Psykopaten

Psykopatens sorte blikk

Psykopater og svarte øyne

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette, men jeg var gift med en mann som jeg i ettertid har skjønt var en psykopat av verste sort.

Jeg satt fast i hans grep som ble strammere og strammere for hvert år som gikk. Tilslutt så jeg bare et par svarte øyne. Ingen andre jeg kjenner har svarte øyne.

Er det ondskapen som lyser?

Jeg har tenkt mye på dette i årene som har gått siden skilsmissen.

Blikket hans kunne få meg til å krype sammen. Jeg visste at når det svarte øyene så på meg så hadde jeg strukket strikken for langt.

Det kunne være helt uvesentlige ting jeg hadde gjort eller sagt, men det var utenfor hans aksept og forståelse. Hans ondskap isolerte meg. Det meste dreide seg om å holde meg hjemme. Holde meg borte fra folk. Nekte meg å jobbe sammen med andre kollegaer eller treffe venner fra mitt tidligere liv.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Da kom de svarte øyene. Et blikk, og jeg skjønte at dette kunne jeg ikke gjøre.

Det svarte blikket ga meg angst

Hva er det som gjør at øyne blir svarte? De var jo ikke svarte hele tiden. De var jo ikke svarte den gangen jeg falt for ham.

De ble svarte hver gang jeg gikk i mot ham.

Han knep munnen sammen. Sa ofte ingenting. Satte blikket i meg. Og jeg trakk meg, tilpasset meg og håpet at det gikk over. Slik gikk jeg på tå hev i mange år. Det ble ikke mye igjen av meg. Alle mine interesser ble lagt til side. Jeg prøvde å leve slik at de svarte øynene ikke kom frem.

Ser jeg på bilder fra disse årene, ser jeg flere bilder hvor de svarte små pupillene er fremme. Jeg grøsser. Ingen av de jeg har rundt meg i dag har svarte øyne.

—-

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Vær den første til å kommentere! 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. E-post på oppgis, men blir ikke vist noe sted. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som «Leserhistorie – med egne ord»? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer den og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt og vil gjøre det under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut.

Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er for mange en stor hjelp å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (27)

 1. Esmeralda

  Fy så ondskapsfullt å skrive “kjenner du noen som får små svarte øyne? Jeg tenker at dette er ondskapens ansikt”!! Jeg tenker at dette er vel noe en psykopat kunne ha skrevet. Jeg (og mange flere) med meg er faktisk født med små og veldig mørke øyne. Det er no trasig om alle skal tro at alle med små og mørke øyne er psykopater. Det dummeste og mest ondskapsfulle jeg har lest på lenge.

  • Vibecke Hetland

   Her snakker vi om en psykopat . Ikke om dine eller andres mørke øyne . Når noen deler sin historie her , vil jeg tenke dette er ikke gjort med et pennestrøk . Jeg har selv levd med en psykopat og vet alt om det . Du lever i en krigssone og ønsker bare fred . Når jeg leser et svar som begynner med ” Fy ….! ” gjør det noe med meg i dette tilfelle . Håper jeg slipper flere slike selvopptatte svar .

  • Evelyn

   Psykopaten blir helt sort i blikket. Du må ha opplevd det for å skjønne det.

   De handler ikke om å ha verken små eller mørke øyne.

   Måten du skriver på får meg til å lure litt.

  • Anonym

   Dette var en meget rar kommentar – såpass rart at jeg ble skeptisk!!

 2. Trenger hjelp, please….

 3. Anonym

  Jeg bor sammen med en som får svarte øyne av og til. Spesielt når han får et av raserianfallene sine. Forstår hva du mener med ondskap. Husker spesielt en episode hvor han tok kvelertak på meg. Han så meg inn i øynene mens han gjorde det og ansiktet hans endret seg og øynene ble svarte. Når han var ferdig, så han tilfreds/fornøyd ut, akkurat som om han nøt å se redselen min. Det jeg så der og da var ondskap. Det er noe jeg aldri vil glemme.

  • Evelyn

   Håper du flyttet. Det vil aldri endre seg.

   • Anonym

    Ja jeg flyttet, men det hjelper ikke det heller. Har vært igjennom det reneste helvete i ettertid og det unner jeg ingen.

    • Det hadde neppe vært/blitt mindre helvete ved å fortsette å bo sammen med han heller. Du hadde bare til slutt blitt knekt, syk, utslitt og ødelagt.
     Og ja, jeg vet at de kan lage helvete, også etter bruddet. Det er gjerne da det starter for alvor. Når du tror at nå, nå er jeg endelig ute av det. Men det vil bli bedre, etter hvert.

