Å leve med en psykopat

Skamløse bedragere legger alltid skylden på deg

En psykopat er en skamløs bedrager som legger skylden på deg

Jeg oppsummerer mine erfaringer med at en psykopat absolutt ikke føler noen som helst skam. De føler ingen anger. De har ingen empati når mennesker rundt seg har det vondt. De spiller alltid anklagene tilbake til deg. Det er deg det er noe galt med.

Det er du som tar feil. De har ingen skyld. Blir de avslørt leter de bare etter en ny vei til å fortsette sitt bedrageri.

LESERKOMMENTAR: Psykopater manipulerer, de er intense, de påvirker, de flytter grenser og de gir ikke opp. Det holder ikke med en klar advarsel. De fortsetter. De har ingen respekt for at de tråkker på andre menneskers følelser. De spiller falskt. De utgir seg for å være noen andre enn den de egentlig er. Varsellampene bør blinke, men mange ser ikke at disse menneskene er villig til å gå langt over streken for å få det som de vil.

Mange er skadeskutte skjærunger. De kommer fra dysfunksjonelle familier med rus, psykopati og ustabile relasjoner. De er søkende. De er utleverende. Ofte ukritisk. Også til vilt fremmende.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

De suger seg fast på mennesker som er villig til å låne dem sin oppmerksomhet. De blir pågående, promiskuøse og har ingen egne grenser. Alt får utløp. Ingenting holdes tilbake. Målet helliger middelet. Har du møtt slike mennesker?

En psykopat har ingen antenner

Det hjelper ikke å forklare at det kanskje blir litt vel mye av det gode. Møter de motstand preller det av. Da finner de bare andre måter å fortsette sin manipulering på. De har ofte mange forhold bak seg. De har heller ingen ekte relasjon til den de faktisk har et forhold til.

De utleverer sine nærmeste.

De mistenker dem ofte for å være dysfunksjonelle eller mistenker dem for å ha psykopatiske trekk. Dette kan de sette seg ned å diskutere åpent med andre mennesker. Både nære og ukjente. De tar ikke fem øre for å bedra sin egen samboer. De overtaler, de flytter grenser, de fisker etter informasjon og de manipulerer deg sakte men sikkert dit de vil ha deg.

De er søkende, famlende og men også pågående i all sin naivitet. Prøver du å sette skapet på plass blir du gjerne kalt både for ufin og paranoid.

Hva tror du er riktig diagnose på manipulerende mennesker med høy intensitet? Er det for drøyt å kalle de psykopater? Er de narsissister? Eller søker de anerkjennelse og oppmerksomhet etter et langt liv med lite kjærlighet og grov omsorgssvikt?

LES OGSÅ:

Hjelp til selvhjelp – 10 skritt du kan ta for å komme videre

Å bryte kontakten er livsviktig

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne kommentaren? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (24)

 1. Som en person med bokstavdiagnose å mamma til ei veldig empatisk datter med ADHD reagerer jeg veldig på måten diagnosen blir brukt i denne artikkelen. Som om ikke ADHD diagnosen er missforstått nokk fra før… Min datter er en av de mest høflige, fagligsterke og empatiske ungene i sin klasse. Denne artikkele gir grobunn for å gi et enda verrre stempel til voksne og barn med diagnosen. Jeg skjønner at det sikkert er snakk om å ikke skjønne grenser hos andre mennesker, men kan lett misstolkes.

  • maria meidell

   Syns det var unødvendig å blande inn ADHD diagnosen. Mennesker med ADHD sliter nok fra før med andre menneskers uforstand og uvitenhet om deres problemer. De fleste med ADHD har empati som folk flest. Manglende impulskontroll kan føre til en del misforståelser, men jammen sliter de med dårlig samvittighet etter å ha gjort/sagt noe “dumt/feil”.

