Barn med en psykopat

Psykopatens spill med barna etter bruddet

Psykopaten spiller et spille med barna etter bruddet

Det finnes mye litteratur som beskriver psykopatiske trekk og som hjelper deg til å finne ut at du er utsatt for et helseskadelig menneske. Alle rådene er entydige; snu ryggen til, bryt kontakten og sett punktum. Men hva med de som blir sittende igjen?

Mange føler seg utsatt for mennesker som i ulik grad er med på å gjøre livet vanskelig. De fleste har brutt med psykopaten, men sitter likevel fast fordi de har felles barn. Vi hører også fra de som har kommet seg vekk fra en helseskadelig far eller mor, men som fortvilet vet at de har mindre søsken som fortsatt sitter i grepet.

Gir opp barna

Vi har også blitt kjent med grusomme historier der mor eller far har brutt med psykopaten og samtidig gir opp barna.

De orker ikke å stå I krigen, og gir opp barna i håp om at de vil bli fred. Barna blir etterlatt hos psykopaten.

I en av historiene fortelles det at psykopaten holdt barna i et jerngrep. Deres bevegelsesfrihet ble innskrenket, alt skulle foregå hjemme hos far, far motsatte seg behovet for videre utdannelse og lokket i stedet med jobber i hans eget firma.

Alle skruer løs Kjersti Marken

BESTILL BOKEN I DAG

Les Kjersti Markens samling av fortellinger som illustrerer liv i forhold, og annen livsvisdom. Noen av episodene er tatt fra eget liv, mange fra andres. Du finner livsvisdom, ironi, sorg og humor pakket inn i sjarmerende små historier som på underfundig og til tider fornøyelig vis illustrerer livet på godt og vondt.

Forlagshuset Vest sender deg boken. Pris kr. 229,- Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Alle kjærester som dukket opp ble mobbet, hånet og han startet en systematisk krig med sine svigerdøtre. Kjærester ble oppfattet som rivaler, og de “stjal” barna fra ham, han mistet sin innflytelse og påvirkning – og han ble mer og mer irrasjonell dess mer selvstendig barna ble. Selv etter at de har ble voksne ville han ha barna for seg selv, de var “hans” barn. Og grepet strammet seg selv etter at de ble voksne og fikk egne barna.

Resultatet var at de ble påført varige skader for livet. Noen klarte tross alt å stifte egen familie, og fikk de en tøff og sterk kjæreste ville de kanskje få hjelp til å rive seg løs fra kontrollen.

Men selv sterke kjærester kan bli forvirret og skjønner ikke hva som skjer. Noe er riv ruskende galt, men det er som regel et forvirrende spill med store materielle gaver på den ene siden og splitt og hersk på den andre. Ofte tar det mange år før man forstår hva som foregår.

Hva skal du gjøre?

Svaret er motgift. Vår erfaring er at selv om små barn blir utsatt for en psykopat, så er det hvorvidt barna har omgang med normale referansepersoner som avgjør graden av skade de blir utsatt for.

Det er også hva våre dyktige terapeuter har fortalt. Det kan synes som en mager trøst, men selv en god og fornuftig nabokone kan fungere som en sunn referanse for utsatte barn.

Samtalemagi Veronica Linea Mortensen

BESTILL BOKEI DAG

Med boken Samtalemagi har Veronica Linea Mortensen laget et verktøy for å skape gode samtaler. Du finner over 1500 spørsmål som passer til ulike situasjoner. Med enkle teknikker lærer du bedre hvordan du og dine nærmeste kan lære hverandre å kjenne på en ny og morsom måte! Pris kr. 249,- pluss frakt.  Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Normale voksenpersoner som gir barna oppmerksomhet, oppmuntring og kjærlighet vil kunne begrense skaden barna påføres av en psykopat.

Barna forstår

Barna vil etterhvert forstå at det er noe galt med far eller mor og de gjennomskuer løgnene og maktovergrepet. De forstår at verden ikke er slik som den de opplever hos mor eller far. Men, det kan ta mange år. Ofte er det godt voksne. Kanskje i 40-års alderen før de tar sitt oppgjør.

Har du krefter til det, kan du be om et møte med kontaktlærer eller sosiallærer på barnas skole.

