Psykopaten

Til kamp mot psykopatens ondskap

Hverdagspsykopatene skremmer og sprer frykt. Du blir sittende i grepet lenge etter at du bryter forbindelsen til en psykopat. Det vil gnage deg i mange år. Er jeg fri? Tør jeg fortelle om det jeg har opplevd? Vil noen tro meg?  Vil psykopaten komme etter meg?

Denne bloggen skal være et sted hvor ofre for psykopati skal kunne fortelle sin historie. Vi anonymiserer innleggene. Psykopatene skal ikke identifiseres, men vi ønsker å avkle psykopatens metoder, få overgrepene frem i lyset og forhåpentligvis bidra til at ofre for psykopati blir tatt mer på alvor både hos terapeuter og i rettsvesenet. De som ikke har opplevd psykopatens ondskap, vet ikke hva ofrene sliter med. Det er vanskelig å forestille seg hvordan psykopatens metoder sakte, men sikkert bryter ned og ødelegger mennesker rundt seg.

Siden denne bloggen ble opprettet for drøye tre uker siden har over 80.000 lesere vært innom. En av artiklene har fått mer enn 9000 likes og kommentarer på Facebook. Det forteller oss at denne bloggen har en verdi. Noen få har tatt til orde for at psykopater også er mennesker og at det vil være feil å snu ryggen til de. De samme leserne mener at psykopaten må få hjelp. Psykopater er ikke mottagelig for terapi. Psykopati kan ikke kureres. Det er et trist faktum. Vi kan ikke utpeke noen mennesker som skal tvinges til å leve eller jobbe sammen med et helseskadelig menneske. Ingen klarer det. De som snakker slik, har ingen opplevelse av hva en psykopat er. En psykopat må ikke forveksles med en krangel nå og da. En psykopat har en del kjennetegn som du skal være oppmerksom på.

De 16 mest vanlige tegnene 

 1. Overflatisk sjarm og gode intellektuelle evner
 2. Fravær av vrangforestillinger og andre tegn på irrasjonell tenkning
 3. Fravær av nervøsitet eller psyko-nevrotiske tegn
 4. Upålitelig
 5. Løgnaktig og falsk
 6. Mangler anger- og skamfølelse
 7. Mangelfullt motivert antisosial atferd
 8. Dårlig dømmekraft, og manglende evne til å lære av erfaring
 9. Patologisk egosentrisitet og manglende evne til kjærlighet
 10. Flatt og tynt følelsesliv
 11. Manglende innsikt
 12. Lite responsiv i mellommenneskelige relasjoner
 13. Underlig og frastøtende oppførsel, både edru og i beruset tilstand
 14. Gjennomfører sjelden trusler om selvmord
 15. Upersonlig seksualliv
 16. Manglende livsplanlegging

Mange av våre lesere har vist et utrolig mot. De har sendt oss sine historier. Overfor redaksjonen står de frem med fullt navn. Det står det stor respekt av. Dere er tøffe, og dere skal vite at de sterke historiene er til stor hjelp for andre i samme situasjon.

Mange er redde selv mange år etter at forholdet til en psykopat er brutt. Noen står midt oppe i sitt livs store mareritt. Flere lesere har barn sammen med en psykopat. Noen skriver sin historie, og sender den inn. Et par timer senere trekker de seg. Av ren frykt. Selv om teksten er anonymisert og uten navn. Mange sliter med dårlig selvbilde, mange har angst og mange tør ikke stole på nye bekjentskaper.

Det er allerede mange historier som er publisert hvor ofrene har kommet ut av psykopatens grep. De har fått en ny real sjef eller truffet en ny og god kjæreste. Noen barn skriver om foreldre som er psykopater. De har i mange år håpet på at mor eller far skal forandre seg. Like skuffet hver gang. Tilslutt bryter de. De er på veg mot et bedre liv, men det setter et dypt arr hos et barn å bryte med en av sine foreldre. Mødre kan også være psykopater. For et barn kan det være svært traumatisk.

Vi håper nye lesere også vil dele sine historier. Målet med denne bloggen er å sette søkelys på psykopatens metoder ved at ofrene forteller om sine personlige erfaringer.

Ondskapen blir dessverre ikke borte – men håpet er at det skal bli vanskelige å manipulere sine omgivelser, tråkke på andre mennesker og vinne frem med sin overfladiske sjarm.

………….

Du er velkommen til å legge igjen en kommentar til dette innlegget. Klikk på «Leave a comment» nederst i artikkelen. Da fremstår du som den du er logget inn som – med ditt navn.

Vil du kommentere anonymt eller har du en historie du har lyst til å dele med våre lesere?  Da kan du sende en email til leserhistorie@gmail.com eller benytte kontaktskjemaet under:

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Alle kommentarer og innlegg leses av oss før de publiseres. Dette for å være sikre på at ingen kan kjennes igjen i det som skrives. Kommenterer du eller deler din historie anonymt er det ingenting i innlegget som kan knyttes til deg.
Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Psykopati er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.
Klikk  på overskriften til artikkelen så får du en deleknapp nederst på siden.
Du er også velkommen til å følge bloggen! Legg inn til e-mail adresse oppe til høyre på siden. Da vil du motta en epost hver gang vi publiserer et nytt innlegg.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.