   • kenneth Saastad

    helt eNig med deg ja. det er helt unødvendig å blande disse 2 diagnosene da det ikke er noe vettdugt i det.. de er ikke like på noen som helst måte å de kan helt klart skilles fra hverandre. ikkesant! de sliter med det de gjør å har empati for andre , han eller hun med ADHD er veldig klar over hvordan han eller hennes adferd påvirker de rundt seg å føler på dette hver dag, da han eller hun blir påminnet dette av de fleste rundt seg hver dag,

  • Jag håller med Lene här. Psykopati och neuropsykiatriska funktionshinder såsom ADHD har ingen gemensam nämnare. Det är farligt att blanda ihop disgnœser på det här viset även om meningen var att göra en liknelse av ett beteende.

   • kenneth Saastad

    du vet helt klart ingen ting om ADHD om du forbinner det med psychopati.. ADHD er helt forskjellig fra person til person, og man kan Helt klart skille mellom psychopati og ADHD. ADHD er en hyperkinetisk lidelse. en psychopat har ingen forståelse eller empati for andre mennesker rundt seg, en person med ADHD er fullstendig klar over hvordan han eller hennes adferd påvirker andre mennesker rundt seg, mer enn veldig mange der ute faktisk i og med at han eller hun blir påminnet dette av alle rundt seg hver eneste dag hele livet, å det er sånne som dere som peker på å sier du er fucka,

  • kenneth Saastad

   det er helt frastøtende å se disse to diagnosene sammenliknet.. de kan helt klart skilles fra hverandre, En psychopat har ingen empati for hva han /henne gjør som påvirker andre , mens han eller hun med ADHD er veldiog klar over hva han eller hennes Adferd og hvordan det påvirker de rundt seg. blir rasende da jeg leser denne artikkelen da de 2 diagnosene blir sammenliknet .

  • Veldig enig med deg Lene, har også en datter med adhd, og hun har faktisk alt for mye empati!..dette er jo en stor mangel-vare hos psykopater, det er i hverrtfall min erfaring. En med adhd har faktisk for mye følelser, en psykopat har nesten ingen eller veldig lite ekte følelser…de kopierer det de tror de skal “føle”, men om man stiller spm ved om de er ekte, så blir de aggressive og snur det rundt at det er deg dette gjelder…man er enten gal eller dum.

  • Isabell

   Jeg syntes denne artikkelen var helt ok, men er 100% enig med Lene. Å sammenligne ADHD og Psykopati blir for meg helt blåst. Som datter av en mor med ADHD, og samboer med en som har moderat ADHD så ser jeg ingen likhet i det som blir skrevet. Jeg opplever mennesker med ADHD som det helt motsatte av psykopater. Jeg har fortsatt til gode å møte et menneske med ADHD, som mangler empati. Samboeren min er garantert det mest samvittighet fylte mennesket jeg noen gang har møtt.
   Tips; gjør grundig research før du prøver deg på en ny artikkel.

  • Maylill

   ADHD er ikke psykopati.

 2. Kjell Erik Midtgård

  Jeg må si meg enig med mine medkommentatorer i tema denne artikkelen. Forfatter har samlet alt “galt” / “abnormalt,” fortegnet monstruøst og navnet det ett og samme: Psykopat. Det ligger på barnas nivå “dumming!” -hvoretter de klabber til hverandre i hauet med sandkassespaden.

  Når det er sagt; det kan være litt av en utfordring å definere begrepet “psykopat” ikke minst tatt i betraktning at man forlengst har sluttet nytte denne samlebetegnelsen i psykiatrien såvel som i sosiallovgivningen. (Det het seg før i tiden at psykopater ikke hadde rett til sosialhjelp.)

  Jeg leser med interesse mine medkommentatorers indignasjon at bokstavdiagnose ikke er synonymt med psykopati. Igjen etterlyser jeg en klar definisjon av begrepet “psykopat.”

  Jeg har forstått den generelle oppfattelsen av psykopat som en som tar glede av å påføre andre lidelse. EN som fattes evne til empati og mimmikerer slik. EN som ikke forstår forskjellen på sin egen selvrettferdighet og rettferdighet, en som ikke kan forskjell på selvjustis og justis, en som ikke kan forskjellen på selvgodhet og godhet.

