Å leve med en psykopat

Si hallo til mr. nobody

Ingenting i psykopater

Min eks-mann fremstår i ettertid som en “nobody”. Han skryter av å leve livet i epoker, og da er det ikke de mange og korte samboerforholdene han refererer til.

Han lever et liv hvor han brått kan skifte livsstil, livssyn og verdigrunnlag. Det er som om han aldri får bestemt seg for hvem han egentlig er.

Hans hode er tomt

I dag vet jeg bedre. Han har sterke psykopatiske trekk, føler ingen empati for sine motstandere og søker famlende etter noen å være. Han mangler rett og slett menneskelig software. Det er helt tomt.

Han har lagt bak seg turbulente perioder i livet med to kranglete skilsmisser.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

For hver skilsmisse var det som om han kastet hammen og ble en ny. Han gikk fra å være en strengt religiøs mann til et dobbeltmoralistisk ytterpunkt.

Han gikk fra å være avholdsmann til å få et daglig og nesten problematisk forhold til alkohol.

Han gikk fra en trygg jobb til å bli student i voksen alder

Han gikk inn og ut av mange kortvarige forhold

For hvert av disse forholdene endret han klesstil og image. I ettertid virker det som om han var på konstant leting etter en annen enn den han var.

Han skrøt av disse epoke-skiftene og mente at de gjorde livet rikere.

Han skiftet livsstil da han traff meg

Jeg registrerte ikke denne endringen, men da jeg begynte å treffe hans venner falt den ene kommentaren etter den andre om hvordan han hadde endret seg gjennom det ytre.

Nye klær og ny stil. Jeg tenkte ikke over det i begynnelsen, men senere ble det vanskelig å leve sammen med noen du ikke oppfattet  å være autentisk.

Han omga seg med en fasade og det var hele tiden noe kunstig og rart som ikke stemte. Jeg kunne ikke helt sette fingeren på det. En slags tomhet og forestillingsevne.

Et ønske om å være annerledes enn den han egentlig var.

Psykopaten manglet identitet og selvtillit

Da jeg begynte å forstå mer skjønte jeg at behovet for å være en annen hadde sammenheng med en barndom uten kjærlighet, en mor som ikke hadde hatt omsorgsevne, en dårlig selvtillit og en begrenset sosial intelligens.

Han kunne være sta, dominerende og kontrollerende overfor meg, men falt helt gjennom i sosiale lag hvor han ikke kunne undertrykke de andre deltagerne.

Mislikte sterke kvinner

Han mislikte sterke kvinner og han var synlig ubekvem i sosiale settinger der han møtte kvinner på sin egen alder.

Han trives best sammen med kvinner som var 20-30 år yngre enn seg selv.

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han var snobbete og ville gjerne omgi seg med kvinner som hadde en status. Disse kvinnene oppdaget raskt at det ikke var noe software på innsiden.

Han hadde lite å by på intellektuelt sett og dermed røk det ene forholdet etter det andre. Kvinnene fant seg heller ikke i hans sykelige behov for kontroll.

Straffet med trusler

Etter relativt kort tid begynte han å bremse deres karrieremuligheter, true med utroskap og selvmord dersom de ikke forsto hvor vanskelig deres karrieremuligheter var for ham.

Trosset de ham, straffet han dem med åpenlys utroskap.

Jeg levde sammen med denne kamelonen av en psykopat i mange år. Han strupet meg på et umerkelig vis i begynnelsen.

Jeg trodde jeg var snill og føyelig når jeg ga meg. Jeg trodde jeg utviste storsinn. I virkeligheten ga jeg lillefingeren og hans overgrep kunne fortsette. Han tok fra meg muligheten til å fortsette i en spennende jobb.

Han innskrenket min vennekrets ved demonstrativt å snakke vennene mine ned, han skapte splid innad i familien og han begynte en massiv manipulering for å få meg fra å ha kontakt med tidligere venner.

Hvordan reagerte jeg på dette? Det tok lang tid før jeg skjønte hva som foregikk.

Jeg ønsket ikke å være slem

Derfor ga jeg meg altfor ofte. Jeg skjønte ikke at dette snøret nettet rundt meg selv. For ham var det en seier hver eneste gang som han benyttet som en fullmakt til å gå enda et skritt videre i sitt kontrollerende grep.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Selvmordstruslene skulle presse meg til å adlyde

Etter at det første barnet kom til verden tok jeg ham i utroskap.

Han blånektet, ville ikke flytte og ville ikke skilles. Utroskapen var en fortjent straff fordi jeg ikke hadde føyd ham. Det fikk jeg klar beskjed om. Han virket ikke det minste lei seg. Jeg fikk heller ingen unnskyldning. Det skulle faktisk bli min redning.

Jeg begynte å føle en avsky for ham og hans manglende unnskyldning. Avskyen gikk over i motvilje og trass. Jeg begynte å se for meg et liv uten ham.

Dråpen som fikk begeret til å flyte over kom ved nok en trussel om å stikke av og ta sitt eget liv. Etter trusselen ble han borte. Han gjorde seg utilgjengelig og ville at jeg skulle tro at han hadde gjort alvor av planene.