Fortell om din vanskelige skilsmisse og at du er bekymret for barna. Ikke ta ordet psykopat i din munn. Fortell om løgnene barna blir utsatt for, dine bekymringer, konkrete handlinger og be om råd. Er du heldig treffer du på en som «leser deg» og forstår hva du er utsatt for.

Om du har brutt med psykopaten, men fortsatt har barna hos deg mesteparten eller deler av tiden, er du den aller viktigste motgiften til psykopatens helseskadelige adferd. Ikke vær redd for å snakke med barna. Vårt råd er å aldri snakke nedsettende om barnas far eller mor.

Erkjenn at psykopaten manipulerer

Barna er i utgangspunktet glade i begge sine foreldre og vil gjerne at alt skal være bra, selv de opplever kontroll og manipulasjon. Du kan være ganske så sikker på at psykopaten manipulerer barna, men de vil etterhvert klare å vurdere og ta imot den kjærlighet og normalitet som du tilbyr.

Snakk med barna om psykopatens faktiske handlinger. Om psykopaten holder barna i et jerngrep og ikke liker at barna er sammen med venner på overnattingsbesøk, så lar du barna være sammen med sine venner og overnatte hos disse når de er hos deg. Da kan du si at; «selv om pappa ikke liker at du gjør dette, så har jeg bestemt at nå er du stor nok til å overnatte hos dine venner”.

Jeg synest det er fint at du er på besøk hos dine venner. At pappa ikke synes det, bryr ikke jeg meg om».

Skylder på deg

Et eksempel til; psykopaten legger skylden på skilsmissen på deg, så barna skal synest synd på ham eller henne. Du er den «slemme» og alt er din skyld. Får du ny kjæreste legges skylden for skilsmissen også på den nye partneren.

Du kan svare: «Det er riktig at man lover å være sammen både i gode og onde dager når man gifter seg, men allikevel er det ikke slik det er. Noen ganger slutter man å være kjærester og da skilles man. Se på klassen din, der er det mange som har skilte foreldre. Det er dessverre vanlig at man skilles. Om mamma og pappa skilles, så skilles ikke du og jeg. Vi skal være sammen for alltid”.

Psykopater tar aldri skylden for sine handlinger

De kan ta beslutningen om å skilles, men barna får som regel høre at det er din feil eller din nye partners feil. Mange psykopater setter seg selv i offerrollen, og barna ender opp med å synes synd på de.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Den nye partneren blir fremstilt som en heks eller en slabbedask overfor både barna og omgivelsene. Barna opplever det ikke slik, og de opplever etterhvert at overgangen mellom to hjem blir vanskelig.

De har det fint når de er hos deg, men så kommer de hjem til psykopaten og opplever at alt som er fint må ties om og kanskje helst vris på til det ugjenkjennelige for at psykopaten skal bli glad.

Små barn lærer seg spillet

De forstår som regel ikke konsekvensene av hva de sier eller gjør. De opplever kun at psykopaten blir ekstra vennlig, glad og smiskende overfor de når de forteller om noe som ikke er bra, som er vanskelig eller kritikk av den nye ste-forelderen.

Kanskje belønnes de med ekstra gaver? Jo lengre de klarer å dra barna inn i en skittentøyvask – jo verre blir situasjonen for barna. Barnas forklaringer brukes i kampen om samvær, overfor skolen, overfor BUP og overfor venner og familie.

Barna vikles inn i prosesser som går for langt, og noen ganger vil hatet og hevnmotivene slå så hardt at barna vender psykopaten ryggen. Ikke som barn – men senere i voksenlivet når brikkene faller på plass og de selv skjønner hva de ble utsatt for.

