Psykopaten

Brev fra en psykopat – slik får jeg deg tilbake!

Psykopaten har skrevet sitt andre brev hvor han forklarer hvordan han klarer å lokke tilbake sitt ofer som trodde hun var modig og klarte å forlate han. Psykopatens første brev rystet leserene og avslørte hvordan en fullblods psykopat tenker. Dette brevet er ikke mindre skremmende. Les og lær!

Kjære ynkelige lille deg!

Du trodde du klarte å forlate meg? At du ikke kommer tilbake – til MEG? Du må gjerne tenke at du var modig som forlot meg, men jeg har mine effektive metoder for å få deg tilbake i folden. Om du våger å lese videre skal jeg forklare deg hvor strategisk jeg tenker. Og hvorfor du aldri vil klare å forlate MEG!

 1. Jeg hater Krisesentre og slike “forstå-seg-på-plasser” som du oppsøker når livet blir vanskelig. Jeg vet at psykologer og fagpersonell forsøker å få deg til å våkne opp og forstå hvilke overgrep du er utsatt for.Jeg vil selvfølgelig ikke la det skje! Men jeg har mine metoder. Jeg spiller snill og later som om jeg er den du en gang ble forelsket i. Det er den sikreste måten å få deg tilbake på. Naive deg, tror du virkelig på meg når jeg gråtende forteller at jeg har forandret meg?
 1. Hver eneste gang du drar til Krisesenteret holder jeg tett kontakt med deg. Jeg forteller deg hvor fantastisk du er, at jeg savner deg og hvor tøft det er å være uten våre fantastiske barn. Jeg trygler og sier jeg er så lei meg for alt det vonde jeg har stelt istand. Tro meg, jeg lover at alt skal bli som før. Kan du ikke være snill å komme hjem?
 1. Om nøvendig lager jeg gjerne en scene og faller sammen i krampegråt fordi du kunne forlate meg på denne måten.Jeg kan også finne noen som står deg nær og som tror mer på din historie enn min. Det fine med dét er at den du faller i gråt for, gjerne snakker med deg i etterkant, forsvarer meg og lurer på hva du driver med. Tenk å dra! Slik kan jeg gi deg enda sterkere skyldfølelse.
 1. Jeg savner barna. Jeg gjør et stort poeng ut av det og sier at jeg ikke kan leve uten dem. Hvordan kan du bare kidnappe barna fra meg på denne måten?
 1. Jeg ringer Barnevern, Krisesenteret og Politiet bak ryggen din. Jeg lar dem forstå at jeg er uskyldig og at du er psykisk syk som kan påstå at jeg er voldelig og farlig? Jeg kan spillet og opptrer selvfølgelig behersket, fattet og saklig. Jeg vet hvordan jeg skal vekke tillit.
 1. Du skal selvflølgelig ikke vite noe om dette dobbeltspillet. Overfor deg har jeg gått tilbake til rollen som den kjærlige og omsorgsfulle personen du har savnet i all ondskapen. Jeg stiller meg gjerne opp med bilen utenfor Krisesenteret. Jeg lar deg vite at jeg er der. Tilslutt gir du etter og går med på å møte meg utenfor.
 1. Når du kommer ut gjør jeg det jeg er aller best til; jeg sjarmerer deg, jeg gir deg komplimenter, jeg sier unnskyld for alt sammen og jeg forteller at jeg har forandret meg. Nå skal alt bli så mye bedre! Bare du vil komme hjem.
 1. Jeg vet hvordan jeg skal forvirre deg. Det koster meg ingenting å si at jeg har oppført meg som en idiot. Det eneste jeg vil er at du skal gi meg en ny sjanse. Du vet, er det noe jeg kan, så er det kunsten å manipulere.
 1. Du klarer ikke å motstå mitt spill. Spillet styres av følelser, men du vet ikke at det styres av hat, sinne og en frykt for å miste kontrollen over deg. Jeg trenger deg for å puste, leve og ha det bra. Jeg kan ikke la deg slippe unna. Da har jeg jo ingen å suge energi fra.
