Psykopaten

Har ondskapens sorte øyne?

Psykopatens sorte blikk

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette, men jeg var gift med en mann som jeg i ettertid har skjønt var en psykopat av verste sort. Jeg satt fast i hans grep som ble strammere og strammere for hvert år som gikk. Tilslutt så jeg bare et par svarte øyne. Ingen andre jeg kjenner har svarte øyne. Er det ondskapen som lyser?

Jeg har tenkt mye på dette i årene som har gått siden skilsmissen. Blikket hans kunne få meg til å krype sammen. Jeg visste at når det svarte øyene så på meg så hadde jeg strukket strikken for langt. Det kunne være helt uvesentlige ting jeg hadde gjort eller sagt, men det var utenfor hans aksept og forståelse. Hans ondskap isolerte meg. Det meste dreide seg om å holde meg hjemme. Holde meg borte fra folk. Nekte meg å jobbe sammen med andre kollegaer eller treffe venner fra mitt tidligere liv. Da kom de svarte øyene. Et blikk, og jeg skjønte at dette kunne jeg ikke gjøre.

Det svarte blikket ga meg angst. Hva er det som gjør at øyne blir svarte? De var jo ikke svarte hele tiden. De var jo ikke svarte den gangen jeg falt for ham. Men, de ble svarte hver gang jeg gikk i mot ham. Han knep munnen sammen. Sa ofte ingenting. Satte blikket i meg. Og jeg trakk meg, tilpasset meg og håpet at det gikk over. Slik gikk jeg på tå hev i mange år. Det ble ikke mye igjen av meg. Alle mine interesser ble lagt til side. Jeg prøvde å leve slik at de svarte øynene ikke kom frem. Ser jeg på bilder fra disse årene, ser jeg flere bilder hvor de svarte små pupillene er fremme. Jeg grøsser. Ingen av de jeg har rundt meg i dag har svarte øyne.

shutterstock_149579264

 

Kjenner dere noen som får små svarte øyne? Jeg tenker at dette er ondskapens ansikt. Hva tror du?

Psykopatene gjemmer seg overalt i samfunnet. I artikkelen “the eyes of a Socipath” skriver Donna Andersen, forfatteren av boken “Red Flags of Love Fraud” at en av hennes 10 advarsler er intens øyekontakt.  59 % av 1.352 som deltok i hennes undersøkelse, svarte at deres partner hadde et intens blikk. Hun forteller at hennes egen erfaring var at når hennes eks ikke var aktiv engasjert i å manipulere henne eller andre så var blikket tomt – det virket som om ingen var “hjemme”. 

Hun forteller videre at når psykopaten hadde sine raserianfall så gikk blikket fullstendig svart. I sine undersøkelser viser hun til at flere kjente seg igjen i denne beskrivelsen. Så langt har dette kun vært karakteristikker av mannlige psykopater. Har du samme erfaring med en kvinnelig?

LES OGSÅ:

The eyes of a sociopath

8 tegn på at du svømmer i gift i forholdet

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Redaksjonen

  kommentar fra en leser som vil være anonym: “Det vet jeg at jeg tenkte om min mann en gang han igjen forvandlet seg foran øynene mine:du har de svarteste øynene jeg har sett,jeg så jo ikke engang pupillene hans…har aldri i hele mitt liv sett maken,da visste en jo bar at nå er det rett før det smeller,skummelt! Jeg ble helt besatt av de øynene hans så for å trøste meg sjøl at det ikke var så ille,satt jeg gang på gang og studerte bilder av han for å se om øynene var så svarte eller om det var noe jeg innbilte meg !”

 2. anonym

  Opplevet det samme.tenkt mye over det,at kroppspråket øddelegger mer en å si noe.skremmende…..

 3. Redaksjonen

  Fra en leser som vil være anonym “Ja, jeg har hatt et slikt forhold til en mann, og dette er et forhold som gjør deg svak p.g.a. det svarte i øynene. Jeg reagerte helt likt med deg, men i likhet med deg, kom jeg også meg ut av dette forholdet. Det er jeg veldig glad for i dag, og jeg har kommet til at jeg har vært sterk for å klare dette alene(helt alene). Det ble jo en del trusler etter jeg gikk ut av forholdet, men alternativet var at jeg kunne bli drept. Han slo også. Jeg reagerer veldig sterkt når et mannfolk blir sint fordi jeg ikke har samme mening i etterrtid, så jeg tror ikke jeg vil havne i denne situasjonen en gang til, for jeg går unna slike mannfolk. Jeg lærte noe av det, og det er jo bra. Ja, det er ren ondskap som er i deres øyne.”

 4. Anonym Kommentar

  Da jeg traff min x-mann hadde han verdens vakreste øyne som smilte til meg. Men gjennom årenes løp kunne pupillene forandre seg på sekunder til bli kullsorte og stikkende. Det virket som ansiktet hans var hugget i stein – og han så nesten morderisk ut når han boret blikket i meg. Klok av skade enten samtykket eller tiet jeg – jeg ba ikke om å bli verbalt henrettet. Det var som å gå på glass – jeg ble totalt utslettet… Han kunne også få de samme stikkende øynene hvis kan skulle fortelle om andre mennesker som falt i hans unåde. Så ja – det kan godt være at dette er ondskapens øyne. Jeg grøsser…

 5. Redaksjonen

  Anonym kommentar: “Kommentar: Jeg kjenner igjen dette med svarte øyne, det skremte vannet av meg. Spesielt under de fryktelige kranglene, men Jeg kunne bli møtt med de selv om det ikke hadde skjedd noe spesielt i forkant heller. Vi kunne sitte sammen på en helt vanlig dag, og uten forvarsel kom de svarte øynene.. og ansiktet fullt av forakt.”

 6. Anonym

  Jeg er kvinne 30år og har fått høre det flere ganger, jeg har blå øyne som blir helt svarte å det bare kommer av seg selv når jeg blir forbanna/sint.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.