Brudd med en psykopatSkilsmisse

Jeg levde i et bur. Stadig mer isolert. Tilslutt fløy jeg

Når du vet du må rømme fra psykopaten
Psykopaten isolerer sine partnere. Hun vet ikke om han var sjalu, men han hadde et voldsomt behov for å kontrollere og nedgradere henne. Hvordan kunne der bli slik? Hun som var både ressurssterk og i en ledende jobb?
LESERHISTORIE: Det begynte med en snikende kritikk. Jeg fornemmet at ulike situasjoner ble vanskelig. Kontakt med arbeidskollegaer utenfor “vanlig” arbeidstid.

Svart i blikket

Han ble svart i blikket og kom med drepende kommentarer som; legger han an på deg? Hvorfor skulle han ellers ringe deg nå?
Det var begynnelsen. Jeg lot være å ta telefoner fra arbeidskollegaer etter arbeidstid. Det skulle jeg aldri ha gjort. Nå var han klar til å presse meg videre opp i et hjørne. Og det skjedde igjen, og igjen, og igjen.
Det var mye rundt meg som var vanskelig – ikke for meg, men for ham ble det vanskelig.
Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
Tilslutt argumenterte han for at det var unødvendig at jeg jobbet. Ikke én gang, men om igjen og om igjen. Tilslutt sa jeg opp. Tenkte at vi ville få det så mye bedre. Det ble begynnelsen på mitt liv i et bur.

Kjærlighetsløst ekteskap

Vingene mine ble klippet av. De svarte øynene ble mer og mer fremtredende. Jeg krympet meg, tilpasset meg alle hans rare nykker. Hele tiden kjente jeg at dette er feil, det er vanvidd – men likefullt satt jeg i grepet.
Mens grepet ble strammere og strammere gikk mer og mer av mine tanker i retning av løsrivelse. Det kan ikke fortsette slik. Jeg lever i et kjærlighetsløst ekteskap.
En mann som ikke har noen forståelse for meg og mine behov. Jeg var sliten av alle hans historier og kriger. Han kriget med alle. Alle var noen giddaløse drittsekker, alle bedro ham og alle skulle tas.

Sto i sentrum for alt

Han sto i sentrum for absolutt alle kriger som var. I de første årene trodde jeg på ham, syntes synd på ham og tok hans parti i konfliktene. I ettertid ser jeg at absolutt alt dreide seg om hans verden.
Hvor ble det av mine behov? Mine behov for å bli lyttet til? Jeg ble borte. Jeg ble redusert til et null. Fullstendig degradert og isolert.

Veronica Krisoffersen Jeg er fremdeles her

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
Ved et par anledninger rant det over for meg. Jeg begynte på et opprør, ville fortelle ham i klar tekst at slik kunne jeg ikke ha det. Jeg kom ikke langt på den historien. Før jeg var kommet skikkelig i gang hadde han overtatt hele samtalen, fortalt om sin triste barndom. De første gangene kapitulerte jeg, men etterhvert begynte jeg å forakte ham.
Jeg begynte å synes at han var patetisk, og istedenfor å synes synd på ham begynte jeg å gjøre et kraftig opprør mor ham. Først var dette opprøret bare innvendig. Lenge var det bare innvendig. Det bygget seg opp en sterk motvilje til ham.
Jeg kjente at kjærligheten var død. Ingenting av det han sa eller gjorde betydde noe mer.
shutterstock_176008892
Jeg trakk meg mer og mer unna. Jeg begynte å leve et eget liv på si. Jeg begynte å planlegge et nytt liv. Hvor kunne jeg bo? Ville jeg treffe en mann som var annerledes? Eller var dette alt? Var det slik et samliv mellom to mennesker egentlig var?
Etterhvert skjønte han at jeg var i ferd med å glippe. Da fikk han panikk. Jeg studerte han i denne perioden. Min kjærlighet var død, men han hadde ikke til hensikt å skilles. Grepet strammet seg. Kontrollen ble manisk. Min frihet ble strupet, og tilslutt var det uungåelig. Jeg tok ut skilsmisse.

Helvete begynte etter bruddet

Jeg har hatt et helvete etterpå. Det er en annen historie. I dag hadde jeg behov for å fortelle om psykopatens sterke grep. Det kan ramme alle. Er du snill, har masse empati er du et lett bytte.
De vet å spille på din samvittighet. Du blir overrasket over hvor langt de kan presse deg. Jeg fant ut at alt har en grense. Psykopaten taper som regel. Mange offer slipper unna. De er kanskje skadet for livet. Langvarig terapi er nødvendig, men du kan bli fri.
Snakk med noen som kan hjelpe deg. For meg var hans grep så skamfullt. Jeg hadde ingen å snakke med. Når bruddet kom opplevde jeg at flere venner tok hans parti. Utad var han annerledes og sjarmerende. Overfor meg var en tyrann.

LES OGSÅ:

Sjekk litteraturlisten og bøker du kan bestille 

Kan du forstå hva en psykopat er uten å ha vært sammen med en?

Hvorfor du er dømt til å tape mot psykopaten

 

Slik avslører du sykelig sjalusi

Les mer på www.klikk.no om enkelte personer som lider av sykelig sjalusi som opplever enormt sterke følelser av mistro mot kjæresten sin, selv om det er ubegrunnet.

Ut av psykopatens klør

Jeg vil råde alle som havner i min situasjon til aldri å bortforklare, unnskylde og holde ut med en som mishandler familien sin. Hun og barna hennes har betalt en høy pris for hennes tro, håp og kjærlighet gjennom 18 år.

Slik forlater du en psykopat

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no.

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Er det noe som burde være med som er utelatt? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Skriver du ditt navn blir det vist. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (3)

 1. Tom Aage

  Kommentar lagt inn på min Facebook-side. Send meg gjerne en venneforespørsel om du vil følge min personlige side! “Dette er som å lese om mitt eget liv. Skremmende, men samtidig godt å se at det ikke er noe som skjedde i min fantasi . . . . Jeg ble i tillegg truet med å bli tatt livet av. Med kniv.Etter at jeg flyttet ut (med tre store barn), valgte jeg å være åpen og fortelle mine venner, Mye for at det da skulle bli vanskeligere for x’en å finne på noe. I tillegg kom deler av det som skjedde i “Se og Hør” og riksdekkende tv. Nå etter 12 år, er det stillere, men fortsatt kan han finne på å duke opp med ikke helt gode hensikter. Åpenhet er viktig. Få det fram i lyset. Det er psykopaten som skal skamme seg, ikke dem han/hun terroriserer. Denne siden med alt dette gode stoffet er helt suverent for å opplyse “verden” og de rammed.”

 2. Det er så trist, men samtidig stor trøst å lese dette. Dette var mitt liv også… jeg har kommet meg videre, men skal leve med sporene fra fortiden.
  Takk for at dere deler opplevelsene, det hjelper!❤️

 3. Dolly Møller

  Hvorfor og hvordan kan man få hjelp? Skulle tro at historien jeg leste var min. Har levd i buret i mange år og klarer ikke å ta et skritt videre. Er alene og har ingen familie rund meg. Jeg var sterkere før, men etter 7 år er jeg nå tappet ut For energi. Vet ikke hva jeg må gjøre og hva jeg kan gjøre. Har mistet håpet på at ting kan bli bra igjen. Jeg er så syk, sliten og har imistet troen på meg selv. Dette er ikke bare ord. Min tilstand er blitt verre og tør jeg nesten ikke gå ut av mitt rom. Jeg lever alene med mine tårer i en svart verden der lyset ikke syns i enden av tunellen.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.