Å leve med en psykopat

Han løy om alt

Min ektemann lyver om alt

Hennes eks-mann løy om alt. Og i tillegg til løgnene projiserte han mye av sine egne tanker og løgner over på henne. Tilslutt virket det som om hun var den store psykopaten blant dem.

LESERHISTORIE: Først forsto jeg selvfølgelig ingenting. Jeg fikk opplevelsen av å treffe en flott mann som åpent og ærlig fortalte at han hadde vært gjennom mange tøffe tak i sitt liv.

Løy om sin egen omsorgsevne

Det startet med en mor som ikke hadde hatt omsorgsevne, og at han hadde vært nødt til å ta omsorgen for henne og sine søsken allerede i tenårene. Han fortalte en sørgelig historie om sin eks-kone og sine tidligere samboere.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Forholdene hadde røket enten fordi de hadde vært utro, én hadde vært nymfoman og stått i med omtrent alle menn hun møtte, én annen hadde vært anorektiker, én var bulimiker og én hadde sågar vært alkoholiker med en psykisk diagnose i tillegg.

Etter vår skilsmisse lurer jeg på hvilken diagnose han har gitt meg. Jeg tør ikke tippe. I dag er jeg helt sikkert én i den lange rekken.

Burde forstått at noe var galt

Jeg burde forstått at noe var galt. Jeg burde ha forstått at en mann med så mange forhold bak seg og som snakket så stygt og nedsettende om sine eks-partnere – ikke var noe for meg. Jeg som hadde hatt ett langt forhold bak og  hadde skiltes som venner. Min eks-mann hadde muligens en tanke selv om at han hadde for mange korte og ødelagte forhold bak seg.

Derfor tok han det opp selv tidlig i forholdet. Jeg fikk høre hvor forferdelig vanskelig det hadde vært å leve sammen med en alkoholisert kvinne eller hvor umulig det var å stole på en nymfoman kjæreste, så jeg tenkte ikke da at dette var hans skyld. Stakkars han. Han spilte på min samvittighet.

Det tok år før jeg skjønte at moren til hans voksne barn ikke var omsorgsløs og dysfunksjonell, men at hun hadde kjempet en hard kamp for sine barn.

Puslespillet

Han hadde ikke med seg noen papirer fra denne årelange prosessen inn i vårt samliv. De lå arkivert et helt annet sted. Det var helt sikkert ikke en flatterende lesning.

Etterhvert kom det drypp som tilsammen ble et slags puslespill, men jeg har aldri fått høre den egentlige sannheten.

Det tok meg år å forstå at historiene om de andre kjærestene hadde et snev av sannhet i seg. Den lille fliken av sannhet forvirret og overskygget ofte at resten var en løgnaktig røverhistorie.

shutterstock_168003245

Etter vårt brudd klandrer jeg meg selv for at jeg ikke gjennomskuet ham tidligere. At jeg ikke sjekket fakta bedre eller stilte flere kritiske spørsmål. Jeg er etterrettelig av natur. For meg er det utenkelig å gå rundt å lyve.

Løy om bagateller

Det tok tid å akseptere at min mann løy. Når jeg skjønte dette og sjekket opp selv små påstander, oppdaget jeg til min forbauselse at han løy om veldig mye og at mye av det han løy om var bagateller. Etter bruddet ble han irrasjonell og løgnene tok helt av. Var dette virkelig mannen jeg hadde vært gift med? Hvor ondsinnet gikk det an å bli? Han løy for å sverte meg som kvinne, som ektefelle og som mor. Da ble jeg virkelig skremt. Det var små episoder som var helt unødvendig å pakke inn i en løgn. Hva da med litt større og viktige saker?

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Han løy og benektet utroskap. Selv om han ble tatt med buksene. Han hadde tjent så mye på å legge kortene på bordet og tilstå. Men det gjorde han ikke. Ingen tegn til anger. Ingen unnskyldning. Den andre kvinnen hadde lagt seg etter ham. Senere fikk jeg slengt til meg at det var min skyld.

I dag lurer jeg på hvor mange andre historier det har vært. Du kan anta at det er mange, sier min terapeut. Hans utroskap er flyttet over på meg og min nye mann. Det var jeg som var utro, ikke han.

 

LES OGSÅ:

Les mer om projisering her: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Projisering_(psykologi)

Når overgrep forklares som konflikt

Følte at behandleren tråkket på meg

Hvorfor psykopaten ikke forstår seg selv

Å bryte kontakten er livsviktig

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

5 grunner til at det ikke er deg som er psykopaten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

I dag lyver han om meg. Til alle som vil høre på. Kretsen av tilhengere blir mindre og mindre. Hans voksne barn har brutt med ham. Nå er det mine egne mindreårige barn som får høre at mamma ødela ekteskapet, var slem og ville skilles. Hadde det vært opp til ham hadde vi fortsatt vært en stor og lykkelig familie.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

 1. Kjenner meg så igjen…Her er det mannens ekskone som skyver sine egenskaper over på meg og får meg til å fremstå som den store stygge ulven!! Nå har barna i en årrekke ikke hatt kontakt med sin biologiske mor. Men nå er de voksen og da kjøper hun dem inn igjen samtidig som hun sprer giften sin om meg. Jeg holder meg på avstand på fra henne og de av barna som har kontakt. Håper de våkner å kommer seg ut av fellen i tide…

 2. Maylill

  Ja, jeg kjenner denne følelsen av hjelpeløshet når hun projiserer over på meg, også på andre. Jeg vet hva dette er. Det er utrolig hvor nøyaktig likt disse menneskenes adferd er. Over hele verden. Ikke den minste tvil om at dette er ekte psykopatiske trekk som går igjen hos alle disse u-menneskene.

 3. Har erfaring fra exsen ang å legg all skyld på meg om utroskap ,

  men det verste han gjør no etter at barna har blitt voksne er å

  lyve om meg til min svigerdatter om at det var jeg som var utro.

  Min sønn vet at dette er ondsinnet løgn , men har sånn respekt for

  sin kone så han tør ikke si noe.Derfor er all kontakt brutt.

 4. Anonym

  Känner igen allt. Man tror ju inte att ens make ska ljuga för en. Man utgår ju från att man säger somm det är. Ibland började jag betvivla mig själv. Hade jag verkligen gjort/sagt så? Varför kom.jag inte ihåg det? Nu när jag vet hur kapabel lögnare han är, förstår jag varför jag inte fick saker o ting att gå ihop utan mådde dåligt. Likaså det du berättar om tidigare förhållanden o otrohet är detsamma. Han var serieotrogen. Jag var hemma o tog hand om tre barn på hans långa o många tjänsteresor. Bröt ihop när sanningen gick upp för mig. Vill inte leva. Men skulle jag säga ngt skulle alla tro “att han fått för lite sex hemma”. Så sa han. Nu har historien ändrats. Det var jag som ville skiljas för att jag träffat en annan … påstår han. Man bara skakar på huvudet. Han är nu omgift. Tycker synd om henne. Undrar hur lång tid det tar innan hon, liksom vi andra, förstår vad han håller på med.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.