Å leve med en psykopat

Fem år etter bruddet med psykopaten er jeg endelig fri

Endelig er jeg fri fra psykopaten

Friheten fra psykopaten er verdt hvert eneste minutt med angst: Jeg har feiret min femte jul i frihet. Psykopaten har feiret sin jul i ensomhet. Jeg har familie rundt meg og jeg føler en livsglede jeg aldri tidligere har kjent.

Jeg er fri

Det har vært en dyrekjøpt erfaring. Det har vært trusler, flere rettssaker og et økonomisk mareritt, men friheten er verdt all den angsten hans skadeverk har påført meg.

For jeg er fri. Fri!! Jeg har kommet meg ut av et asymmetrisk og dysfunksjonelt forhold.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg er ikke den samme som jeg engang var, men jeg har en livserfaring som gjør meg til et sterkere menneske. Kanskje tåler jeg mer. Kanskje er jeg et bedre menneske. Kanskje kan jeg bety noe for andre som opplever det samme som meg? Etter en lang reise hvor jeg trodde angsten skulle spise meg opp har jeg kommet hjem til ny tilværelse hvor angsten er borte, hvor jeg har avsluttet alle relasjoner til min tidligere ektefelle.

Psykopater er som skadedyr

Jeg har gjort meg mange observasjoner underveis. Psykopater er som skadedyr. De raserer tilværelsen din. De sverter deg overfor venner og familie. De drar deg gladelig for retten for å ta hevn og de rammer deg hardest ved å bruke barna. Den verste forbrytelsen du gjør mot psykopater er å forlate dem.

De kan gjerne bedra deg, svikte deg, vanskjøtte deg, men du går ikke fra en psykopat. Da blir det månelyst. Forulempede psykopater går i krigen tungt bevæpnet og de skyr ingen midler.

De ser ikke barna i sine hevntokt

De eier selvsagt ingen empati for sine ofre. De spiller på din samvittighet. De vil gjerne ha deg tilbake, men det skyldes ikke kjærlighet. Det skyldes snarere økonomiske forhold.

Deres fasade sprekker. Deres livsstandard reduseres og de mister byttet sitt. En psykopat vil alltid ha tilgjengelige ofre i sin nærhet. De blir desperate om offeret stikker. De suger blod. De tar dine krefter. Du skal for all del ikke slippe unna.

Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep

GUNN BERIT LANDA SOLDAL

BESTILL BOKEN I DAG

Les Gunn Berits bok Luftslottet som handler om hvordan det kan være å leve i et dysfunksjonelt forhold, se tegnene og ta noen grep. Diktnovellen viser også at det finnes håp for framtiden. Kanskje en tankevekker for noen i en lignende situasjon, og en hjelp til å snakke sant om livet. Dikt om lengt og svik, nederlag og knuste drømmer, men også om Guds kjærlighet og oppreising. Pris kr. 249,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det føles som å ha et rovdyr i hælene.

Mine venner forstår ikke hva jeg har vært gjennom.

Den kjekke, fromme mannen kan da umulig ha vært så fæl. Han som i sin prektighet stiller opp for andre. Pastor Ekdal, kaller jeg ham i dag. Han som vanskjøtter sin egen kone og ikke viser noen interesse for sine barn.

Han som ingen kjærlighet har. Ikke for noen. Han har vokst opp med en dysfunksjonell mor. Han fremstiller seg som en skjærunge.

Hver eneste diskusjon ble parkert med hans egen tristesse. Det var synd på ham. Det endte alltid opp med at jeg syntes synd på ham. Derfor ble mine innvendinger og ønsker lagt til side.

Stakkars ham

Han som hadde hatt den oppveksten sammen med en mor som ikke hadde omsorgsevne. Jeg kunne ikke legge flere stener til den byrden. Stakkars ham. Det endte med at alle mine ønsker ble satt til side.

Jeg ble mindre og mindre. Jeg skjønte ikke at dette var en alvorlig form for overgrep. Han tok kontroll over mitt liv. Han tok kontroll over nære familiemedlemmer. Tilslutt var det ingen av oss som fikk luft.

