Å leve med en psykopat

Hverdagspsykopaten som sprer gift og ødelegger familieidyllen

Fullblods psykopater utgjør så mye som én prosent av befolkningen. De kan aldri forandre seg. Rådet fra fagfolk er; Snu ryggen til og kom deg vekk! Deretter er det en stor gruppe mennesker som har fremtredende psykopatiske trekk. De vi kaller hverdagspsykopatene. De utgjør to til tre prosent av befolkningen. De fleste familier har dem blant seg. Hverdagspsykopatene sår splid og lager uhygge innad i en familie. De har alltid noe å utsette på andre i familien. Kanskje er det din bror, din svigerinne, din onkel eller din svigermor? Det kan i grunnen være hvem som helst. 

Hverdagspsykopaten er gjerne dominerende og tar stor plass. De mener mye om andre og de er gjerne både fordømmende og påståelige. Kanskje har de et dårlig selvbilde eller sliter med mindreverdighetskomplekser? Ikke så rent sjelden er misunnelse en drivkraft for deres ødeleggelser. Er det riktig å kalle dem psykopater? Narsissister? Eller er det mest riktig å bruke betegnelsen hverdagspsykopater? Felles for dem alle er at de opptrer på en måte som ødelegger og sprer gift til mennesker rundt seg.

De kan gjøre stor skade. La oss ta en inngiftet svigerdatter som eksempel. Hun kommer inn i en velfungerende familie som alltid har hatt det fint sammen. Den nye opptrer raskt som en giftig orm. Hun orienterer raskt etter et passende bytte. Hvem er det som utfordrer hennes posisjon i familien? Hvem kan være en trussel for henne? Hvem er det hun skal sette kreftene inn på? Edderkoppene som kan ødelegge hele familier er raske til å spinne sitt nett. Er du mor eller far i denne familien blir du satt i sjakk matt og blir ofte stilletiende vitne til at forholdet mellom barna dine blir ødelagt. Som mor og far er ditt eneste ønske å holde familien samlet. At alle barna dine skal ha et godt forhold til hverandre. Det er med stor sorg du ser at barna dine ikke lenger snakker sammen. Hvordan kunne det bli slik? Dere som alltid har vært en god og robust familie?

Hverdagspsykpaten finnes blant to tre prosent av befolkningen
En hverdagspsykopat sprer gift og ødelegger for alle rundt seg

På samme måte som en fullblods psykopat er en hverdagspsykopat konstant kritisk til alt og alle rundt seg. Den ulykksalige som forelsker seg i en slik person forelsker seg som regel i det motsatte ytterpunktet; den sjarmerende, belevne og morsomme personen som tok hele rommet første gangen de møttes. Det er først etter at dere har blitt et par at problemene starter. Det begynner med kritikk av deg og din familie. Dine venner og dine arbeidskollegaer. Ingenting er bra nok. Det er en feil med de aller fleste. Hverdagspsykopaten vil gjerne at du skal dele denne oppfatningen og straffer deg dersom du ikke støtter hans eller hennes syn. Hverdagspsykopaten vil argumentere infamt og emosjonelt og det er ikke sikkert du avslører spillet til å begynne med. Som regel baserer de sin kritikk på forhold hvor de har litt rett i det de påpeker. Gir du en liten støtte i synspunktene kan de gå videre og tilslutt vokser saken i omfang. Dere begynner å kutte kontakten med resten av familien og hverdagspsykopaten klarer å isloere deg mer og mer fra de menneskene du tidligere har hatt et godt forhold til.

Familiedrama

Du ser ikke at andre blir såret. Ikke med det første. Foreldrene dine er kanskje av den varsomme typen? De ønsker ikke å involvere seg for åpenlyst, men de sitter og bivåner hele familiedramet med stor sorg og uro. Hverdagspsykopaten kan i all sin manipulasjon være både plump og pompøs, men det er vår frykt og vår redsel for å gripe inn som gjør det mulig for dem å herje med menneskene rundt oss.

I dagens mer moderne verden bruker de også sosiale medier aktivt. De blokkerer sine fiender og lager mye styr rundt sine utestengelser. Det skal rettferdiggjøres best mulig. En hverdagspsykopat er flink til å snu hele situasjonen på hodet og de projiserer sine egne handlinger over på offeret. Derfor er det ikke hverdagspsykopaten som snur ryggen til deg. Det er du som har skapt en alldeles uholdbar situasjon for dem og det er du som har trukket deg vekk. Sympatien ligger nesten bestandig hos hverdagspsykopaten. Så lenge spillet er i gang. Når spillet rakner vil du føle deg både dum og tåpelig. Hvorfor så du ikke dette sjofle spillet tidligere? Hvorfor lot du det gå så langt? Var det ikke åpenbart at alle problemene startet da hverdagspsykopaten kom inn i familien?

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Tenk etter; har du en hverdagspsykopat som lager bølger i din egen familie? Har du en person som lager ugreie familieforhold? Som gjør at du går på tå hev i ellers hyggelige familiebegivenheter eller som i verste fall får deg til ikke å delta? Da er det kanskje på tide å ta opp problemet?

Kampen mot hverdagspsykopaten er den samme. Du må slå kiler inn i all løgnen. Konfrontér løgnene. Vis frem personen bak masken og sannsynligvis er det riktige også her å komme seg vekk. Hvorfor skal du leve et miserabelt liv med en person som sprer gift og uhygge? Klarer du å sette ord på følelsene dine? Til dine omgivelser? Lykkes du ikke å parkere hverdagspsykopaten blir du sakte men sikkert skrudd ned og isolert fra alle du egentlig bryr deg om. Hverdagspsykopaten kan sitt spill. Du er offeret og taper garantert om du ikke handler før det er for sent.

