På arbeidsplassen

Byens rikeste mann og psykopat bak fasaden

Hun leser om sin verste fiende i avisene nesten ukentlig. Han er en av byens mest vellykkede forretningsmenn. Mange er redd ham. De fleste tør ikke å ta opp kampen med ham. Han er kjent for ufine metoder, spredning av sladder og bakholdsangrep. Dermed bøyer de fleste nakken og lar ham få ture frem. Hun har aldri noen gang følt meg så liten som jeg gjorde i nærheten av ham. Les denne sterke leserhistorien om hvordan en psykopat kan ødelegge en arbeidsplass.

LESERHISTORIE: Jeg er en av mange som har fått smake hans medisin. Jeg har levd med angst i mer enn fem år. Jeg har satt punktum, men det hjelper ikke. Han dukker opp uansett hvor jeg ferdes. Sprer ondsinnet sladder og lager vanskeligheter. Jeg har alltid vært en glad og positiv mann, men bruddet med denne mannen har gjort meg både usikker, forvirret og engstelig. La oss ta det fra starten av.

Jeg ble headhuntet til hans virksomhet. Betingelsene var usedvanlig gode fordi jeg bragte med meg en stor kundeportefølje. Jeg var usikker, men jeg ble overtalt etter massive bearbeidelser. Tilslutt følte jeg at avtalen min var en gullkantet avtale. Dessuten ble jeg lovet fleksibel arbeidstid og gode bonuser. Jeg avsluttet derfor min egen næringsvirksomhet og meldte overgang. Det gikk ikke veldig lang tid før jeg begynte å føle at stemningen ikke var like god. Mine kundeforhold var gode og solide, men nå ble de ettergått og funnet for små. Min nye sjef ville at vi skulle øke faktureringen og ta ut en mye større fortjeneste pr oppdrag. Hva jeg mente om saken var ikke lenger viktig. Han tok styringen, og det gikk ikke lang tid før jeg fikk ubehagelige tilbakemeldinger fra “mine” kunder. Når jeg tok opp dette med min nye sjef ble jeg overrasket over hans aggressive tone. Han følte seg lurt. Han mente at jeg ikke fortjente den avtalen han hadde gitt meg. Han begynte å ringe meg både sent og tidlig. Han borret i detaljer og lette etter feil. Slik følte jeg det. Kundene begynte å betro seg og mange sa rett ut at denne kontakten begynte å bli plagsom. De ble utsatt for det samme som meg.

Han mente jeg hadde bedratt ham

Så ble jeg innkalt til et møte. Han mente at jeg hadde bedratt ham i forhandlingene. Det var en uvirkelig seanse. Jeg som først hadde sagt nei to ganger, som måtte overtales kraftig for å ta med kundeporteføljen min over, ble nå beskyldt for å ha solgt meg inn på uredelig vis. Innen møtet var over hadde jeg fått beskjed om at avtalen min måtte reforhandles kraftig. Senere samme kveld ga jeg beskjed om at jeg kom til å slutte. Jeg håpet at kundene mine ville forstå og at de ville følge meg tilbake til min gamle firma. Dette gikk på nervene løs. Jeg er en mann som er avhengig av ro og balanse i livet. Nå følte jeg meg presset opp i et hjørne.

Noen dager senere kom dette min sjef for øre. Min tanke om å starte opp igjen min gamle virksomhet ble ikke godt mottatt. Etter at jeg leverte min oppsigelse hadde han ringt alle kundene og fortalt at jeg ikke hadde innfridd faglig og at han derfor hadde sett seg nødt til å avslutte arbeidsforholdet. Han ville selv videreføre alle kundeforholdene, men hadde fått en kald skulder hos de fleste. Det falt heller ikke i god jord, og sent en kveld fikk jeg en telefon mens han åpenbart satt i bilen. Det var en desperat mann som ringte. Han vekslet mellom å trygle, skjelle meg ut og true. Når han skjønte at jeg ikke hadde til hensikt å snu, truet han med å kjøre av veien og drepe seg. Gjorde han det, ville det være min skyld. Så begynte han å hulke. Kunne jeg ikke bare gjøre om på min beslutning? Jeg satt som forstenet og hørte på. Var dette byens mest omtalte forretningsmann? Nå satt han i andre enden og simulerte at han gråt?

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg fikk en kraftig fysisk reaksjon etter denne bisarre samtalen. Visst var jeg klar over at denne mannen var omstridt, men nå var jeg overbevist om at han også var splitter pine gal. Min kone ga meg et råd om å snu rygge til. Han er psykopat, sa hun. Ingen normale mennesker klarer å skape så mange ugreie situasjoner, få deg til å føle deg så lite verdt, få deg til å miste selvtilliten og bli redd for hva andre mener om deg. Hun hadde selvsagt rett. Jeg hadde blitt en blek skygge av meg selv. Jeg gikk rundt og var redd. Redd for neste bombenedslag av beskyldninger og trusler.

