Å leve med en psykopat

Du er ikke verdt en dritt

Du er ikke verdt en dritt

Psykopater har som kjent ingen evne til å føle empati for andre mennesker. De bryr seg ikke om de sårer, skader eller trakasserer andre. De evner ikke å ta inn over seg at du blir lei deg, at du har det vanskelig eller at du trenger hjelp.

Jeg har levd sammen med et menneske som ikke har vist noen form for anger, medfølelse eller skyldfølelse. Han var kontrollerende av natur, innskrenket min frihet, reduserte min selvfølelse, sykelig sjalu i gitte situasjoner, fikk meg til å gå på tå hev og jeg tilpasset meg hans behov i de aller fleste situasjoner.  Nå skal jeg fortelle deg hva som skjedde da jeg begynte å gjøre opprør mot hans kontrollbehov.

Gjorde seg syk

Han kunne simulere vondt i brystet og ble lagt inn flere ganger på legevakten med mistanke om hjerteinfarkt. Det var aldri noe feil med prøvene, men det skremte meg like mye hver eneste gang. Han truet med å ta livet sitt, stakk av og gjorde seg utilgjengelig for både meg og andre. En gang gikk det så langt at jeg tok kontakt med politiet fordi han verken svarte på telefon eller tekstmeldinger.

Hans intensjon var selvfølgelig å skremme meg såpass mye at jeg ikke trosset hans vilje engang til. Hva var det  som utløste en sånn adferd? Jeg hadde sagt ja til å jobbe 15 timer konsulent i uken. Det ble vanskelig for ham.

Vendepunkt Ingunn Norheim

VENDEPUNKT 

INGUNN NORHEIM

Mange år i et forhold preget av psykisk vold og mobbing var nær ved å knekke Ingunn. Men hun maktet å bryte ut og vil nå hjelpe andre i samme situasjon. Les om hennes opplevelser i sitt destruktive forholdet og hvordan hun klarte å frigjøre seg og starte på nytt!


Forlagshuset Vest sender deg boken direkte. Pris kr. 298,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Det passet ikke ham, og han ville helst at jeg skulle være hjemme med vårt felles barn.

Selvmordstrussel

Etter et raseriutbrudd stakk han til skogs og ga meg beskjed om at han skulle gjøre det samme som en norsk kjendis nylig hadde gjort (å ta sitt eget liv).

Da han ikke ga lyd fra seg etter 8 timer ”i skogen” tross gjentatte oppfordringer om å melde tilbake, gikk jeg de tunge skrittene ned til politistasjonen. Der var jeg heldig og møtte en betjent som hadde egne erfaringer med problematikken. Det ble en god og personlig samtale, selv om jeg gråt mesteparten av samtalen. Mens vi sitter der ringer han plutselig og sier kaldt “han er kommet hjem”.  Ikke så mye som et eneste ord ”unnskyld” eller ”jeg er lei meg”.  Jeg fikk meg en kraftig støkk, og det tok lang tid før jeg klarte å legge denne hendelsen bak meg, Dagen etterpå viste kvitteringer i bilen at han hadde vært på et kjøpesenter like i nærheten.

Den redselen han satte i meg, som nybakt mor – den kan vanskelig beskrives. Om han hadde tatt livet sitt ville det ha vært min skyld. Neste gang jeg fikk en telefon om nye konsulentoppdrag turde jeg ikke nevne det for ham.

Spiller på din samvittighet

Mange henvendelser takket jeg nei til i frykt for at han skulle gjøre alvor av truslene. Der og da skjønte jeg ikke hva jeg ble utsatt for. I dag har min psykolog forklart meg at en psykopat ikke gjør alvor av slike trusler. Det er kun for å spre frykt og for å skremme. Spille på din samvittighet, presse deg til å føye hans behov og få det som han vil.

Et drøyt halvt år etter denne selvmordstrusselen oppdaget jeg at han hadde en affære på si. Den unge kvinnen var en utenlandsk vaskehjelp og jobbet for ham på kontoret. Mobiltelefonen hans var full av sex-meldinger, men like forbannet nektet han for at han hadde vært utro. I et munnhuggeri fikk jeg likevel slengt til meg at ”jeg fikk som fortjent, når jeg hadde trosset ham og tatt den jobben”. Med andre ord, hvis du ikke gjør som jeg sier og som jeg vil så straffer jeg deg med utroskap.

Anita Angelica Meyer Fra offer til heltinne

FRA OFFER TIL HELTINNE

Anita Angelica Meyer ble utsatt for mobbing og incest i barndommen. Traumene i voksen alder var nær ved å knekke henne. Men så fant hun tilbake til seg selv. Anita har som mål å styrke din selvtillit og gi
inspirasjon og håp! Pris kr. 299,- Du betaler når du får boken.


  • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse

Psykopater tar ikke fem øre for å lyve. De lyver til alle, og mange spiller på din samvittighet. Det er du som gjør livet vanskelig, det er psykopaten som er ”offeret”. Derfor er det du som må endre din livsstil. De fleste av oss blir forvirret, vi blir utslitt og vi mister selvrespekten. Det blir ikke noe igjen av deg.

Hans utroskap ble likevel begynnelsen på slutten for vårt forhold. Jeg begynte å se på ham med forakt. Ikke ba han om unnskyldning, og ikke var han lei seg. Det er aldri et godt utgangspunkt for å starte opp igjen på nytt. Dermed begynte forakten min å vokse. Jeg begynte å se på ham med nye øyne. Jeg syntes han var patetisk, og jeg begynte etter hvert å føle en avsky for at han gjorde og alt han sto for. Utroskapens pris. Gift for ekteskapet.

Du blir aldri fri fra en psykopat som er far til dine barn, men du kan ta mye av livet tilbake. Jeg var heldig og fikk komme i god terapi. Jeg ble forklart at dette ville ta lang tid. Det har det gjort. Jeg fikk en sterk formaning undervegs i terapien; det viktigste du nå gjør er å sørge for at dette ikke skjer en gang til.

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Alle kommentarer og innlegg leses av oss før de publiseres. Dette for å være sikre på at ingen kan kjennes igjen i det som skrives. Kommenterer du eller deler din historie anonymt er det ingenting i innlegget som kan knyttes til deg.
Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Psykopati er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.
Klikk  på overskriften til artikkelen så får du en deleknapp nederst på siden.
Du er også velkommen til å følge bloggen! Legg inn til e-mail adresse oppe til høyre på siden. Da vil du motta en epost hver gang vi publiserer et nytt innlegg.
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (2)

  1. unni nordli

    Jeg var sammen med en psykopat i 5 år.Da skulle han plutselig kvæle meg,sa han.jeg kjempa for mitt liv og kom faktisk løs fra ham.Ringte ei venninne,så hun kom og kjørte meg til Legevakta og Politiet,så jeg fikk anmeldt ham,.Nå er jeg kvitt ham!Men jeg savner hans gode sider,når han hadde det! Men psykopater,er IKKE noe å spare på!De er jo syke,men det vil de jo ikke innrømme,er så gode til å prate for seg —(-/

  2. Godt du kom deg unna! Voldelige psykopater er av det absolutt farligste slaget. En ting er den terror de utsetter deg for psykisk, som er livsødeleggende i det lange løp men når de tar til vold er de bokstavelig talt livsfarlige. Du får aldri en ekte psykopat til å innrømme feil; det er alltid deg det er noe feil med. Lykke til videre! Snu ryggen til og lev et godt liv langt vekk fra psykopaten! Sommerhilsen 🙂

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.