Å leve med en psykopat

Forsvar for psykopaten – kom deg vekk fra din eks!

Innlegget fra den selverklærte psykopaten har skapt mange reaksjoner. Noen mener han er en bløff, andre er mer sympatisk innstilt og mener at han absolutt ikke er en psykopat. Noen sier at  han er helt typisk: Skaffer seg sympati ved å late som om han forstår sin adferd, vil endre denne men så likevel å true med selvmord. Mange påpeker også at det ikke finnes noen klinikk i Sveits som hjelper oppegående friske folk med selvmord.

Her har vi en leser som avviser hele tankegangen om at det finnes psykopater og som tar kraftig avstand fra hele det psykiatriske diagnosesystemet. Vi gjengir hennes kommentar i sin helhet:

«Jeg har med stor gru læst brevet fra ham, som har fået diagnosen dyssocial personligheds-forstyrrelse. For mig lyder det umiddelbart som om det er hans eks, som er psykopat – siden hun kan få ham så langt ned, at han vil begå selvmord. Jeg tager kraftigt afstand fra hele det psykiatriske diagnose-system, da jeg ved at det er styret af medicinalindustrien. Jeg kan slet ikke være med i tankegangen om psykopati. Det springende punkt for mig er, om mennesker har deres evne til at føle empati intakt. Denne evne kan tage skade, hvis man i løbet af sit første leveår ikke bliver hørt, når man græder – feks hvis forældrene har den opfattelse, at barnet skal græde sig selv i søvn for at lære at sove igennem hele natten. Evnen til empati kan også tage skade, hvis man drikker alkohol dagligt. Den første situation kan muligvis afhjælpes med psykologhjælp og at give sig selv lov til at græde og græde og græde som voksen, så traumet kommer ud af kroppen. Er evnen til empati skadet af alkohol, skal man selvfølgelig øjeblikkeligt stoppe med at drikke og dertil sørge for at kroppen har alle de byggestene, der skal til for at rette op på skaden igen – det vil især sige vitaminer (og her er B-vitamin særligt vigtigt – men alle vitaminer skal være på plads). Jeg synes det er en helt forkert tendens i vores samfund at vi går rundt og analyserer hinandens psyke. Får andre mennesker ned med nakken fordi vi har hørt at der findes nogle monstre som kaldes psykopater. Fy for …! Der er mennesker, som har brug for omsorg og forståelse – og hvad får de? En klam diagnose de kan gå rundt og have det dårligt over resten af livet, hvis de overhovedet kan holde ud at leve videre efter sådan en maltraktion af deres i forvejen skrøbelige personlighed. Til ham, som har været så uheldig at få diagnosen: Du skal IKKE tage dit liv! Vend dig mod mennesker, som gør dig tryg og glad, og vid at jo mindre du opfatter dig selv som forkert – jo bedre er dine chancer for at opnå en følelse af at være ægte glad. Sørg for at skære alle stressende faktorer ud af dit liv – de forhindrer dig også i at føle ægte glæde. Og hvis du mangler vitaminer – hvilket de fleste i den vestlige verden gør – så tag stærke vitamin-tilskud (gerne dem som er organisk bundet), så din krop og hjerne har mulighed for at genoprette de naturlige signalstoffer, som styrer vores følelsesregister. Og se at komme væk fra hende eks’en!!!

Jeg afmelder nu nyhedsbrevet, for jeg føler at jeg støtter op om en helt forkert udvikling i samfundet ved at modtage det.»

……………………………………………………………………………………

Du er velkommen til å legge igjen en kommentar til dette innlegget. Helt nederst på siden (ikke i kommentarfeltet under) kan du legge igjen din kommentar med fullt navn som da blir synlig og står for din egen regning.

Vil du kommentere anonymt eller har du en historie du har lyst til å dele med våre lesere? Da kan du benytte kontaktskjemaet under:

[contact-form][contact-field label=’Navn (blir ikke vist noe sted)’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail (blir ikke vist noe sted)’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted om du har’ type=’url’/][contact-field label=’Anonym kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]
Alle kommentarer og innlegg leses av oss før de publiseres. Dette for å være sikre på at ingen kan kjennes igjen i det som skrives. Kommenterer du eller deler din historie anonymt er det ingenting i innlegget som kan knyttes til deg. Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Psykopati er skambelagt, og det eneste som hjelper ofrene er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.
Du er også velkommen til å følge bloggen! Legg inn til e-mail adresse nederst på siden. Da vil du motta en epost hver gang vi publiserer et nytt innlegg. Husk å dele med dine Facebook-venner – trykk på deleknappen nedenfor.

 

Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!
×
Redaksjonen Administrator
Psykopaten.info har siden 2014 vært norges ledende nettsted om psykopater, narsissister og andre med dyssosiale personlighetsforstyrrelser. Vårt mål er å støtte ofrene!

