Skilsmisse

Skilsmissesjalusi ødelegger barnas liv

Skilsmissesjalusi hos psykopaten og narsissisten

Kanskje er det bitterhet og sjalusi, kanskje er det narsissisme eller kanskje er det psykopatens ondskap? Bitre skilsmisser bringer frem det verste i mange mennesker, og i noen tilfeller blir den marginaliserte parten både smålig og hevngjerrig. Hva er det som får tilsynelatende velfungerende voksne til å vise frem en ondskapsfull vrangside?

Min psykolog forteller at mennesker som føler seg marginalisert ofte kan ty til hevn i bitre skilsmisser. Hevntanker kan dukke opp når en tidligere ektefelle gjennom mange år finner en ny partner. Hevntankene kan være alvorlige eller de kan gi seg utslag i hverdags-kverulering som gjør familielivet vanskelig for den som finner lykken på nytt.

Mange klarer ikke å skjule dette overfor barna. De gråter åpenlyst, de skriker ut ukvemsord om den nye partneren, de forteller løgnhistorier overfor barna slik at de bygger opp et sinne mot barnas nye steforelder og de kan fabrikere historier om at barna ikke liker den nye, at barna ikke vil være sammen med den nye familien og at barna blir syke og derfor ikke kan komme på samvær som avtalt. Fritidsaktiviteter som settes i gang blir sabotert. I sum blir dette en adferd som rammer barna og som gjør at barna kommer i en lojalitetskonflikt.

Barna tør ikke glede seg til noe

En av våre lesere forteller at hennes barn blir usikre, de tør ikke glede seg over begivenheter, ferier og aktiviteter hjemme hos henne fordi de vet at far ikke liker det. De får ikke lov til å ringe sin mor eller sende henne sms mens de er på samvær hos far, mens han er intens og pågående andre veien. I hans verden er det et bevis på at de er tettere knyttet til ham enn til henne. Barna fordekker fars dominans ved å bortforklare sine egne behov. De snakker ned opplevelser hos henne for å gjøre pappa glad.

En mannlig leser forteller i en mail til denne redaksjonen at hans tenåringssønn lager drama og oppstyr rundt fars nye kone. Samværene forløper fint og uten de typiske tenårings-konfliktene, mens straks han kommer hjem til mor lager han en historie som ikke er til å kjenne igjen. Julen har vært helt forferdelig, han får ikke nok oppmerksomhet, far og hans nye kone er mye mer glad i den andre barna og han lurer på om pappa egentlig har nok tid til ham. Han er åpenbart påvirket hjemmefra hvor hans mor har gjort både skilsmisse, barnefordeling og skifte til en offentlig skittentøysvask av sterkeste kaliber.

Du vet ikke hvem du var gift med før du skiller deg

Hvorfor kan ikke voksne mennesker spare barna i en skilsmisse? De skilsmissene som ender i rettsapparatet har elementer i seg som ofte gir grunn til å tenke at en eller begge av partene har en personlighetsforstyrrelse. Det kan være mye i ordene; ”du vet ikke hvem du var gift med før du skiller deg”. Det er først da den sanne personligheten kommer for dagen. Barn som lever i en konstant krigssone utvikler etter hvert to livsstiler og tilpasser seg de to hjemmenes stemninger hver gang de flytter imellom.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

En mann forteller at hans eks-kone sykeliggjør barna. Hun holder det minste barnet hjemme fra skolen med diffuse plager. Hun involverer et stort støtteapparat og påfører datteren både psykiske lidelser og påståtte somatiske plager. Hun lager stor dramatikk, fabrikerer historier om symptomer  og tvangshandlinger som bare oppstår hjemme hos mor. Når barnet er på skolen eller i det andre hjemmet er hun velfungerende og normal.

Sykeliggjør barna

Far har fått forklart at mor sykeliggjør barnet og dermed knytter det tettere til seg. Inneforstått er det overgangen mellom to hjem som påfører barnet lidelser og angst. Hjelpeapparatet tar mor på alvor, og dette fører til langvarige møter om mors sykelige trang til oppmerksomhet. Bakteppet for hennes sykeliggjøring er en dramatisk skilsmisse med høykonfliktssaker på alle plan. Hvorfor blir ikke slike forhold tatt i betraktning når mor lager drama?

Det offentlige Norge har lite kunnskap om hvordan de skal forholde seg til mennesker med psykopatiske trekk. Når psykopaten kjører barna foran seg er hjelpeapparatet forpliktet til å ivareta barnets beste. Dermed kan psykopaten boltre seg. Den egentlige hensikten er å ramme sin tidligere ektefelle, rasere det nye familielivet og frata den andre samværet med barna.

