Å leve med en psykopat

Psykopater er økonomiske parasitter

 

shutterstock_199676504

Psykopater ligger i konstant konflikt, og mange opptrer som kyniske økonomiske parasitter. De bedrar kjærester, samboere og ektefeller og har ingen samvittighet for at de påfører sine nærmeste en økonomisk ruin. Tilbake sitter godtroende og velmenende långivere med store problemer. Den økonomiske utroskapen får som regel katastrofale følger for den som rammes og det kan ofte ta år før gjelden er nedbetalt.

En av våre lesere forteller at hun lånte ut penger til sin mann i god tro. Han gråt og var desperat fordi firmaet hans holdt på å gå konkurs. Jeg følte meg presset til å hjelpe ham. Jeg er snill av natur og tenkte aldri at min egen mann ville skru meg økonomisk. Ettersom han hadde store økonomiske problemer i firmaet betalte jeg også hans private regninger. Etter to år var beløpet kommet opp i nesten 400.000 kroner. Forholdet mellom oss hadde begynt å skrante og da det gikk mot skilsmisse fikk jeg døren smelt rett i ansiktet. Han vedkjente seg ikke gjelden og etter en lang og vond skilsmisse så jeg meg nødt til å sende kravet til Forliksrådet. Her fikk jeg medhold. Han sendte saken videre til Tingretten og dommeren fikk høre et tåredryppende og ynkelig innlegg om hvor trist det var at jeg gikk etter ham økonomisk. Han løy og fortalte at han ikke kjente til at jeg hadde ført et regnskap for felles utgifter, og han tåkela hele prosessen med å legge frem en mengde forhold som han mente kunne motregnes. Sannheten var at det var han som hadde ført regnskap, og at dette regnskapet gjorde at jeg var i god tro på at han hadde til hensikt å tilbakebetale.

Jeg satt i retten og tenkte; kan en voksen mann kan gjøre seg så ynkelig og stakkarslig? Der sitter han og lyver, spiller nedfor og nedbrutt. Det endte med en dom som gikk i hans favør. Kravene var foreldet og dommen påpeker at ektefeller har en gjensidig plikt til å underholde hverandre i ekteskapet. Dermed slapp han unna. Jeg var urutinert. Han bare gjentok en gammel historie fra første ekteskap. I ettertid forteller han at jeg har fremmet et urettmessig og griskt krav mot ham. Jeg burde holdt meg for god til det. Vi har jo tross alt barn sammen. Slik snakker en psykopat.

Dette er selvfølgelig ikke noe enestående eksempel på hvordan min eks-mann opptrer som økonomisk parasitt. Han svindler NAV ved å kreve sykepenger til tross for at han jobber i sin egen virksomhet hver eneste dag. NAV-pengene blir som en bonuslønn (som han selv har uttalt), han svindler på forsikringene både privat og i næring, han utbetaler svart lønn til flesteparten av sine ansatte, han krangler på alle fakturaer som kommer, han låner penger av sin demente mor som selvfølgelig aldri betales tilbake. Dermed fratar han sin yngre bror en del av hans rettmessige arv. Han ligger i arbeidskonflikter med mange av sine ansatte og har møtt i retten flere ganger. Selv her har han sluppet unna til tross for at regelverket er strengt. Andre ganger må han ut med større beløp som kompensasjon. De gangene han har tapt ankes sakene alltid videre. Han saksøker mange av sine forretningsforbindeler og har kutter forbindelsen til lojale samarbeidspartnere som har stilt opp for han i vanskelige tider.

I tidligere forhold har han også lånt større pengebeløp fra sine samboere. Jeg har lest meg til at psykopater som opptrer som økonomiske parasitter alltid har en jo-jo økonomi. Min eks-mann har alltid tatt seg vann over hodet økonomisk. Han har tatt en risiko som få andre ville ha våget. I mange tilfeller går det galt og da er det de nærmeste må trå til som utlånere. Han spiller på alles samvittighet. Hans voksne barn har tatt opp kredittkortgjeld i sine navn. Han lover å betale tilbake. Han gjør det ikke. Dermed ryker det ene forholdet etter det andre. Selv sine voksne barn har brutt kontakten med ham. Hans egne barn sitter som gjeldsslaver og betaler på lån deres far ikke vedkjenner seg. I vårt samliv lovet han å betale sin andel av private utgifter. Han fikk overført penger fra meg. Flere ganger overholdt han ikke denne avtalen og brukte pengene selv En gang ble strømmen frakoblet og han ble tatt i løgn. Hva gjør man da? Jo, jeg betaler selv om det var hans avtalte utgift. Barna kan ikke bo i et hus uten elektrisitet.

Å være i retten med en psykopatisk parasitt er som sagt en ynkelig forestilling. Etter at min skilsmisse ble kjent ble jeg kontaktet av en tidligere samboer. Hun hadde også lånt ut et større beløp til ham. Han hadde neglisjert henne i mange år, men plutselig hadde hun fått pengene. Hun fikk de uken før han inngikk ekteskapet med meg. Sannsynligvis var han redd for at hun skulle ta kontakt med meg og fortelle at han var en økonomisk svindler og bedrager. Beløpet var 140.000 kroner. I dag tenker jeg at hun hadde griseflaks.

Du er velkommen til å legge igjen en kommentar til dette innlegget. Klikk på “Leave a comment” nederst i artikkelen. Da fremstår du som den du er logget inn som – med ditt navn.

Vil du kommentere anonymt eller har du en historie du har lyst til å dele med våre lesere?  Da kan du sende en email til leserhistorie@gmail.com eller benytte kontaktskjemaet under:

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]
Alle kommentarer og innlegg leses av oss før de publiseres. Dette for å være sikre på at ingen kan kjennes igjen i det som skrives. Kommenterer du eller deler din historie anonymt er det ingenting i innlegget som kan knyttes til deg.
Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Psykopati er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.
Klikk  på overskriften til artikkelen så får du en deleknapp nederst på siden.
Du er også velkommen til å følge bloggen! Legg inn til e-mail adresse oppe til høyre på siden. Da vil du motta en epost hver gang vi publiserer et nytt innlegg.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.