Brudd med en psykopat

Barna blir sykeliggjort – før skilsmissen var det meg

Psykopaten vant

Jeg er skilt fra min kone gjennom 16 år. De siste årene vi var sammen holdt jeg på å gå fra konseptene. Jeg var deprimert, forvirret og jeg ønsket mest av alt bare å stikke av. Jeg levde i den villfarelse at det var best å holde ekteskapet sammen – for barnas skyld. Det kunne ha blitt min bane.

I dag er jeg en fri mann. Jeg kom meg tilslutt løs, traff en ny kvinne og stiftet ny familie. Jeg har blitt en frisk mann. Jeg har funnet ut at jeg ikke er håpløs allikevel. Jeg møter hele tiden nye mennesker som ser meg som den jeg er. Jeg er tilbake i en ledende stilling og jeg skaper både gode relasjoner og gode resultaer i godt samspill med andre. Det har tatt meg mange år å bygge opp igjen selvtilliten. Skilsmissen ble uforholdsmessig hard, og jeg var lenge ute av stand til å gjøre noe som helst. Jeg har parkert min ekskone godt på sidelinjen. Hun har ingen direktekanal inn til mitt liv lenger. Min psykolog har sagt det rett ut; sett punktum, snu ryggen til og kommuniser kun om praktiske forhold rundt barna.

Min eks-kone har fulgt boken til punkt og prikke

Han har gitt henne en diagnose som narsissist. En krenket eks-kone som ikke aksepterer at jeg har funnet lykken på nytt. Marginaliserte ekskoner med personlighetsforstyrrelser har lett for å ty til infame hevnreaksjoner. Min eks-kone har fulgt boken til punkt og prikke. Likevel har hun ikke klart å ta fra meg barna. Som den gjennomførte bedreviter og narsissist hun er – så aksepterer hun selvsagt ikke en rettslig avgjørelse. Dermed blir samværet sabotert. Hun følger en langsiktig plan. Den involverer BUP, skolen, foreldrene til barnas klassevenner og hele vår tidligere bekjentskapskrets. Hennes lidelseshistorie er lang og den endrer karakter etterhvert som hun blir tatt i løgn. Hennes mantra er at “det er synd på henne”. Hun har hatt det vanskelig i alle år, og hun har selvsagt fortjent så mye bedre. Barna er “hennes” og det er hennes innsats ene og alene som har hatt betydning i barnas liv.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I hele vårt samliv ble jeg sykeliggjort. Jeg var ikke en bra nok ektemann, jeg var ikke en bra nok far og jeg utnyttet ikke mulighetene i næringslivet. Alt jeg sa og gjorde i sosiale sammenhenger var feil. Jeg flørtet med andre damer og hun var sykelig sjalusi på alle kvinner jeg snakket med eller jobbet sammen med. Etter mange år med kritikk, bebreidelser og beskyldninger ble jeg en stadig mindre mann. Mye av kritikken hun fremførte var anonyme karakteristikker. Hun brukte gamle studiekamerater og anonyme kompiser til å illustrere hvor håpløs jeg var. Hvem var de? Noen ganger kunne jeg gruble i dagevis på hvem som mente jeg var frekk, lat eller hensynsløs. Etter mange år med slike tilbakemeldinger begynte jeg å tro at jeg ikke dugde til noe som helst. Selvbildet mitt var veldig lavt.

I dag har jeg fått mye av selvtilliten tilbake. Jeg opplever beundring, jeg opplever gode tilbakemeldinger, jeg presterer, jeg er elsket og jeg er min nye kones beste venn. I dag ser jeg min eks-kones destruktive virkning på meg. Jeg skal legge til at det har vært en lang prosess og med mange gode hjelpere. Det har tatt flere år, men livet er annerledes nå.

LES OGSÅ: Jeg var gift med frøken feilfinner

Min store sorg er barna. Barna blir holdt hjemme fra skolen for å boikotte samvær. De har store skolefravær. De er sjelden hos lege. Mor diagnostiserer og manipulerer. Barna lokkes med alenetid hos henne. Barna har ingen påviste sykdommer. Skolen reagerer nå på fraværet og kaller oss inn til møte. Jeg kan kjenne igjen hennes mønster. Hun gjør friske mennesker syke. Hun gjør de til små babyer. Det er en misforstått omsorg der barna belønnes for å være borte fra skolen og meg. Barna blir skoletapere. Jeg vet hva barna går igjennom. De færreste tror meg. Jeg vet at barna vil oppleve den samme forvirringen som jeg opplevde. De blir sykeliggjort. Kanskje er de selv klar over at det er feil? De er aldri syke når de er hos meg. Tvert i mot.

