Brudd med en psykopat

Skal han få en ny sjanse?

Skal jeg gi en ny mulighet til psykopaten

Psykopatens mål er å få deg til å miste kontroll over følelsene og impulsene dine. Psykopaten ønsker å gjøre deg usikker på dine verdier, din verdi og din verden. Men det er håp. Du har mer kontroll en psykopaten vil at du skal tro. Du er sterkere enn psykopaten vil at du skal tro. Les mer om hvordan du kan unngå at psykopatens fortellinger bli dine forestillinger. Ikke bare er du sterk og kan ta kontroll- du er den eneste som kan gjøre dette.

Det ideelle ville vært å aldri komme ut for en psykopat. Etter som du er på denne websiden er sjansene likevel store for at du har erfart de enorme skadeomfangene som ligger i psykopatens farvann. Ved å dele artikler og innlegg om psykopatens fremgangsmåter og taktikker kan vi sammen spre opplysning og bevissthet. Dette er vårt eneste middel for beskyttelse mot psykopatenes ødeleggende manipulasjon. Psykopaten er maktesløs i bevissthetens og kunnskapens lys.

Tro på det beste i mennesket

Psykopatens største våpen er vår uvitenhet kombinert med vår tro på det beste i mennesket. Alle fortjener en ny sjanse. Alle ønsker bare det beste for barna sine. Alle mennesker er gode på bunnen. Vi har vokst opp med eventyr som maler bilder av lykkelige endinger etter lidelse og hardskap. Dette er overbevisninger og verdier som er dypt forankret i oss som mennesker- noe psykopaten bruker aktivt i sin maktkamp. Selv om psykopaten ikke eier skam, bokstavelig talt, er psykopaten fullt klar over at du gjør det.

Psykopaten vet at mennesker kan være svært selvutslettende for å unngå å skamme seg i rollen som mor, far, ektemake eller ansatt. Så vond kan skamfølelsen være, at vi imøtekommer psykopatens behov for å unngå å bli oppfattet som utilstrekkelige. De fleste av oss ønsker å bli oppfattet som gode nok og snille!

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Slik vil psykopaten bruke vår empati og våre kulturelle normer i mot oss. De vil ofte manipulere oss til å få dårlig samvittighet om vi ikke følger de kulturelle normene. Altså om vi ikke gir en ny sjanse, eller ikke forstår at psykopaten bare ‘ønsker det beste for barna’. Dette beste for barna er jo at foreldrene holder sammen? Er det ikke?

Psykopaten vil få oss til å føle oss slemme og kyniske om vi prøver å sette grenser for oss selv og barna. Ved bruk av denne taktikken vil de også ofte vise ansiktet til den personen vi først ble kjent med, som «bevis» på at den personen som sjarmerte oss i utgangspunktet virkelig finnes.

Slik spiller de på en lengsel etter å finne tilbake til den euforiske perioden rett etter vi møtte psykopaten. Vi vil jo bare ha det slik igjen- slik som det var! Så fantastisk kan denne perioden ha vært, at vi kan gå til store lengder for å få den tilbake. Dessverre er denne fasen et luftslott som aldri har virkelig fantes i utgangspunktet. Dette er det imidlertid kun psykopaten som vet.

Makten over deg

For å manipulere deg vil psykopaten systematisk og instrumentelt ta i bruk et display av følelser, til riktig tid og riktig sted.  Vil det være hensiktsmessig å gråte og true med selvmord, ja da gjør psykopaten det. Er det hensiktsmessig og true og fremvise sinne- ja da gjør psykopaten det, også. Av og til er det hensiktsmessig å ta frem det karismatiske ansiktet du ble vist når du først møtte psykopaten, også.

Psykopaten har mange ansikter, men ingen av dem er imidlertid ekte. Du har aldri kjent denne personen. Uten å vite det er du på maskeradeball- og det er umulig å vite psykopatens sanne ansikt. Det eneste som er sikkert er at du selv er maskeløs- det er ingen tvil om hvem du er. Dette gir fordeler til psykopatens overordnede mål; makten over deg.

Når vi nettopp har møtt en psykopat vil vi gjerne åpne våre hjerter og fortelle om følelser, fortvilelser og skuffelser. Vår historie. Dette fordi psykopaten er ekstremt karismatisk, tillitsvekkende og sjarmerende. Likevel har du herved servert psykopaten torturredskaper på et fat- og du er den som skal tortureres. Det kan ta mange år før et offer forstår at de fortsetter å gi psykopaten nye måter å skade dem på. All din ærlighet gir psykopaten nye midler til å kartlegge dine svake punkter, avansere sin manipulasjon og finpusse den. Rett og slett gjøre manipulasjonen mer subtil og usynlig. Det vi ikke vet angriper oss kan vi jo ikke forsvare oss mot, kan vi vel?