Vi måtte vekk

Én etter én. Vi har rømt. Trukket oss unna. Vi har satt punktum. Vi klarte ikke mer. Tilbake sitter overgriperen og deler sin ulykksalige historie med alle som vil høre på. I hans virkelighetsoppfattelse har vi rottet oss sammen. Det er uvisst hvem som er den største synderen. Sannsynligvis er det meg.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

De første årene etter bruddet var jeg livredd. Jeg våknet med panikkangst om natten.

Jeg følte at jeg ble kvalt

Jeg hadde ikke kontroll over tilværelsen. Det haglet inn med prosesskriv fra retten.

Jeg ble redd for å hente posten. Jeg var konstant redd for å miste barna mine. Jeg var redd for den destruktive kontakten han innledet med barnehagen, skolen og min nye kjærestes eks-familie.

Det kom ikke noe godt ut av noe. Det var bare engstelse og bekymringer. Jeg forsøkte å snakke med fastlegen min.

Jeg tror ikke han forsto. Psykologen min forsto, men han kunne ikke løse den fortvilte situasjonen. Han kunne likevel gi meg råd som sakte men sikkert har ført meg dit jeg er i dag; til et nytt liv med en livsglede og en frihet jeg aldri trodde jeg skulle få tilbake.

Nå er jeg virkelig fri

Jeg kan gå ut døren uten å forklare og forsvare hvor jeg skal. Jeg møter ingen svarte øyne eller konspiratoriske beskyldninger når jeg kommer hjem. Mange år med mistro, beskyldninger, antydninger eller en ubehagelig taushet har satt sine spor.

Det er borte. Jeg har det ikke slik i dag, men følelsen av hvordan det var sitter igjen.

Jeg tenker på friheten hver eneste dag jeg setter meg i bilen og kjører på jobb. Ingen sure miner. I samlivet med min psykopatiske ektemann fikk jeg ikke jobbe.

Det var gjenstand for mange diskusjoner og krangler, men det ”passet ikke” hans livssituasjon at jeg jobbet. Dette er ikke noe jeg kan diskutere med mine venner. De tror meg rett og slett ikke. Han var da ikke så slem. Ikke utad, men hjemme var det kontroll og manipulasjon som gjorde at han holdt fortet.

Så sprakk tilværelsen. Den ene etter den andre trakk seg vekk. Snudde ryggen til. Det har gått mange år. Min psykolog forberedte meg på en lang prosess tilbake til livet, men jeg hadde ikke i min villeste fantasti trodd at det skulle ta så lang tid. At det skulle være så vondt. At tiden skulle fylles med så mye angst etterfulgt av svart depresjon.

Jeg har klart det!

Det er først denne julen jeg kan kjenne på de gode følelsene. Jeg har klart det! Jeg lever sammen med en frisk mann. Han har en frisk familie. Ingen dysfunksjonelle takter. Godhet og raushet. Glede og harmoni.

Sitter du fast i psykopatens grep? Det er håp. Stålsett deg. Det blir tøft. Kanskje vil angsten true med å rive deg i stykker? Kanskje går du på en stor depressiv smell?

Jeg gjorde det. Jeg trodde livet var ødelagt. Når alt er mørkt er det lett å miste troen på en bedre fremtid. Ikke gi opp, den kommer. Og i ettertid er den nyvunne friheten verdt hvert eneste svarte minutt av angst. Jeg er fri. Jeg har satt punktum. Jeg har snudd ryggen til. Psykopaten er ikke lenger mitt ansvar.

Min samvittighet har stengt ham ute. Hans lidelser virker ikke lenger. Jeg har byttet frekvens. Jeg mottar ikke hans signaler lenger. Han jakter på et nytt offer. Stakkars henne.

—-

LES OGSÅ:

Har du barn med en psykopat? Kommuniser via SMS!

Barna blir brukt som våpen av psykopaten

Du er dømt til å tape mot psykopaten – her er hvorfor du må komme deg vekk

Hjelp til selvhjep – 10 skritt for å komme videre

Skal – skal ikke skilles?