Jeg føler jeg stanger hodet i veggen. Når skal noen gripe inn? Vi snakker om et urovekkende høyt skolefravær. For å kamuflere sabotasje av den ene overnattingen midt uken har barna ofte 2-3 dager fravær. Ingen legebesøk – bare udokumentert sykefravær. Er det noen som kan gi meg et råd om hva jeg bør gjøre?

LES OGSÅ:

Hvordan du kommer deg vekk fra psykopaten

Nybakt mamma – skal jeg forlate psykopaten?

Husk – det er ditt eget liv!

Hvorfor tar ikke terapeuten parti?

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for “Anonym”. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (11)

 1. Maiken

  Hei! Har du snakket med barnevernet/familievernkontoret? Vil tro de har vært borti dette før, og kan gi noen råd, evt opprette undersøkelsessak mot mor? Høres direkte skummelt ut for barna! Håper det ordner seg for deg og barna!

 2. Svar fra vedkommende leser: Takk for kommentar! Joda, barnevernet har vært inne i bildet, skole og BUP, men mor fremstår med sitt sjarmerende, overbevisende seg..

 3. Fra en leser: “Kommentar: Jeg beundrer din styrke og ditt pågangsmot for at du har klart å ta tilbake livet ditt. Vær stolt av deg selv. Når det gjelder dine barn, er det sårt og lese hva de utsettes for og går igjennom. Å gi råd er vanskelig, men jeg tenker at du bør ha en åpen dialog med skole, fastlegen deres og jobbe bevisst for å få full foreldrerett til barna dine. Det kommer nok ikke til å bli lett, men barna fortjener det aller beste. Og det er deg. Når det evnt kommer dit hen vedrørende mor/barn tid må det være under tilsyn. Ønsker deg masse lykke til og krysser fingrene for at det går bra.”

 4. Fra en leser: “Kommentar: Dette er som å lese om meg selv,har vært igennom det meste. Nå er sønnene mine så gamle,og har gitt meg fine barnebarn,men hun er der og skal styre der og.”

 5. Fra en leser: ”
  Jeg levde også mange år med en psykopat sammen med mine to sønner fra et tidligere forhold og vår felles sønn. Mine to sønner sliter fremdeles med senskader etter den behandlingen de fikk. Jeg har også slitt i årevis. en kan liksom ikke bare viske det bort.
  Det som var viktig for meg var at jeg fant offentlige personer som trodde på meg. Det tror jeg er veldig viktig i situasjoner som dette. En er helt avhengig av dem for å få gjort noe med det. Også i ditt tilfelle ser det ut til.
  Jeg ble sjikanert i årevis på telefon og sms helt til jeg fant den løsningen som deg å kun kommunisere om vår felles sønn på en så objektiv måte som mulig. Alt annet ble ikke besvart selv om det kunne være tøft å bli skjelt ut og få usannheter servert på løpende bånn.
  Jeg var redd for min sønn som besøkte faren og var utsatt for hans manipulasjoner, og det har vært viktig for meg å kommunisere åpent om det og gi han all den støtte han kan få på at det ikke er han det er noe galt med. Vår felles sønn er i dag voksen og har det stort sett greit. Han vet når ting med faren blir urimelig og hvor feilen ligger. Men det er jo også trist at han unngår å ta opp ting med faren fordi han ikke ønsker de reaksjonene som han da blir utsatt for. Hadde ikke jeg møtt den forståelsen jeg møtte hos det offentlige da jeg første gang søkte råd hos dem så vet jeg ikke hvordan det hadde gått.
  Jeg anbefaler på det sterkeste at du finner noen som tror deg og som kan hjelpe deg og støtte deg i det offentlige. Det er viktig, ikke bare for deg men for barna som lever med dette hele tiden. Det kan føre til livslange skader. MIn andre voksne sønn sliter i dag med spiseforstyrrelser og den andre med andre ting. Ingen som lever med slike mennesker kommer fra det uten skader. Det er jeg helt sikker på. Ønsker deg og barna all mulig lykke til. Håper virkelig du finner ut av det.”

