Skilsmisse

Den nye kvinnen fikk min eksmann til å kreve bidrag fra meg

Hva gjør du når ekspartneren flytter sammen med en konfliktdrivende og manipulerende kvinne? I denne historien kan du om hvordan kvinnen fikk et nytt menneske inn i sitt liv – selvsagt uten å ha valgt henne selv. Hun må trøste sine barn når de både er sinte og leie, for farens nye samboer er blottet for empati. Utfrysning, trusler, forskjellsbehandling og sinne har nå blitt en del av disse barnas hverdag. Hennes siste håp er at barenvernet kan hjelpe barna hennes som nå begynner å få atferdsproblemer. Kan du gi henne et råd på veien? Les hennes sterke historie her:

LESERHISTORIE: Jeg er skilt i snart ti år og har fire flotte barn. Min eksmann og jeg har klart å samarbeide bra i forhold til barna med samvær og praktiske ting. Han har også hatt noen forhold bak seg som ikke har vært problematiske for barna.

Så traff min eksmann en ny dame. I begynnelsen var alt flott, barna syntes hun var kjempesnill, og vi hadde en god tone. Sommeren kom og gikk, og så smalt det sakte men sikkert. Det begynte med krav om nedsettelse av bidrag, min eksmann (les: hun) oppga falske opplysninger og endte opp med at han skulle betale hele null kroner i bidrag! Selvfølgelig gjorde dette meg stresset da jeg allerede jobber 150% (er utdannet på høyskolenivå, så lønnen er ok). Men, før jeg fikk sendt inn klagen til NAV hadde han sendt inn klage på grunnlag av at NAV ikke hadde tatt med min bijobb i beregningen? Jeg ringte NAV for å høre hva dette gikk i. Til svar fikk jeg at det kan se ut som om din eksmann tror at du skal betale bidrag til ham. Dette kommer ikke til å skje da han har gått ned i samværet fra tredje hver uke, til annen hver helg. Dette fikk min eksmann utsatt i nesten ett halv år. Heldigvis har jeg en bank som har vært veldig forståelsesfull, slik at jeg ikke måtte selge huset. Når vedtaket kom fra NAV måtte han betale nesten fem tusen kroner i måneden for våre fire barn. Barna ble fortalt at han var ruinert og det var min feil. De ble foret på løgner fra han og den nye damen.

Min eldste sønn ydmykes, mobbes og fryses ut

Her satt det tilbake fire barn som var sinte på meg, og skuffet over at far ikke bryr seg mer. Faren til barna er så blendet av den nye damen, at han ikke ser verken hva hun eller ham selv faktisk gjør mot barna. Hun er lur, for hun sitter i bakgrunnen og trekker i trådene, og er fryktelig vanskelig å avsløre! Vi har vært i kontakt med familiekontor, familiesenter og nå har det godt så langt at barnevernet er inne i bildet. Min frykt er at de ikke avslører hvilken syk og ondskapsfull dame denne kvinnen er. Min eldste har opplevd blant annet beskyldninger, blitt truet med både politi og med advokat, blitt sendt hjem på vinteren i underbuksene og måttet stå og se på når de to andre barna bader i bassenget (han har fått lov til å kjenne med hånda på vannet). Han har også blitt anklaget for å ha meldt henne til barnevernet, at han er ond og hun håper han aldri kommer tilbake. Han har ikke kunne deltatt på aktiviteter da det koster hele hundre kroner for en hel helg. Han har heller ikke fått lov til å dusje eller skiftet klær og så videre.

Klær som jeg sender med blir plutselig borte. Har mange flere episoder men tror du skjønner tegningen. Nå har jeg endelig klart å få det til slik at han selv kan få velge om han vil til far, uten at vi skal ha trusselen på rettsak hengende over oss. Men jeg har tre barn til som lever i dette, og som jeg vil ha ut. Den mellomste er blitt aggressiv og de to andre er blitt klengete og vil helst bare være med meg. Ikke lett når det skal prøves både det ene og det andre. Vi lager avtaler, men de varer som regel ikke lenge da de finner stadig på nye krav. Jeg har måttet slutte i bijobben, jeg har måttet reise hjem fra jobb da barna blir levert tilbake uventet osv.

Barnas humør daler når de skal til far

Hver gang de reiser på samvær er barna sure. Det kommer alltid noen krav fra far og samboer så hverken jeg eller barna vet hva vi skal forholde oss til. Når de kommer på ettermiddagen ligger som regel far og samboer og sover, og barna må vekke dem. Kan tenke de føler seg kjempevelkomne. Samboer til far har ett barn, som mine barn forteller får det hun peker på, mens mine får ingenting lenger. Mine barn forteller at de drikker hver kveld. De har begynt å reagere hvis jeg går sent forbi ølutsalget i butikken- da kommer det utsagn som: «Uff, nå blir mamma som pappa». Dette til tross for at jeg  overhodet ikke drikker alkohol når barna er tilstede.

GUNN BERIT LANDA SOLDAL Luftslottet

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Nå er mitt eneste håp at barnevernet går inn og snakker med barna og faktisk tror på hva de sier og at de har «baller» nok til å si fra til far at dette er så skadelig for barna. Dette kan ikke holde på lenger, både jeg og barna er dratt inn i en konflikt som vi ikke ønsker å være i- men vi blir tvunget. Samboer og far strekker strikken så langt de kan før de finner en ny strikk de kan strekke. Helt utrolig at noen kan klare å finne på så mye for å holde konflikten varm.

Håper kvinnen snart flyr videre til neste bytte 

Ja jeg har advokat men hun sier at vi må gjøre alt etter boka slik at det ikke smeller tilbake på meg, hun har nok begynt å skjønne at dette er ett menneske som ikke kommer til å gi seg så lenge hun kan lage kvalme. Det skal sies at jeg faktisk ble oppringt av en dame i fjor sommer som hadde sittet i de skoene jeg sitter i nå.

Hun fortalte hva hun og barna hadde gjennomgått. Der var det alt i fra slag, oppskjæring av dekk osv. Jeg naive tenkte at dette kommer ikke til å skje, jeg kjenner min eksmann og han har hatt forhold før. Men, dama hadde rett og jeg håper hun har rett i at etter en stund går hun lei og flyr til neste bytte. Måtte dette stemme og skje fort! Og tro meg jeg kommer til å ringe neste for å advare og håpe at hun ikke er like naiv som meg!

LES OGSÅ:

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Grethe

  Men hvordan stoppe en psykopat? En hevngjerrig eks, som aldri gir seg og finner på nye ting annenhver dag. Han har til og med gått i mot en kjennelse fra rettsvesenet. Er det lov? Min datter er snart ruinert.
  Hvordan stoppe en sånn?
  En mor og mormor.

 2. Men hvordan stoppe en psykopat? En hevngjerrig eks, som aldri gir seg og finner på nye ting annenhver dag. Han har til og med gått i mot en kjennelse fra rettsvesenet. Er det lov? Min datter er snart ruinert.
  Hvordan stoppe en sånn? Hva med rettssikkerhet til mor og bar?
  En mor og mormor.
  Det burde stå noen tips til hvordan man kan få hjelp på denne siden.

 3. Hei
  Du kan aldri stoppe en psykopat. De er best å manipulere hele systemet. Best er å flytte til en annet sted og la barna besøke han bare i ferie. Barnevernet kan hjelp her men jeg vet at de manipulere dem også og spiller som offer.
  Les blogg Psykopati og kjærlighet og han har godt forklart hva de er.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.