lukke øynene for i samtale med offre. Han dukker opp på min dør etter jeg flyttet fra ham for 2 år siden, han er 190 høy og veier 150 kilo. Og klarte og presse ham ut døren i siste liten. Man ringer politi og måter i samtale, denne type politi kvinner, er helt grusomt. Hvet politi egentlig hvordan en nybakt mor har det i hjemmet med en lite nyfødt barn og ta vare på og som blir utsatt for drapstrusler og fysisk vold . Fysisk og psykisk vold før under og etter at barnet blir født. Og på grunn av enkelte av våre ansatte på våre hjelpe instanser så kan psykopaten få all støtte også ved andre hjelpe instanser i en slik sak. Derfor vil jeg ha redferighet og sørge for at det slike ting som dette, ikke vil gå ubemerket.

 6. Anonym

  Det er nå 8 år siden jeg kom meg bort og fikk livet tilbake. Det har vært en tøff kamp. Han brukte mange år på å fange meg i nettet sitt, det kom så sakte sigende at jeg vet egentlig ikke når. Omtrent 20 år tok det før situasjonen ble slik at enten “går du eller ender opp med selvmord” jeg kom meg heldigvis bort og da startet flere år hvor jeg ble klar over hva jeg hadde levd med. Dette ble en ny psykisk kamp med skam og fortvilelse sakte men sikkert har jeg kommet gjennom det. Desverre har jeg blitt så kvestet at å våge tro og satse på noen ny mann er utelukket.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.