Psykopati er kriminalitet, men utspilles så infamt og utspekulert at psykopatens metoder sklir ustraffet forbi. De påfører sine ofre store lidelser. I skilsmisser er det barna som betaler den høyeste prisen. Dette skjønner ofte ikke barna før de selv blir voksne. Mange foreldre-barn brudd kommer som en senvirkning av disse overgrepene i barndommen.

Så hva tenker du når du møter en skilt mann eller kvinne som går til frontalangrep på sine tidligere ektefelle eller dennes nye partner? Er det normalt? Lider virkelig barna i det nye hjemmet eller er det en sykelig trang til å ramme den andre? Det er ikke lett å avkle psykopater. De er sjarmerende der hvor de har gevinster å hente – hjemme er de ondskapsfulle, smålige og hevngjerrige tyranner. Også overfor sine egne barn.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

  1. Anonym kommentar: “Jeg er midt oppe i en slik sak. Guttene er bare 4 og 6 år. Og di siste årene har min eks trakasert og trakasert oss. Uten å ville se barna.når jeg for 1 å siden traff en ny.ville han se barna.barna ble innesluttet og begynte å forandre seg. Da barnehage og jeg prøvde familievernkontor og bupa får å hjelpe barna.ble jeg anmeldt for vold mot guttene. Han er så overbevisende og manipulerer alle etater. Han har ingen hemninger med å psykisk påvirke barna med trusler om at sier di ikke som han vil.reiser han fra dem og blir borte igjen.guttene vet dette er sant.da han ikke så dem på 2 år. Han fikk dem midlertidig frem til en fordeling sak. Uten at jeg eller barn ble snakket med.barnehage har sent bekymring på han flere ganger til barnevern.men da byttet han barnehage. Ikke sett barna mine på 5 uker nå. Og etter år med vold i forholdet og alle årene med beskyttelse fra politiet etterpå så er jeg utslitt. Han er dømt for det han har gjort mot meg.men ennå klarer han å få medhold. Ser snart ikke noe lys i enden.”

  2. Anonym kommentar: “Hva når en forelder agerer slik i et forhold. Påfører sine barn diagnoser. Dersom ungen hoster, så har ungen øyeblikkelig halsbetennelse. Å hva når den ene forelderen avbryter samspill mellom den andre forelder og barnet, tar ordet fra barnet og svarer for barnet. Kunne skrevet en liste lengre enn lang. . .. Det hadde vært hyggelig å få tilbakemeldinger på dette.”

  3. Kjente meg igjen utrolig godt i dette skrivet . jeg kom inn i forhold til ei med mange barn . hennes x mann var psykopat å det var ikke vanskelig for meg å se. For alt som var unormalt for meg var blitt til det normale der.og kjæresten mitt gikk rundt å var livredd for hun viste aldri hvor hun hadde han han var hevngjerrig det er som jeg skulle ha skrevet dette stykket selv ordrett, men det jeg syns er mest skremmendes er att de får med seg barnevern på sitt parti, når det er han som ødelegger barna for den oppførselen han driver.

  4. Anonym

    Har vært gift I 13 år. Jeg ble veldig glad I denne mannen. I begynnelsen han har vært oppmerksom, kjærlig o.s.v. Etter noen par måneder ble det slutt. Han viste sine førelser til meg når vi hadde noen på besøk. Folk gikk hjem, så kom det til det vanlig. Han har ikke sett meg, hørt meg og I tillegg er ikke noe fysisk form I nesten 2 år. Har flyttet fra han I februar 2016. Da begynte han å fly til meg og vise at han bryr seg om meg. Jeg har trodd at han ville prøve å orne på forholdet, så jeg har sendt til han et brev med forklarelse om at jeg er glad i han,at jeg vil leve med han for resten av livet o.s.v. Jeg har fått svar ,,nei”. Mens han har flydd til meg på middager, så Hadde han samtidig en annen dama. Da begynte han med oppgjøret I juli måned. Har krevet gjennom advokaten sin skjevdeling på penger som han hadde ikke lov til å kreve. Går gjennom et ondskapelig fordeling nå. I tillegg til dette vårt felles barn på 10 år har samvær I to uker med hver av oss. Når barnet er hos faren,så jeg har ikke lov til å ringe han,sende melding, ellers hente barnet fra skolen p.g.a at faren har ikke tid til dette. Barnet lever med frykt pr.d.d at faren blir sur og sint om jeg involverer meg. Eks mannen fortalte meg en dag at jeg er en psykopat og at hele hans familie vet nå om meg hvor gal jeg er. Så begynner jeg å lure om hvem som er psykopat.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.