Praktiske råd

Alt gikk galt da hun varslet psykopatens nye kjæreste

Skal du varsle psykopatens nye kjæreste?

Vi fikk et interessant spørsmål fra en av våre leser: «Skal man varsle psykopatens nye partnere om trusler, løgner, mishandling, krenkelser og manipulasjon? Det er vondt å tenke på at en ny partner er det nåværende offeret. Skal man tenke på eget liv eller har jeg et moralsk ansvar eller plikt til å varsle?”. Som kommentar til denne artikkelen fikk vi dette svaret: 

LESERHISTORIE: Jeg varslet den nye kjæresten til min eks ved å sende henne en e-post. Jeg vil understreke at jeg gjorde det på en veldig real, saklig og nøktern måte som gjorde at hans nye kjæreste også hadde mulighet til å sjekke om opplysningene jeg ga stemte (f.eks. opplysninger om at politiet hadde vært involvert).

Jeg skrev under fullt navn

Jeg brukte ikke ord som «psykopat», men beskrev atferden hans og konsekvensene det hadde hatt for meg, samt noe informasjon som f.eks. at jeg kjente til at en tidligere ex av ham hadde hatt voldsalarm pga ham. Jeg skrev også under med fullt navn.

Konsekvensene av dette var at hans nye kjæreste svarte med å kalle meg «syk» og andre skjellsord og at jeg aldri skulle kontakte henne igjen. Verre var det at hun i tillegg «hengte meg ut» som en syk og sjalu ex under fullt navn i en blogg hun hadde. Hun videresendte også mailen min til min ex/hennes kjæreste.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I månedene som fulgte ble jeg jevnlig truet og trakassert av ex’en min, både i form av e-post til meg og på offentlige nettfora hvor han omtalte meg med fullt navn og omtalte meg som «gal» o.l.

Brukte meg for å manipulere henne

De neste månedene ble jeg via internett vitne til hvordan min ex blant annet brukte meg til å manipulere sin nye kjæreste. Jeg hadde kun sendt denne advarselen til henne og ikke kontaktet henne mer etter svaret jeg fikk, men nå begynte min eks å beskylde meg for å ha sendt anonyme og «trakasserende, mobbende» meldinger til hans nye kjæreste etter dette, og han truet med å politianmelde meg for dette.

Etter hvert oppdaget jeg at han selv la ut negative meldinger om henne i ulike blogger på offentlige nettsider, og utga dette for å være skrevet av meg (jeg forsto dette blant annet ut fra noen av navnene han opererte med, som jeg gjenkjente, samt at han konsekvent feilstaver enkelte ord).

Jeg kom altså i en situasjon hvor jeg risikerte å bli politianmeldt av ham for ting jeg ikke hadde gjort.

Parallelt med dette ble jeg blant annet via Facebook-profilene til min ex og hans nye kjæreste vitne til hvordan han tydligvis klarte å spinne henne mer og mer inn i nettet sitt.  Han offentliggjorde forlovelse, gifteplaner og ultralydbilder da hun ble gravid. Og jeg gjenkjente mønsteret, for den gangen jeg traff ham, tok det vel ca. tre dager før han begynte å mase om forlovelse og giftemål, og maks et par uker før han ville gjøre meg gravid – og han ville alltid at dette skulle demonstreres på Facebook fortest mulig.

Jeg søkte råd hos politiet

Da jeg søkte råd hos politiet etter at min eks begynte å beskylde meg for å trakassere hans nye kjæreste anonymt, informerte politiet meg om at han var godt kjent hos dem og at han i deres øyne hadde liten troverdighet. De trodde på meg. Men til tross for dette ga de meg klar beskjed om at det IKKE hadde vært lurt av meg å advare hans nye kjæreste, fordi jeg risikerte at jeg kunne bli politianmeldt for dette. Og jeg ble rådet til bare å holde meg helt unna både ham og den nye kjæresten og heller ikke svare på noen henvendelser fra min eks, uansett hva han sa/skrev.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Via felles kjente fikk jeg vite at like etter at hans nye kjæreste hadde født barnet hun fikk med ham, var hun på krisesenteret med babyen og sine barn fra tidligere forhold.

Hun beklaget

Noen få måneder etter fikk jeg en hyggelig e-post fra henne hvor hun beklaget sin tidligere oppførsel mot meg og skrev at hun burde ha tatt advarselen min på alvor.

