Når andre i familien er psykopat

Min mor er en psykopat

Min mor psykopaten

Gjennom oppveksten har moren hennes trakassert, mobbet og rakket ned på henne. Hun ødela meg fullstendig, forteller hun i denne sterke historien.

LESERHISTORIE: Jeg husker jeg var redd henne, turte ikke si noe i mot henne, for da smalt det. Hun var langsint og brukte vold mot meg. Vi er 3 søsken. Den ene er halv-søsken som pappa hadde fra før. Hun ville ikke ha noe med han å gjøre. Han flyttet. Vi fikk ikke lov til å ha kontakt med han i det hele tatt.

Hun mente at han hadde gjort så mye slemt mot henne, noe som faktisk ikke stemmer. Han visste hvordan hun var. Han hadde jo erfart det selv. Han ringte til barnevernet og forklarte at han var bekymret for oss og forklarte hvordan hun var. Han ble dessverre ikke tatt på alvor.

Han som tok telefonen var tilfeldigvis en bekjent av pappa og trodde ikke på han. Han bare lo i stedet.

Ingen visste hvordan hun egentlig var

Når jeg hadde venner på besøk var hun en helt annen person. Ingen visste hvordan hun egentlig var. Da jeg var 12 år rømte jeg hjemmefra. Jeg dro hjem til en venninne. Jeg husker vi gjemte oss i en liten skog mens jeg så henne kjøre rundt rimelig forbanna og lette etter meg. Vi sa ifra til moren til venninnen min om at jeg hadde rømt og at moren min slo meg. Jeg husker at jeg tenkte – endelig er det kanskje noen som tror meg.

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Hun var ikke helt overbevist og ville ringe moren min å spørre om dette stemte. Hun nektet jo selvfølgelig for alt, så igjen ble jeg ikke trodd og måtte dra hjem dagen etter.

Jeg sliter den dag i dag med ekstrem dårlig selvtillit og jeg har sosial angst. Gjennom barndommen kalte hun meg tjukk omtrent hver dag. Det verste av alt er at jeg faktisk var ganske normalvektig på det tidspunktet. Etterhvert trodde jeg jo på det. Jeg følte meg stygg og jeg sluttet å spise. Jeg var på dette tidspunktet 14 år og veide rundt 50 kg, men enda var jeg ikke tynn nok for henne. Hun satte meg på slankepiller.

Jeg fikk skylden for skilsmissen

For ca 4-5 år siden fant hun plutselig ut at hun ville skilles fra pappa. Det ble et skikkelig helvete og hun ga meg skylden for skilsmissen. Heldigvis har hun flyttet til en annen del av landet, så vi møttes ikke så ofte. En stund hadde vi et greit forhold, men det ble alltid verre igjen. Hun kranglet om alt, og hun hadde bestandig rett.

Det var bestandig så synd på henne. Hun mente at jeg hadde mobbet og trakassert henne i alle år.

Hun løy om alt

Jeg blir så irritert når jeg vet at hun lyver, men likevel fortsetter hun med løgnene sine. For ca 2 år siden kuttet jeg kontakten med henne, likevel fortsatte hun å trakassere meg over telefon. Hun drev rett og slett med telefon-terror. Heldigvis gikk det over etter noen måneder.

Etter et halvt års tid snakket jeg og samboeren min om at vi kanskje skulle gi henne en sjanse til siden vi tross alt hadde ett barn. Vi syns det var litt trist siden det er barnebarnet hennes.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Vi tok opp kontakten med henne igjen, det skulle vi aldri gjort. Hun var på besøk for en stund siden. Her sitter og peser om at hun har det så forferdelig og det er så synd i henne. Plutselig blir hun fly forbanna og begynner å slamre dører og kaster på stoler. Jeg og mine to barn under 3 år var vitne til alt sammen.

Det klikket fullstendig

Da var det nok, vi hadde ikke sagt noe slemt til henne i det hele tatt. Plutselig bare klikket det for henne. Hun pakket sakene sine og dro på eget initiativ. Siden vi ikke visste hvor hun dro, ble vi redde for at hun skulle komme tilbake (vi er ikke redd henne personlig, men vi vet aldri hva hun kan være i stand til å gjøre).

Jeg låste døra dag og natt sikkert en uke etterpå. Hun sendte hat-meldinger noen dager etter, og har prøvd å kontakte andre i nærmiljøet vårt for å prøve å kontakte oss. Jeg håper det var siste gang vi så henne! Hun har ødelagt nok!

Jeg håper at jeg en dag kan klare å komme over dette. Jeg har heldigvis klart å bli kvitt henne inntil videre, og håper det fortsetter sånn!

 

LES OGSÅ:

Veien tilbake til livet

Lucifers Datter – den kvinnelige psykopaten

Når du vil advare mot psykopaten

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

Besøk også våre Facebooksider.

Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen?

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

 

 

 

 

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (6)

 1. Redaksjonen

  Anonym kommentar fra en leser:

  Dette er så sant som det er skrevet. Min eks har nå drevet med ett maktspill i over 10 år. Snart 6 år siden det ble slutt. Det er selvfølgelig barn involvert her også.

  Han har manipulert og brukt de sleipeste metoder gjennom støtteapparatet , selvfølgelig truet meg med barna i alle år. Og for snart 2 år siden ble jeg fratatt barna og de plassert hos hans familie. Jeg ble anmeldt og historien er ikke ferdig enda. Rettssaker osv tar forferdelig lang tid. Håper han på sikt skjønner hva han har utsatt sine barn for. Og at ungene ser når de blir voksne hvem som bare har vært snill og god. 4 år med voldsalarm, krisesenter gjør noe med deg og jeg tror jeg har kommet meg sterkere ut av det hele enn de aller fleste.