 

LES OGSÅ:

Når ingen forstår og ingen tar parti

Han ber henne skrive sitt eget selvmordsbrev

Hvorfor psykopaten ikke forstår seg selv

10 gode råd – hvordan bryte med psykopaten

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (8)

 1. Redaksjonen

  Anonym kommentar fra en leser som mistet barna:

  Han tok barna fra meg

  Klarte å komme meg ut av de manipulerende klørne på min eks etter 23 år. Dessverre ble barna hos han og nå har de vendt seg mot meg… Har ikke sett de på snart 3 år. Har holdt på i retten i snart 3 år. Har blitt beskyldt for så mye som er løgn og atter løgn. Alt for at ungene ikke skal ville se meg. Har begynnt med terapi nå for å komme meg ovenpå igjen. Han har sakte men sikkert ødelagt meg og barna og han fortsetter med det. Flyttet fra et lite tettsted til et sted et stykke unna for han er manisk på å forfølge deg hvis du er i nærheten. Han har truet meg fra dag en om at hun skulle ta meg. Hvis ikke han gjorde det så ville han få andre til å gjøre det. Har null kontakt med ungene. Far har skiftet til hemmelig tlfnr på de så eneste mulighet er å sende brev. Vet ikke om de mottar de el om far tar de. Forsetter kampen om ungene selv om jeg nå selv er utslitt etter en evig kamp i retten mot barnas far. Håper og tror de vil forstå en dag.!

  • Anonym

   hei, det er som å lese mye om meg selv,jeg tør ikke å skrive så mye her er ikke sikker på hvordan det blir publisert. jeg er en mamma som opplever en utholdelig kamp mot manipulerende løgner og voldsmann,vi har et nydelig lite barn sammen,som jeg elsker over alt på jord,å to barn til som er eldre,de er svært knyttet sammen som søsken,holder på i retten nå,tror jeg har tapt ,har ikke fått dommem enda,han har fullstendig skiftet taktikk,fra å annmelde meg for misshandling,vannskøttsel,omsorgsvikt og sexuelle overgrep.til å fremstille som den mest samarbeidsvillige å beste forelder for mitt barn.vi måtte flytte ganske langt vekk for å føle oss trygge, da han har kommet med gjentatte trusler,jeg fikk besøksforbud, å ønsket forlengelse men fikk avslag.annmeldelser til barnevern har vert mange,helsesøster bup osv.. jeg har innvitert BV hjem å de har ikke funnet noe negatift om min lille fam.jeg kunnet fortalt så mye mer,nesten så jeg ikke tror at jeg opplever dette,i dagens samfunn burde slike mennesker blitt avslørt,av sakkyndig eller domstol,men det skjer ikke,isteden sitter du igjen å føler deg ikke trodd.å bruke ordet psykopat er ikke akseptabelt i dag,hva skal en da gjøre? jeg vil gjerne få hjelp til å vite hva jeg kan gjøre for å komme meg gjennom dette marerittet,å beskytte mine barn???

  • Anita Volden

   Som å lese min egen historie. Så skremmende, så skremmende. I juni blir det 5 år siden jeg så min datter. Vi har vært i retten, hvor han tapte. Psykriatrisksakkyndig avslørte far så det holdt. Han sa det fremsto som om det kun var penger det dreide seg om. Vår datter er medfødt et handicap, slik at hun ikke ser hva som skjer. De er hivd ut flere ganger fra bopel, jeg kan dokumentere 4, far ” glemmer” å betale husleie. Hun er over 18 år, slik at nå kan han ta opp lån i hennes navn, ved hjelp av bankkrisen. Nå skal dette betales tilbake, hvordan det vet ikke jeg. Det er helt håpløst. Jeg har varslet alle instanser med dokumentasjon, å sagt/skrevet det som holder på å skje. Kommunale instanser nekter å svare på brev osv. Jeg ble bare sett på som en hevngjerrig mor.

 2. ingerkopamees

  Presis så er det…!