Psykopaten vil få oss til å tro at vi er en dårlig mor, ektemann, sønn, barn, sjef eller kone om vi ikke ønsker å gi en ny sjanse. De bruker vår historie, våre verdier og drømmer i mot oss. Alle fortjener en ny sjanse, sant? Ofte vil vi innrette oss psykopatens krav, for å unngå følelsen av å være et dårlig menneske. Dette er bevisst strategi fra psykopatens side- å bruke vår evne til å føle skam og skyldfølelse. Altså vår empati.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Psykopaten er svært dyktig i sin manipulasjon og vet at mennesker går langt for å unngå følelsen av å ikke være god nok eller snill nok. Peker du på at du har gitt mange sjanser tidligere vil psykopaten starte opp samtaletråden et annet sted, hvor der kan finnes en liten flik av sannhet.

Om du legger merke til det, vil en psykopat sjeldent svare på argumentet ditt, eller det du har spurt om. De vil begynne å snakke om noe annet og forvrenger perspektivet ved å gjøre deg forvirret og usikker. Psykopaten er ekspert i å finne et lite snev sannhet for å så blåse den ut av proporsjoner på en særs skråsikker måte. Slik vil vi bli lammet og forvirrede i vår kommunikasjon med dem, ettersom de har restartet diskusjonen i noe som kan være litt sant.

Forvirring er et av psykopatens fremste våpen

Forvirring er den faktoren som vil få ofrene til å stille spørsmål ved seg selv, sine verdier og tanker. Når offeret er kommet i ubalanse etter nok forvirring, skal det ikke mye til for å få offeret ned for telling. Psykopatens raseri, tårer, ansiktsmimikk og skråsikre argumenter er svært overbevisende.  For de fleste av oss kan det ikke falle oss inn at partneren vår ønsker å skade oss. Derfor blir første utvei å ransake oss selv- han ville jo ikke blitt så rasende om jeg ikke var slem. Jo, han ville det. Sinne og tårer er for psykopaten verktøy som brukes for å få offeret til å bli så forvirret at de mister overbevisningen om sine egen tanker og verdier.

Du kan imidlertid legge merke til at om du ikke gir etter for psykopatens melodramatiske teater- da vil tårer eller sjarm brått bli forvandlet til raseri og hevngjerrighet. Masken har falt.

Det vi trenger å forstå er imidlertid at alle ønsker ikke det beste for sine barn. Alle mennesker er ikke gode på bunnen. Noen mennesker er immune mot nye sjanser, og det spiller ingen rolle om du gir dem ingen sjanser, eller femti.

Og til sist; eventyrene har opprinnelig aldri hatt en lykkelig slutt. Tornerose våkner ikke av et kyss fra sin livs store kjærlighet- hun våkner til sensasjonen av tvillinger som beveger seg i magen hennes. Hun er blitt voldtatt mens hun sov av en gift konge. I ettertid prøver hans kone å drepe både henne og tvillingene. Tvillingene prøver hun å koke, for å så mate til kongen- bak hans rygg, selvsagt. Tornerose prøver hun å få brent på en stake.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Belle, i «Skjønnheten og udyret» har to søstre som er så sjalue at de prøver å få udyret til å drepe henne ved å spise henne levende. Dette gjør de manipulerende og utspekulert ved å distrahere Belle til å glemme tiden. Belle aner ingenting, naturligvis. Hun kan ikke i sin villeste fantasi se for seg at hennes elskede søstre ønsker å påføre henne store smerter for å tilfredsstille sine egne behov. I «Snehvit» blir den onde dronningen manipulert og invitert til bryllupet, bare for å så bli torturert til døde av det hevngjerrige brudeparet.

Eventyrene har alltid vært preget av noen menneskers trang til å straffe, hevne og manipulere. De er preget av kannibalisme og tortur. Disney har lagt et naivt slør over dette; vi er overbevist om at de «gode» vil få en lykkelig slutt og de slemme vil bli straffet.

Til tross for all volden og smerten som har blitt påført oss, har vi fremdeles håpet om at livet skal bli som et eventyr; etter lidelse og kvaler får vi en selvfølgelig lykke. Kanskje vi bare må gi en ny sjanse? Nei!  – aldri i møte med psykopaten!

LES OGSÅ:

Kan psykopati behandles?

I Psykologitidsskriftet spørres det om psykologen er psykopatens nyttige idiot, og terapisituasjonen hans lekegrind? Det er lite trolig at alle med psykopatidiagnose vil ha utbytte av behandling, men det er forhastet å avvise at behandling kan ha positiv effekt for mange.