 6. Kommentar: du er ikke alene om dette,kjenner det igjen av egne ærfaringer,jeg ville gått til familivernkontoret var jeg deg,de er til god hjelp

 7. Fra en leser: “Kommentar: dette er sykt. hvis det du skriver stemmer så skjønner jeg godt bekymringen! jeg har vært borti noe liknende, bare i en light-versjon. ingen barn, ingen ekteskap. men en relativt grovt manipulerende eks-kjæreste som gikk langt for å prøve å ta fra meg alt jeg var glad i etter det ble slutt. han prøvde til og med å få familien min imot meg. det er fire år siden nå og jeg har fortsatt hørt at han har bedt folk om å ikke henge med meg for “hans skyld” siden “det er så synd på han”. uansett. dette handler om deg. og det er ikke bare du som står i fare men også barna dine. jeg vet ikke helt hvor jeg ville gått, hun høres sleip ut. men barna dine skal ikke fordi hun er gæren. har du uttrykt denne bekymringen til din psykolog? kanskje barnevernet kan hjelpe eller noe… en siste ting jeg lurer på (nyskjerrig) var det din psykolog som gav henne diagnosen narsissistisk personlighetsforstyrrelse? intervjuet han henne først, eller er det en antagelse han gjorde basert på din informasjon? :)”

 8. Anbefaler deg å ta kontakt med Oslo krisesenter da de har egen avdeling for menn. De kan hjelpe deg på rett vei og fortelle deg hvem du bør kontakte. Din psykolog vil jo kunne støtte deg og veilede deg med tanke på hvem du kan kontakte for å få full foreldrerett over barna, når du har hjelpen din på plass i ryggen tar du kontakt med barnevernet og melder din bekymring. Dere har begge foreldreansvar og det betyr at du har rett til innsyn i deres barns journaler. Ta kontakt med fastlegen deres og fortell hvor stort “sykefravær” de har fra skolen. Snakk med skolen og fortell når og hvorfor de har fravær og at de ikke har vært i kontakt med lege. Regner med at skolen da lukter lunta og kontakter barnevern. Det å holde barna urettmessig hjemme fra skolen er straffbart. Det å sabbotere samvær kan straffes med dagsbøter. Men start i den enden jeg anbefalte deg og sørg for at du har den back up du trenger som kan støtte deg med faglig kompetanse som støtter ditt syn på at barna sykeliggjøres for dette er noe barnevern ser alvorlig på. Få “skussmål” på deg selv og den jobben du gjør, event. frivillig arbeid eller hobbyer som du bedriver sammen med andre som motbeviser hennes beskyldninger mot deg. Det kan være viktig å ha om dette går til en tingrettsak om hvem barnet skal bo hos. Finn en god advokat, men ikke en som er i nærkommunen da disse ofte ikke er gode nok, eller jobber for kommunen. Da vil de ikke kunne gi deg en god nok jobb dessverre, da de har for liten tid til å sette seg skikkelig inn i saken og kan være farvet av din xkones løgner. Finn en skikkelig ringrev som kan dette med å sette narrsisister på plass og plukke fra hverandre løgnene hennes.

  Skriv ned hver eneste gang samvær motarbeides og noter grunner hun gir deg for dette. Sørg for utskrift av alle sms som du eventuelt får som forteller hvorfor de ikke kan komme til deg. Med andre ord, samle bevis.

  Familievern kontoret er neste punkt på lista og selv om det er uvanlig så kan man velge å ha advokaten sin med seg dit og den andre parten kan ikke nekte. Du kan også velge å ha din nåværende kone med deg sånn at du har full støtte og ikke blir manipulert ned på defensiven igjen, noe som de dessverre klarer veldig lett når man har levd sammen med sånne mennesker.
  Lykke til.

 9. Tom Aage Grobstock

  Kommentar: det er svært vanlig at psykopater beskylder ofrene for å sykeliggjøre dem. jeg vet en kvinne som hadde en syk sønn. i flere år fikk hun høre fra barnevern,mannen og andre at dette var hennes feil. det ble også skrevet mye fælt om henne på papir. om at hun sykeligjorde sønn og at hun var en umulius. ingen reknet med faren sin rolle. han var bare en stakkars mann om hadde blitt fanget av denne gale kvinnen. etter som årene gikk ble sønnen stadig sykere,og bærer i dag men av å ikke bli sett eller hørt. kvinnen er avhengig av psykolog.Og den stakkars mannen klarte å overbevise de fleste at kvinnen var psykopat,slik at hans vesen ikke ble oppdaget. Hans sanne naturvar og er ren ondskap. bare de som kjente han lenge forstod hvordan han var. Barnevernet begår mange slike overgrep der de blir blendet av en psykopat og beskylder alt og det meste på motparten.jeg vet,for jeg ville ikke trodd eller forstått det selv om ikke jeg så selv fra utsiden hvilken skade og ødeleggelse kvinnen og barna hennes ble utsatt for

 10. Skjønner hvor vanskelig dette kan være. Jeg er gift med en mann som har en ekskone som har mishandlet både ham og barna. Nå bor barna hos oss, mens ekskonen mener at jeg er skyld i at barna ikke bor hos henne.
  Her er det jeg som er skurken. Vet du hvorfor jeg er den eneste som ikke bøyer av.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.