  Jeg kan nok tro at mennesker med hjerneskade / nedsatte sjelsevner kan såvel tangere som oppfylle de beskrivelser jeg just leverte. Jeg kan endog tro at mennesker oppslukt i livskrise kan tangere såvel som oppfylle disse kriteriene. Jeg tenker på en druknende som trekker sin redder under i panikk.

  På den annens side synes jeg artikkelen er frisk og tankestimulerende. Jeg moret meg kongelig. Jadda, det var mange jeg har møtt som jeg kjente igjen beskrivelsen av.

  Med hensyn til spørsmål “hva er riktig diagnose på manipulerende mennesker med høy intensitet?” -Trenger man nødvendigvis diagnose på dem? Artikkelforfatter var da sannelig ordfør nok i sin beskrivelse av denne sortens. For å humorere kan jeg jo foreslå noen yrkesbetraktninger på sortens; Selgere, Journalister, Lærere, Foredragsholdere, -bare for å nevne noen. Jeg kan også nevne tilstand der veldig mange ellers “normale” passer beskrivelsen artikkelforfatter tilla disse “manipulernede mennesker med høy intensitet” nemlig “på fylla” og “på fest.” Jeg har sogar truffet noen av dem på nattbussen hjem fra byen.

  Jeg hørte engang en psykolog (eller var det psykiater) si på tv at en diagnose er kun en arbeidshypotese, og den gjelder kun frem til neste diagnose er satt. Trenger man nødvendigvis sette diagnose på alle og enhver? Jeg syntes artikkelforfatters beskrivelser var knallgode av de ymse irriterende mennesker. Jeg er sikker på språket såvel som tanken ville bli fattigere dersom forfatteren fikk en diagnose å putte dem alle i.

  • Kjell Erik
   Å stille diagnose på disse menneskene er ikke viktig for dem, det er viktig for offeret.

   Bare de som har stått oppe i noe slikt, vet hvor viktig det er å få bekreftet at det ikke er dem selv det er noe galt med. For gud vet – de har blitt manipulert til å tro det. Derfor trenger ofrene håndfaste bevis på at slike personlighetsforstyrrelser eksisterer, for til slutt å la seg overbevise om at man har vært i nærkontakt med en. Mange av oss forsvarer og unnskylder nemlig psykopaten til siste åndedrag.

   Derfor er “å stille diagnose” redningen for mange ofre, slik at de kan reise seg igjen og få tilbake deres liv.

   • Maylill

    Ja, dette er SÅ VIKTIG. Vi tenker jo mange ganger at det er vi selv som er gal. Med diagnosen “Psykopat” får vi plassert galskapen der den skal være. Med diagnosen “psykopat”får vi PLASSERT galskapen der den hører hjemme. Dette er utrolig viktig for vå psykiske helse.

 3. Elisa B

  Disse to diagnosene kan ikke sammenlignes. Har en nevó med ADH-diagnose, og han er en kjærlig og god gutt jeg er glad i selv om han finner på endel sprø ting !!!!!!! Så pass på !!!! Det er leger som skal stille diagnosene og ikke vi !!!!! Hilse en sykepleier.

 4. kjenner til dette uhedig vis.

 5. Dette var veldig bra skrevet. TAKK!

 6. Monika

  Jeg synes det er synd at vi (kanskje må vi) drar diagnosen ADHD inn i denne diskusjonen. Det er ikke rettferdig for de som har ADHD. MEN samtidig tror jeg mange psykopater/sosiopater i den siste generasjonen først har fått denne diagnosen, siden de som barn har vist stor impulsivitet, og noe mangel på fintfølelese i forhold til andres behov… altså noen trekk som KAN være sammenfallende…
  Dette leder meg til mitt neste hjertesukk: Kan vi få noe input på om det finnes “psykopatiske trekk”? Jeg opplever å være i samtale med mennesker som kaller sine medmennesker for psykopater når de har en konflikt – men det stemmer liksom ikke alltid med “landskapet” (ja, jeg vet de er sjarmører, men til og med om du prøver å se gjennom det) – og hvis du snakker med de samme folkene 2 uker etterpå – så mente de det ikke HELT slik, men nesten (jeg snakker ikke om “fengsla partnere” her. Er det for eksempel en viss arvelighet som er miljøbetinga overlevelse, ikke selve egenskapen?