Behandling av psykopater

Hos www.webpsykologen.no spørres det om man bør tilby psykiatrisk behandling hvis psykopaten oppfører seg antisosialt som følge av følelsesmessig underernæring? Behandling har liten eller ingen effekt på antisosiale symptomer. Hva gjør vi da?

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (11)

 1. Det tok meg laaaang tid å forstå og å innse hva jeg egentlig lar meg selv være utsatt dor, altfor lang tid egentlig, men bedre sent enn aldri! Separasjons papirer underskrevet hos intet ringere enn lensamannen, med Lensmannen som vitne..!

  Herfra går livet videre med liv og vett i behold! 🙂 Gjett om jeg er glad???

 2. anonym

  Bra artikkel! Skulle visst dette da jeg var ung, før jeg falt for sjarmen hans, før jeg fikk barn med ham. Nå, 24 år etter… Hans sønn er på psykiatrisk og jeg er på anti depressiv medisin, mitt barn fra tidligere forhold har utviklet angst. Sårene fra fortiden med en psykopat er dype og vonde. Det tar kraften fra deg, gjør deg syk psykisk og fysisk. Det finnes ikke råd mot å komme seg utav et sånt forhold. Men mer fokus på det via artikler som dette; få det ut i det offentlige via media! Psykopatens jerngrep om deg er kvelende og forfølger en for alltid. Det tar år å bygge seg opp igjen, jeg kjemper ikke imot ham lengre. Jeg svarer ikke på mld, jeg har blokkert ham mot innsikt i mitt liv, flyttet til en annen bydel og startet på nytt. Når en har barn sammen må en på en eller annen måte forholde seg til hverandre. Så psykopaten forblir i livet ditt konstant. Det finnes ingen “happy ending” bare endeløse åpne sår fra en vond fortid… Å få mer kunnskap om denne slags personlighetsforstyrrelse er et godt hjelpemiddel for å forebygge og advare andre. Jo tidligere en ser tendensene i en partner i et nytt forhold jo tidligere kan en komme seg bort. Til skrekk og advarsel!

  • Forskning viser at det er visse fellestrekk hos dem som blir ofre for psykopater. Blant annet dårlig selvbilde fra barndom, ønsker om å se det beste i andre, skyr konflikter og å sette grenser bl.a. Det er mange punkter. Så mitt råd til deg for å beskytte deg i at dette skjer igjen: Det er å gå inn i deg selv og helbrede dine sjelesår. Gå på seminar, workshops, mediter, selvhjelpsbøker, gå tur i skogen, og alt annet du kan komme på vil være godt. Virkelig lær deg å bli komfortabel med ideen om at du er vakker og verdifull. Du er nydelig! Og det er ikke slemt å sette grenser og å si nei. Du har ikke ansvar for andres reaksjoner når du setter grenser!

   En interessant sidenote er også at i studien om ofre/viktimologi så forteller den oss at ofre kan sees som å være ekstremt sterke. Deres evne til å fullføre en jobb, oppdra barn etc., under mishandling viser tegn på karakterstyrke og utholdenhet. I motsetning til hva samfunnet generelt kan mene, om at ofre er svake. Du er ikke svak- vitenskapen beundrer deg og din utholdenhet og målbevissthet til å holde ut <3

   Tusen takk for at du deler!

 3. anonym

  interessant lesing. Her er det vel også sterke eller milde grader av det? har et familiemedlem som minner om det som jeg også jobbet med (eide firma sammen med).
  Takker for svar.

  • Ja, altså- man kan ha psykopatiske trekk, eller man kan være fullt ut psykopat. Man kan også utvikle seg fra å ha en manipulerende personlighet og bikke over til å bli psykopat. To trekk som kan hjelpe deg kjenne igjen en slik personlighet, er om personen er en patologisk løgner- og om personen har lite dybde i følelseslivet og veldig begrenset evne til empati. Personene kan være impulsive, kjede seg lett og ha urealistiske forventninger til langsiktig planlegging. Det er mange punkter du kan sjekke etter. Du finner listen på denne siden: PSYKOPAT?TA TESTEN HER =)

   • Stigma

    Patologisk løgn ispedd en ørliten dose sannhet, bare for å få det til å virke mer troverdig..