  Hilsen en mor som fortsatt kjemper

  • Redaksjonen

   Kommentar fra en leser som vil være anonym: “Takk for at du delte historien din, synes du er modig og jeg er stolt av deg! Samtidig fikk du meg til å tenke på den moren jeg er vokst opp med som var manipulerende, løgnaktig og med en stadig tilbakevendene psykisk mishandling som varte til langt inn i voksenlivet mitt. Følte meg litt mindre alene etter å ha lest historien din. Tusen takk ♥

 2. Kommentar fra en anonym leser: “I en alder av 53 år kuttet jeg ut all kontakt med min mor. Hun har narsissistiske tendenser og har tildelt rollene med meg som syndebukk og min søster som “the golden child”. Beslutningen om å ikke ha kontakt med henne, er den beste beslutningen jeg har tatt og endelig etter 2 år er utmattelse erstattet med energi og fortvilelse endret til glede. De fleste forstår nok ikke helt hva det vil si å bli utsatt for mennesker uten samvittighet. Men til de av dere som har opplevd hvilket kaos de skaper, har jeg kun ett råd: LØP! Mennesker uten samvittighet gir seg ikke før de har knust sitt offer og ved å løpe får du tilbake det viktigste i livet ditt – din egen verdighet.”

 3. Monica

  Kjenner igjen mye av det du skriver. Min mor var også besatt av at jeg var tykk. Ser bilder av meg selv som unge, Ribbebena stikker ut. Ben og armer så tynne som fyrstikker. Slank har jeg alltid vært. Men hun var vanvittig opphengt I det. Ikke minst hvor stygg jeg var. Hvor blek jeg var osv. Hun tålte aldri at noen viste meg oppmerksomhet. At jeg klarte meg og hadde evner og talenter. Jeg skulle utnyttes og brukes. Gjøre hennes plikter og holde kjeft.
  Jeg var definitivt syndebukken. Min halvbror er gullungen.
  Topp punktet ble nådd til slutt. Vi var veldig alvorlig syke og skadede. Har aldri sett henne smile før. Det oset livsgnist ut av øynene hennes. Nå hadde hun virkelig makt. Jeg ble for første gang sett og hørt. Fikk hjelp fra profesjonelle fagfolk. Takket være en enorm stahet over at hun aldri skulle klare det, er jeg nå på bena. Gullungen er dessverre ikke det. Hun spiller på hans samvittighet. Oss to setter hun opp som konkurrenter.
  Jeg våknet til slutt. Måtte åpne meg når jeg ikke klarte å fortrenge det indre noe mer. Det var en tøff prosess og gå igjennom. Å få bekreftet at det ikke var meg, men henne det var noe gale med. Ikke som hun desperat hadde skulle hatt meg til å tro med sine projeksjoner.
  Heldigvis, så kom jeg meg bort ifra henne I ung alder. Gammel blir hun u/meg!

 4. Maylill

  Jeg kjenner den dype smerten når jeg leser hva dere har opplevd. Det er fordi jeg er utsatt for en kvinnelig nabo som ganske sikkert er en covert narsissist eller psykopat. Når hun lyver lyser øynene hennes, og hun eier ikke samvittighet og empati. Hun går rundt og forteller løgner om meg for at folk rundt meg skal tro at jeg er gal, og bli rasende på meg. Alle som kjenner meg vet at jeg er normal, og har alltid vært snill mot alle. Og alle rundt her sier at hun ikke er normal, men de ser ikke det djevelske onde hun sier og gjør mot meg når vi er alene. De ser en stille og sjenert dame som de ikke ser noe ondt hos. Min mann og jeg er blitt både psykisk og fysisk syke av dette, men får ikke hjelp noe sted. Vi kommer oss ikke vekk fra her vi bor fordi vi er under gjeldsordning (p.g.a. forbrukslån til oppgradering av et gammelt hus.) Vi kan egentlig få Startlån i kommunen (Husbanken), men hun som skal gi dette lånet krever at vi skal selge først. Vi har hatt 11 interesserte, men ingen kjøpte.
  Jeg ønsker å sette fokus på dette at “hjelpesystemet er maktesløs”, som ble beskrevet på sidene her. Jeg mener at for eksempel psykologer og leger kan hjelpe folk å komme seg vekk. Dette kan de gjøre med for eksempel sterke legeerklæringer. Politiet har nå lov til å overvåke alvorlig kriminalitet. Å bli undertrykket av onde, syke mennesker burde være nok alvorlig både for barn og voksne. Da det ble bygget en ny barnehage med vinduer mellom rommene for å unngå at barn blir misbrukt, så kom selvfølgelig datatilsynet på banen og ville ikke ha dette. Datatilsynet styrer veldig mye over utsatte mennesker, mens de beskytter overgripere, kriminelle og psykopater i sterk grad. De styrer over oss alle. Menneskerettigheter og personvern blir kraftig misbrukt til fordel for grusomme mennesker. Mens hjelpeapparatet står maktesløse. Dette er groteskt og grusomt mot oss alle. Advokater forsvarer løgnere, gale mennesker og overgripere fordi de har rettigheter høyt over våre. Dette ble vi fortalt av en kjent advokat her. Dommere tror ikke på barn som har blitt misbrukt, og psykiatrien lar barn og voksne være alene med psykopater. Dette kan ikke fortsette, og må gjøres noe med. Jeg prøver her nå, men hvordan skal vi få myndighetene til å ta tak i dette?

  • Matilda

   Hei Maylill, jeg vil også at vi får myndighetene til å ha større fokus på psykopatene i blandt oss. Og å få bevissthet om problemet for alle barn og voksne.. hvis vi er flere sammen kan vi finne på en måte å få det til.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.