Jeg ønsker for min egen del at noen hadde varslet meg da jeg ble sammen med min eks, fordi det ville gjort det lettere for meg å beskytte meg psykisk mot ham og å komme meg ut av forholdet tidligere. Derfor, og fordi hans nye kjæreste hadde barn fra før, valgte jeg å varsle da jeg så at han hadde fått seg ny kjæreste.

Og etter halvannet år endte det godt mellom henne og meg. Men jeg ville definitivt ikke varslet noen igjen, og har ikke foretatt meg noe overfor kjæresten jeg vet han fikk etter hun jeg varslet. Det kostet meg for mye da jeg gjorde det, og i dette tilfellet virket det ikke som det hjalp hans nye kjæreste heller.

Det bidro faktisk kanskje heller ut til å gjøre det lettere for ham å manipulere henne, fordi min advarsel gjorde at de fikk en slags felles ytre fiende i meg som han kunne bruke til å avlede hennes oppmerksomhet med. Det gjorde det uansett verre for meg.

Så en eventuell neste gang jeg måtte oppleve noe slikt ville jeg dessverre bare stått taus og sett på. I tilfeller hvor barn er involvert, ville jeg anonymt ha sendt bekymringsmelding til barnevernet, men ikke noe mer enn det.

 

LES OGSÅ:

Skal man varsle psykopatens nye kjæreste?

Kriminalitet | forskning.no

Psykopater kan slå på empatien. Psykopater kan føle empati, men den blir ikke automatisk slått på i situasjoner der andre ville kjent medfølelse. Fra Universitetet  …

Psykiske lidelser | forskning.no

Det er kjent som trypofobi. Forskere tror nå de har en forklaring på hvorfor noen blir frastøtt av ting som frøkapsler fra lotusblomst, en hullete vegg – og små …

Nett-troll er fæle folk | forskning.no

machiavellianisme (manipulerende og villig til å lure andre); narcissisme ( egoistisme og selvopptatthet); psykopati(mangel på anger og empati); sadisme …

Seriemorder i sannhetsmaskinen | forskning.no

Psykopaten – uten samvittighet · Feminismens ti stjerner · Jentene erobrer musikkstudioet · Balansekunstnaren · – Serieforbrytere bør straffes mildere …

Ført bak lyset i barmhjertig samaritan-eksperiment | forskning.no

Eksperimentet «Den barmhjertige samaritan» er et eksempel på en type forskning der deltakerne blir holdt for narr, og der det sentrale forskningsetiske kravet …

Hvorfor tåler vi ikke rikinger? | forskning.no

Er de psykopater, alle rikingene? Er de et eget folkeslag? Eller er det noe med pengene? Blir man drittsekk av å være rik? (Illustrasjonsfoto: JRP Studio …

– Når jeg tar tablett blir jeg sånn jentete | forskning.no

Er ADHD nåtidens psykopati? Emneord. Medisiner · Barn og ungdom · Kjønn og samfunn · Psykologi · Psykiske lidelser. Saken er produsert og finansiert av …

Fem ting A-mennesker gjør annerledes | forskning.no

Folk med denne personligheten har oftere narsissistiske, manipulerende og psykopatiske personlighetstrekk. Men blant både morgenfugler og natteravner er  …

Narkotika knyttes til høy IQ | forskning.no

14. nov 2011  “Psykopater” gjør aldri feil, og innrømmer dem definitivt aldri. (Bare å pensjonere dem raskest mulig. Du finner dem overalt. Dem tror at en …

En amerikansk ekspert mener Anders Behring Breivik er av samme personlighetstype som Timothy McVeigh og Mohamed Atta, og advarer mot å tro på det han …

Sjekk anbefalt litteratur og bøker du kan bestille 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Har du et råd til kvinnen? 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men blir ikke vist noe sted.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer den og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt og vil gjøre det under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (7)

 1. Jeg gjorde det samme og ble politianmeldt. Jeg har gått mange runder med meg selv og har kommet til at jeg kunne ha gjort det samme . Det er dessverre slik at hun som politianmeldte meg var blitt hvisket noen ord i øret . En dyp form for manipulasjon hvor den nye kjæresten tror at hun helt og fullt bestemte seg for dette alene. Nå kan jeg smile av det , men da det hendte trodde jeg virkelig jeg var begynt å bli gal.

