Er hjelpeapparatet en boltreplass for psykopater? - Psykopaten

Er hjelpeapparatet en boltreplass for psykopater?

Kvinnelige psykopater finnes. De utøver kvinnevold uten å blunke. De bruker ikke vold i fysisk forstand, men de manipulerer, setter seg i offerrollen og lager stor teatralsk dramatikk innad i familien og vennekretsen.

Vi har fått en historie fra en av våre lesere. Hennes historie kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på enhver. Da hun ble kjæreste med sin nåværende mann var han separert fra sin første kone. De hadde holdt sammen i over 20 år, og hadde to barn sammen. Hun var ikke fertil og de hadde forsøkt alt som kunne forsøkes for å få de to barna. Hun tok ut separasjon , men da hun ble klar over at hennes eks-mann hadde fått ny kjæreste stelte hun i stand en scene midt foran sine barn. Hun hylte, skrek, bannet og lovet hevn. Hennes barn skulle ikke vokse opp hos en far med en hore til kjæreste. Barna var skrekkslagne vitner til at det tiltet for moren deres. Dermed hadde psykopaten satt agendaen for en opprivende skilsmisse, et kostbart skifte og en tragisk barnefordelingssak.

Far fikk et nytt barn med sin nye kjæreste, og som dåpsgave fikk de en anmeldelse mot far for seksuelt overgrep mot sin datter. Da hadde absoultt alle andre virkemidler vært benyttet før hun tok frem trumfkortet. Hvilke fordeler har en psykopat å spille på i en slik iscenesettelse? Hun vet at alle skal ivareta barnets beste (det er kjempefint at vi har det slik i Norge). Ingen sjekker mors psykososiale fungering, eller om hun har motiver for å ramme far. Det  er et stort offentlig apparat som settes i sving. Mor anmelder far i videoavhør hos politiet. Datteren blir underlivsundersøkt og det tas en mengde DNA-prøver.

Ingen tegn på overgrep

Ingen viser tegn til overgrep. Mor stanser samvær for begge barna. Far blir ilagt besøksforbud. Barna blir avhørt, far blir avhørt,  fire advokater blir oppnevnt for å ivareta alles interesser (det offentige tar mesteparten av regningen), barnefordelingssak opprettes for at far skal få samvær med sine barn, barnevernet kobles inn i bildet, tilsammen 4 sakkyndige psykologer blir involvert, mor innleder samtaler med BUP, familievernkontoret blir bedt om å stille med tilsyn når samværet kommer i gang igjen (mor er engstelig), barnefordelingssaken går til Lagmannsretten og statsadvokaten tar ut siktelse og tiltale i straffesaken. Far blir frikjent i straffesaken etter flere dager i retten og flere dagers vitneførsel.

skilsmisse

Barnefordelingssaken ender med at far får det samværet han ønsker. Hva har psykopatens behov for hevn kostet det offentlige? 4-5 millioner – minst. Psykopaten skyer barnet foran seg, hun får sine kostnader dekket av det offentlige – og kan boltre seg fritt. Hun forandrer sine forklaringer etter behov. Blir hun tatt i løgn forklares det med erindringsforskyvninger.

Hun sprer historen om far til alle som vil høre på. Hun løper forkavet rundt, og treffer selv gamle studiekamerater som blir presset til å høre hennes historie. Hun virker ikke lei seg, hun virker overivrig i sitt forsøk på å ramme far, sier de som møter henne. En sier;  jeg skulle ønske hun var litt lei seg på datterens vegne, men det var hun ikke. Derfor var hun ikke troverdig i sin historie. Dessuten pleide vi å kalle henne ”psyko” i studiedagene. Det var noe som ikke helt stemte den gang heller.

Hvor står hun i dag? Mange har hørt hennes historie. Noen tror henne sikkert, men mange sier klart at hun ikke har noen sosial støtte eller aksept for det hun har gjort. Hva er det som gjør at mødre bruker sine barn kynisk i sitt hevntokt? Er det mødre som føler seg krenket og marginalisert? Hun allierer seg med eksmannen til fars nye kone, og bruker anmeldelsen i håp om at fars nye kone ikke skal vinne frem i sin barnefordelingssak.

Tenker hun på hvordan hun utleverer datteren sin eller hvordan datteren skal forholde seg til at hennes mors anmeldelse alltid vil hefte ved henne? Nei. Psykopater har ingen følelser. Skiller du deg fra en psykopat skal du ha en god rygg. Du vet ikke hvor mye ondskap du har i vente.

………………………………

Du er velkommen til å legge igjen en kommentar til dette innlegget. Klikk på “Leave a comment” nederst i artikkelen. Da fremstår du som den du er logget inn som – med ditt navn.