 4. Christiane

  Kjære Ingrid-Anette Røkke.
  TAKK for en virkelig sterk og viktig artikkel og arbeidet du gjør!
  Hvert ord du skriver berørte meg dypt. Var viktig for min del å innse tilslutt at N/P faktisk bevisst satser på å ” gjøre perplex” at han faktisk bevisst visste hva han drev med.
  Viktig for min del å innse at nei man trenger ikke tilgi samme handlinger om og om igjen.
  En P vet virkelig hvor dine “svake”pungter er, som at du ønsker å være raus, tilgivende, tro det beste om folk og gi nye sjanser, ikke er den som gir opp så lett, og at du ønsker ærlighet.
  Veldig vanskelig å forstå at en P faktisk bevisst bruker det mot deg så langt han kan. At en “sjarmklump av en suksessfull og humoristisk P som høylydt påstår han elsker deg og endelig har funnet -The One ” – faktisk
  satser på at du heller skal føle deg gal enn å – ta til seg hva han gjør og sier som er rett og slett psykologisk og emosjonell terror. Kognitiv dissonanse er forferdelig med en sjarmerende manupulator.
  Veldig ensomt og da ingen ville trodd deg om du fortalte – dessuten så har du ikke ord en god stund framover.
  Gjennom terapi kom jeg til ordene. Og jeg vet nå hva det var.
  En som elsker deg, gir ikke silent treatments ved spørsmål om ting han gjør som forvirrer eller sårer deg – en som elsker deg er interessert i å finne ut av ting med deg. Du slipper å google på internett de mest grunnleggende ting ang forhold. Du blir syk.
  En P gjør så mye som du aldri i verden ville finne på å gjøre mot en partner eller – noen ellers heller.
  Det er virkelig en “moral insanity”
  Det blir ikke bedre, de vil IKKE se på sine tankemønstre. De faiker lett unnskyldninger i hytt og pine -men fortsetter absolutt som før med triangulering, forvirring, blame shifting, crazy making, mobbing, seksuelt spill og vitser på dine vegne, konstante forsøk på å bryte ned de grensene du har og har forklart du har. …
  Nei… det er ikke noe vits i å tilgi igjen -som P mener du MÅ. “Tenk på Gud osv -alle MÅ tilgi… kanskje på tide at du kan finne en plass i deg til å tilgi?” –men hallo, det er ikke noe vits. Det er heller ikke noe reell anger – bare ord – så å tilgi er derfor like tull.
  Man kan og må gå, man trenger ikke bli bitter -da det aldri er personlig ment det en P driver med. Men man må sørge for å trekke seg ut av psykopatens spill.

  Metaforer og eventyr hjalp meg til å gå videre.
  Sterk å lese at du også nevner eventyr!!
  Jeg har alltid følt at eventyr snakker om psykologiske virkeligheter -men misforstått og faktisk trodd det gode ALLTID vinner over det onde osv… :/
  Jeg øver meg på å gå videre med et helt nytt verdensbilde etter erfaringen med en P.
  En P vil absolutt prøve å styre hva du sier og ikke sier etter ett brudd og, vil kanskje si du oppfører deg som et offer og aldri klarer å leve i nuet. Helt totalt infam i manipulering.
  Noen av videoene til Spartanlifecoach synes jeg er veldig opplysende… i denne under tar han fram Frodo fra Ringenes herre -som metafor .. godt forklart fra 16:30 og ut synes jeg.
  Takk for artikkelen!

 5. Du beskriver lige præcis den psykopat jeg mødte for 15 år siden. Da jeg første gang var ved at forlade ham truede han med at tage livet af sig. Da det ikke virkede, blev han velsig sint og slog mig. Da jeg prøvede at komme unna dett, skiftede han til at gråte og be om forladelse. Solen sto så flott i øynene hans, jeg falt i og gik tilbake. Dette skjete mellom 8-9 ganger før jeg vaknete og kom mig vek. Har ikkje set mig tilbake ein einste gang!!! Han har opsøgt mig flere ganger men fandt sig etterhvert ein ny kjæreste.( Jeg forsøgte at advare den nye kjærsten hans men ho ville ikkje høre på meg. Han bildte henne ind jeg var den som var feil på den. (Hun er væk fra han nu men fik desværre barn med han)

 6. Anonymious

  Vær inneforstått med at forholdet m en psycho person blir aldri bedre men heller tvertimot.
  Man må lære seg å f o r s t å at for hver nye sjanse man gir en psykopat vil han med fullt overlegg gå inn for å skade og ødelegge en bit av deg og din sjel. Samtidig som han ustanselig trygler etter bekreftelse på din sympati, og gir seg ikke før du er så tynnslitt at du føyer deg av utmattelse.
  Men for han er denne bekreftelsen bare et hendig verktøy som skal få deg til å føle deg så verdiløs og elendig at du taper din selvtillit og selvfølelse og blir så mye lettere å manipulere.
  Og disse ondskapelige nedbrytings seansene blir bare værre og værre med tiden..

  Spør deg selv om hvor mange
  ganger du har lyst å gjennomgå
  denne ondskapen fremover?
  Og svar helt ærlig på spørsmålet!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.