  Den troverdigheten disse menneskene kan framvise er virkelig av en helt annen verden.

 2. anonym

  Når min eksmann, psykopaten, skaffer seg nye damer, er det klart jeg frykter for deres helse og liv. Hans nye samboer er så ung at hun kunne vært datteren hans. Hun kommer også fra en annen kultur, så hun er veldig sårbar i forhold til mange ting. Jeg sendte henne en SMS og sa at jeg gjerne ville møte henne og hadde noe på hjertet. Regnet ikke med et svar, og fikk det heller ikke. Hun er jo sjarmert i senk av ham og den gullgruven som han offisielt synes representere.Jeg fikk ingen ro på meg, så STOR var gleden da jeg helt tilfeldig møtte hennes mamma! Det var jo genialt, for mødre følger vel stort sett med sine døtre og kan se endringene over tid. Og ikke er de forelsket i dette vesenet heller. Jeg fortalte mora at jeg var veldig bekymret for datteren, altså psykopatens nye offer. Jeg brukte ikke ordet psykopat, men sa at jeg hadde hadde det fryktelig vanskelig sammen med ham, var bekymret for hennes datter og ba henne følge med hvordan livet hennes utartet seg. Da har jeg gjort mitt, tenker jeg. Hvis noen hadde advart meg mot min eks før jeg selv så hvor ille han var, så hadde jeg antagelig ikke trodd vedkommende varsler.MEN, når man er på vei ned i det svarte hullet, så behøver man desperat støtte og bekreftelse på det som foregår.DA ville en sånn advarsel ha bekreftet egne opplevelser, og gjort det lettere å bryte. Jeg tror man må være oppfinnsom for å nå inn, men ikke regne med å bli hørt. De er bedragere, disse skapningene, og det ligger et kollektiv bedrag over samfunnet. Jeg var heldig som møtte offerets mor. Nå kan hun være vaktbikkje!

  • Anonym

   “Anonym” 20.03.15 kl.11:53, jeg tror en advarsel først og fremst kan ha en nytteeffekt på den “forsinkede” måten som du beskriver. Altså at selv om den nye kjæresten ikke tror på varsleren der og da (noe jeg er enig med deg i at man heller ikke kan regne med),kan advarselen på sikt fungere som en hjelp ved at den bekrefter egne opplevelser og gjør en mindre sårbar for å betvile sin egen virkelighetsoppfatning. Og dermed mindre manipulerbar og bedre rustet til å bryte ut av forholdet.

   Da jeg (personen bak hovedinnlegget på denne siden) varslet den nye kjæresten, skrev jeg at jeg godt kunne forstå om hun ikke trodde meg før hun evt. selv hadde fått oppleve noe av det jeg beskrev på sin egen kropp, men at jeg håpet det ville hjelpe henne dersom han begynte å oppføre seg på lignende måter mot henne som han hadde gjort mot meg, og flere. Personlig ville jeg som sagt ikke en gang til ha utsatt meg selv for risikoen ved å varsle, men hvis man velger å gjøre det, mener jeg det er viktig også å vise den nye kjæresten/personen den respekten at det faktisk ikke er å forvente at vedkommende ser/gjennomskuer hva slags person h*n har med å gjøre før det har gått lang tid. At man må gjennom en ofte tidkrevende prosess/ulike faser før man begynner å “se” det, har jo å gjøre med hva som er vanlige/normale psykologiske/følelsesmessige reaksjoner på psykopati. Veldig bra tekst om dette her: https://psychopathyawareness.wordpress.com/2011/07/29/a-painful-incredulity-psychopathy-and-cognitive-dissonance/

 3. anonym

  Jeg prøvde å si ifra til psykopatiske eks nye kjæreste, brukte en uke på å skrive kladd på kladd, på kladd, prøvde å søke henne opp for å finne nummeret hennes, men det var umulig, så jeg sendte henne en melding på facebook hvor jeg fortalte sannheten om han, som han garantert ikke har fortalt hun, dagen etter på hadde hun blokkert meg på facebook. jeg er livredd for henne, og at han skal sette sine klør i hun mtp at hun har barn, og at han er en pengesuger. føler jeg ikke får gjort noe mer, men samtidig føler jeg at jeg ikke har gjort nok. hva gjør jg ?