Comments (4)

  1. Anonym kommentar

    Hun som skrev innlegget vil gjerne legge til følgende: «Jeg blev meget oprevet over at læse, at manden ville tage sit liv, og farede hurtigt til tasterne, så jeg vil gerne uddybe – og jeg vil gerne modtage nyhedsbrevet fortsat. Min baggrund for at modtage nyhedsbrevet til at starte med var, at jeg selv har haft i hvert fald én forælder, som systematisk forsøgte at ødelægge mit liv. Når jeg skriver om det i datid, er det fordi jeg nu anser mig selv for fri af denne forælders greb – og det er delvist takket være jeres blog. Det vil jeg gerne takke for og ja, bloggen har bestemt sin berettigelse. Så jeg vil komme med en disclaimer: Jeg afviser ikke begrebet psykopat, men at det fremstilles som en statisk, uhelbredelig tilstand. Jeg tror, at alkohol-misbrug har en kæmpe betydning for udviklingen af den hjerneskade, som mangel på empati kommer af. Hvis det er sandt, at der er en sammenhæng, mener jeg, at folk skal have en chance for at blive helbredt, før de bliver stemplet. Og som en anden læser skrev: Vi sender jo bare «aben» videre. Det bedste ville da være, om man kunne finde en måde at helbrede tilstanden på – og psykiatrien slår ikke til her. Det kræver netop, at almindelige mennesker udveksler erfaringer, som ikke bare er gentagelser af hvad psykiatrien siger. Det var det, jeg ville sige med mit indlæg.»

  2. Den setningen er nok til å forstå at den som har skrevet dette, åpenbart ikke vet hva psykopati er. Psykopater blir krenket av at noen påstår de trenger omsorg og forståelse. I deres øyne er de selv, selve inkarnasjonen av «omsorg og forståelse»! Psykopatens problem er at «ingen forstår dem» og derfor er alle andre dumme.

    Videre synes denne personen å leve i den villfarelse å tro at vitaminer hjelper mot psykopati. Det er da du forstår at noe ikke er helt riktig. Å synes syn på psykopater er det samme som å synes sund på Anders B. Breivik…. og dereter påstå han blir frisk med vitaminer.

    Blir ikke mer kunnskapsløst ennd dette!

    • Men hvis en psykopat blir krenket av at noen påstår at de trenger omsorg og forståelse, hvorfor vil de så si at det vil ta livet sitt? Er dette noe en psykopat vil gjøre? Vil ikke de først og fremst ta alle andres liv, enten bokstavlig eller på andre måter? (Som Anders Bering Breivik)
      En person med narsissistiske trekk vil nok kunne si at de ønsker å ta sitt eget liv, uten nødvendigvis å mene det, for å få sympati og forståelse.

      Det den anonyme danske påpeker, er at hun mistenker «selverklært pyskopat» sin eks for selv å være psykopat, siden det er hun som har fått ham så langt ned. Jeg tror aboslutt feildiagnostiseringer forekommer, også at pyskiatere og pyskologer kan bli påvirket av psykopater og narsissister til å feildiagnostisere!

      En bekjent av meg klarte å få feildiagnostisert seg selv. Hun bestemte seg for å gå psykolog etter å ha fått virkeligheten i fleisen: Hun var ikke det super-mennesket hun hadde innbilt seg selv at hun var i alle år. Hos psykologen bedrev hun tiden med å dupere psykologen om sitt ubegripelige fantastiske liv, og han lot seg bedåre…
      Da hun ikke fikk den hjelpen hun trengte, sa hun at hun var forferdelig deprimert, og helst ville hoppe utfor en bro. Da gav han henne antidepressiva…
      Jeg har forlengst diagnostisert henne som narsissist. Ikke fordi jeg er utdannet/kvalifisert lege, men fordi jeg av rent overlevelses-behov i relasjon til henne har måttet lese meg grundig opp på emnet.

      Jeg har ikke lest innlegget til «selverklært psykopat», fordi jeg ikke kunne finne det, men jeg skulle gjerne gjort det. Jeg tror vi alle gjør hverandre en tjeneste ved å lese grundig igjennom ting vi ønsker å kommentere.

  3. jeg kommer nettopp fra psykologen som jeg har gått til i 19 mnd- Jeg opplevde å miste mitt menneskeverd i møte med en person som manglet de mest grunnleggende egenskaper et menneske har, empati og samvittighet.

    De som ikke selv har opplevd på kroppen hva et slikt menneske er i stand til, burde forte seg å lese både forskningsrapporter og bøker av anerkjente psykologer/psykiatere / jurister og forskere.

    jeg er selv midt opp i et mareritt av et økonomisk oppgjør. Jeg har allerede mistet mye av det jeg gjennom et langt liv har spart opp og mer vil det bli.
    Allikevel er jeg i ferd med å reise meg etter langtidssykemelding. Mitt menneskeverd klarte han allikevel ikke å ta. Ingenting er mer viktig.
    Å skrive her på denne siden uten å ha skikkelig bakgrunnskunnskap er egentlig helt utilgivelig. Ydmykelser har det vært nok av.

Comment here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.