LES OGSÅ (Eksterne lenker)

Saksgangen i en barnefordelingssak

Uenighet om bosted for barna i en skilsmisse

Hva skjer i retten? Skal noen vitne for deg?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Tom Aage Grobstock

  Anonym kommentar: Jeg har selv vært ute for dette, men jeg hadde ikke barn å var bare samboer.
  Sånne elsker bare seg selv. Ti år av mitt liv gikk med der. Jeg ble byttet ut flere ganger, men gikk tilbake hver gang andre forhold røyk. Fagre ord gjorde at jeg gikk tilbake. Alle andre var det feil på ikke han.
  Klart jeg fikk all skyld. Han brukte sine barn mot meg. Fortalte alle hvor gal jeg var.
  Hadde vi besøk av barna var han snill og omgjengelig, men da døra var låst var det som å trykke på en knapp. Frem kom han som skulle fortelle meg hva jeg hadde gjort feil. Så satte han på tv å koblet bort meg til han ble sulten eller hadde lyst på vafler eller noe. Kjære vill du kom det da. Alle andre så jo bare hans gode sider så de trodde ikke meg. Nå er jeg singel og fri, men skeptisk til å slippe inn en ny mann i livet.

 2. Tom Aage Grobstock

  Anonym kommentar”Så bra du kom deg bort fra han. Jeg har også kommet meg bort, men er på vei inn i retten… igjen… Hvordan gikk det i retten hos deg? Hvordan gikk/går det med barna?”

  • Tom Aage Grobstock

   Hei! Skal hilse fra hun som skrev artikkelen og fortelle at saken ble anket fra Tingretten til Lagmannsretten hvor det ble inngått forlik før saken kom opp til doms. Årsaken til at han gikk med på et forlik var en knusende rapport fra sakkyndig som avkledde psykopaten. (Hun hadde forstått hva det handlet om.) Det går bra med barna, men det er en evig kamp om å gi motgift til psykopatens manipulering og vrangvilje.. Les gjerne denne artikkelen og lykke til!! https://psykopaten.info/hvor-kan-du-fa-hjelp/hvordan-forlate-psykopaten/

 3. Leserkommentar

  Anonym Kommentar: “Det er dessverre sånt at det er og en god del kvinner de ute med svært så psykopatiske trekk som skjuler seg i denne gruppen “svake Kvinner”. God bevare det finnes en del mannlige psykopater men så er det og en ikke så liten del kvinnelige.
  jeg har vært gift med sånn en mareritt og hvor en offer ho var for overgrep og mishandling.En måtte bare hjelpe denne Dame, men det er det de lever av. Baksnakking, utpressing, løgn alt er lov for å få viljen sinn og penger.Er en først inn i edderkoppnettet bli en suget ut, nådeløs. Så er det og denne fantastiske emne å skape seg ressurssterke “venner”, som inviterer støtter oppmuntre til den dagen de orker ikke mer og da spytter en bare ut skallet fløtte og skaffe seg nye “venner”.

 4. Tom Aage Grobstock

  Anonym Komentar: “Hei
  Jeg har mange års erfaring med et slikt menneske. Min eks samboer og far til mine 3 barn er i denne grusomme kategorien. Jeg har kjempet i mange år. Det er ingen hjelp å få, hverken hos BUP, barnevern, skole, familievern, fastlege, rettsvesen etc. Alle instanser sitter maktesløs og er med på at 3 barn må leve mitt ingen denne kampen omringet av hat, manipulasjon og løgner. Det er manipulering av flere instanser også. Det verste er å se at hva som skjer med ungene. De må snakke negativt om meg for å gjøre ham glad. De kommer i etterkant til meg og er lei seg for at de måtte snakke nedsettende. Han bruker ungene til emosjonelle krigførende og han får nesten sagt tenning når han ser at det blir splid mellom meg og ungene. Alt jeg sier blir vridd på og tatt ut av sammenhengen slik at man blir helt forvirret. Man vet til slutt ikke hva man snakker om eller hvordan sammenhengen er. Jeg må alltid forsvare meg. Skole, barnevern etc, der har han vært og løyet og framstilt meg som gal og konfliktdrivende. Det er ganske håpløst og nærmere helvete går det ikke an å komme. Maktsyken fra ham blir verre og verre. Han blir aldri mettet.”

 5. Tom Aage Grobstock

  Anonym kommentar: “Som om jeg skulle skrevet det selv. Blir fem år i februar siden jeg flyttet, eller rettere sagt rømte. Håper ting skal bli bedre men føler meg fortsatt fangen. Og den typiske flinke og blide familiefaren som alle roste, tilværelsen sprakk for han i 2010. Nå sitter han inne for alt det han har gjort mot oss. 2015 må bli bra. Takk til deg som skriver det her. Mange der ute som trenger hjelp. Tone”

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.