 3. Anonym

  Jeg lever i et mareritt med konstant angst for hva min eks kjæreste som jeg hadde et forhold til og fikk barn med for over 15 år siden kan finne på. Heldigvis bor barnet mitt hos meg, men både barnet mitt, foreldrene mine og jeg får trakasserende meldinger i hytt og pine. Vi får skylden for at barnet ikke vil se faren sin og han skjønner ikke at barnet ikke vil se ham fordi han har drevet psykisk terror, vært voldelig (uten å slå) og ja vært akkurat slik som det står her i teksten på den tiden barnet var litt hos ham. Nå er barnet snart voksen og har levd med dette i alle år. Nummeret hans er ikke blokkert, ettersom vi føler en viss trygghet i å vite når han er intens og ikke. I tillegg tør jeg ikke å anmelde ham, ettersom jeg er redd for at det vil terge ham så mye at han gjør noe drastisk. Vi har full kameraovervåkning og prøver å leve et normalt liv. Han har nå publisert bilder i form av video av barnet vårt på YouTube (gamle bilder). Barnet vil ha det fjernet og er helt fra seg. Han er meget aktiv på sosiale medier og vil vise hele verden at han er et offer for at heksen (meg) som har tatt fra ham barnet hans til tross for at det er barnet som hele tiden har nektet å dra til far. Jeg bryr meg ikke om hva han sier om meg, men jeg får vondt i hjertet av barnet vårt som må leve med en slik far og en konstant frykt. Ingen kan forstå hvordan dette er uten å ha opplevd det selv. Å se barnet ditt ha det slik og ønske sin egen far død er utrolig sterkt. Jeg har aldri sagt et stygt ord om faren og latt ham være den som har tatt seg av drittslengingen. Å kvitte seg med en psykopat er umulig. Livet er et levende helvete og det vil det være til jeg dør. Jeg er redd hver dag og ikke et menneske vet hvordan jeg har det. Må være sterk for barnet mitt og bruker all energi på at barnet skal ha et så godt og trygt liv som mulig. Jeg skriver barnet for å ikke oppgi kjønn. Jeg skulle ønske jeg hadde noen å snakke med som var i samme situasjon, men vil ikke ha kontakt med noen slike, ettersom de også har en psykopat i livet (som jeg helst vil holde avstand til).

 4. Jeg har levd under min fars trakassering siden jeg var liten, aldri vært omfavnet med kjærlighet fra ham – bare de dagene jeg fortalte noe som var i hans interesse.

  Det verste med det hele er faktumet at han trakasserer min syke mor som har vært der i alle årene, han prøvde å fortelle meg at hun var skylden for alt vondt i livet mitt sånn at han kunne få rett for meg og pengene som følger med. Jeg har vært ignorert, slått og trakassert hele livet mitt av han og det gikk aldri opp for meg at fedre aldri oppførte seg sånn som dette når jeg var hjemme hos andre venner. Han har prøvd å gi meg et inntrykk at min mor er en massiv hurpe selv med denne oppførselen? Gud hjelpe meg..

 5. John-Helge Urskog

  Etter mine foreldres skilsmisse ble jeg nedpsyket og slått av min mor. En av gangene jeg ble brukt som punchingball traff jeg sofaryggen når jeg rygget. min mor var så kraftig at hun presset meg over sofaryggen til vi begge hørte det knakk. Da stoppet hun. Hvor mange år jeg kjente dette i ryggen, vet jeg ikke. I dag, når jeg beveger meg for lite eller blir sliten, kjenner jeg punktet det knakk. Jeg vil si psykopat nr. 1

  psykopat nr. 2
  Var min ekskone som også mishandlet meg både fysisk og psykisk. Det er dessverre ingen som tror at en mor kan slå sine barn. Dessverre fikk jeg bare helgesamvær som ble mye trenert av mor. I 12-13 års alderen rømte mine 2 døtre til meg. De husker lite av det som skjedde i oppveksten deres. Sikkert på grunn av all, manipulering fra mor. Jeg selv som mann, sliter med tiltro til kvinner.

  • Anonym

   Etter mine foreldres skilsmisse ble jeg nedsyket og slått av min mor. En av gangene jeg ble brukt som punchingball, traff jeg sofaryggen når jeg rygget. Min mor var så kraftig at hun presset meg over sofaryggen til vi begge hørte det knakk. Da stoppet hun. Hvor mange år jeg kjente dette i ryggen, vet jeg ikke. I dag , når jeg beveger meg for lite eller blir sliten, kjenner jeg punktet det knakk. Jeg vil si psykopat nr.1

   psykopat nr.2
   Var min ekskone som også mishandlet meg både fysisk og psykisk. Det er dessverre ingen som tror at en mor kan slå sine barn. Dessverre fikk jeg bare helgesamvær som ble mye trenert av mor. I 12-13 års alderen rømte mine 2 døtre til meg. De husker lite av det som skjedde i oppveksten deres. Sikkert på grunn av all, manipulering fra mor. Jeg selv som mann, sliter med tiltro til kvinner

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.