Brudd med en psykopatSkilsmisse

Er du en magnet på psykopater?

Psykopater tiltrekkes av deg

Jo flere psykopater du utsettes for,  jo mer skamfull føler du deg. Jo flere historier du har – desto mer øker sjansen for at du ikke blir trodd. Ingen røyk uten ild, vil mange tenke. Tilslutt tør man ikke nevne ordet psykopat. Selv har jeg hatt en psykopatisk sjef og en psykopatisk ektemann. Etter et traumatisk avslutning på arbeidsforholdet gikk jeg rett i armene på en ny psykopat. Hvordan er det mulig å bli en magnet på psykopater?

Jeg har vokst opp i et hjem med gode voksen-personer rundt meg. Trygge rammer, gode relasjoner. I ettertid kan jeg ikke tenke meg at noen tanter, onkler eller besteforeldre kan ha vært dysfunksjonelle. Jeg opplevde aldri krangling, uvennskap, misunnelse om arv eller baksnakking blant de voksne. Sånn sett var jeg dårlig forberedt på den ondskap seg skulle møte senere i livet.

Så hvordan startet min løpebane med psykopatiske menn? Den startet allerede i min første jobb. Jeg har alltid likt dyktige menn med en sjarmerende freidighet. Uredde menn som enten har vært ledere eller gründere av egen virksomhet. Jeg fikk tidlig høre at jeg var for snill for det tøffe næringslivet. Til tross for at jeg skapte resultater rundt meg. Jeg fikk høre – fra denne psykopatiske sjefen – at jeg burde bli mer “bøllete” og slå hardere fra meg. Selve tanken var meg fjern. Dette var ikke meg. Jeg trodde på etterrettelighet og ærlighet, og tenkte vel at livet var som i barndommen. Vi er hyggelige og snille med hverandre. Slik skapes gode resultater og relasjoner.

Min psykopatiske sjef var flink, veltalende og sjarmerende. Ofte flørtende i stilen. Intens og pågående. Hadde han satt seg et mål tok han de utroligste metoder i bruk. Etterhvert som jeg ble bedre kjent med ham skjønte jeg at mange av hans metoder ikke tålte dagens lys. Han drev en undercover virksomhet. Kontaktet avisredaksjoner under fiktive navn, skrev leserbrev om kontroversielle saker under “lånte” navn og satte ut ondsinnede rykter om konkurrenter, egne arbeidskollegaer og mennesker han ville ramme. Ofte var dette historier om utroskap, alkoholisme og underslag. Alt blandet sammen med en intens og farlig sjarm. Han fikk ting til å skje. Han tok ofte initiativ, men samtidig sto han midt i sentrum for svært mange personrelaterte konflikter. I de første jobbene sine ble han sparket. Deretter ble han medeier i et selskap. Ikke lenge etterpå var den opprinnelige eieren skviset ut. Dermed hadde han skapt seg en arena hvor han kunne herje fritt med alt og alle. Han har ingen venner og har ingen profiler i sosiale medier. Han har etterlatt seg så mange ofre på sin veg og altfor mange ville ha stengt ham ute. Jeg tipper alikevel at han har en falsk profil hvor han følger mennesker han har interesse av og som han gjerne vil ramme. Om han hadde blitt akseptert som venn ville han blitt uansett ha blitt utestengt fra mye av aktiviteten på Facebook.

Notorisk utro

Han var nådeløs utro med sin kone. Notorisk utro, og en notorisk løgner. Jeg ble en av de kvinnene han bestemte seg for å ta. Da jeg prøvde å fortelle ham at jeg hadde det fint sammen med min kjæreste fikk jeg høre at “han kom ikke til å gi seg”. Og det gjorde han heller ikke. Dermed ble jeg en av mange han hadde et forhold til. Likevel fikk jeg inntrykk av at jeg var spesiell, og da jeg forsøkte å rive meg løs gikk han så langt som å si at han ville skilles, han ville ha barn og hvis jeg ikke ville – så kom han til å kjøre av vegen. Jeg forsøkte å avslutte. Sa opp flere ganger og ble hanket inn igjen. Han ringte de jeg søkte jobb hos, laget intriger og gjorde livet mitt til et kaos. Når jeg endelig tok mot til meg og gjorde oppsigelsen endelig, truet han med rettssak. Han har ringt alle jeg har hatt en befatning med i mange år etter oppsigelsen. Jeg fikk et klokt råd; sett punktum og snu ryggen til. Likevel opplevde jeg bruddet som en vanskelig og svært seiglivet prosess. Det skulle ta år før jeg kjent at grepet løsnet, det fysiske ubehaget ble borte og redselen for hva han ville ringe og si når jeg fikk nye stillinger. I dag har jeg hørt flere fortelle sine historier om samme mann. Noen opplever hans ondsinne ryktespredning om påstått utroskap og andre kompromitterende påstander som direkte helseskadelige. Når jeg snudde ryggen til, sto andre ofre for tur. Denne mannen har dessuten aldri bare ett offer om gangen. Som en kollega på arbeidsplassen så beskrivende sa; du vet, hadde han levd under krigen hadde han vært en farlig nazist.

Ny bok fra Torunn Hansen

Om en oppvekst med misbruk av nære familiemdlemmer

BESTILL BOKEN I DAG!

Les Torunn Hansens ærlige bok om misbruk av sin egen onkel. Det skjedde utallige ganger gjennom oppveksten. Dessverre er dette noe som skjer i flere hjem enn vi aner! 


