Psykopaten

Ny lov: Tvungen hjerneskanning før bryllupet

I årets aprilspøk fortalte vi at Regjeringen fra 1. mai innfører obligatorisk hjernescanning av par før bryllup kan finne sted. Målet er å spare ektefelle og senere barn for den voldsomme belastningen det er å gifte seg med en psykopat. Som kjent kan hjerneskanning avsløre fysiske defekter hos en psykopat. I en pressemelding opplyserer Direktoratet for Samfunnsikkerhet at utstyr allerede er levert ut til alle lennsmannskontorer i Norge. Skanningen gjøres lokalt og er en forutsetning før man kan gifte seg, uansett om det skjer i kirken eller på rådhuset. 

Skal du gifte deg? Tør du ta sjansen selv om du er litt usikker på om bruden eller brugdommen? Da bør du skynde deg. Etter 1. august vil det ikke være tillatt å gifte seg før begge parene gjennomfører en obligatorisk hjerneskanning.

Statsminister Erna Solberg forteller at hun har vært utsatt for psykopater både i politikken og i privatlivet og har lenge vært klar over at dette har vært et stort samfunnsproblem. Alle vet imidlertid hvor sjarmerende og vinnende en psykopat være og at dette ofte er vanskelig å avsløre. En psykopat gå fra sjarmør til tyrann over natten, og det er ekstra trist når det skjer straks brylluppsnatten er over, sier Solberg. I et hemmelig labaratorium på Forsvarets Høyskole har hjerneskanneren vært testet ut på frivillige og det har dessuten vært gjennomført tvunget skanning av innsatte i norske fengsler. Med det nye utstyret kan man med 100 prosent sikkerhet fastslå hvorvidt en person er psykopat og i hvilken grad man er psykopat. De som blir avdekket på hjerneskanningen og i tillegg scorer over 20 prosent på testen får ikke tillatelse til å gifte seg.

Politisk hestehandel

Det har vært viktig for regjeringen å ha sikkert flertall før loven legges frem for Stortinget. Kristelig Folkeparti gikk i mot forslaget med den begrunnelsen at mødre ikke kunne være psykopater og at mor er sentral i kjernefamilien, det være seg psykopat eller ikke. Møtt med siste nytt fra forskningen som viser at kvinner i aller høyeste grad også kan være psykopater, gikk Krf  med på forslaget mot at det ikke skal gjelde prester eller andre mennesker i  ledende stillinger i menigheter. Høyre fikk på sin side gehør for at forslaget ikke skal omfatte administrerende direktører i næringslivet med den begrunnelsen at næringslivet trenger skuppelløse ledere som ikke lar empati overfor underordnede stå i veien for verdiskapningen.

Usikkert hva man skal gjøre med de som blir avslørt.

En psykopat kan som kjent aldri kan forandre seg. Det har derfor vært en utfordring hva man skal gjøre med de som blir oppdaget som psykopat og som ikke får tillatelse til å gifte seg. Mye tyder på at Fremskrittspartiet har fått oppfylt sin politiske tanke om å sende kriminelle og psykopater til en nyopprettet arbeidsleir på Jan Mayen. Dette er enda ikke offisielt, men ventes å bli klart når lovforslaget fremlegges for Stortinget.

Med hjerneskanning kan psykopaten avsløres
Med hjerneskanning kan psykopaten avsløres

For de som mener at dette er for alvorlig til å spøke med, selv på 1. april, har vi tidligere skrevet at med hjernescanning er det faktisk mulig å avsløre psykopater. Amerikanske forskere møter imidlertid motbør fra norske eksperter. Hjerneforskning er definert som en av verdens ti viktigste teknologier, av World Economic Forum. Hjerneskanning kan brukes for å forutsi mange ulike tilstander. Også psyokopati og en kriminell fremtid.

Det anerkjente tidsskriftet for hjerneforskning, Neuron hadde nettopp en artikkel som oppsummerer mange resulater.

Hjerneskanning kan brukes til å forutsi hvor god virkning deprimerte får av adferdsterapi eller medikamenter. Lesevansker og depresjon er de to tilstandene som er mest studert så langt. Ifølge artikkelen kan hjerneskanning også forutsi virkningen av behandling for schizofreni, angst, alkoholisme, narkomani, røykavhengighet og overvekt.

Videre kan hjerneskanning av kriminelle forutsi den framtidige løpebanen. En studie viser at hvis den kriminelle har lav aktivitet i en del av hjernen som er forbundet med kontroll og konfliktløsing, så vil sannsynligheten for en ny fengsling i løpet av fire år fordobles, sier forskning.no

Du kan lese hele artikkelen her: Hjerneskanning kan spå alt fra lesevansker til kriminell framtid

Selv om det nok ligger langt frem før Norske myndigheter vil innføre tvungen hjerneskanning i noen som helst sammenheng, er det nå faktisk mulig. 

LES OGSÅ:

Diagnose: Psykopat! Kan noe gjøres?

Besøk også våre Facebooksider.

Hva synest du? Ønsker du tvungen hjernescanning velkommen? Vær den første til å kommentere! Klikk helt nederst på «Leave a reply» Da fremstår du med det navnet du oppgir, email synest ikke, men den må være korrekt for å bli publisert. Din kommentar blir da lagt ut med det navnet du oppgir.  (Vil du være anonym skriver du “anonym” som navn.)

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Vi legger den enten ut som leserhistorie, eller bearbeider den redaksjonelt og i noen tilfeller bruker den som hovedoppslag. Send da en mail til leserhistorie@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (5)

 1. Bare det hadde vært så vel ( og så enkelt)
  Dette syntes jeg psykologen som er med som faglig veileder burde svare på. Dette er for enkelt.

 2. Endelig noe som kan spare samfunnet for veldig mye vondt og mange ødelagte ekteskap og familier.Dette er kjempebra.

 3. Aprilsnarr 😀 haha

 4. Solstråle

  Jaja.. 1.april …
  Men ‘lovforslaget’hjelper ikke så lenge det er så få par som gifter seg. Hva med Samboende?
  Skaden er like stor der..

 5. anonym

  Alle psykologer, leger og psykiatere burde blitt scannet.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.