  • Anonym

   Jeg får også sorte øyne når jeg blir forbanna, og når jeg blir redd. Men jeg er ingen psykopat av den grunn. Tror de fleste av oss ser sort når vi blir tråkka for mye på. Men en psykopat er ikke lik en annen psykopat. Like trekk, je, men er forskjellige som vi er forskjellige. Og bare for å nevne det ( mener ikke man skal redde noen ) men om noen får denne diagnisen, er det trolig de aldri har lært, ei heller fått empati i sine viktigste barneår og utvikling empati. Og jeg tror ar kjærlighet kan seire over det meste. For vi alle har mørke og lyse sider. Ikke løp, prøv heller å forstå. Men sett grenser! Lykke til alle

  • Anonym

   Ordrett det di skrev kunne jeg ha skrevet og har en først sett de sorte øynene glemmer en det ikke før en går i graven… ‘Se hva du får meg til å gjøre’ sa min x i det han gjorde som du beskrev og øynene var kullsvarte! Håper det går bra med deg nå…

 4. Anonym

  JA…
  Dette var det første jeg la merke til, før x-samboer sitt sinne gikk ut over meg. Først noen svarte øyne, og så et veeeldig “stikkende” stivt uttrykk. Ja, det så ut som et helt unaturlig ansikt t.o.m! For meg som aldri har sett en slik stor forandring i øyne/ansikt før, så ble det veldig skremmende å se på ham…!! Jeg forstod med en gang at nå er det best å tie… Dette var en psykopat som både banket meg opp, tok mange kvelertak, dopet meg ned for å dra på byen å ha det moro osv. osv. Lista er lang.. Typisk at jeg lot meg “lokke” inn i hans felle, men jeg er jo ikke alene om det… Desverre tar det noen mnd. før en oppdager at det er en psykopat. Og forandring kommer gjerne også gradvis. Er glag jeg kom meg unna med livet i behold, men fikk mange skader… Utrolig nok ville jeg aldri vise ham min frykt, og det ga nok ikke helt den samme tilfredsheten en psykopat liker. Vet også at han datet andre i vårt forhold, og hadde nok “ei ny” på gang. Så her var kanskje psykopatens ønske om et litt “lettere og medgjørlig” offer. Ikke vet jeg, men plutselig en dag fikk jeg endelig lov til å pakke.. Bor du med en psykopat? Kom deg unna! De blir aldri “gode” og vil aldri være fornøyd med hvordan du er, uansett hva godt du prøver å gjøre…

  • Anonym

   Kjenner meg igjen. Jeg har blitt knust i både hjerte og sjel. Ble usikker og tvilte på meg selv. Jeg brukte alt av krefter på å holde humøret hans i sjakk. Man mister all energi og blir tappet for krefter. Visste aldri når det skulle smelle. Var bare å vente å se når han stod opp om morgenen. Kunne se på øynene/blikket hans at nå blir det helvete. Til tross for alt, har han ikke klart å knekke meg helt etter så mange år. Merker man at man har med en psykopat å gjøre, så er det bare å komme seg vekk snarest! Ikke gjør samme feil som meg med å holde ut. De kan forandre seg etter omstendighetene, men ikke i lengden og psykopatien vil alltid være der. Den tiden han brukte på å ødelegge meg får jeg aldri tilbake. Du har helt rett, man blir aldri bra nok. Man tar skade av det. En psykopat slipper som regel unna med alt.

 5. Min eks fikk/ får også svarte øyne. Uforklarlig, men sant!

 6. Min erfaring med psykopaten sine øyne og ansikts trekk.
  Han viser et ansikt som varierer mellom irritert,oppgitt eller ondt/klandrende.Eller så ligg han på sofaen med fingrene i munnen. Selv om han ikke alltid sier noe direkte eller innpakket.Får han oss andre til å føle oss uønsket og forvirret.
  Som vi burde legge all skyld på oss selv ,for at vi er født.Etter en lang barndom uten kjærlighet eller ekte forståelse.Har eg skjeldent klart og sjå far direkte i øynene.For det er svært ubehagelig.
  Øymene er som en stor æggle i dyreparken.Der oser ut villskap og uberegnlighet.
  Som at der ikke finnes en person på innsiden.Som at øynene kun gir uttrykk for tomhet og lidelse.
  Har Ikkje sett at øynene blir sorte men heller som en kombinasjon mellom sorte,grønne og brune.
  Det er kanskje som et resultat av at far er veldig mørk,og av nærmest muslimsk utseende.
  Dette er helt forferdelig.Alt som Eg har lest om psykopaten her stemmer på en prikk.
  Kunne ha skrevet en kjempe lang avhandling her,men det får bli en annen gang.
  Eg er akutt nå ferdig med jule og nyttårs feiringen hos min mor og far.lykkelig vitende om at .Eg har flytet bort fra dette huset.
  Og lider med min angst og depresjon alene.Ser et lys i tunellen nå ettersom far og dei flygende apene hans nå har mistet grepet over meg.
  Og eg kan heles på egen hånd uten Dei utallige forsøkene og utspekulerte teknikkene for å utradere meg som et sosialt menneske.
  Eyter å gått i behandling hos psykolog et par år.Har Eg nå kommet dit at Eg faktisk til en viss grad greier meg på selv.
  Hadde vel og merke Ikkje klart å bryte ut uten proffisjonell hjelp, og medisiner.
  Fortsetter å opparbeide meg kunnskap og evne til å resonnere logisk.
  Det er eneste veien å gå for å rette på skadene.
  Eg vart veldig glad for å komme over denne siden på nettet.
  Her var mye nyttig informasjon som Eg absolutt har behov for.
  Aldri gi opp kjære medmennesker og gud være dere nådige.