Jeg ble truet med rettssak

Det ble ingen lett avslutning på arbeidsforholdet. Jeg ble truet med rettssak. Han gjorde krav på erstatning og han forlangte at fremtidige inntekter skulle tilfalle hans firma. Det ble rettssak. Han tapte, men jeg følte at rettsvesenet og dommerne hadde lite kunnskap om hva denne saken egentlig dreide seg om. I ettertid har jeg hatt et stort behov for å prate. Jeg fikk noen gode timer hos en dyktig psykolog. Jeg fortalte ham alt. Han mener jeg har blitt utsatt for en leder med sterke psykopatiske trekk. Fem år etter at alt dette skjedde sliter jeg fortsatt med ettervirkninger. Jeg klarte å starte for meg selv igjen, men alle nye kunder blir kontaktet og fortalt hvorfor han ikke kunne beholde meg i stillingen i hans firma. De fleste kundene forteller meg at han har ringt. Flere går så langt som å trøste meg, og deler sin historie om samme mann.

Jeg ser meg fortsatt over skulderen. Jeg føler han er tilstede – overalt. Treffer jeg ham tilfeldig på flyplassen kan han komme bort og skuespille. Jeg får et fysisk ubehag i kroppen. Skjønner han ikke hva han stelte i stand? Jeg forventer ikke at han skal si unnskyld eller at vi skal skvære opp, men jeg hadde kanskje forventet at han ikke var så nærgående. Vi har ikke noe å prate om. Jeg blir stående uten noe å si. Mest av alt tenker jeg; Hva er galt med deg? Hvor mange skal du få lov til å ødelegge før noen setter foten ned. Jeg ser deg i avisen nesten ukentlig. Har du bygget ditt forretningsimperium på å gå over lik? Krangle deg til verdier og bedra dine ansatte? Hvor mange har gjort som meg, sagt opp fordi de ikke orker mer? Hadde jeg ikke hatt fornøyde kunder som jeg har gjort mitt beste for i mange år, ville jeg ha stått ribbet tilbake etter dine ufine kontringer.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Du feilberegnet litt. Det var kundene mine du ville slå kloa i. Du skulle gjøre det så ubehagelig for meg på jobb at jeg sluttet frivillig. Det gikk ikke slik. Jeg var heldig med min advokat. Han kjente deg fra før, han mente du var en blodig psykopat og at det eneste som ville hjelpe var å slå hardt tilbake. Jeg ser det på blikket ditt. Du er ikke ferdig med meg.

I mellomtiden har jeg lest alt jeg har kommet over av litteratur om psykopater. Du er virkelig en sjarmør og en tyrann. Nå vet jeg bedre hvordan jeg skal håndtere deg. Første gang jeg møtte deg var jeg totalt uforberedt. Nå er jeg en soldat. Jeg skal gi deg motstand, og jeg har blitt tøff nok til å kalle en spade for en spade.

 

LES OGSÅ:

Er de fleste psykopater menn? | forskning.no

Blodtørstige psykopater i nyhetene og på film er typisk menn. Men er det flere mannlige enn kvinnelige psykopater?

Slik er den kvinnelige psykopaten

Kvinner med psykopatiske trekk en dramatisk personlighet, de kjenner lite empati, de manipulerer, er selvsentrerte og egoistiske.

Kvinner slipper unna psykopat-stempel

Det er sannsynligvis like mange kvinnelige som mannlige psykopater i samfunnet, mener psykiater i følge Side2

Min nye sjef forandret alt

Min kollega – en psykopat?

Å bryte kontakten er livsviktig

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

 1. Anonym Kommentar

  Anonym “Veldig bra skrevet, du tøffe soldat. Ja vi blir noen etter hvert som nekter å bøye oss. Selv om det gjelder sjefer, ektefeller, naboer etc er historiene om løgner, bakvaskelse, manipulasjon etc helt helt like. Det utrolige at er at de kan holde på i åresvis på små plaser uten å bli avslørt.
  Veldig bra med dette nettstedet!”

 2. Anonym

  Veldig positivt å høre hvor mye støtte du har fått. At hans falske skuespill blir avslørt. Det er ofte det store problemet I slike saker. Folk virker likgyldig. Gidder ikke å sette seg inn I saken. Blir ikke engasjert. En er gjerne proppfull av sinne, bitterhet og hat I starten når en legger kortene på bordet. Nevner en ordet psykopat, så kan en selv risikere å bli stemplet som det. Mange spiller med, for å “slippe” unna.
  Så Vær takknemlig for de “oppegående” menneskene du har rundt deg. De er gull verdt!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.