Modige Torunn står frem og ønsker med denne boken å fortelle sin historie. Se hvilke tegn du skal se etter hos barn! Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Jeg kom meg på bena og traff en ny mann. Han var annerledes enn mange andre menn. Han var huslig, tilsynelatende opptatt av alt det estetiske rundt seg. Han hadde masse bøker, men leste ingen av dem. Han leste dikt, men det skulle vise seg at han forsto ikke betydningen av dem. Han hadde vært gift før, og hadde blitt forlatt av en utro partner. Senere skulle det vise seg at han var den som var notorisk utro. Han hadde vært alene med små barn. Det skulle vise seg at hans eks-kone slett ikke var dysfunksjonell, men hun hadde gittt opp kampen etter mange tøffe år i retten. Nå har han ikke kontakt med noen av sine voksne barn. Han har skrudd de økonomisk og aksepterer ingen av barnas ektefeller. I hans konspiratoriske verden – jobber de alle for å ramme ham. Han har en jo-jo økonomi og jeg underholdt ham med fagre løfter om at han skulle betale tilbake. Etter skilsmissen endte kravene om tilbakebetaling i retten. Da var de foreldet og retten la også til grunn at ektefeller har en plikt til å underholde hverandre.

Hvordan er det å leve med en ektemann som viser seg å være en løgner, men manipulator og kontrollerende av natur? Tilslutt lever du i et fengsel. Dine behov settes til side, og alt skjer på den kontrollerende og tidvis sjalu partnerens betingelser.

Hvordan har jeg fått en magnetisk tiltrekning mot psykopater? Sannsynligvis fordi den sjarmerende siden av dem appellerer til meg. Sannsynligvis fordi det er lett å spille på min samvittighet. Sannsynligvis fordi jeg er et menneske som lett tilpasser meg. Har jeg ikke egne behov? Jo, det har jeg. Jeg klarer å bryte forbindelsen, men da har de allerede påført meg ganske stor skade. Det har tatt meg mange år å fri meg fra disse mennene. Etter bruddet med min psykopatiske ektemann gjorde jeg en investering i mitt liv. Nå ønsket jeg å komme til bunns i hvorfor jeg trekkes mot slike menn. Jeg har fått høre at jeg har for mye empati, og at jeg er et lett bytte av den grunn. Mye av terapien har gått ut på å sette egne grenser. Det virker så merkelig – jeg som har hatt ledende stillinger og mye ansvar. Så skal jeg lære meg å sette grenser? Men, jeg ser at det virker.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

I dag lever jeg sammen med en mann som også har en freidighet i seg, som er tøff og sjarmerende, som skaper resultater rundt seg – men som har en fundamental annerledeshet i seg; han er full av empati, bryr seg om andre mennesker, har et godt forhold til sine foreldre og søsken, løser opp i konflikter med å være raus. Gir gjerne litt mer for å få saken ut av verden, og ikke som psykopaten – går i strupen på sine motstandere og alltid mer enn det han skulle ha hatt.

Mange år med terapi har lært meg å kjenne igjen en del signaler. Min radar fanger fremdeles opp psykopater, jeg tror fremdeles at en del av dem er ufarlige. Da må jeg minne meg selv på terapeutens ord; “Det viktigste for deg nå, er å ikke gjøre samme feilen engang til”.

Derfor koster jeg på meg å være ekstra varsom. Skulle jeg avsløre psykopatisk oppførsel eller trekk – skal jeg skygge banen før jeg vikles inn drama og intriger. Som en av leserne på denne bloggen kommenterte; det er som å være en tørrlagt alkoholiker. Man må si nei til noe man i utgangspunktet liker. Den viktigste lærdommen er likevel; det finnes sjarmerende menn uten psykopatiske trekk.

LES OGSÅ:

Sjekk litteraturlisten og bøker du kan bestille 

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

Hjelpetilbudet for psykopat-ofre er åpenbart ikke godt nok

Personer som har levd med psykopater, fortviler om lite hjelp til å komme ut av de destruktive forholdene. KrFs helsepolitiske talsperson Olaug Bollestad tok i NRK til orde for et bedret hjelpetilbud.

Slik kommer du deg unna psykopaten

Doktoronline går gjennom et av de mest omfattende diagnosesystemene for å klassifisere en psykopat, en sjekkliste utarbeidet av den kanadiske psykologen Robert Hare. Robert Hares “Psychopathy Checklist”.

—-

Besøk også våre Facebooksider.

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Eg kjenne meg igjen i denne hisstorien eg er fanger i nette til ein psykopt,eg vert ikkje trudd.I allefall av noen.Det har gått ut rykte om meg som ikkje er sanne.

 2. Kristine

  Som å lese min egen historie. Skummelt. Og som kvinne, leder og utad suveren er det vanskelig, flaut og ikke så lite skambelagt

  Håper alt går bra – din historie gir meg håp

 3. Empath

  Hei,
  Dette er veldig kjent. En årsak kan være som du skriver at du er snill og har empati.En empath på godt norsk. De er eksperter på å finne ofre jamfør Saville. Og de søker sånne som oss. Men dypere vil jeg påstå at årsaken er oppvekst og familie. Vi har lært at vi må være snille for å oppnå harmoni i familien. Med en eller begge foreldre med personlighetsforstyrrelser. Det er ihvertfall min historie.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.