 7. Psykopatens blikk er helt uten empati. Han ser ikke på deg, han scanner deg for svake punkt, brister, angst etc. Er du “hel ved” vil han la deg være i fred, men har du en brist vil han, på uforklarlig vis, finne ut av det. Og han vil ha et overtak på deg. Øynene er sjelens speil, sies det, og en psykopats øyne vitner om et menneske uten sjel, et slags tomt rør som livet strømme gjennom, et levende vesen som mangler akkurat det som er det menneskelige ved mennesker. Jeg tror ikke bare dette handeler om omsorgssvikt og vanskelige barndomsopplevelser, selvom det også handler om det – jeg tenker at en del av dette er genetisk. Det fødes en viss mengde personer som er alvorlig emosjonelt handicappet, og de strategiene disse menneskene benytter for å klare seg i livet kaller vi psykopati. Vi har ennå tilgode å gå inn i denne problematikken. Den er et stort helse og samfunnsproblem.

 8. Jeg er sammen med en fantastisk snill mann på alle mulige måter. Omtenksom, lytter, viser kjærlighet, hjelper til og sier han elsker meg. Det jeg er urolig for er hans humørskifte på småting som gjør at jeg stiller ? Han sier han tolker meg og reagerer ut fra det og disse tolkningene stemmer overhode ikke. Her om dagen spiste han kjeks og det var smuler på bordet jeg lo og sa se der som et skjemt. Han klikket helt og dro alle smulene utover gulvet og øynene ble helt forandret jeg ble redd og ville ikke snakke med han så jeg dro hjem til meg. Her sitter jeg nå og vurderer hva som kan få et menneske til å klikke slik for en bagatell. Jeg har bedt om en uke pause noe aldri vi har hatt før. Det er tenkt at vi skal flytte sammen snart. Han er oppriktig lei seg og ber om unnskyldning. Mitt spørsmål er hva om det blir flere slike hendelser og det takler jeg ikke.

  • Evelyn

   Håper du ikke flyttet sammen med denne mannen 🙁

  • Susanne

   Denne mannen er ikke god.
   Den kommentaren du skriver om, Han sier han tolker meg og reagerer ut fra det. Og som du sier, disse tolkningene stemmer overhode ikke.
   Det er så sykt å si. Det legger all skyld på deg, og er mye det samme som de sier når de slår, Se hva DU fikk meg til å gjøre, alt er selvfølgelig din skyld.
   Kom deg bort og ikke se deg tilbake.
   Lykke til 🙂

  • TenkDegGodtOm

   Det vil dessverre bli flere slike hendelser!!
   Han minner veldig mye om min eks. Det er vanskelig å forstå at noen som er så fine i mange sammenhenger har slike ugreie sider. Og det er lett å vektlegge det fine mer enn det ugreie. Dessverre!!
   Her er du usikker – da er det sannsynligvis ikke det rette – og dette høres virkelig ikke bra ut.
   Vær så snill, tenk deg godt om!! Utsett det å flytte sammen!! Og tåler han ikke din usikkerhet er det i allefall ikke det rette!!
   Lykke til!!

 9. Anonym

  Kjenner til min mors avskyelige ansik Hennes motbydelige blikk, spesielt hvis andre viet meg oppmerksomhet. Det blir overhode ikke tålt. Misunnelig? Jeg skal jo være usynlig. Hvorfor? Fordi hun selv er det.

 10. Anonym

  Ser det til og med på bilder av min mor som ung. Konstant det sure, bitre, morske hatefulle blikket.
  Klarer ikke å prate normalt. Konstant brutale ordrer og kommandoer. Det fins kvinnelige utgaver av Heil Hitler.

 11. Anonym

  Det høres kanskje rart ut, m jeg har sett slike som da kan skifte farge på øynene. Mennesker med sorte øyne og stivt blikk kan ofte gjenkjennes som psykopater/over narsissister.

 12. Jeg kjenner en som har blå øyne. Av og til er blikket hans helt tomt. Ikke svart, men lyst og iskaldt. Det er ikke fargen det kommer an på men det uttrykksløse, kalde blikket.

 13. Hei. Jeg skjønner hva du mener når du beskriver øynene. Det er noe med blikket til en slik person. Jeg har vært gift med en i nærmere 20 år (vi er skilt nå).
  Når du ser en psykopat i øynene ser du ingenting – kun et sort hull! Jeg vil beskrive det som sorte, onde og stikkene øyne. Men det værste er tomheten! De gjenspeiler ingenting.
  Min ex hadde lyseblå øyne – men når jeg stirret ham dypt inn i øynene så jeg kun et sort, tomt mørke! Det er veldig skremmende.
  Har du ikke allerede brutt med ham så kom deg vekk.

 14. Anonym

  Kjenner godt igjen beskrivelsen din om hvordan blikket endrer seg. Tenker dette blir umulig å forstå for den som ikke har opplevd det. Kan ikke sammenlignes med å ha mørke øyne naturlig.

  Hilsen ei til som kom seg unna før det var for sent

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.