 2. Lykkes jeg å få deg hjem igjen så begynner jeg veldig raskt å si; “Hvordan kunne du? Du lot meg komme alene hjem til et tomt hus, mens du bare flyktet. Hvilken barbar har du fremstilt meg som? Har noen hjulpet deg? Du har vel ikke gjort dette uten hjelp?” Jeg går til angrep på dine sterke støttespillere og kaller dem dårlige venner. Disse vennene vil jeg ha ut av vårt liv. De skal ikke ha noen innvirkning på deg. Jeg må for enhver pris forhindre at du begynner å tenke selvstendig.
 3. Jeg krever å få innsyn i alle dokumenter fra Krisesenteret. Deretter vil jeg at du skal ringe dem og unnskylde deg overfor alle du har betrodd deg til. Jeg gjenvinner kontrollen og for omverden vil det virke som om du er psykisk ustabil. Tenk at du kunne si noe så stygt om meg? Reise fra meg og så komme hjem igjen? Nå bidrar du til å rette opp fasaden. Jeg er perfekt og med min regi er det åpenbart at feilen ligger hos deg.
 4. Jo mer du bebreider meg, jo bedre er det. Du fremstår som vinglete og ustabil. Jo mer usikker du blir på dine egne opplevelser, jo bedre er det for meg.
 5. Du forstår vel at ingen tar en psykisk ustabil person på alvor?
 6. Jeg tar fra deg all troverdighet. Jeg har bare én hensikt med det jeg gjør; jeg må ikke bli avslørt.
 7. Du tror virkelig at jeg har forandret meg til det bedre? Naive deg! Du vet ikke at jeg ringer familiens lege og er bekymret for det du har gjort de siste ukene? Jeg er bekrymret for hvordan flukten til Krisesenteret kan ha påvirket mine barn. Var det virkelig nødvendig? De er jo tilbake hos meg nå? Jeg spør om du ikke trenger litt psykologhjelp for all vinglingen? For det er da ikke noen som frivillig drar tilbake til en mann som er voldelig og farlig?
 8. Jeg fremstår overfor legen som en beskyttende og omtenksom partner, og jeg lar legen gjøre sine betraktninger om det var riktig at deg å utsette meg og barna for dette. Legen er herved manipulert og et viktig vitne mot deg er sikret.
 9. Jeg er alltid i forkant. Jeg ringer alle viktige personer først. Jeg tar alltid møtene før deg. Det er viktig å være først. Da er det lettere å bli trodd. Du kommer først etterpå. Da er historien allerede etablert.
 10. Jeg er klar over at barna er viktig. Jeg behandler dem som gull. Egentlig bryr jeg meg ikke om dem, men de er nyttige redskaper for meg. Jeg kjøper dyre leker til dem, jeg serverer favorittmaten og tar dem gjerne med på spennende reiser. Jeg fremstår som den reneste superpappa. Jeg vinner deres tillit og jeg skal love deg at jeg vet hvordan jeg skal bruke den.
 11. Jeg glemmer selvsagt ikke at jeg skal vinne din tillit også. Jeg øser kjærlighetserklæringer over deg, jeg gir deg gaver, jeg viser oppmerksomhet til barna, jeg vasker huset og jeg tar deg ut på hyggelige dater. Jeg snur hele bildet opp ned og jeg vet at du begynner å føle på skyld. Du får tillit til meg igjen, men selv mister du all selvtillit. Er jeg riktig heldig så innrømmer du overfor meg at du kanskje var litt ustabil når du reiste.
 12. Når vi så møtes til en felles prat på Familievernkontoret sier du at du har det bra. Du forteller at jeg har forandret meg, at jeg er en kjempegod pappa for barna dine. Du forteller at du tok feil. Der fikk jeg enda et bevis. Er jeg ikke flink?
 13. Men så plutselig en dag skriker jeg til deg, truer og er forbannet. Du står der helt lamslått. Du truer med å dra igjen. Jeg sier selvsikkert; bare dra du. Det er ikke en kjeft som tror deg uansett!
 14. Uten å vite det, har du gitt meg nye våpen. Drar du, skal jeg få deg til å angre bittert. Siden forrige runde har du ødelagt din egen troverdighet. Nå skal det bli enda vanskeligere å komme fri.
 15. Du har ikke skjønt det. Ingen forlater en psykopat ustraffet og ingen vinner kampen mot meg!