Vil du kommentere anonymt eller har du en historie du har lyst til å dele med våre lesere?  Da kan du sende en email til leserhistorie@gmail.com eller benytte kontaktskjemaet under:

Alle kommentarer og innlegg leses av oss før de publiseres. Dette for å være sikre på at ingen kan kjennes igjen i det som skrives. Kommenterer du eller deler din historie anonymt er det ingenting i innlegget som kan knyttes til deg.
Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Psykopati er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.
Klikk  på overskriften til artikkelen så får du en deleknapp nederst på siden.
Du er også velkommen til å følge bloggen! Legg inn til e-mail adresse oppe til høyre på siden. Da vil du motta en epost hver gang vi publiserer et nytt innlegg.

7 Comments

 1. Gunnar Håland

  July 4, 2014 at 10:33 pm

  Skremmende å vite at dette kan foregå så til de grader i dagslys, men ikke så særlig overraskende heller. Takker “leser”/skribent for åpent å fortelle sin historie.For oss med lignende erfaring er det viktig å skille/bruke rette begreper. Bruker vi slike begreper som psykopat eller narsisist om motpart i egen sak, så faller det fort tilbake på en selv(hvis en ikke selv er psykolog). Psykopatiske eller narsisistiske TREKK kan være en annen ord-vinkling. Det viktigste jeg har lært om denne problemstillingen det siste året er at ingen av de to nevnte “diagnoser” kan behandles av fagpersoner. Derfor har heller ikke fagpersoner særlig kjennskap til slike lidelser. Og kan derfor vanskeligere stille en slik diagnose. Et stort paradoks som frustrerer mer enn meg…
  Derfor mener jeg det er ytterst viktig at vi alle(spesielt fedre som meg) i samværskonflikter kjemper for at en sakkyndig i rettssystemet blir erstattet av to uavhengige sakkyndige. Dette er heldigvis på trappene, og kanskje den første forandringen vår nye regjering klarer å få gjort etter sommeren. At en sakkyndig oppnevnt av dommer blir betalt av staten ble vedtatt sist nyttår. Så det er utvikling til det bedre allerede. Våre barn lider mest i slike situasjoner som beskrives, og hvem av oss kan stå stille å se på at dette skjer ?

  • Redaktør

   July 4, 2014 at 10:56 pm

   Hei, ja man kan ikke kalle noen psykopat i en pågående sak – men det er det som er så befriende herlig med å blogge; vi kan kalle det for psykopati. Dette er rett fra levra, slik det oppleves – helt uten filter. Kle av ondskapen!

  • Tom Aage Grobstock Jr.

   July 5, 2014 at 1:52 am

   Takk for innsiktsfull kommentar! En psykopat er uhelbredelig. I slike sammenhenger er det ofte, om kritikk kommer til megling eller sak i noen sammenhenger – en påstand fra motparter, at “jamen – han/hun kan jo endre seg bare vi kommer til en avtale”. Men det er nytteløst. En psykopat erndrer seg ikke – det er meningsløst å forsøke å komme til en avtale. Det eneste som nytter er å rømme! Men da blir man av det offentlige apparatet betraktet som uansvarlig eller lite samarbeidsvillig, og så vinner psykoptaen frem..

 2. Marit K. R W.

  July 9, 2014 at 7:01 am

  Å bli utsatt for den slag “terror” kreves sterk rygg og styrke til å ta opp “kampen”

  • tgrobstock

   July 21, 2014 at 11:44 pm

   Hei Marit. Det sies at det er et helvete å være gift med en psykopat, men at det er enda verre å være skilt fra en! Så, ja, det skal sterk rygg til å ta opp kampen. Men uansett; jeg mener man ikke har noe valg. Fight eller flight! – Man blir ødelagt som menneske om man blir.

 3. venke

  July 26, 2014 at 4:46 pm

  Tenker på dette med hjelpeapparatet. Har sett saker der en mann har fått besøksforbud pga truslar. Og så har folk sett henne slippe han inn i leiligheta eller hatt annen kontakt. Ho opplevde at hjelpeapparatet ikkje trudde på at ho følte seg trua.
  Det syns eg er veldig korttenkt og uprofesjonelt.
  Med tanke på den makta psykopaten har over henne. Ikkje minst psykisk. Truslar er ikkje berre truslar om fysisk skade, men også å fortelje ting om personen som kan skade omdømmet, eller true med å plage/skade familien.
  Så til dømes helsevesenet bør få meir informasjon om psykopatisk oppførsel.

 4. Stella

  July 30, 2015 at 5:05 pm

  gode hjelpere i hjelpeapparatet , med den kunnskap nødvendig for å kunne møte , veilede og hjelpe et psykopatoffer , bør få komme på en anbefalinger liste . vi bør etterstrebe en slik liste i alle kommuner .

  Ingen fortjener å kjempe seg fri fra psykopaten , for dernest bli videre møtt av ondskap eller innkompetanse blant de som kunne ha hjulpet .

  Det er såpass mye fagkunnskap på feltet , at de forslag som fremmes i bla USA , om straff for ansatte som burde kunne dette og viser uforstand i tjenesten , er støttet av meg .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.