 4. Maylill

  Vår kvinnelige nabo i tomannsbolig er narsissist. Og høyst sannsynlig også schizofren. Hun fikk kjæreste som hun bor sammen med nå. Han tror på henne, og beskytter henne. Hun viser ham ikke sitt sanne jeg. For hun får stor makt ved å ha ham ved sin side. Jeg prøvde forsiktig å advare ham, men han tok meg ikke alvorlig. Han drikker mye, og graver hodet ned i sanden. Vil ikke se sannheten. Hvis han får se hvordan hun virkelig er, blir han knust. Damen som han tidligere var gift med, er også gal, sies det av andre. Hun er fæl. Han ble skilt fra henne fordi hun var utro, og ganske sikkert narsissist hun også. Så vi må bare la ham være i fred. Hvem blir hennes neste offer tro?

 5. Mor til 2

  Jeg mener at vi har en etisk/moralsk plikt til å varsle ny partner.
  Til min psykopatiske ex sin nye kjæreste skrev jeg ganske enkelt at han hadde hatt sex med menn i et homofilt HIV-smittet miljø og nektet å HIV-teste seg
  (Helsevesenet kan bekrefte dette) at jeg hadde tatt han i å se barneporno (en felles venn kan bekrefte dette) at han hadde vært voldelig ved flere anledninger (lege/sykehus/røntgen/nakkeskade kan bekrefte dette)
  Og holdt meg fanget en natt, sittet oppå meg og ristet meg/brølt og truet meg (familievernkontor kan bekrefte dette) samt bilder av blåmerker etter vold for å få meg til å tie om alt det overstående.
  Jeg skrev også at om hun noen gang kom til å anmelde min ex for noe, kom jeg til å stille i rettsaken, støtte henne og bringe med meg all denne dokumentasjonen.

  Dette viser viktigheten av å få dokumentert så mye som mulig av galskapen mens man fremdeles er i forholdet.
  Kan du slå i bordet med dokumentasjon, blir psykopaten spak, tør hverken å anmelde eller trakassere deg;
  -du har noe på han, og han er redd det kommer enda flere for øret så han forsøker nok å dysse ned istedet.

  Jeg har ikke fått svar fra min ex sin nye partner, men jeg har god samvittighet fordi jeg nå VET at hun har verktøyene til å etterhvert skjønne hva som skjer.
  Jeg har bla. anbefalt henne å sette seg inn i psykopati, dyssosial personlighetsforstyrrelse og narsissisme; uten å samtidig hevde ordrett at min ex er noe av dette.
  Jeg vet hvor fortvilet jeg var i forholdet, uten å skjønne hva jeg var utsatt for; jeg lette i min fortvilelse etter nøkler. Nå har den nye partneren til min psykopatiske ex flere ledetråder til nøkler.
  Og tar hun en dag kontakt; vil jeg hjelpe henne, bla. ved å henvise til familievernkontoret hvor jeg selv fikk hjelp til å komme meg ut av forholdet, samt å vitne til fordel for henne i evt. rettsak.

 6. Jeg ble selv kontaktet av hans eks. Som fortalte hvordan han hadde oppført seg. Jeg trodde henne ikke da. Men ser nå at mye av det hun sa stemte. Men samtidig må jeg ta det med en klype salt. Da jeg har sett meldinger hun også sendte til han som også er nokk så stygge.( meldingene fant jeg selv) Tror kanskje hun også er narrsisit for de var like ille.. Spredde stygge rykter om hverandre og sa stygge ord jeg ikke engang kunne tenke meg å si til noen som helst. Jeg så også at hun ville ha han tilbake lenge etter bruddet selv da vi ble sammen ,sendte hun han melding om at de kanskje kunne prøve igjen. Der det stod stygge ting om meg som gikk på mitt utsende. Han svarte med stygge ord til henne i meldingene. Jeg kjenner henne ikke har faktisk aldri sett henne.. Men som jeg skrev lengre opp tror jeg at hun har rett i noe av det hun fortalte. Fordi han har narrseistisk trekk noe han har innrømt. Men jeg er glad i han og alle ha vi våre feil. Jeg tror også mye av hans personlighet er blitt formet fra hans kalde og avisende familie. Ja dere leser dette og tenker kom deg bort. Men jeg vet ikke om gresset er grønnere på den andre siden.kanskje man bare må vanne sitt eget ?

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.