 

Her kan du lese hvordan psykopaten tenker
Dette er brev II fra psykopaten. Like skremmende som psykopatens første brev

Beste hilsen fra en fullblods psykopat,

Du finner første brev fra psykopaten her:

https://psykopaten.info/2014/10/10/brev-fra-en-psykopat/

For deg som eventuelt ikke forstod at dette var ironi: Brevet er ikke skrevet av en psykopat. (Psykopater har unntaksvis selvinnsikt nok til å kunne skrive et slik brev.) Dette er skrevet etter en tekst av Jenny Sørensen. Hun driver “Norsk Anti-Stalking Forening”. Du finner sidene hennes her: https://www.facebook.com/NorskAntiStalkingForening?fref=ts

Vel verdt et besøk!

—————————————————————————————————-

Kjenner du deg igjen? Bli den første som kommenterer! Klikk helt nederst på «Leave a reply”Da fremstår du med det navnet du oppgir, email synest ikke, men den må være korrekt for å bli publisert. Din kommentar blir da lagt ut med en gang med det navnet du oppgir.  (Vil du være anonym skriver du “anonym” som navn.) NB! Teksten blir da ikke moderert.

Vil du vi skal gå gjennom din kommentar og sjekke den av for detaljer med tanke på anonymitet før den legges ut? Ikke bruk kommentarfeltet, men send en mail til tgrobstock@gmail.com og vis til hvilken artikkel du vil kommentere.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som “Leserhistorie – med egne ord”? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg med teksten. Vi legger den enten ut som leserhistorie, eller bearbeider den redaksjonelt og i noen tilfeller bruker den som hovedoppslag. Send da en mail til leserhistorie@gmail.com Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut. Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (10)

 1. Er så fullstendig – DESSVERRE – riktig. Selv gikk jeg i mange av fellene. Jeg sitter faktisk her med hjertebank av å lese dette. Men stoltheten og vissheten om at jeg -PSYKOPATEN til tross – klarte å komme ut av det, gjør at jeg kan bruke hjertebanken til noe positivt. Og si; at uansett HVOR langt ut i prosessen, HVOR mange psykopaten har fått ‘med’ seg, SÅ ER DRT ALLTID ET HÅP OG EN MULIGHET til å komme seg vekk!!
  Jeg gjorde det, DU kan klare det.

  • Gratulerer. Det var modig av deg og krevde mye styrke til å komme deg ut av det. Godt gjort!

  • Grøss og gru. Jeg klarte å komme vekk en gang men ble dratt tilbake. Senere klarte jeg igjen å dra – måtte rett og slett gjemme meg i en annen by. Så møtte jeg han jeg nå er gift med – han har hjulpet meg enormt i den vanskelige tiden.

 2. monica

  Dette var skremmende lesestoff…er som å lese om nmeg selv dette!Akkurat slik hadde jeg det med eks 2 gang jeg gikk fra han..da måtte jeg innom politiet som jeg hadde vært å snakket med å beklage at dette ikke var sant..måtte ta samme runden med barnevernet..i etterkant fikk jeg ikke ha noe kontakt med min fam fordi dette var deres verk i følge han!! Har nå mista barna etter bruddet..fordi jeg stakk fra han…de vil ikke se meg var beskjeden..fikk brev med gaven jeg sendte min datter til jul i retur i dag..det hun skrev fikk meg til å koke over…nok er nok…for henne kunne jeg liksågodt vært død…hun hadde ikke noen mor lenger!!Hvordan skal man respondere på slikt??Nei den mannen bare fortsetter og fortsetter og ungene blir å slite når de engang skal etablere seg og få fam…ettervirkningene etter min eks blir store!!