Gikk til politiet

Jeg var så redd at jeg gikk til Politiet. Gråtende fortalte jeg min historie. Selvsagt dukket han opp. Uten en unnskyldning. Han lot som ingenting. Det ble en tankevekker for meg. Jeg grublet i dagevis. Jeg begynte å google hans personlighetstrekk og ble skremt.

Det endte meg at jeg tok ut skilsmisse. Da startet også marerittet. Du går ikke fra mennesker med narsissistiske eller psykopatiske trekk.

Alt var kaos

Da slår irrasjonaliteten, ondskapen og hevn-reaksjonene inn. Det ble tøffere enn jeg hadde trodd, men i dag ser jeg at kampen for å komme fri var helt nødvendig.

Jeg var så strupet, så hjernevasket og så kontrollert at jeg ikke lenger følte noen livsglede. Alt rundt denne mannen var kaotisk. Økonomien var som en jo-jo.

Han tok stor risiko i sin egen virksomhet. Han hadde ingen evne til å holde samarbeidsrelasjoner over lengre tid. Ansatte sluttet og flere ansatte gikk rettens vei. Leverandører fikk ikke betalt. Store skattesmeller holdt på å slå ham konkurs.

Det var bråk på alle kanter. Lenge trodde jeg på hans omstendelige forklaringer. Hvordan kunne jeg være så naiv? Hvorfor så jeg ikke tegningen tidligere? Hvordan kunne han manipulere og herje slik han gjorde?

Venner og familie var av og på. Noen trakk seg også ubemerket vekk. Noen av disse har meldt seg i ettertid. De hadde lest ham som person mye tydeligere og skarpere enn meg. De kalte ham rett ut en psykopat.

 

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Har du truffet på en psykopat? Her er kjennetegnene

10 gode råd om hvordan komme seg vekk fra psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget?  Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (8)

 1. En psykopat mangler ikke bare empati for sine motstandere, empatien er også fraværende for de som står han/henne nærmest.

  En psykopat anser alle som sine fiender, også kjæreste/ektefelle og nære venner.

  Du kan gi og gi i 20 år, det spiller ingen rolle. Ingenting av alt det gode du gjør, havner på noen “pluss konto” i psykopatens sinn. Han/hun føler ingen takknemlighet, men forventer istedet at du fortsetter å gi.

  Hvis du etter 20 år for første gang gjør opprør eller bare nekter å føye psykopaten ved en anledning, så er du svartelistet. Alt det gode du har gjort er glemt.

  • Maylill

   Hjertens enig med deg, Jon. Jeg lurer på hvor lang tid det skal ta før hennes samboer forstår at hun bare er sammen med ham for å bruke ham.

  • Stigma

   Helt korrekt. En psykopat/sosiopat/narsissist har utelukkende fiender, inklusive sine nærmeste.

   For å sitere en gammel heavy metal låt:
   “I hate everyone equally
   You can’t tear that out of me
   No segregation – separation
   Just me in my world of enemies”

 2. Maylill

  Ja, vår kvinnelige, narsissistiske nabo pleier å gå rundt i samboerens kamuflasjejakke som han bruker på jakt. Den er litt for stor for henne. Hun tar på seg hans identitet når hun har jakken hans på. Og det er lett å forstå at hun føler seg større da. Men bak kamuflasjen er hun ekstremt ond. Det har vi fått erfare. Hun har pint og plaget oss, særlig meg, i snart to år. Hun sa jo også her hos oss at “man skal ikke drepe, men pine”. Hun legger stor vekt på sitt ytre utseende, og holder hjemmet prikkfritt både ute og inne. Galskapen er inni henne, og ingen andre klarer å se den. For de tror de kan se på et menneske om de er psykopat. Men det er totalt feil. Hun har løyet en masse på meg, og jeg lurer på hvor mye av min identitet hun har tatt på seg. Den lille, uskyldige fuglen, som hun synes å være, har klart å manipulere 3 av 4 personer inn i styret i borettslaget her. Hun er ekstremt sjalu på alle kvinner, og vil ikke tåle to kvinner i styret. Der er det 3 menn og 1 kvinne. Hun la ut på Facebook, for lenge siden, at søsteren var død. Og at hun selv hadde overtatt barna til søsteren. Hun har digital sparebøsse til kattene, eget rom til kattene, følger etter dem ute for å kontrollere dem. Jeg kunne fortelle mye mer, men det blir for mye her. At psykiatere og psykologer ikke benytter den unike sjansen de har her til å observere henne, det kan jeg ikke begripe. Det er utrolig lærerikt å studere henne.

 3. razorbug

  Høres ut som min x men det er en kvinne..

  • Stigma

   Det har absolutt null og niks å si. Psykopati er kjønnsnøytralt, noe de fleste desverre vegrer seg for å innse

   • Britha Stenholm

    Uavhengig av kjønn, rase, hudfarge, religion, etnisitet. Det gis plass for dem i våre demokratiske, indiviuelle samfunnstrukturer. Her får de herje fritt. Enn så lenge er vi for redde for å skrike ut for å få dem stoppet i sine ondskapfulle handlinger og krenkende adferd, sine løgner og bedrag, fordi når vi prøver å stoppe dette, slår det tilbake på oss som er offere for denne ondskapen.

    • Øyvind Hagen

     Ja, det har jeg erfart med norsk sikkerhetapparat.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.