LES OGSÅ

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

Har du barn med en psykopat? Kommuniser via SMS!

Barna blir brukt som våpen av psykopaten

Du er dømt til å tape mot psykopaten – her er hvorfor du må komme deg vekk

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Skriver du ditt navn blir det vist. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (8)

 1. anonym

  Deler denne med dere, slik at dere forstår hva vi sliter med her i forhold til hverdagspsykopaten i vårt liv. Siden jeg traff min kjære for snart 5 år siden, har jeg prøvd å bygge opp et forhold til mine bonusbarn. Den eldste har forlengst sluppet meg inn, og jeg opplever at han gjennom støtte og oppmuntring til egenvekst, har blitt glad i meg slik jeg er veldig glad i han. Minstemann har jeg derimot jobbet hardt med å komme innpå. Småfrekke svar og det å utfordre min autoritet har vært en av de tingene vi har slitt med. I går under en samtale med sin far, knakk han sammen. “mamma liker ikke ****, og hun vil ikke at jeg skal like henne eller være snill med henne”. Dette var veldig vanskelig for en på 10 år å si, og tårene rant mens han stotret det frem. Jeg kjente mammahjertet mitt verket og trøstet så godt jeg kunne. Jeg ser jo på han som min lille gutt også. Hva gjør man i en slik situasjon? Både meg og min kjære er i villrede, og vet ikke helt hvordan vi skal ta tak i dette. Den eldste forteller om kryssforhør som pågår i timesvis, hver gang de har vært hos oss. Han har slitt seg løs og lever sitt 16 årige liv på rommet sitt eller sammen med venner. Men han på 10 er lett bytte for hennes manipulering og psykiske spill. Han har bedt sin far snakke med mamma om dette og be henne slutte med forhør, samt han liker jo **** og må jo få lov til å velge selv hvem han liker? ( hans egne ord ) Skal sies at vi har hatt våre runder med familievernkontoret gjennom disse årene etter at de skiltes, og spesiellt etter at han traff meg. Jeg har 2 barn selv, og min yngste er også 16. De to på 16 er kjempekompiser og er også veldig flinke til å ta seg av minstemann. Kunne skrevet langt og lenge om enkeltepisoder, men i grove trekk har vi iallefall skjønt at vi har med en hverdagspsykopat å gjøre, og ikke en person det går an å snakke fornuft med.

 2. Bjørg Karin Nyberg

  Jeg var gift med en psykopat i nærmere 30 år. Det er 22 år siden politiet hentet han siste gang, men våkner fremdeles stiv av angst om natten. hvor er han, hva gjør han, hva skjer når han kommer hjem.
  Det samme med økonomien, hvor lenge blir han i jobben denne gangen, har noen sagt et skeivt ord til han så han kommer hjem i raseri, og jeg får unngjelde, mens barna ser på. Han tålte heller ikke å bli oversett. Skulle barna gjøre noe sammen, han kom og følte seg utenfor, da ble jeg så oppbanket, at jeg måtte få naboer til å ringe politiet for å henta han. Opp i det hele så kan jeg fremdeles høre barnas redsels-skrik da faren ble hentet.
  Hans yndlingsuttrykk var “I’M the champion I’m the best, you’re fuck all and nothing. Kiss my ass.
  Et bittelite resyme av mange vonde minner. Heldigvis traff jeg en veldig snill, pålitelig og trofast mann etterpå. Min første var notorisk utro.

 3. Er det mulig at der i stor stil finnes ‘hverdags psykopat familier’.?
  Jeg mener, normalen er langt ifra at være særligt bevidste eller interesseret i hva empati, sympati og sine daglige handlinger er og gør, også i et altruistisk perpektiv.

 4. anonym

  Det er vel mulig å parkere hverdagspsykopaten også ?
  Dvs ta igjen….reise et sted du vil tross motstand
  Like og være venn med noen den kritiserer
  Forsvare noen den prater negativt om.
  Det har blitt løsningen min
  Men veien var lang…og jeg er nok sterkere en mange

  • Tenker også alvorlig på å eksponere en psykopat jeg vet om. Slike festlige mennesker som forgifter menneskers sinn. Fikk du for øvrig noe utbytte av dine handlinger? Tenker på dette da slike individer er farlige for verden og er skremt over all ødeleggelsen de greier å utføre på sin veg.

 5. Anonym

  Anonym
  Akkurat slik er det når en familie blir utsatt for en hverdagspsykopat. Hvert et ord i artikkelen stemmer med vår opplevelse. Hva skal man gjøre?
  Men det er stor hjelp i å lese artikler om dette.

 6. Anonym

  Jeg kom inn i en familie der foreldrene til kjæresten min bodde i den andre delen av det vertikaldelte familieboligen. Kjæresten min hadde meg i et jerngrep – har jeg innsett siden – og brukte meg samtidig som hun gjorde meg mere og mere avhengig av henne. Barna hennes hadde også utviklet svært usunne samhandlingsmønstre, og hele familien var svært fysiske og dårlige til å løse konflikter. Det viste seg at dette også var tilfellet mellom kjæresten min og mora hennes. Etter jeg hadde blitt vekket på natta og voldtatt for tredje gang anmeldte jeg alt og flyttet.

 7. Oppgitt

  En slik hverdagspsykopat har min sønn møtt, hun snakket hans familie ned fra første stund, og fikk ham etterhvert til å bryte alle bånd til sin familie, hun fikk ham til å se at det er det han må gjøre for å kunne leve med henne, barnebarnet mitt har også mistet sin familie, hvordan kan man klare “avsløre” en slik person.. De har all makt, og tilbake står vi med all denne sorgen..

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.