 7. Jeg er en voksen på 44 med ADHD.
  Og jeg syns meget synd på vedkommende som sammenligner slik det gjøres i artikkelen. Jeg har opplevd personer som det beskrives i artikkelen… Og det er desverre alt for mange variabler som bidrar til at det faktisk kan konstateres som beskrevet og det er også stor forkjøla fra person til person, dette er kun fagpersonell eller nær familie(i samråd med f.personel) som kan kunne bidra med å avdekke abnormalitet i oppførsel og agenda. Ett kraftig kjennetegn er beskrivelsen som “meget karismatisk”.!!
  Så vennligst ikke bidra med å forsterke den fordomsfulle og uvitenheten som finnes ang ADHD… !

  • Stigma

   Kanskje fordi et stort antall personer med ADHD diagnose i bunn og grunn faktisk er feildiagnostiserte psykopater? Det er i alle fall min erfaring..
   Og nei, dette er ikke et stikk til folk som faktisk har såkalt ADHD, men det er ikke til å stikke under en stol at mange med denne diagnosen faktisk rett og slett ER feildiagnostiserte da det skal så uendelig lite til for å få denne diagnosen..

 8. Se Dr. Hares sjekkliste for trekk ved psykopati. Den skal ut fra Dr. Hare selv bare benyttes sammen med intervjuer, annen informasjon og av fagfolk på emnet. Den har likevel vært til stor hjelp for meg og er en av de ( mest) brukte indikatorer på psykopati blant forskermiljøene.

 9. Adferdsforstyrrelse, kombinasjon av psyko/sosiopati/total mangel på empati samt sosiale antenner.

 10. Monica

  Ja, uttrykket; Psykopat blir på mange måter bare sett på som ett skjellsord. Al’a; Forbanna psykopat!

  Narsissistiske trekk, er også for tynt I omverden.

  Personlighetsforstyrrelse. Hm! Få som vet hva det er. Høres veldig bagatell ut.

  En ser jo på denne siden all responsen. Hvorfor tar ikke “høyere makter” dette seriøst?

  Jeg har vært innom massevis av instanser. Aldri hørt en eneste fagperson våge å Stille en diagnose. Som en da har og forholde seg til.

  Klart. Hvem Hører på en person som er langt nede? Da er jo det selvfølgelig den personen det er noe gale med. Har psykiske problemer.
  Dette elsker psykopaten og bruke imot en.

  Nei, tror at ordet har blitt mye misbrukt. Derfor går det rett inn det ene øyet og ut det andre.

 11. Lisbeth

  Ehh.. Hvorfor blander dere i det hele tatt inn ADHD.. Hvorfor er denne artikkelen støtende for mennesker med ADHD? Det står om psykopater.. Ikke et sted har jeg lest ordet ADHD over i artikkelen.. Men i kommentarfeltene under artikkelen derimot.. Der har mange av leserne skrevet det.. Hvorfor sammenligner dere ADHD og psykopater..??? Det har vel ingenting med hverandre å gjøre..?
  Synes det var litt rart.. Må ikke skylde på artikkelen bør det ikke står noe der.. ????

 12. Kjenner til en voksen mann over 40 som ligger med mange kvinner med psykiske problemer, snakker om å flytte sammen og være seriøs fra dag een! Han snylter på foreldrene selv om han tjener bra, kjøper dyre merkeklær til seg selv og vil prute om 20 kr når det gjelder egne barn som han har med mange forskjellige kvinner. Han elsker å legge ut bilder av seg selv på sosiale medier, skryte og skryte.. Forventer alle tilpasser hans behov.

  Spørsmålet er om denne mannen bare kan være bortskjemt for han har ikke fått noen grenser i oppveksten, den dag i dag klager foreldrene til sine andre barn om hans oppførsel, likevel tilrettelegger de og støtter de den . Kan bortskjemthet og mangel på grenser være psykopati?

 13. anonym

  Tror kanskje skriver er påvirket i sitt syn . Og ikke har vært genuin , veldig trist å synd . Lite selvinnsikt

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.