 3. Anonym

  Hjelp.

  Jeg bodde i 4 år sammen med en psykopat som manipulerte, løy og behandlet meg fælt med respektløshet, mishandling etc.
  Min særkullsdatter var da10-14 år.
  Nå er det to år siden jeg kom meg ut av forholdet, og ingen av oss har kontakt med han. Men både min datter og jeg har tatt skade. Jeg både fysisk og psykisk, har gått til psykolog i to år. Min datter har tydelige adferdsmessige men etter dette.
  Min datter virker å ha både lært, og videreført en del av psykopatens måte å være på. Manipulering, emosjonell utpressing og aggressjon/skriking er hverdagskost i vårt hjem nå.
  Jeg er helt utslitt fordi jeg er sårbar for akkurat slik atferd pga. minner fra psykopaten.

  Mitt spørsmål: kan barn som lever i en slik relasjon når de er i en alder hvor de lærer og hermer etter voksne
  selv ta etter psykopaten og bli psykopater/ utvilke psykopatiske trekk? Kan noe i min datter blitt ødelagt og hjertet hennes blitt forherdet og forsteinet etter å ha opplevd psykopaten i aksjon daglig over mange år? Min datter virker å ha lite empati og særlig lav terskel for aggresjon er anklagende mot alle og snakker utelukkende med sint og aggressiv stemme til dem rundt seg, dette gjenkjenner jeg som typisk psykopaten.
  Hva skal jeg gjøre, hvordan takle dette? Hvordan avlære uhensiktsmessige personlighetstrekk og dårlige strategier for samspill som barn kan ha tatt etter psykopaten? Noen som har erfaring fra dette?
  Kan dere på bloggen ta opp dette som tema i en post?
  HJELP!!!

  • May Lis

   Hei. Det viktigste tenker jeg er å ha i bakhodet at hun enda er ung. Hun har fått følger av disse årene, dessverre. Samtidig er det viktig å følge opp og se om dette utarter seg. Hun, med stabilitet kan fint bli “som før” uten å ha snev av disse trekkene, men det krever nok mye arbeid. Du må bryte ned muren hun har reist og gi masse kjærlighet, men samtidig snakke seriøst med henne og rett og slett spørre om hun er sint på hele verden og ønsker å bli som han. Brutalt, men hun er fylt 16 år og hvis det er det som skal til for at muren skal falle er det verdt å prøve selv om det blir vondt.

 4. lolipop

  sikker på at dere som skriver alll dette her ikke er paranoide psykopater. det virker litt sånn på meg desverre…

  • monica

   Er du seriøs når du skriver slikt??tror alle vi som skriver her har opplevd slikt!! Er faktisk ikke noe vi dikter opp!!Kansje du er slik???

   • monikk

    Hvem er du til dømme andre mennesker??
    Hvordan kan du si at de som skriver her, er selv skyld i alt det vonde de har opplevd?
    Du kjenner antakelig ikke disse menneskene som deler sine historier..Gjør du?
    I så fall har du INGEN rett til å dømme!
    Det er nemlig IKKE lett å “bare komme seg videre”!

    Husk at det er frivillig å være medlem i denne gruppen!

 5. anonym

  en psykopat la sin elsk på meg da jeg var 12 år , han viste alt om meg , brukte alt mot meg og manipulerte vilt , de gangene jeg klarte å komme meg vekk , gjorde han store innsatser med å gjøre meg gravid , så jeg skulle komme tilbake , da han endelig klarte det , ønsket han at jeg tok abort , jeg klarte til slutt å komme meg vekk , han har enda ønske om å få meg igjen , jeg sier neitakk du vil kaste meg rett på søpla , han leser sikkert dette og kjenner seg igjen , og det straffer seg sikkert , men men jeg har klart meg og jeg skal klare meg , uansett hva den mannen måtte gjøre mot meg i framtiden , skal jeg gå med hodet høyt og være stolt av det.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.